Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602703 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #3240 : Aralık 15, 2015, 16:35:12 »

Yavuz, araba şehiriçi sakin kullanımda 9-10litreyi görür. Ama sana söylüyüm. Bu araba benzinle kullanıpta zevki çıkarılacak araba degil. Lpgde kullanıyorum. Canavar gibi gidiyor. Şehiriçi 21-23 krş yakıyor. Yarı yarıya nerdeyse. Hem o arabada lpg sistemi de sökülmüş olabilir. Satış taktiği yapan kurnazlar var. Benzinli temiz binilmiş.  Temiz araba bulmaya bak. Efsane kasayla yazıları bir oku. Satın alınırken neler dikkat edilmeli. Kesinlikle sıralı sistem lpg al.
Barış abi cevabın için çok teşekkürler. Yazıları okuyorum. benzinden gerçekten çokmuş yakıtı.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 15, 2015, 16:53:53

Yavuz, araba şehiriçi sakin kullanımda 9-10litreyi görür. Ama sana söylüyüm. Bu araba benzinle kullanıpta zevki çıkarılacak araba degil. Lpgde kullanıyorum. Canavar gibi gidiyor. Şehiriçi 21-23 krş yakıyor. Yarı yarıya nerdeyse. Hem o arabada lpg sistemi de sökülmüş olabilir. Satış taktiği yapan kurnazlar var. Benzinli temiz binilmiş.  Temiz araba bulmaya bak. Efsane kasayla yazıları bir oku. Satın alınırken neler dikkat edilmeli. Kesinlikle sıralı sistem lpg al.
Barış abi şuan efsane kasanın bir üst kasası hemen hemen aynı fiyata satılıyor vvti motorlu 1999-2001 kasalar nasıl sence?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3241 : Aralık 15, 2015, 18:57:14 »
Barış abi cevabın için çok teşekkürler. Yazıları okuyorum. benzinden gerçekten çokmuş yakıtı.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 15, 2015, 16:53:53
Barış abi şuan efsane kasanın bir üst kasası hemen hemen aynı fiyata satılıyor vvti motorlu 1999-2001 kasalar nasıl sence?

Yavuz 1 hafta önce konu açmışssın, yazmışız nelere dikkat etmen gerektiği hakkında. Efsane kasalae 99-01 kasalara oranla çok tutuluyor. Wwtilerde yağ yakma problemi var o yüzden tutulmuyor. Yoksa vvti teknploji daha iyi. Efsane kasa tip olarak daha yakışıklı. 99-2001lar 1.6 aefe ve 1.6 vvti olarak ikij motor kullanılmış.
1.6 Aefe efsane kasanın motoru.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 172000
  • Model Yılı: '99
  • 19 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3242 : Aralık 16, 2015, 11:28:01 »
selman bey verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim. dün bir mazda 6 baktım. araç 144 bin kmde. km kesnilikle orjinal dedi bana sahibi. baktırdım usta motoru uzun uzun kontrol etti denedi ve aracın km si %90 orijinaldir dedi. ama lpg takılmış araca. bir süre sonra sökülmüş. ama motordan lpg li gibi tıkırtı sesi geliyordu. usta bu sesin subap iticilerinden  yada aracın yağının eksik olduğundan kaynaklanabileceğini  belirtti. ama bana biraz garip geldi. aracın sahibi sadece 25 bin km civarı lpg de kullanıdığını daha sonra lpg yi söktürdüğünü söyledi. ayrıca genel anlamda mazda6 nın motor sesinin gürültüsünün biraz yüksek olduğu kanısına vardım. bilmiyorum kararsızım şuanda. araba almak gerçekten çok zor bir iş. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3243 : Aralık 16, 2015, 11:46:04 »
selman bey verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim. dün bir mazda 6 baktım. araç 144 bin kmde. km kesnilikle orjinal dedi bana sahibi. baktırdım usta motoru uzun uzun kontrol etti denedi ve aracın km si %90 orijinaldir dedi. ama lpg takılmış araca. bir süre sonra sökülmüş. ama motordan lpg li gibi tıkırtı sesi geliyordu. usta bu sesin subap iticilerinden  yada aracın yağının eksik olduğundan kaynaklanabileceğini  belirtti. ama bana biraz garip geldi. aracın sahibi sadece 25 bin km civarı lpg de kullanıdığını daha sonra lpg yi söktürdüğünü söyledi. ayrıca genel anlamda mazda6 nın motor sesinin gürültüsünün biraz yüksek olduğu kanısına vardım. bilmiyorum kararsızım şuanda. araba almak gerçekten çok zor bir iş. :(

Ekrem Bey mazdaların motoruda lpgye pek uyumlu değil. Lpgde çabuk subap eritiyor diyorlar ama onuda çelik subapla değiştirip sorunsuz kullanıldığını söylüyorlar.

Ben size yinede Accord öneriyorum kmnin yüksek oluşuna kesinlikle aldanmayın. Benim aracım 235bindeydi aldığımda ve aldığım sahibi 20bin km önce komple motorunu yaptırmıştı. Bu araçların motor yapımı biraz maliyetli ister istemez o yüzden motorun yapılmış olması bir avantaj. Sizin bütçenize 2004-2005 Accord rahatlıkla alınır birazcık sabırlı olmak lazım çünkü ortalıkta çakal çok özellikle accord sahipleri aracım temiz diye 38-39 isteyen var
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2004-memurdan-acord-252127168/detay
Bence denk geldiğinizde bir test edin Accordu km olayına dediğim gibi kesinlikle takılmayın. İç malzeme olarak çok kaliteli benim aracım aynı bundan isterseniz konumdan inceleyebilirsiniz

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=68690.0
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3244 : Aralık 16, 2015, 12:03:39 »

Söktürüldüyse bir iş vardır, ben şahsen almazdım öyle bir aracı. Mümkünse lpg takılmamış bir araç bulmaya çalışın, siz taktırırsınız.
Lpg ye uyumluluk konusu göreceli, euro 5-6 motorların hepsi eninde sonunda subap yakacaktır. Buna çok uyumlu zannedilen Toyotalar da dahildir. Ha 3000 devrin üstüne lpg ile çıkmazsınız 150 bin km bile götürebilir (atıyorum), ama 4bin devir üstünde uzun süre kullanırsanız 30-40 bin km.de bile yakanları var.

Motor ilk başlangıçta tıkırtı gibi sesi gelmesi normal, hem subap iticilerin yağlanamamasından hem de motor soğukken daha çabuk ısınması için emme manifoldunda tumbler valve bulunuyor, bunlar ses yapıyor. Tam sentetik bir yağ ve düzenli motor iç temizleyicisi kullanarak bu ses minimuma indirilebiliyor.

Tavsiyem başka bir mazda 6 ve diğer d sınıfı araçlara bakmanız. Hepsini görün, sürün, birine aşık olursunuz zaten.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 928 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3245 : Aralık 16, 2015, 14:24:36 »

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-focus-hb-trend-x-tdci-109-bg-245376029/detay/

Arkadaşlar malum benzin fiyatları ülkemizde ciddi cep yakmakta .Ben de lpg ye karşı biri olarak hem tasarruf edeyim hem de biraz model yükselteyim istedim ve ilandaki aracı buldum sahibi ile konuştum beyefendi birisi fiyatı da çok abartı gelmedi aracın açıkçası aracı düşünüyorum .Yanlı arkadaşlar beni düşündüren birkaç konu var ford un dizelleri nasıl dayanıklı mıdır . Araç 115 binde hani bu km den sonra bana sıkıntı çıkartı mı . veya 140-150 bin km de satmaya kalktığımda çok değer kaybeder mi . Bu araçlarla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim .Kendi aracıma lpg taktırıp devam edeyim dedim fakat oda 2000 tl gibi maliyeti var piyasası zaten 34-35 bin lira civarı 3-4 lira üstüne koyup böyle bir araç almak daha mantıklı geldi hem model yükselir hem de dizel araç almış olurum düşüncesindeyim 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3246 : Aralık 16, 2015, 14:29:24 »
Olabilir Yücel. Ford'un benzinlisini tavsiye etmem ama dizeli seni üzmez. Araç dıştan temize benziyor ciddi isen iyice kontrolden geçir. Fordların dizellerinde turbo sorunu olduğunu duydum ama kronik mi değil mi hangi modellerinde var kesin bilmiyorum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA 16.GLİ
  • Kilometre: 243000
  • Model Yılı: '95
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3247 : Aralık 16, 2015, 14:32:08 »
Arkadaşlar ben pejo 207 2007 model aldım da dizel nasıl acaba bilgi verebilirmisiniz
K@R@KOÇ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3248 : Aralık 16, 2015, 16:03:58 »
Yücel Bey Corolladan sonra büyük hüsrana uğrayabilirsiniz. Bende MK2lerin makyajsız olanı vardı 2006 model benzinli otomatikti. E12 HB corollamdan sonra araba kalas gibi geldi. Uzun yol konforu hiç yok ancak yol tutuşu mükemmel.

Motor konusunda Fordlar dizelde kendini kanıtlamış bir marka, bakımları düzenli yapıldıysa dizelde sorun yaşamazsınız, ancak çok fazla ekonomi düşünmeyin Fordlar çok yakar iyi kaçar. :)

Al sat konusunda ise Corolla kadar hızlı değildir satışı hele ki bu araç dizel olunca alıcılar iki kere düşünüyor. Sizin yerinizde olsam hiç maceraya girmem LPG taktırır paşa paşa binerim corollama. Ben yaptım bir hata siz yapmayın. :)  Ben aracın gürültüsüne 5 ay dayanabildim, benzinli olmasına rağmen içine çok gürültü alıyordu dizellerini düşünemiyorum. Corolla cidden çok rahat konforlu bir araç fordun yanında.

Sizin aracınızında nadir temizlikte olan bir corolla olduğunu biliyorum. Ayrıca geçen diğer konuda görmüştüm 2 yılda 12bin km yapmışsınız bana soracak olursanız buda çok değil :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 54000
  • 25 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3249 : Aralık 16, 2015, 16:07:20 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-focus-hb-trend-x-tdci-109-bg-245376029/detay/

Arkadaşlar malum benzin fiyatları ülkemizde ciddi cep yakmakta .Ben de lpg ye karşı biri olarak hem tasarruf edeyim hem de biraz model yükselteyim istedim ve ilandaki aracı buldum sahibi ile konuştum beyefendi birisi fiyatı da çok abartı gelmedi aracın açıkçası aracı düşünüyorum .Yanlı arkadaşlar beni düşündüren birkaç konu var ford un dizelleri nasıl dayanıklı mıdır . Araç 115 binde hani bu km den sonra bana sıkıntı çıkartı mı . veya 140-150 bin km de satmaya kalktığımda çok değer kaybeder mi . Bu araçlarla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim .Kendi aracıma lpg taktırıp devam edeyim dedim fakat oda 2000 tl gibi maliyeti var piyasası zaten 34-35 bin lira civarı 3-4 lira üstüne koyup böyle bir araç almak daha mantıklı geldi hem model yükselir hem de dizel araç almış olurum düşüncesindeyim

2009 trend modeli 57-92.000 km arası bendeydi 2 yıl.

100.000den sonrasi kullanmadığım için ileriki kilometrelerde sorun yaratır mı bilmiyorum ancak performans olarak hep arıyorum kendisini. 109 beygirin torkla geriye yapıştırması harikaydı. Yakıtın 4 litreye kadar düştüğünü bilirim. Fazla yakar kismina katılmıyorum. 1.4 dizel toyota ondan az değil fazla bile yakıyor ne kadar dikkat etsem de.

Aurisimi satıp eşime yaris alırsam diye ben de trend/trendx x/collection modellerine bakıyorum her hafta. Geneli 100.000 km uzerinde ancak altinda da bulmak mümkün.

Fiyat bana fazla geldi açıkçası. 37-38 olsa daha makul olurdu gibi. Ama her hafta bunlara bakan biri olarak daha aşağısını da bulmak zor diyebilirim. Genelde daha pahalisi çok var. Gerçekten satış fiyatlari nedir bilemiyorum. 40.000 TL ye yaklaşmışken collection bakmak daha mantıklı geliyor bana. Ancak onlarin da ederi 40 derken yine 45e yakin isteyen de çok. 100.000den sonra kullanan arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3250 : Aralık 16, 2015, 16:11:04 »
araba guzelde fıyatı bıraz pahalı gıbı. bıraz daha arastırsanız daha dolu paket ve bıraz daha dusuk km bulabılırsınız.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 928 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3251 : Aralık 16, 2015, 17:14:05 »
Toyota dan sonra konfor anlamında rahatsız olacağımı biliyorum .Fakat yol tutuş frenaj ve güven hissi noktasında ford daha üstün olduğunu biliyorum.Yakıt konusu benim için çok büyük öncelik haline geldi geldi ki zaten yakıt yüzünden 2 yılda 12 bin km yapabildim işe gidip geleyim diyorum abi ne mümkün vvt-i motorlar dur kalk trafikten yakıt canavarı haline geliyor daha 3000 devri gördürmeme rağmen oda düşünün gerisini .Lpg taktırayım diyorum aracıma macare aramayım tamam aracım sınıf araç her türlü gideri var bunun çok iyi farkındayım abi lpg taktırma 2000 lira araç 35 say 37 bine maal olacak muayene falan 2,5 de  aracı satmaya kalktığımda gene aynı para edecek değişen bir şey olmayacak öbür yandan diğer cepheden bakıldığında hem aracımın yaşı büyümüş olacak hem de dizel bir araç almış olacağım . Ama işte gel gelelim km işi düşündürüyor gerçi düşündüren farklı noktaları da var .

mesela  : araca lastik gerekli diyor sahibi - 2016-4 ayda muayenesi var  -  şimdi alırsam hemen vergi önümüzde - artı km 115 bin ve baskı balata hiç değişmemiş ve muhtemel yakındır değişimi üst üste koydunuz mu 2000 lira hazır masrafı var . 41 e gelecek bana araç artı ben buna bineceğim 140 bine kadar tekrar satar ken ki o zaman kadar sorun çıkarmadığını düşünürsek km den dolayı satmam belki sıkıntı olabilir benzinli motorda 140 bine takılmazlar ama dizelde 115 bine bile takılıyor insan . Sahibi çok inatçı 38 teklifimi kabul etse düşünürüm kendisi de laf arasında 100 binden sonraki dizel düşünülür dedi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3252 : Aralık 16, 2015, 18:29:53 »
Toyota dan sonra konfor anlamında rahatsız olacağımı biliyorum .Fakat yol tutuş frenaj ve güven hissi noktasında ford daha üstün olduğunu biliyorum.Yakıt konusu benim için çok büyük öncelik haline geldi geldi ki zaten yakıt yüzünden 2 yılda 12 bin km yapabildim işe gidip geleyim diyorum abi ne mümkün vvt-i motorlar dur kalk trafikten yakıt canavarı haline geliyor daha 3000 devri gördürmeme rağmen oda düşünün gerisini .Lpg taktırayım diyorum aracıma macare aramayım tamam aracım sınıf araç her türlü gideri var bunun çok iyi farkındayım abi lpg taktırma 2000 lira araç 35 say 37 bine maal olacak muayene falan 2,5 de  aracı satmaya kalktığımda gene aynı para edecek değişen bir şey olmayacak öbür yandan diğer cepheden bakıldığında hem aracımın yaşı büyümüş olacak hem de dizel bir araç almış olacağım . Ama işte gel gelelim km işi düşündürüyor gerçi düşündüren farklı noktaları da var .

mesela  : araca lastik gerekli diyor sahibi - 2016-4 ayda muayenesi var  -  şimdi alırsam hemen vergi önümüzde - artı km 115 bin ve baskı balata hiç değişmemiş ve muhtemel yakındır değişimi üst üste koydunuz mu 2000 lira hazır masrafı var . 41 e gelecek bana araç artı ben buna bineceğim 140 bine kadar tekrar satar ken ki o zaman kadar sorun çıkarmadığını düşünürsek km den dolayı satmam belki sıkıntı olabilir benzinli motorda 140 bine takılmazlar ama dizelde 115 bine bile takılıyor insan . Sahibi çok inatçı 38 teklifimi kabul etse düşünürüm kendisi de laf arasında 100 binden sonraki dizel düşünülür dedi

abi 2. elde araç her zaman riskli, masraf çıkartır, yok aküsü, yok lastiği, yok z rot vs. aracını biliyorsun, yıllardır sende bir yakıt yüzünden değişme, forda hele geçme. Japonların sorunsuzluğunu tutturabileceğini zannetmiyorum.
Şaşmazlarda Quattro Garage'da Bekir beye atiker obd kit taktır, kral gibi yolda ayarını da yapsın, paşa paşa sorunsuz bin. Dizellerden bile az yakarsın Ankara'da lpg 2.00 falandır çünkü.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3253 : Aralık 16, 2015, 19:18:48 »
o kilometrede dizel alacaksam 1.9 lt tdi ve muadili bir araç olur aksi hâlde bulaşmayın derim. rus ruleti gibi bir durum, kendiniz de yazmışsınız baskı balata vb. durumlar kapıdadır. sahibi mesela nerelerden yakıt almış ? bu da önemli. düşük kilometreli başka bir araç önerin derseniz yardımcı oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3254 : Aralık 16, 2015, 20:37:26 »
Fordun dizeli düzgün kullanılmış ise hem çok dayanıklıdır hem de çekişi mukemmeldir hele 110 beygirlik olanı ise. Tek kotu tarafı baya sesli çalışır traktoru andırabilir haberiniz olsun.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3255 : Aralık 16, 2015, 23:34:27 »
yücel bey dizele niyetlendiyseniz astra önerebilirim. bütçenize uyar, yalıtım ve ekonomi olarak focus'tan iyidir. ayrıca vergi avantajı da var. 2009 civarı artık zevkinize göre nispeten düşük kilometreli sedan ya da hatchback enjoy donanım bulunur. bahsettiğim j kasa değil tabii ki. onlar biraz hantal kalıyor, ağır oldukları için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3256 : Aralık 17, 2015, 00:55:13 »
Yücel beyin yakıtla ilgili konuları ve bizim yazdıklarımın son olmayacağını düşünerekten. :D :D
Dizel konusunda "100binden sonra dizel düşünülür" lafına takmayanlardandın ki 2007 dizel d4d yatak olayına şahit olayına kadar. Ustama e12 dizel geldi. Şamzuman diye getirdiler. Usta yatak vuruyor dedi. Yapıyım mı yapmayım diye düşünürken rektefeciye sordu. Rektefeci ben Toyota yapmadım. Sıkıntı olur dedi. Bir kaç olumsuz olay anlatmış. Ustam d4dün parça sıkıntısı da var diyerek servise götürün garanti olur diyerek yolladı. Hayatında toyota yapmamış ustalarda 1bin lira işçilik istemiş kafadan. Sahibi çekiçi çağırdı Toyotaya gitti. Artık 10bin lira maliyet mi çıkar orasını bilemem.
100 bin muhabbeti, insanların sanayide eminellerde arabasını emanet edeceği zanatkar olmaması diye düşünüyorum.100bin yukarı dizele binme düşüncem değişti.
İlk önce parmakla gösterilen bir dizel ustası bulmadan dizele yaklaşmayın derim.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3257 : Aralık 18, 2015, 13:28:23 »
Ekrem Bey mazdaların motoruda lpgye pek uyumlu değil. Lpgde çabuk subap eritiyor diyorlar ama onuda çelik subapla değiştirip sorunsuz kullanıldığını söylüyorlar.

Ben size yinede Accord öneriyorum kmnin yüksek oluşuna kesinlikle aldanmayın. Benim aracım 235bindeydi aldığımda ve aldığım sahibi 20bin km önce komple motorunu yaptırmıştı. Bu araçların motor yapımı biraz maliyetli ister istemez o yüzden motorun yapılmış olması bir avantaj. Sizin bütçenize 2004-2005 Accord rahatlıkla alınır birazcık sabırlı olmak lazım çünkü ortalıkta çakal çok özellikle accord sahipleri aracım temiz diye 38-39 isteyen var
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2004-memurdan-acord-252127168/detay
Bence denk geldiğinizde bir test edin Accordu km olayına dediğim gibi kesinlikle takılmayın. İç malzeme olarak çok kaliteli benim aracım aynı bundan isterseniz konumdan inceleyebilirsiniz

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=68690.0
selman bey bir süredir volvo s 40 lara da bakmaya başladım. 2.0 turbo bnzinli 165 ve 200 bg lik olanları var. biraz inceledim çok hoşuma gitti. çok olumlu yorumlar var bu araçlarla ilgili. bunların lpg uyumu yakıt konusundaki durumları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum. fiyatları da nisbeten uygun sayılabilir. çok konforlu ve güçlü arabalar. accorda verilecek paranın 10 bin lira eksiğiyle acaba bir volvo s40 bulup da alsammmı diyorum  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3258 : Aralık 18, 2015, 14:25:27 »
Valla Ekrem Bey yabana atılacak araç değil volvolar ancak yedek parça ve ustası bakımından Türkiyede biraz sıkıntılı diye biliyorum İkamet ettiğiniz yerde iyi bir volvocu varsa sorun yaşamazsınız sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3259 : Aralık 18, 2015, 14:29:39 »
Valla Ekrem Bey yabana atılacak araç değil volvolar ancak yedek parça ve ustası bakımından Türkiyede biraz sıkıntılı diye biliyorum İkamet ettiğiniz yerde iyi bir volvocu varsa sorun yaşamazsınız sanırım.
[/quote
haklısınız selman bey. ama sakaryada ikamet eiyorum. izmite de ist da yakınım sonuçta. bu aracı biraz araştıracağm. lpg ye uyumunu vs. sonuçta turbolu araçlar bunlar. yeni nesil turbolar gibi lpgye uyumlu değilse tercih etmem heralde :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 18, 2015, 14:32:34
haklısınız selman bey. ama sakaryada ikamet eiyorum. izmite de ist da yakınım sonuçta. bu aracı biraz araştıracağm. lpg ye uyumunu vs. sonuçta turbolu araçlar bunlar. yeni nesil turbolar gibi lpgye uyumlu değilse tercih etmem heralde :)