0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakan bey 93,500 km deki ilk linkteki Toyota sahibi ile görüştüm .Araç ilk sahibinden kaza boya değişen yok . sadece 1 tamponda lokal boya var haricen birde ufak bir çizik varmış onun dışında bir şey yok diyor 5 yıl toyon da yapılmış bakımları ondan sonrakiler Dörtnal Toyota da yapılmış muayenesi yeni aracın zaten yazlık kışlık lastikleri falan da var eğer hoşuma giderse fiyatta anlaşırsak bunu almayı düşünüyorum . ondan sonra rahat rahat binerim aracıma yakıt sorunu olmadan gönlümce gezerim . doldur depoyu 800 -850 km bin daha ne olsun .
Ben de 99 corollamı sattım.Şimdi dizel otomatik auris bakıyorum. Fiyat aralığı 25-29.
MMT ye bulaşmayın derim.
mücahit bey 25-29 bin tl yazdınız değil mi ? ben yanlış okumadım. auris o fiyat aralığında pert olarak alınabilir.
Dün bir arkadaşımız Artvin/Yusufelinde bulunan E12 dizel corollaya bakmaya gitti. Bugün sabah geldim ki arabayı almış. Araç çok diri duruyor sadece tek çamurluk boyalı, araç 180bin kmde aldığı fiyat 28.200 TL Aracın hiç bir kusuru yok. Kmsi düşük diye baktığım ilanlarda 10 yaşındaki araca 37-39 binlira yazıldığı zaman şaşırıyorum. Diyelim ki arkadaşın aracı motor arızası verdi tutacağı masraf 5 bin lirayı geçmez diye düşünüyorum. Aracı 33bine almış sayılır ki şuan satmak istese zaten uygun aldığı için 30 binliraya satabilir. 3 bin lirayı da zarar olarak görmemek lazım çünkü kafası rahat bir şekilde sıfır bir motora binecek. Kmsi düşük diye 36-37 e alacağınız aracında motor arızası vermeme gibi bir garantisi yok sonuçta oda ikinci el. Bineceğiniz araç tamam sorunsuz bir efsane ancak e nihayetinde boş bir araç. Bu kadar fiyat farkına şaşırdım gerçekten Sizin biçtiğiniz fiyata bu aracı alırdım açıkcası. Hem km toyotada önemli değil diyeceksin hemde 100bini geçmiş toyotaya sorun çıkarır gözüyle bakacaksın. Bir tezatlık var bu iştehttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-yusufeli-oto-galeri-den-hatasiz-corolla-255566072/detay
Selman bey siz Erzurumdasınız. Arkadaşınız motoru göstermeden o paraları vermiş. 1.4D4 motor toplaması benzinliye benzemez. Benzinli motor 5bin lira en kral şekilde toplanır. Ama şunu söyleyiyim. Benzinli motor parçaları her yerde bulursunuz. 10 gün önce 1.4d4d geldi motor yatak sarmış. Ustam parçacıları aradı dizelin parçaları Erzurumda yok. Rekteficyle konuştu. Rekteficinin söylediği biz d4 dizel yapmadık daha önce büyük risk bulaşma dedi. Usta servise yolladı. Arabayı servise çektiler. Toyota servisinde parça yok sipariş geçecekler artık ne zamana gelir. Servis rektefeyi ise, daha önceden yapmadım diyen ustamın rektefecilerine yollamış. Piston bulamadıkları için eski pistonları tornaya sokacaklarmış. Usta verilmiş sadakamız varmış dedi. Servisin tahmini çıkaracağı ücret 10 bin lira. Çünkü ae101 e 7.5 bin liraya toplayan servisten bahsediyoruz. Selman hocam Erzurum sanayiyi 2günde 1 geziyorum. Her zaman beklerim. Ustamlada tanıştırıyım onun ağzından dinleyin. Bende sizin gibi düşünüyordum. Bu olaylara gözümle şahit olmadan önce.