0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eyüp kardeşim Ankara da ki araçlara pazartesi gidip bir bakayım olmadı hafta içi izin alırım direk yanına gelir seni rahatsız eder beraber çıkar şu avensislere bakarız alırız sağ ol var ol....
Hayırlı olsun abi güle güle kazasız belasız kullan inşallah Eeeee şimdi ne oldu EFSANE mi KESTANE mi
Ben de yazının başını okuyunca aha bi insignia daha alındı dedim [emoji1] Neyseki corollaymış. Hayırlı uğurlu olsun. Bence Avensis aramaya devam edin. Bulursanız zaten altınızdaki arabayı satmanız 2 gün sürmez. Aldığınızdan daha iyi fiyata satarsınız. Arada kar bile etmiş olursunuz.
sedat bey, cvc diye bir şanzıman ilk defa duydum. megane'da edc var biliyorum fakat yarı otomatik ayrıca bir şanzıman varsa bilemeyeceğim. yarı otomatik varsa normal manuel şanzımanlı araç gibi baskı balata olayı da vardır. bu da elbet değişecek anlamına gelir. ayrıca cvt auris'e göre vites geçişlerini hissedersiniz. uzun zaman kullanacaksanız ben cvt'li auris'i tavsiye ederim. 70 bin tl ile active 1.6 lt cvt bahsediliyorsa 3 bin tl takas indirimi var, takasa girip girmemeniz fark etmez. ikinci elde toyota daha avantajlı olacaktır. günümüzde neredeyse bütün şanzımanlar manuel olarak da kullanılabiliyor. bu durum, "yarı otomatik" diye tabir edilen şanzımana sahip olduğunu göstermez. geri kaçırma yapmayan şanzımanlar genellikle tork konvertörlü ve 4 ya da 5 ileri şanzımanlı eski nesil otomatiklerdir. sağlamdırlar fakat ekonomik oldukları söylenemez.
merhaba Hakan Bey,CVC diye yanlış yazmışım. CVT doğrusu.Cehaletimi mazur görün lütfen. Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Aşağıda benzinli ve dizel seçeneğiyle ilgili yazıları kopyaladım. Yokuş Kalkış Desteği sadece Dizel EDC otomatikte varmış. Bu durumda Benzinli olan CVT tam otomatik oluyor herhalde. " günümüzde neredeyse bütün şanzımanlar manuel olarak da kullanılabiliyor. bu durum, "yarı otomatik" diye tabir edilen şanzımana sahip olduğunu göstermez." demişsiniz." Öğrendiğime sevindim. İkinci el konusu göreceli sanırım. Belki değiştirmeye ömrümüz yetmez. Ama dünya hali bu satmak icap ederse fazla zarar etmemeyi düşünüyor insanoğlu genede.Yarın Show room a gidip Megane HB inceleyeceğim. Ne kadar bakarsam bakayım, bilgi açısından yetersiz kalıyorum ne yazık ki. İşte o nedenle siz gençlerin düşüncelerine başvurdum. Benim için çok değerli fikirleriniz. İlginize tekrar teşekkür ederim.MEGANE HB BENZİNLİ 1.6 16V CVT 115 bgTouch Plus-GT LineAKTARMA ORGANLARIBenzinli seçeneği Tipi Manuel CVT (Sürekli DeğişenAktarmalı Otomatik)Dizel seçeneği 1.5 dCi EDC 110 bgTouch Plus-GT Line EDC (Çift KavramalıOtomatik)