Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602644 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #3340 : Aralık 25, 2015, 15:22:00 »
Accordu alamdim cunku atmosferik bir araba almak istemiyorum :) Yazilim cip intercooler  kafasina girmenin vakti geldi artik avensisi de sadece toyota oldugu icin ekledim listeye

mübarek o zaman 2.4 Accord al yazılıma felan gerekte kalmaz. Vergiside bir alt dilimden ödeniyor diye biliyorum :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3341 : Aralık 25, 2015, 15:38:14 »
mübarek o zaman 2.4 Accord al yazılıma felan gerekte kalmaz. Vergiside bir alt dilimden ödeniyor diye biliyorum :)

Daha az Mtv ödenmesi için mevcut MTV tutarının, aracın kasko değerinin %5'inden fazla olması lazım. Daha çok eski ve yüksek hacimli araçlarda çıkabilir ama çoğu araçta çıkmaz uygulamaya giren araç sayısı çok azdır, araca özel bakılması lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3342 : Aralık 25, 2015, 15:58:06 »
Sizin baktığınız blue degil class donanım, en boşu olup direksiyonu deri degildir, arka camları da manueldir. Ayrıca soylenildigi gibi blue diye bir donanım Corolla'da yoktur. Class hem Corolla'da hem Auris'te vardı. Class donanıma sahip olan Corolla ve Aurislerde kapı kolları da siyahtır.
Evet şimdi sahibindene girdim benim baktıklarım class mış. Ama aklımda blue olarak kalmış. İkiside nadir bulunduğundan karıştırdım herhalde
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3343 : Aralık 25, 2015, 16:02:12 »
ne kadar isteniyor du class donanimina.
Eğer alacaksanizda 5 ileri olanlarini alin daha sorunsuz.
sonradan 6 ileri 90 hp 205 tork yaptilar yag yakma olaylari oldu.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3344 : Aralık 25, 2015, 16:24:38 »
Yorum için teşekkürler dikkate alıcam fakat 6 ilerilerde olan bir sorunmudur bu yağ yakma sorunu yoksa kilometreden dolayımı böyle bir şey söylediniz ? Birde ben donanım olarak hepsine bir göz attım öyle aralarında pek bir fark göremedim birinde dijital klima var birinde yok mesela neredeyse hepsi çelik jantlı felan yani aralarında uçurum farklar yok..

Birde arkadaşlar bakıyorum 2012 model 70 binde peugeot 301 teknoloji olarak 2008 aurise göre daha iyidir motor olsun vites kutusu olsun aralarında fiyat farkı yok nerdeyse kafam atıyor tekrar peugeot alcam diyorum sonra içimden bir ses boş ver yaa diyor :)) Birde herkezin abarttığı gibi kötü ve leş bir araba değil ben 1 sene kullandım bir kez tık demedi her sabah hava soğuk da olsa tek marş çalıştı aracım birkez arıza ışığı yanmadı insanımızda biraz ön yargı var..

Örneğin chevrolet camaro 77.000 USD bu aracın şu an baktım fiyatları tereddüt eden varmı parası olan ve bu araçlara ilgi duyan bir kişi düşünmeden alır bu aracı lakin chevrolet Aveo oldumu araç piyasada gitmiyor satılmıyor ve hep bir ön yargı ile yaklaşılıyor ben bun çok yanlış buluyorum kullanmadığı araba hakkında bir sürü yorum yapan insan var malesef bu da araştırma yapan kişileri olumsuz yönde etkiliyor bir arkadaşım hep derdi biz de sürü mantığı ile araba alıyor insanlar biri önden gidince arkadan takip ediliyor hesabı :D

şanzımanla bir ilgisi doğrudan yok ama tork artışı ile yenilenen modelde 6 ileri şanzımana geçildi, bu yüzden söyledim.

peugeot 301'i fuarda inceledim. arka koltuğa biri oturunca araç yere doğru abartılı yaklaşıyor. bir de kapı sacının parmağımla dokunmam ile içine doğru girdiğini görünce daha fazla incelemedim. motor birçok psa grubu ile aynı ama kaporta çöp. yeni clio symbol ile aynı.

chevrolet ikiye ayrılır; daewoo olan chevrolet grubu (ülkemizdeki aveo ve türevleri), amerika'da satışı revaçta olanlar (camaro, malibu vb.).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 928 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3345 : Aralık 25, 2015, 16:55:21 »
Selam arkadaşlar kısmetse aşağıdaki linkteki aracı almaya karar vedim hem Toyota dan vaz geçmeyeceğim hem modeli düşürmeyeceğim hem de dizel araca kavuşmuş olacağım .Araca bizzat baktım genel kasa durumu 10 üzerinde 8-9  yaşının verdiği bir takım şeyler var fakat genel manada iyi bir araç . Aracı kullandım gidişi çekişi gayet hoşuma gitti ne yalan söyleyim dizel olup bu kadar sessiz  araç ilk defa kullandım .Aracın 90 bin bakımları Dörtnal da yapılmış .Kışlık lastikleri yeni- muayenesi yeni sahibi efendi bir abimiz .Aracın ilk sahibi .Fiyatı en son 35 bine bıraktı bana aşağıda düşmüyor. Araçta gördüğüm tek sorun ise tabi benim gördüğüm direksiyon kutusunda boşluk var sanırım sabit yerinde sag sol yapınca lırk lırk gibi ses geliyor yolda kullanırken bir sorun yok fakat kasislerde ve bozuk yolda o meşur direksiyon kutusu boşluk sesi alenen var ve hissediliyor .Sahibine de bunu söyledim fiyattan düşelim dedim ama yanaşmadı. Ben üşeceğimi düştüm dedi .Genel olarak baktığımda bu km de araç yok yada çok fazla boya ve değişen var .Üst modellere de benim maddi durumum yetmiyor zira elimde aracı satıp onun parasına bunu alacam    .Tek takıldığım nokta bu aracın fiyatı piyasaya bakarsak normal gibi ama 35 bin de kötü para değil hani fikirlerinize açığım. Yalnız Toyota dan başka araçlara pek sıcak bakmıyorum bilginize

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2006-corolla-terra-1.4-dizel-255231648/detay/
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3346 : Aralık 25, 2015, 17:47:15 »
Selam arkadaşlar kısmetse aşağıdaki linkteki aracı almaya karar vedim hem Toyota dan vaz geçmeyeceğim hem modeli düşürmeyeceğim hem de dizel araca kavuşmuş olacağım .Araca bizzat baktım genel kasa durumu 10 üzerinde 8-9  yaşının verdiği bir takım şeyler var fakat genel manada iyi bir araç . Aracı kullandım gidişi çekişi gayet hoşuma gitti ne yalan söyleyim dizel olup bu kadar sessiz  araç ilk defa kullandım .Aracın 90 bin bakımları Dörtnal da yapılmış .Kışlık lastikleri yeni- muayenesi yeni sahibi efendi bir abimiz .Aracın ilk sahibi .Fiyatı en son 35 bine bıraktı bana aşağıda düşmüyor. Araçta gördüğüm tek sorun ise tabi benim gördüğüm direksiyon kutusunda boşluk var sanırım sabit yerinde sag sol yapınca lırk lırk gibi ses geliyor yolda kullanırken bir sorun yok fakat kasislerde ve bozuk yolda o meşur direksiyon kutusu boşluk sesi alenen var ve hissediliyor .Sahibine de bunu söyledim fiyattan düşelim dedim ama yanaşmadı. Ben üşeceğimi düştüm dedi .Genel olarak baktığımda bu km de araç yok yada çok fazla boya ve değişen var .Üst modellere de benim maddi durumum yetmiyor zira elimde aracı satıp onun parasına bunu alacam    .Tek takıldığım nokta bu aracın fiyatı piyasaya bakarsak normal gibi ama 35 bin de kötü para değil hani fikirlerinize açığım. Yalnız Toyota dan başka araçlara pek sıcak bakmıyorum bilginize

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2006-corolla-terra-1.4-dizel-255231648/detay/

250-300 tl ye, direksiyon tıkırtı burcunu rahatlıkla yaptırabilirsin Yücel abi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3347 : Aralık 25, 2015, 19:34:29 »

Sonuçta dizel, güçlü araba,35 de bence iyi, piyasaya bakarak.

Elindekinin neyi var ki Yücel Bey,yakıt mı sıkıntı?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3348 : Aralık 26, 2015, 00:22:30 »
Hb arac almanızı tavsiye etmem. Benzinli diye kontak vurmadığın aractan inmeyeceksiniz. Tatiller yakın iller filan derken ciddi anlamda bagaj ihtiyacı olacak. Özellikle aileye yeni katılan fertler olunca bir bavulda ona ekle, bebek arabası filan derken insan geniş aile arabası arıyor. Sedan bile yetersiz geliyor ki siz hb almayı düşünüyorsunuz. Sonra yeni konu yakıt değil bagaj olacak. Bir kere olsun temiz olsun.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3349 : Aralık 26, 2015, 08:36:53 »
İkiside dizel birisi ilk sahibinden (2008 78 binde 5 ileri olanı ) diğeri de bizim arkadasın bir akrabasından (2009 102 binde 6 ileri olan ) o aracın ne olduğunu bilmiyorum daha göremedim bakalım bu gün gidip 2009 olana bakıcam içime sinerse bir servise gösterip alıcam sanırım yeter artık iki hafta oldu bak bak nereye kadar :))
6 ileri olanlar dizel motor. Benzinlide 6 ileri yok bu kasalarda. Serkan bey zaten belirtmiş mesajın başında. M/M şanzıman yani
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2893 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3350 : Aralık 26, 2015, 08:57:00 »
herkese merhaba

buaralar yeni citroen ds5 dikkatimi çekiyor daha yakından görme imkanım olmadı malesef

bu aracı kullanan veya bilen var mı? artıları eksileri nelerdir?
Piyasada cok yok ama oldukca dikkat cekici birbir model diyleyebilirim. DS4 icin bilgi verebilirim. Ic kalitesi sinifinda iyi duzeydedir. Icte de spor bir tasarimi var ama konfor da iyi. Arka taraf tipik coupe tasarimli tavan ve yan cam. Bu alani arkada biraz kisitliyor ama dista da spor duruyor. Surus ozellikleri de iyidir genel anlamda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3351 : Aralık 26, 2015, 09:38:54 »
2013 yaris multirdriveS lpg li hız sabitleyicili aracım var. araçtan memnunum ama ailemiz büyüdü araç değiştirmeyi düşünüyorum.
 2014 ++ auris touring.. SW cvt  ,,, 2011-2012 1.8 avensis cvt ve ,,, 2013 ++ corolla cvt almayı düşünüyorum.
 en ideal hangisi olur acaba ?
*** 3-5 yıl sonra da satıp ev almayı düşünüyorum. şu an bunlar düşünce tabi. !
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3352 : Aralık 26, 2015, 09:40:25 »
2013 yaris multirdriveS lpg li hız sabitleyicili aracım var. araçtan memnunum ama ailemiz büyüdü araç değiştirmeyi düşünüyorum.
 2014 ++ auris touring.. SW cvt  ,,, 2011-2012 1.8 avensis cvt ve ,,, 2013 ++ corolla cvt almayı düşünüyorum.
 en ideal hangisi olur acaba ?

Bagaj önemli olacak, bence Corolla veya Auris touring.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3353 : Aralık 26, 2015, 10:09:49 »
eski auris'te valvematic motorlu modeller var. düz şanzımanlıları 6 ileri vites olması lâzım. serkan bey'in sorduğu araçlar dizel olduğu için herhangi bir yakıt türü belirtmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 108000
  • Model Yılı: '09
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3354 : Aralık 26, 2015, 10:41:37 »
Sitede gezerken baktım da 2013  Peugeot 301 1.6 HDi Allure aracı 38.500 satıyorlar pazarlık payıda vardır muhtemelen.. Şimdi kafam karışıyor 37.000 38.000 verip 2009 Aurisemi binmeli yoksa o rakamlara 2013 Peugeot 301 e mi binmeli karar veremedim yani.. Öyle yerin dibine soktukları kadar kötü bir markada değil Peugeot bir sene kullandım daha tık dememişti ve arıza ise geçen geçiyorum baktım yolun kenarına çekmiş dörtlüleri yakmış şöyle baba bir BMW kaputuda kaldırmış telefonla konuşuyordu sahibi arıza ise marka farketmiyor yapabiliyor..

Sizce Auris ile Peugeot 301 arasında konfor olsun sürüş olsun nekadar fark olabilir?? Peugeot  Kullandım ama Toyota kullanmadım bunu ayırd edemiyorum acıkcası Aurise binince ne olacak yoldan hiç ses gelmicekmi yada motor dan hiç ses çıkmıyormu veyahut gaza bastınmı diğerlerinden olmayan bir sürüş konforumu veriyor nedir yani bu farkı ortaya koyan?? İki aracıda kullanmış bilgi sahibi arkadaşların cevap vermesi rica olunur hayatında Peugeot  binmemiş yanından geçmemiş seniz lütfen yorum yapıp kafaları karıştırmayın zaten kafalar yeterince karışık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3355 : Aralık 26, 2015, 10:55:05 »
Serkan bey, 5 yıl 100.000 km Peugeot 206 hdi kullanmış biri olarak, her ne kadar yakit tuketimi çok düşük olsa da sorunlarından ve sanayiye gitmekten bıktığım için Fransız arabalarina ozellikle pejoya tovbe ederek Corolla aldım. 5 yil 100.000 km oldu Corollayi da alali, memnunum. Belki 301 iyidir, belki sorun cikarmayacaktir ama benim tecrubem tam tersi. Ayrıca genel tecrubemden şunu söyleyebilirim, bir Fransiz ve bir Japon arasindaki fark yıllar ve km.ler gectikce ortaya çıkar. Yil ve km.ler gectikce Fransizin sorun cikarma ihtimali hizla artarken 2. El degeri hizla dusmeye başlar, Japonda bu ikisi de daha düşük oranda gerçekleşir.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3356 : Aralık 26, 2015, 10:59:33 »
Peugeot'a binmedim ama 301, Aurisle kıyaslanacak bir araç değil bence. 2013 model dizelleri dediğiniz fiyatlara alıcı buluyorsa piyasası düşük demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3357 : Aralık 26, 2015, 11:29:23 »
peugeot 301'e binmiş insan bu forumda sayılıdır. araçtan beklentileriniz neler mesela ? 4 tekerleği olsun, motoru da az tüketsin derseniz linea, 301, c-elysse, clio symbol.. bunların hepsi olur. insanlar gidip 90'lı yıllardaki mercedes'e boşuna "0" araç parası bayılmıyor. auris ile gireceğiniz viraja aynı hızda 301 ile giremezsiniz.

biraz baktım da arka frenler bile kampana. durum o kadar vahim yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3358 : Aralık 26, 2015, 12:34:12 »
Piyasada cok yok ama oldukca dikkat cekici birbir model diyleyebilirim. DS4 icin bilgi verebilirim. Ic kalitesi sinifinda iyi duzeydedir. Icte de spor bir tasarimi var ama konfor da iyi. Arka taraf tipik coupe tasarimli tavan ve yan cam. Bu alani arkada biraz kisitliyor ama dista da spor duruyor. Surus ozellikleri de iyidir genel anlamda.
Abi DS Citroen'den ayrıldı. Artık başlı başına bir marka oldu. Otomobil fuarında satış koordinatörü ile sohbet etmiştik biraz. Yanlış hatırlamıyorsam DS tabelalı bir ya da iki bayileri vardı fuar zamanında.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2893 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3359 : Aralık 26, 2015, 13:50:58 »
Mevcut sirket yapilarini bilmiyorum Ozcan ama DS versiyonlar gercekten albenili duruyor. Dizaynlari kendine has.

206 bir ara sinifinin en cok satan araciydi herhalde, cok fazla gorulurdu trafikte. Tasariminda bir Turk de calismisti bildigim kadari ile. Doneminde gercekten cok tutmustu.  O donemlerde Corolla ise tutmamisti(98-00). Bu birini daha iyi, digerini daha kotu yapmaz ki; Corolla'nin sonraki motor versiyonlarinda sorunlar yasanmisti ama cikan kasasi tuttu. Zaten iki senede kasa degismek zorunda kalmisti. Yani bazi genellemeler yeterli olmuyor bir aracin iyi ya da olumsuz diye yorumlanmasinda, bakis acisina gore degisebiliyor. Or; bir cok D sinifi aracin ikinci el satis fiyatlari ile C sinifi karsilastirilabilir(ulkemiz icin).