Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602283 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #2960 : Ekim 07, 2015, 09:04:30 »
Sevgili Toyotaclubtr ailesi uzun bir aradan sonra hepinize tekrardan merhaba :alkis: :alkis: :alkis: Efsanenin satılmasından sonra 3 yıllık bir peugeot pişmanlığının ardından eşiminde otomatik ısrarıyla birlikte yeniden toyotaya dönmeye karar verdim. 2003-2007 model avensis 2.0 otomatik nasıl bilirsiniz? Yakıt durumu nedir, kronik arızaları varmıdır nedir ne değildi bu konu hakkında yardımcı olabilecek hertürlü detaylı bilgi verebilecek tecrübeli abilerim kardeşlerim yorumlarınızı alabilirmiyim... şimdiden hepinizie sonsuz teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2961 : Ekim 07, 2015, 09:12:57 »
Nasıl bilirsiniz/bilirdiniz deyince araç rahmetli sandım bir ara. :) 2.0 avensis iyi bir araç ancak yakıt konusunda ve vergisi konusunda dezavantajları olabilir kullanan arkadaşlar daha iyi yorum yapacaklardır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2892 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2962 : Ekim 07, 2015, 12:35:58 »
 Otomatik Civic hb olabilir.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 07, 2015, 12:37:47
Üstteki son iki soru için tavsiyedir. Araştırmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2963 : Ekim 07, 2015, 16:30:12 »
@EREN DUMAN (24349)  0 km araç olarak fiyatını hak etmediğini düşünüyorum. illâ ki alacaksanız ve aceleniz yoksa yıl sonunu ve ocak aylarındaki kampanyaları takip etmenizi öneririm. hatchback araç düşünürseniz kasım ayında opel astra gelecek, incelemenizi tavsiye ederim. bu arada dizel araç alırken motorun euro 6 emisyon standartlarını karşıladığından emin olun.

@Serhat Hatinoğlu (30184) mazda 3, mitsubishi lancer, toyota corolla - bunlar 4 ileri otomatik sizin aracınızdaki gibi tork konvertörlü sıkıntısız şanzımanlı araçlar. tek sıkıntıları yakıt. öte yandan 5 ileri civic tercih edilebilir fakat sedan olarak ancak 2002-2006 arasındaki kasadan bulabilirsiniz. fiyatları uçuktur. euro civic nispeten makul fiyatlıdır. 1.6 lt benzinli golf, a3, octavia da tavsiye edebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2964 : Ekim 08, 2015, 09:36:10 »
Sevgili Toyotaclubtr ailesi uzun bir aradan sonra hepinize tekrardan merhaba :alkis: :alkis: :alkis: Efsanenin satılmasından sonra 3 yıllık bir peugeot pişmanlığının ardından eşiminde otomatik ısrarıyla birlikte yeniden toyotaya dönmeye karar verdim. 2003-2007 model avensis 2.0 otomatik nasıl bilirsiniz? Yakıt durumu nedir, kronik arızaları varmıdır nedir ne değildi bu konu hakkında yardımcı olabilecek hertürlü detaylı bilgi verebilecek tecrübeli abilerim kardeşlerim yorumlarınızı alabilirmiyim... şimdiden hepinizie sonsuz teşekkürler.

Bahsettiğiniz 2.0 otomatik Avensisi bende çok takip ettim çok hevesliydim lakin yakıt konusunda LPGye olan uyumsuzluğu tedirgin yaklaştırdı buna rağmen Erzurumda 2.0 otm. lpg li bir avensis buldum gittim görüştüm. Ustaya felan götürdüğümde motorun %60 olduğunu öğrendim ve dahada yaklaşmadım. Lpgnin avensise verdiği maddi zarar çok fazlaydı. Bende limitimi biraz daha arttırarak Accord almaya karar verdim ki iyikide öyle yapmışım. Allah nazardan saklasın aracıma her bindiğimde aynı heyecanla biniyorum.

iki aracı değerlendirme konusuna gelince avensisi sadece şehir içinde 3-4 km kadar kullanma imkanım oldu o anlık çok konforlu gelmişti vites geçişleri hissedilmiyor gayet rahat bir arabaydı.

Avensis 4 ileri sorunsuz bir şanzımana sahip, Accord ise 5 ileri sorunsuz bir şanzımana.
Avensis performans olarak Accorddan biraz geride kalır diye düşünüyorum. Avensis 140hp Accord 155hp
Yakıt olarak lpgde kullanım Avensisi bilmiyorum ancak benim Accord uzun yolda hız limitleri çerçevesinde gidersen 17-18 krş şehir içinde de 25-30 krş arası yakıtı var."
Donanım olarak benim aracım boş olarak geçiyor buna rağmen 8 hava yastığı, çift yönlü dijital klima, hız sabitleyici, yağmur sensörü öne çıkan özellikleri. En çok hoşuma giden özelliği ise koltukların yarı deri olması, araç içine hoş bir hava katıyor.
Avensiste ise baz donanımda hız sabitleyici yok diye biliyorum.
Kronik problemlere gelirsek her ikiside japon sonuçta, mekanik olarak sorun çıkaran araçlar değil. Avensisin dediğim gibi lpgde kullanacaksanız enjektör arızası veriyormuş onunda tanesi 2binliraya kadar çıkıyor 4 tane enjektör olduğunu hesap ederseniz bayağı maaliyetli oluyor.
Accorda ise kullandığım süre içerisinde  kullanıcılarından öğrendiğim kadarıyla kronik olarak direksiyon hortumu arızası varmış oda orjinali 800 lira pompada arızalınırsa oda 2binlira civarındaymış. Birde teyp cd sıkıntısı var kronik olarak o başımada geldi onunda çözümünü aux bağlantılı cihaz alarak hallettim(170 lira)

Avensis kullanan arkadaşlar illaki daha iyi bilgiler vereceklerdir. Ancak ben Accord kullanıcısı olarak Accordu tavsiye ederim. Onun dışında avensisten daha spor bir yapısıyla daha dikkat çekici diye düşünüyorum. 5 ileri şanzımanı gerçekten sorunsuz ve yüksek hızlardaki devrinin düşükllüğü(120 ile giderken devir 2.500 lerde seyrediyor, deneme amaçlı 2 çiftsıfırlı rakamlara çıktığımda devir 4500 civarındaydı) kendine hayran bırakıyor motor sesi yok denecek kadar az, tek problem japonların genel sorunu yol sesini biraz fazla alıyor içeri ama bir corolla gibide değil :) Umarım yardımcı olur paylaşımım.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2015, 09:43:15
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-orjinal,kazasiz,degisensiz,otomatik,klimali,tertemiz-221384029/detay/

Araba bu. Satmaya karar verdim. Sıfır alacaktım ama karar değiştirdim ve bütçem 35-40 arası otomatik araç olacak. Tavsiye lütfen.

Belirttiğiniz bütçeye 2003-2005 arası çok güzel Accord sahibi olabilirsiniz :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 150000
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2965 : Ekim 09, 2015, 02:20:35 »
Öncelikle herkeze selam. 94 efsane toyotam var aracımı değiştirmeyi düşünüyorum baktıgım model ise 2003-2007 avensisler lakin ilanlarda bakıyorum 2000 motor dizel avensisler bulunmakta. Dikkatimi çeken ise az olması.
hepi topu 40-50 tane ilan var bunla alakalı. Avensis hakkında bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim, bu araç neden bu kadar az ? menşei türkiye mi ?  Ve bu araç hakkında iyi yada kötü bana ne fikri verebilirsiniz :)
Arabayı alınca pişman olmayalım. 2.0 benzinli motorda çok yakar diye düşünüyorum dizel biraz daha cazip geldi bana ama her halükarda gönlümden Avensis geçiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2966 : Ekim 11, 2015, 14:09:19 »
@EREN DUMAN (24349)  0 km araç olarak fiyatını hak etmediğini düşünüyorum. illâ ki alacaksanız ve aceleniz yoksa yıl sonunu ve ocak aylarındaki kampanyaları takip etmenizi öneririm. hatchback araç düşünürseniz kasım ayında opel astra gelecek, incelemenizi tavsiye ederim. bu arada dizel araç alırken motorun euro 6 emisyon standartlarını karşıladığından emin olun.

@Serhat Hatinoğlu (30184) mazda 3, mitsubishi lancer, toyota corolla - bunlar 4 ileri otomatik sizin aracınızdaki gibi tork konvertörlü sıkıntısız şanzımanlı araçlar. tek sıkıntıları yakıt. öte yandan 5 ileri civic tercih edilebilir fakat sedan olarak ancak 2002-2006 arasındaki kasadan bulabilirsiniz. fiyatları uçuktur. euro civic nispeten makul fiyatlıdır. 1.6 lt benzinli golf, a3, octavia da tavsiye edebilirim.

Araba satıldı. 20.000 TL ye verdim bu arada.

Mitsubishi lancer ler hoşuma gidiyor aslında ama açık konuşmak gerekirse gönlümden geçen corolla almak. A3 ya da octavia hiç düşünmedim ama onlara da bakıcam.

Adapazarına 2012 comfort extra dizel otomatik bakmaya gittim. Sahibinin demesine göre araba bayiye gelince tırdan inerken tavan hasar almış ve komple boyalı. Problem değil dedim boya ve gerçektende araba boyası çok iyi bir işçilikle boyanmış. Fakat arabanın içine binince sağ tarafta paspas olmadığının farkına vardım ve elimi kontrol amaçlı yer döşemesine bastırdım.

Resmen şok oldum elimi sıkıca bastırınca elim suya gömüldü. Arabanın tabanı olduğu gibi su dolu. Muhtemelen araba tavan hasarı alınca direklerin oralardan bi yerden su alıyor. Bagaja bakınca paspasın orada ıslak veziyette olduğunu gördüm. Bagaj döşemesini kaldırınca hep rutubet ve stepnenin pas yapıp çürümeye başladığıda görünüyordu.

Sahibine kalsa hala bana arabayı methediyor. Millette allah korkusu kalmamış.
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2967 : Ekim 11, 2015, 14:33:04 »
Araba satıldı. 20.000 TL ye verdim bu arada.

Mitsubishi lancer ler hoşuma gidiyor aslında ama açık konuşmak gerekirse gönlümden geçen corolla almak. A3 ya da octavia hiç düşünmedim ama onlara da bakıcam.

Adapazarına 2012 comfort extra dizel otomatik bakmaya gittim. Sahibinin demesine göre araba bayiye gelince tırdan inerken tavan hasar almış ve komple boyalı. Problem değil dedim boya ve gerçektende araba boyası çok iyi bir işçilikle boyanmış. Fakat arabanın içine binince sağ tarafta paspas olmadığının farkına vardım ve elimi kontrol amaçlı yer döşemesine bastırdım.

Resmen şok oldum elimi sıkıca bastırınca elim suya gömüldü. Arabanın tabanı olduğu gibi su dolu. Muhtemelen araba tavan hasarı alınca direklerin oralardan bi yerden su alıyor. Bagaja bakınca paspasın orada ıslak veziyette olduğunu gördüm. Bagaj döşemesini kaldırınca hep rutubet ve stepnenin pas yapıp çürümeye başladığıda görünüyordu.

Sahibine kalsa hala bana arabayı methediyor. Millette allah korkusu kalmamış.

Eğer uzun yol yapıyorsanız hız sabitleyici kullanma ihtiyacınız olacaktır. (gerçekten bir ihtiyaç) Ve maalesef Lancerlarda 1.8  harici motorlarda yok, takılamıyor da. Mazda 3 2009 sonrası BL kasada Touring donanımda takılabiliyor, Impressive de standart. Touring de far yıkama, far sensörü, yağmur sensörü vs var. Impressive de, ek olarak ön cam rezistansı, sunroof, ön koltuk ısıtma standart. (BL kasada) Toyota ya göre daha az trim sesi de cabası.

Siz siz olun hasar gözüken araç almayın, en ufak bir şeyin altından bile fazla şeyler çıkabiliyor. Gerçekten millette Allah korkusu kalmamış durumda.

Bilginize. Allah kolaylık versin bu arama sürecinde.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 928 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2968 : Ekim 13, 2015, 13:16:18 »
Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım aracını satıyor .Benim de hoşuma giden bir araç hem özellik olarak hem aile için çok iyi bir araç hem de dizel oluşu beni cezbetti .Aracın kaza boya değişeni yok arkadaşımda çok titiz ve prensip sahibidir bütün bakımları yapılmış bir araç .Şimdi benim takıldığım konu başka forumlarda okuduğum kadarı ile ikinci elleri nazlı gidiyormuş birde kimleri sorunlu demişler. Ben ustama sordum ustam çok güzel araç tavsiye ederim binersin dedi yalnız fiyat olarak maksimum 35 bin ver dedi  .Bu araç konusunda bilgisi olan fikri olan yardımcı olabilecek bir arkadaşımız var mı .Bu arada bana 38 bine bıraktı aracı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2007-ford-focus-c-max-gia-231699198/detay
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2969 : Ekim 13, 2015, 13:26:52 »
bence güzel araç km biraz yüksek ama arkadaşınızın aracına iyi baktığına eminseniz olabilir. 35 bin tl'ye bugün polo vermiyorlar. corolla'dan sonra alt devirlerde biraz fazla motor sesi duyarsınız ama aile için ideal bir araç. bu tür araçların zaten ikinci el piyasası hareketli olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2970 : Ekim 13, 2015, 13:30:01 »
Araç gerçekten çok güzel. Full bir araç. Almaya niyetiniz varsa bilindik ve temiz bşr araba bulmuşken kaçırılmaz. Ama dediğiniz gibi piyasası yavaş. Ama bu ford ile alakalı değil aynı modelde ki tüm firmalar için geçerli. Ustanız 35 bin demiş ama bu araba fordun full olan donanım paketine sahip. Siz gönlünizden geçen fiyatı arkadaşınıza söyleyim. İçinizden aklınızdan gönlünüzden 36 37 ne geçiyorsa onu teklif edin. Zaten o size dönüş yapacaktır.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2971 : Ekim 13, 2015, 16:17:47 »
2007 Model Ford Fiesta comfort donanım otomatik vites (tam otomatik) nasıl bir araçtır arkadaşlar? Özellikle Ford'ların tam otomatik şanzumanları nasıldır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2972 : Ekim 13, 2015, 17:42:59 »
2007 Model Ford Fiesta comfort donanım otomatik vites (tam otomatik) nasıl bir araçtır arkadaşlar? Özellikle Ford'ların tam otomatik şanzumanları nasıldır?

şehir içinde düzgün yollarda kullanılacaksa bir hanımefendi için yeterli olabilir. 4 ileri tork konvertörlü olması lâzım. donanım olarak fakirdir ama arz talep durumuna göre değişebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2973 : Ekim 13, 2015, 19:18:33 »

2010 mazda 3'üm ford'un tam otomatik 4 ileri şanzımanını kullanıyor. Memnunum, tork konvertörlü araçlarda zamanında yağ değişimi yapıldıkça, agresif kullanılmadıkça, düzgün kullanıldıkça bir sıkıntı çıkarmaz. 4 ileri çok yeterli, vites geçişleri hissedilmez. 4. vitesten sonra sabit hızda giderken devir 200-250 düşüyor, 4. vites çift kademe olarak davranıyor, yani 4.5 vites gibi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2892 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2974 : Ekim 14, 2015, 17:22:02 »
Tork konvertörünü işlemistik sitede zamanında. Nispeten yeni teknolojilerde, sabit hızlı sürüşlerde viskoz dan, mekanik kavramaya geçiyor, Ford için de benzer olabilir, bakmak lazım.

Cmax bence sınıfındaki güzel araçlardan. Aileler için de o sınıf çok kullanışlı, özellikle uzun yolda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2975 : Ekim 16, 2015, 09:21:54 »

2006 benzinli otomatik focusum vardı, bu aracımdan önce. 4 ileri vites mutlunun bahsettiği gibi 4.5 oluyor. Vites geçişleri gayet başarılı sarsıntısız ve sorunsuz bir şanzımana sahip. Ben 180bin kmde sattım ve edindiğim bilgilere göre daha önce hiç şanzıman yağı vs. değiştirilmemişti. Dediğim gibi hiç belli etmiyordu geçişleri. Şuan ki aracım Honda Accord 5 ileri otomatik vites ancak vites geçişlerini Forda göre çok hissettiriyor. Artık bu bir sorun mudur bilmiyorum ancak Fordun şanzımanı sağlamdır. Ancak dizel modelleri için aynı şey söylenmiyor onlarda sıkıntının olduğundan bahsedilir her yerde.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2976 : Ekim 16, 2015, 09:26:26 »
2003 model opel corsa tam otomatik ile 2005-2008 arası tam otomatik honda jazz ve 2012 model tam otomatik honda jazz. Bunların  özellikle şanzıman olarak sağlamlık, kronik sorun yönünden değerlendirmesini yapabilir misiniz? Hatta buna tiptironik jazzı da ekleyebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2977 : Ekim 16, 2015, 10:58:27 »
2003 model opel corsa tam otomatik ile 2005-2008 arası tam otomatik honda jazz ve 2012 model tam otomatik honda jazz. Bunların  özellikle şanzıman olarak sağlamlık, kronik sorun yönünden değerlendirmesini yapabilir misiniz? Hatta buna tiptironik jazzı da ekleyebiliriz.

i-shift ile mmt şanzımanın çalışma mantığı aynı. uzak durulması gereken mekanizmalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2978 : Ekim 16, 2015, 11:18:27 »
i-shift ile mmt şanzımanın çalışma mantığı aynı. uzak durulması gereken mekanizmalar.

Jazz üzerinde özellikle durmaya başladım. Kasa değişikliğinden sonra jazz ın sadece 2012 modellerinde tam otomatik vites mevcut gerisi tiptronik (I-Shift).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2979 : Ekim 16, 2015, 11:28:42 »
Jazz üzerinde özellikle durmaya başladım. Kasa değişikliğinden sonra jazz ın sadece 2012 modellerinde tam otomatik vites mevcut gerisi tiptronik (I-Shift).

bahsettiğiniz rakamlara ancak kazalı ya da pert olmuş 2012 jazz alabilirsiniz.