Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602592 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #3080 : Kasım 09, 2015, 17:31:10 »
Bence de 0 takıntınız yoksa 2. el C sınıfı bir araç çok daha mantıklı olacaktır. Puntodan sonra minibüsten otobüs konforuna geçmiş gibi hissedersiniz.
Mehmet abinin astra gayet konforlu ve sessiz tavsiye ederim. Bunun dışında corolla ve mazda'yı da dikkate alın derim. Tabiki üst sınıfa geçmenin sonucunda ortalama yakıt tüketiminin artacağını göz önünde bulundurun, fakat kesinlikle konfor açısından rahat edersiniz.
Hatta bana kalsa direk avensis alın.

B sınıfı minibüs konforu ise C sınıfı lüks otobüs konforu, D sınıfı ise uçak konforu diyebilirim. Aradaki farklar bu kadar belirgin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3081 : Kasım 09, 2015, 21:16:52 »
Evet. 1.6 astra sedan edition aldım. 2015 Temmuzda. Hatta aynı anda 2 arkadaşımada aldık. Astra hb alabilirsiniz. Kasası değişti belki ama eski kasa astrada efsane gibi piyasası hızlı.
Test ederseniz B sınıfı ile C sınıfı arasında dünya kadar fark var.

Hocam yarıs ı alyoduk pazarlık yaptık son dk.astra yı gorunce aklım gıttı astra abı sonucta baba araba.ama manuel 1.6 atmosferık olması ve turbo olmaması endıselendırıyor.ist.içi 10-11lt.den bahsetyolar bundan cekınyorum.bu noktada sızın tecrubelerınız ve tavsiyelerınız nedır.saygılar

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #3082 : Kasım 09, 2015, 21:31:25 »
Hocam yarıs ı alyoduk pazarlık yaptık son dk.astra yı gorunce aklım gıttı astra abı sonucta baba araba.ama manuel 1.6 atmosferık olması ve turbo olmaması endıselendırıyor.ist.içi 10-11lt.den bahsetyolar bundan cekınyorum.bu noktada sızın tecrubelerınız ve tavsiyelerınız nedır.saygılar

Tek kelime ile lpg. Eğer turbolu bir benzinli motor olsa onun da aşağı kalır bir yanı olmaz, lpg uygulanamaması, uygulansa da sorunlu olacağı belli.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3083 : Kasım 10, 2015, 08:26:12 »
aklımdaki 1,33 multıdrıve fun specıal s cvt 2 ay önce 54bin civarındaydı suan 50 küsür de baya cezbediyor.daha bekleyın derken yıl sonu kampanyalarını kastediyorsunuz.

aslında yıl sonu kampanyasını bahsetmemiştim. düşünce olarak netleşmesini beklemek lazım diye düşünmüştüm. ama elbette ki rakamsal fayda sağlayacak ise kampanya da beklenebilir. devamında arkadaşlar yazmışlar, c sınıfı almanız gerektiğini. ben ise olayı daha farklı bir boyuta taşıyıp ikinci el dizel c sınıfı almanızı öneririm. iki üç yaşında km si düşük kazasız bir dizel otomobil alabilirsiniz ki emin olun sıfır almaktan çok daha akıllıca şu anda. zira benzinli sıfır ile dizel düşük km li sıfır ayarında bir araç kıyaslandığında cevap genellikle ikinci el araçtan yana olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3084 : Kasım 11, 2015, 10:14:20 »
ikinci ellerin sıfırları geçmesi ve sonuçta başka birinin kullanmasından dolayı 2.elden vazgectik,astra yıda s.içiş 9-10lt.yakmasından dolayı eledik büyük ihtimal otomatik yaris alıcaz kısmtse peki arkadaslar bakımı vs.masrafları nasıldır acaba ? yıllık vergisi 951 tl civarıymıs sanırsam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3085 : Kasım 11, 2015, 22:40:27 »
ikinci ellerin sıfırları geçmesi ve sonuçta başka birinin kullanmasından dolayı 2.elden vazgectik,astra yıda s.içiş 9-10lt.yakmasından dolayı eledik büyük ihtimal otomatik yaris alıcaz kısmtse peki arkadaslar bakımı vs.masrafları nasıldır acaba ? yıllık vergisi 951 tl civarıymıs sanırsam.
Gel etme eyleme diyorum. 1.33 motorun vergi avantajı yok. Astra ile aynı yol şartlarında Yaristen max. 1 bilemedin 1,5 litre fazla benzin harcarsın. Bunu kullanmış biri olarak söylüyorum. Yaris kullanan arkadaşlarda lpg taktırıyorlar. Bu yakıt fiyatları olduğu sürece lpg taktırılır. İki araca da binmeden kararını verme. Ama her iki aracıda bindikten sonra zorlayarak test et. Rampa, taşlı yol,viraj vs. O vakit beni daha iyi anlarsın. Uzun yoldaki sürüş keyfini, bagaj hacmini, yol tutuşunu, kişiselleştirilebilşrliğinden bahsetmiyorum bile. Ha illa astra demiyorum sen astra dediğin için dedim. Sadece B sınıfı ve C sınıfı arasındaki farkı hissetmelisin. Ayrıca  1.2 tsı Golf, 1.2TSI Leon vs. düşünebilirsin. Bu motorların vergileri daha düşük.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #3086 : Kasım 11, 2015, 23:02:23 »
Yarisin 7 lt yaktığı şehiriçi yolda C sınıfları 8-8.5 yakar, yarisin 10 lt yaktığı yolda ise c sınıfları 11-12 lt yakar. Eğer şehiriçi ağırlıklı kullanacaksanız park avantajı vs sebebiyle tercih edilebilir. Ama uzun yola çıkıyorsanız c sınıfı otobüs konforunda gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3087 : Kasım 12, 2015, 11:25:20 »
yane doğru söylüyorsunuz vergi avantajı yok,1,33 ile 1,6 aynı vergi ve dediğiniz gibi fark 1-1,5lt.ise zaten değmez.astra dediğiniz gibi mukayese edilmez.yaris fabrika verilerinde 6,3 diyodu yanlış hatırlamıyorsam 8lt.kadar çıkıyorsa +1lt.yide göze alıp dediğiniz gibi yapmak daha mantıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3088 : Kasım 17, 2015, 11:59:34 »
Merhaba
Sıfır Otomatik Yaris veya Auris almayı düşünüyorum. Arada kaldım. Yaşlandıkça manuel vites zor gelmeye başladı.   İki kişiyiz, Bağaj sorunumuz yok. Yılda 4 bin km anca yapıyoruz. O nedenle aracın fazla yakması önemli olmuyor benim için. Auris daha ağır, lastikleri daha büyük, sanki daha bir güvenli gibi geliyor bana. Araçtan performans beklentim yok. Otomatiğe alışamazsak elden çıkardığımız saman hangisinden daha az zarar ederim. Yaris le Auris arasındaki fiyat farkı yaklaşık 15bin lira. Bu fark değer mi sizce ? Otomatiğe alışırsak uzun yıllar kullanacağız demektir. Siz gençler otomobil dünyasını daha iyi biliyorsunuz. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Sevgilerimle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3089 : Kasım 17, 2015, 12:34:13 »
Merhaba
Sıfır Otomatik Yaris veya Auris almayı düşünüyorum. Arada kaldım. Yaşlandıkça manuel vites zor gelmeye başladı.   İki kişiyiz, Bağaj sorunumuz yok. Yılda 4 bin km anca yapıyoruz. O nedenle aracın fazla yakması önemli olmuyor benim için. Auris daha ağır, lastikleri daha büyük, sanki daha bir güvenli gibi geliyor bana. Araçtan performans beklentim yok. Otomatiğe alışamazsak elden çıkardığımız saman hangisinden daha az zarar ederim. Yaris le Auris arasındaki fiyat farkı yaklaşık 15bin lira. Bu fark değer mi sizce ? Otomatiğe alışırsak uzun yıllar kullanacağız demektir. Siz gençler otomobil dünyasını daha iyi biliyorsunuz. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Sevgilerimle.
İletiyi düzenle

Sizin işinizi görecek araç 1.33 otomatik Yaris. Pişman olmazsınız. 15 bin lira da cebinize kalır. Gerisi zevkten ibaret, yaris ve Auris'i test etmenizi öneririm hangisi hoşunuza giderse bütçe sıkıntısı yoksa tabi ki Auris. Birisi B segment birisi C segment...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #3090 : Kasım 17, 2015, 12:46:19 »
2 yere yazmasaydınız iyi olacaktı. İleriye dönük bu soruyu merak edenlere referans olması sebebiyle buraya yazayım.

Öncelikle araçtan ne istediğiniz önemli. Az yaksın, şehir içinde kullanımı daha kolay olsun, konforu çok da önemli değil derseniz kesinlikle yaris.
Fakat fazla yakması önemli değil, kendimi güvenli hissedeyim biraz, konfor önemli derseniz de kesinlikle auris.

B ile C sınıfı arasındaki konfor farkı çok belirgin. Yaristen sonra auris daha rahat gelir zira. İşte bu noktada da bu aradaki fiyat farkına değer mi değmez mi kullanıcının kendisinin karar vereceği şeyler, bütçe, rahatlık, konfor, iç mekan kalitesi, yakıt tüketimi belirler. Uzun yol yapsaydınız auris derdim kesinlikle ama yılda 4bin km bile ancak yapıyorsanız büyük araca gerek olmayacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3091 : Kasım 17, 2015, 13:17:36 »
Mutlu gerekeni söylemiş. Benim tercihim güvenlik ve konfor bakımından Auris olur. Toyotadaki 1.6 ve 1.33 motor arasında ki fiyat farkını ben halen anlamış değilim zaten. Toyota da Yaris ve Aurisin ikinci el piyasasının pek iç açıcı olduğunu düşünmüyorum millet corolla hastası. Ben ce Auris ile birlikte Golf ve  Astra yı da test edin içinize sineni alın. Bana göre bu iki aracın da ikinci el piyasası Auristen daha hızlı.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3092 : Kasım 17, 2015, 16:14:25 »
Mutlu ve Mehmet Akın Bey, cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Aydınlatıcıydı benim için. Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3093 : Kasım 19, 2015, 10:39:24 »
Bursa'da yaşıyoruz, kendim 2012 1.33 auris (lpg değil) kullanıyorum sıfır km satın almıştım, eşimin şehir içinde kullanması için benzinli, otomatik ve tercihen japon ikinci el bir otomobil baktım uzun süre ama en son dama dedirttiler bana ve yine sıfır km'ye yöneldim. Bu iş için bütçemiz 50.000 olduğu için jazz ne yazık ki olamıyor, micra da ise garip donanım eksiklikleri var ve 3 silindir 1.2 olması hoşuma gitmedi, tekerleklerde incecik hal böyle olunca yaris'in en matıklı seçenek olduğunu düşünüyorum. Aramızda Yaris'in 1.33 otomatiğinin kullanıcıları varsa, yakıt tüketimi haricinde, kullanışlılık, ses yalıtımı, frenleme, viraj hakimiyeti yorumlarınızı veya şu sebepten servise gidip geliyorum dediğiniz bir sorununuz var mı öğrenmek istiyorum. Ayrıca Yaris almak isteyen birine forumda "ikinci eli zayıf" diye bir yorum okudum, garipsedim başka böyle olduğunu gören var mı?
Hamleler ve karşı hamleler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3094 : Kasım 19, 2015, 11:19:13 »
Skoda'yı da düşünebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3095 : Kasım 21, 2015, 19:10:03 »
TCT dostlarım 2013 yeni kasa corollamı satmış bulunuyorum artık üst bir sınıfa d sınıfı Avensis e geçeyim dedim sizler ne dersiniz ? Örnegin http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2012-toyota-avensis-1.8-elegant-245618352/detay ... sizce alınır mı ? Eksileri artıları nelerdir ? Şimdi den değerli bilgileriniz için teşekkür ederim .
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3096 : Kasım 21, 2015, 19:46:04 »
Hakkında hayırlısı olsun abi avensis güzel araba.
Bu olanda ki araç da iyi duruyor ama.km biraz yüksek geldi.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3097 : Kasım 21, 2015, 20:07:54 »
Hakkında hayırlısı olsun abi avensis güzel araba.
Bu olanda ki araç da iyi duruyor ama.km biraz yüksek geldi.
Eyüp kardeşim öncelikle merhaba görüştüğümüze sevindim hala yurt dışın da mısın ? ....Forumda pek kimse yok gibi avensis kullananlardan yorum gelmedi ama gelir . Km yüzbin ben senelik 6-7 bin km yapan biriyim 2-3 sene binerim 120 bin de satarım zaten km normale gelmiş olur bu kasayı kullanan arkadaşlar yorumlarını esirgemezlerse çok memnun olacağım
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3098 : Kasım 21, 2015, 20:34:15 »
Bir aralar aracımı almadan önce bende 1.8 otomatik bakmıştım ve verği olayı yüzünden vazgeçmiştim.Eger sizin maddi olarak probleminiz yoksa tam binilecek bir araç zira 1.6 bu kasaya biraz hantal kalıyor.Birde lpg taktırırsınız tadından yenmez.Biraz daha araştırırsanız daha düşük kilometrelerini bulabilirsiniz.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3099 : Kasım 21, 2015, 20:41:04 »
100.000 km lpg de olmayan bi araç için hiçbişey değil alınabilir bence gönül rahatlığıyla