Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602613 defa)

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #2920 : Eylül 19, 2015, 10:51:47 »
Tv de e2 yi acin arkadaslar saffet baba cx 5 i tanitiyor 😄
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2921 : Eylül 19, 2015, 12:31:40 »
Tv de e2 yi acin arkadaslar saffet baba cx 5 i tanitiyor 😄

Saffet amca ise o araba görüp görebileceği en büyük ilgiyi görmüştür . :) Adam geçenlerde Dacia Duster'ı tanıtıyordu zannedersin Toyota Land Crusier tanıtıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2922 : Eylül 19, 2015, 20:25:50 »
Saffet amca ise o araba görüp görebileceği en büyük ilgiyi görmüştür . :) Adam geçenlerde Dacia Duster'ı tanıtıyordu zannedersin Toyota Land Crusier tanıtıyor .
Ferrari F12 Berlinetta'yı tanıtırken en sevdiğim markadan soğumuştum. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2923 : Eylül 20, 2015, 12:06:44 »
Herkese selamlar,mutlu haftasonları...
Geçen 3 taksitim kaldı diye yazmıştım ama 4 taksitmiş.Dün üç'ünü ödedim kaldı bir tane.
Araç arayışı içindeyim malum.Mercedes Vaneo'lar hakkında bilgisi olan var mı? Otomobil ruhsatlı olanlar 1,6 benzinli ticari ruhsatlı olanlar ise 1,7 dizel motorlu.Üstelik otomatik vitesli tam da aradığım gibi.Bu aracın artıları ve eksileri hakkında bilgi sahibi olanlar varsa bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.Eve gittiğimde Pc'den de ayrıntılı araştırmamı yapacağım (Mercedes forumlarına bakmak gibi).
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #2924 : Eylül 20, 2015, 12:11:27 »
Herkese selamlar,mutlu haftasonları...
Geçen 3 taksitim kaldı diye yazmıştım ama 4 taksitmiş.Dün üç'ünü ödedim kaldı bir tane.
Araç arayışı içindeyim malum.Mercedes Vano'lar hakkında bilgisi olan var mı? Otomobil ruhsatlı olanlar 1,6 benzinli ticari ruhsatlı olanlar ise 1,7 dizel motorlu.Üstelik otomatik vitesli tam da aradığım gibi.Bu aracın artıları ve eksileri hakkında bilgi sahibi olanlar varsa bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.Eve gittiğimde Pc'den de ayrıntılı araştırmamı yapacağım (Mercedes forumlarına bakmak gibi).

Abi selamlar .

Abi bizim komşumuzda vardi vaneo dizel otomatik . Muayeneye de birlikte götürmüştük o zaman . Benim çok hoşuma gitmişti baya donanımlı idi ve komşum da memnundu fakat 4-5 ay kullanabildi sonra kaza yaptı araç pert oldu . Ama 4-5 ay içinde hiç şikayet ettiğini duymadım . Ama iyi araştırmak lazım 4-5 ay kısa bir süre .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2925 : Eylül 20, 2015, 12:22:14 »
Donanım konusunda bonkör bir araba.ön park sensörü hız sabitleyicisine kadar her şey var.Ambiante donanımımda arka  koltukların yeri de değişebiliyor.Mesela aracın ortasından bağaja da alınabiliyor.Güzel araba da neyin nesi bilmiyoruz.23 binden 28-30 binlere kadar gidiyor fiyatları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #2926 : Eylül 20, 2015, 12:33:52 »
Donanım konusunda bonkör bir araba.ön park sensörü hız sabitleyicisine kadar her şey var.Ambiante donanımımda arka  koltukların yeri de değişebiliyor.Mesela aracın ortasından bağaja da alınabiliyor.Güzel araba da neyin nesi bilmiyoruz.23 binden 28-30 binlere kadar gidiyor fiyatları.

Abi önemli bir kronik sorunu yoksa çok mantıklı bir seçenek gibi duruyor . Komşumuzda dükkan komşumuzdu hem biz kapattık hemde onlar yurt dışına gittiler . Halen görüşüyor olsa idik detaylı sorardım ama dediğim gibi kendiler zaten 4-5 ay kullanabildiler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2927 : Eylül 20, 2015, 15:02:07 »

Abi donanım olarak segmentinde ve modelinde bulunmayan özellikleri var. Şöyle de duyduklarımı ve kullanırken hissettiklerimi yazayım.

-Yollarda az göründüğünden midir nedir bilmiyorum ama bu arabanın sorunlarından dolayı servise gittiğinizde pek anlayan çıkmıyor, klasik cevaplar alıyorsunuz.
-Motor tipi değişik olduğu için serviste filan zor bir işçiliği var. (Bir arkadaşımdan)
-Söylenenin aksine yol tutuşu gayet güzel , dışarıdan öyle görünmüyor ama öyle.
-Alırken kontrol edin , kamyonet olarak geçen modelleri de var , otomobil geçen modelleri de.

Tabii bunların yanında bazı eksileri var. Parça ve bunu sorunsuz şekilde yerleştirecek usta bulabilir misiniz? Önemli bir konu.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2928 : Eylül 20, 2015, 19:51:13 »
Bende fazla görmediğim için parça konusunu ve parça satan dükkan bulmak ve bulsam bile fiyat konusu aklımdan geçmedi değil. Zaten az miktarda özel servis var onlarda az olduğu için,
- fiyat politikaları nedir?
- işçilik kaliteleri ne durumda?
Mesela Ankara'da Aydoğanlar ve Hüseyin usta adında bildiğim kaliteli özel Mercedes servisleri var. İşçilik konusunda iyi servisler ama İstanbul konusunda da pek bir düşünceliyim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2929 : Eylül 20, 2015, 21:04:00 »
Abi istanbul'da da onları aratmayacak ustalar var. Yetkili servis olarak ; çok sevdiğim ve Mercedes hakkındaki birikimine güvendiğim (Mercedes,Almanya'ya testlere çağırıyor) bir abim , Samandıra Koluman'ı tek geçiyor.

Özel olarak da İstanbul Kartal sanayide Türker Mercedes var.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2930 : Eylül 20, 2015, 22:18:45 »
Abi istanbul'da da onları aratmayacak ustalar var. Yetkili servis olarak ; çok sevdiğim ve Mercedes hakkındaki birikimine güvendiğim (Mercedes,Almanya'ya testlere çağırıyor) bir abim , Samandıra Koluman'ı tek geçiyor.
Özel olarak da İstanbul Kartal sanayide Türker Mercedes var.
Mustafa bey kardeşim, ben İsanbul'un batısında dediğin ustalar da doğusunda öteki tarafta.Bana çok uzaktalar :) Yine de tavsiyen için teşekkürlerimi sunarım
Yedek parça fiyatlarına baktığımda önüme ilk gelen link'e tıkladım.Debriyaj baskı balata ve volant fiyatlarını saymazsak makul seviyede diyebiliriz.Bakmak isterseniz link'ide paylaşıyorum sizlerle.Klasik filtre elamanları hemen hemen her marka ile aynı söylenebilir.

http://www.karakaslarotoyedekparca.com/mercedes/vaneo-yedek-parca-3

Bu da örnek bir satış ilanı.En temiz araba bu
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-mercedes-benz-mercedes-benz-vaneo-ambiente-cok-temiz-otomatik-184861063/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2931 : Eylül 20, 2015, 22:56:36 »
Abi , yakında diye bir ustaya arabayı götürüp canının sıkılması yerine karşıya götür rahat et derim ben ; tabii arabayı alırsan. Biliyorsun Mercedes sıkıntısız bir araba ama , problem çıkarmaya başladığı zaman gerisi de geliyor ve bu yüzden mercedes'ten soğursun.Sevgiler.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2932 : Eylül 21, 2015, 20:34:50 »
Biri detaylı bir şekilde yazmış uzun olsa da okudum.Az çok bilgi edindim

http://www.otogeyik.com/showthread.php?tid=90

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2933 : Eylül 22, 2015, 00:54:45 »
Değerli arkadaşlarım sevgili kardeşlerim malum konu içindeyiz ve sizlerden fikir almak istiyorum.  Bilmeyenler olabilir T25 2004 Avensis im vardı yaza girmeden ihtiyaçtan dolayı satmıştım.  Hala aracım yok ama  4  5 ay içinde bi araç almayı planlıyorum. Bütçemi kısıtlı tutuyorum. En fazla 18000 tl gibi.  Düşündüğüm araçta hidrolik Direksiyon klima ve abs olmalı. Kendi yaptığım incelemelerimde gözümün hep Japonlara gittiğini gördüm  = )   özellikle Accord  primera carina  carisma ve mazda 626. Bakıldığında bu araçlar 97 ve 2001 model araçlar. Bir kısmı otomatik vites. Araçlar ikinci el olunca otomatik vitesin arıza mevzusu beni urkutuyor. Bu araçların bir kısmı Lpg li ve 2000 motor.  Carina accord gibi.

Aslında accord aklıma yatanlardan. Fakat temiz bulmak mesele. Açılır tavan olmasi da düşündürüyor beni. Sizler ne dersiniz ? Maksimum 18000 liraya ne almalı ?

Bu arada aldığım aracı en az  4 sene belki daha fazla kullanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2934 : Eylül 22, 2015, 00:59:40 »
Mazda 626'yı incelemeden kesinlikle karar vermeyin. O fiyata çok güzel şeyler sunabilen bir araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2935 : Eylül 22, 2015, 01:05:35 »
Değerli arkadaşlarım sevgili kardeşlerim malum konu içindeyiz ve sizlerden fikir almak istiyorum.  Bilmeyenler olabilir T25 2004 Avensis im vardı yaza girmeden ihtiyaçtan dolayı satmıştım.  Hala aracım yok ama  4  5 ay içinde bi araç almayı planlıyorum. Bütçemi kısıtlı tutuyorum. En fazla 18000 tl gibi.  Düşündüğüm araçta hidrolik Direksiyon klima ve abs olmalı. Kendi yaptığım incelemelerimde gözümün hep Japonlara gittiğini gördüm  = )   özellikle Accord  primera carina  carisma ve mazda 626. Bakıldığında bu araçlar 97 ve 2001 model araçlar. Bir kısmı otomatik vites. Araçlar ikinci el olunca otomatik vitesin arıza mevzusu beni urkutuyor. Bu araçların bir kısmı Lpg li ve 2000 motor.  Carina accord gibi.

Aslında accord aklıma yatanlardan. Fakat temiz bulmak mesele. Açılır tavan olmasi da düşündürüyor beni. Sizler ne dersiniz ? Maksimum 18000 liraya ne almalı ?

Bu arada aldığım aracı en az  4 sene belki daha fazla kullanırım.

euro civic, carisma, almera, accord 1.8, primera.. bunlar aklıma gelenler. accord'un temizi biraz zor ama diğerlerinde şansınız yüksek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2936 : Eylül 22, 2015, 01:16:23 »
Osman bey 98-99model nissan primera yida düşünün. Cok saglam masrafsiz konforlu arac.Ozelliklen 2.0 special lerini bulursanız mukemmel olur.
Bizde sifir aldigimiz 97 primera vardi.Sonra 2010 yilinda  tanidiga verdik.Hala onda kullaniyor.Arac 160 binde baski balatasi yeni degisti.Inanirmisiniz hala disk leri.orjinal amortisör veya yuruyenden herhangi birsey degismedi.Gecenlerde bir termostatini degisti. Baski balata.degisirkende.debriyaj halati.değişmiş.
Akraba da oldugu için sürekli  gözümüzün onunde.
Satmayada niyeti yok vergisi 100 lira kaskosu yok iviri ziviri yok.
Nissan ida düşünün derim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2937 : Eylül 22, 2015, 01:25:53 »
Bu paraya Carina veya Accord gibi araçlar alınıp , sürekli arıza korkusu çekmektense , Corolla 1.6 GLi alıp gayet rahat bir şekilde binmenizi tavsiye ederim. Bu paraya güzel ,temiz,yorulmamış bir Corolla bulunur.

Diğer yandan Primera da çok güzel bir seçenek. Bir yakınım 98 de sıfır aldığı halde hala kullanıyor.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2938 : Eylül 22, 2015, 01:27:53 »
Mazda 626'yı incelemeden kesinlikle karar vermeyin. O fiyata çok güzel şeyler sunabilen bir araç.

626 kesinlikle aklımda olanlardan.  Manuel ve otomatikten  manuel tercih ederim diye düşünüyorum. Otomatik sorunlu mudur , düşündürüyor. Donanımı bol bir araç.

euro civic, carisma, almera, accord 1.8, primera.. bunlar aklıma gelenler. accord'un temizi biraz zor ama diğerlerinde şansınız yüksek.

Almera da tercihler içinde olabilir. Carisma için LPG yle ilgili motor biraz sorunlu diye duyum aldım. Doğruluğundan emin değilim. Ancak hoş bir araba. Accord sizin bahsettiğiniz sanırım 2000 2003 arası kasa. Benim tercihim 96 2000 arası.  Ancak onda da temiz bulmak dediginiz gibi zor.  İşin gerçeği nerdeyse 20 yıllık araç bunlar. Temizi cidden zor bulunur.

_______

Tuncay bey primera da olur.  Almera ve primera nin iç malzemesi de kaliteli. Beğeniyorum bunları da. LPG Limiydi sizin eski aracınız.  Memnun muydunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2939 : Eylül 22, 2015, 01:35:19 »
Mazda'nın otomatik şanzımanları sağlamdır. Bu arada Primera motor hacmine göre makul bir yakıt tüketimine sahiptir.