Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602602 defa)

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #2900 : Eylül 11, 2015, 15:59:13 »
Honda kampanya yapmış. Japon olan 1.6 honda bu fiyatken 1.33 Corolla nasıl 57 -58 oluyor anlamıyorum.

http://karbonatapps.com/sendy/w/lmeg9ofSZJpWBTRKqOYcQA/mzJbKYsUKmdnLdkifHaINg/763t4LUQRHPt4JhrihOrljOg
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2901 : Eylül 11, 2015, 16:13:02 »
Honda kampanya yapmış. Japon olan 1.6 honda bu fiyatken 1.33 Corolla nasıl 57 -58 oluyor anlamıyorum.

http://karbonatapps.com/sendy/w/lmeg9ofSZJpWBTRKqOYcQA/mzJbKYsUKmdnLdkifHaINg/763t4LUQRHPt4JhrihOrljOg

2015 ocak ayında aynı kampanya yapılmıştı. derhal telefon açmıştım bayiye. otomobilleri görmeden bitirdik demişlerdi. eğer bulunursa kesinlikle kaçırılmaz fırsat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2902 : Eylül 11, 2015, 22:42:10 »
neden göremiyorum açtığımkonuyu

Mesaj Birleştirildi: Eylül 11, 2015, 22:46:25
Toyota forumunda Toyota'dan nefret ettiğinizi söyleyip başka marka araç tavsiyesi mi istediniz? :)

evet arkadaşlar toyota forumda toyotadan nefret ettiğimi söyleyip fikir istiyorum.Çünkü burayı dostane bir yer olarak görüyorum.ama siz diyorsanız "toytadan nefret ediyorsun ve toyotan yok seni forumda istemiyoruz" ozaman ayrılırım tabiki.Ne pahasına olursa olsun toyotaya dönmeyi düşünmüyorum.tofaş alırım toyota almam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 92000
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2903 : Eylül 11, 2015, 23:02:07 »

evet arkadaşlar toyota forumda toyotadan nefret ettiğimi söyleyip fikir istiyorum.Çünkü burayı dostane bir yer olarak görüyorum.ama siz diyorsanız "toytadan nefret ediyorsun ve toyotan yok seni forumda istemiyoruz" ozaman ayrılırım tabiki.Ne pahasına olursa olsun toyotaya dönmeyi düşünmüyorum.tofaş alırım toyota almam.
Araç işinde talihsizlik yasamissiniz maalesef. Halbuki piyasa en az sorun çıkaran araçlardan biridir Toyota. Japon menşeili olduğu halde yıllarca ABD dahil dünyanın en çok satan otomobil markasından bahsediyoruz neticede.
Bu segmentte VW, Honda iyi diye biliyorum.
Tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2904 : Eylül 11, 2015, 23:29:07 »

Abicim bu işler şans işi. Kimi peugeot dan bile sıkıntı yaşamadım çok memnunum yine alıcam diyor, kimisi ise partnerden ne çektim doğandan beter sorun çıkardı diyor.
Biri DGS yi övüp göklere çıkarıyor, öteki bir daha VW mi hayatta diyor.
Biri çok satar diye Toyota alıyor, satarken 5-6 ay sıkıntı çıkıyor, bir daha toyota almam diyor.
Biri (bu benim :D ) daha da sorunsuz diye Mazda alıyor, şans eseri tüm sorunlar onu buluyor (sorun denebilirse, ağır bakım ücretinin bana patlaması, mıcırlı yolda diske taş sıkıştı diye telaş yapmam ama çize çize gidip sonunda mıcırın düşmesi, vs.vs)

Oluyor yani abicim. :)

Lpg ile de uğraşmamak için dizel bir alman önerelim sana o zaman. :) Bütçen ne kadar?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2905 : Eylül 11, 2015, 23:33:37 »

2015 ocak ayında aynı kampanya yapılmıştı. derhal telefon açmıştım bayiye. otomobilleri görmeden bitirdik demişlerdi. eğer bulunursa kesinlikle kaçırılmaz fırsat.
Abi o zaman bende aramıştım. Hatta 56 ya otomatiğini veriyorlardı. Yetişememiştim kalmadı dediler [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Sonra baktım astra da kampanya var. Temmuzda liste fiyatı 51600 ken 49800 aldım. Şimdi liste fiyatı 55200 olmuş [emoji16]
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2906 : Eylül 11, 2015, 23:44:03 »

Çok merak ettim toyotanın hangi modeli idi,yaşı km ,si,motor hacmi,dizel miydi?? ,benzinli miydi?Gazlı mıydı ?Tuzlu muydu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 29000
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2907 : Eylül 12, 2015, 21:05:56 »
Sat kurtul! :D
Ya ben de diyorum kısa ve öz bir kurtuluş vardı ama ne? Ünlü düşünür Kemal Aksuyek'in herkese önerisiydi :D
Arabanın üç taksiti kaldı bitince hemen satacağım  Kadir
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2908 : Eylül 12, 2015, 21:31:05 »
Ya ben de diyorum kısa ve öz bir kurtuluş vardı ama ne? Ünlü düşünür Kemal Aksuyek'in herkese önerisiydi :D
Sıfır mı? almıştınız Özcan bey aracınız Partner mi? A4 mü? Corolla mı? Yanlış anlamadıysam partnerse sat gitsin demiş Kadir..,neyinden memnun değilsiniz.? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2909 : Eylül 13, 2015, 12:02:43 »
Kia ceed ler yenilenmiş şanzıman 7 ileri olmuş eskisine göre araç %35 az yakıyor çok yaktığı için tercih etmemiştim şimdi tam olmuş 👍👍👍 ama gel görki liste fiyatı 88700
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2910 : Eylül 13, 2015, 12:32:02 »
Vay be bir kia bile 90000 ne dayanmış .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2911 : Eylül 13, 2015, 12:49:30 »
Vay be bir kia bile 90000 ne dayanmış .
Kia olan özelliklerin çoğu piyasadaki araçlarda yok gel gorki çelik motor gibi beş para etmez bir distribütör u var bir Kia kullanan olarak söylüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2912 : Eylül 13, 2015, 12:57:27 »
Kia olan özelliklerin çoğu piyasadaki araçlarda yok gel gorki çelik motor gibi beş para etmez bir distribütör u var bir Kia kullanan olarak söylüyorum

Mahir bey mesele sadece özellikte bitmiyor . Kia kötü bir marka değil bende biliyorum ama bu fiyatlarla ben şahsen almam .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2913 : Eylül 13, 2015, 14:33:19 »
Az kalmis. Insallah gonlune gore birsey alirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 982 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2914 : Eylül 13, 2015, 14:38:53 »

Dostum bak, iyi niyetliyiz evet. Başka marka tavsiyesi de veririrz sorun değil, yakın bir arkadaşımın dediği gibi Toyota'ya göbekten bağlı değiliz :)

Ancak bu iyi niyetimiz nedeniyle birçok kere canımız yandı. Düzgün bir şekilde sorsaydınız sorunuzu müdahaleye gerek kalmazdı. Bu şekilde sorduğunuzda ise trol damgası verir, kavga çıkarma amacınız olduğunu düşünürüz. Yeni alacağınız aracınız hayırlı olsun, iyi günler.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2915 : Eylül 13, 2015, 15:42:16 »
Mahir bey mesele sadece özellikte bitmiyor . Kia kötü bir marka değil bende biliyorum ama bu fiyatlarla ben şahsen almam .
Corolla 94 bin TL ise Cee'd'te 88 olabilir bence. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2916 : Eylül 13, 2015, 16:21:35 »
Ben bu kadar vergiye karsiyim elektrik faturasinda kayip kacak odeyen biz akaryakit alirken otv kdv veren biz arac alirken bir dunya kdv otv odeyen gene biz emlak vergisi calisirsin  maasindan bir dunya kesinti yapilir gelir vergisi odersin su vergisi bu vergisi insaf edin be kardesim devlet tabikide vergi alacak ama adaletli bir sistem getirsinler ulkeye 100 liralik mazotun 10 tl si vergi olmali yarisi degil!!! 88 000 tllik corollada 30.000 tl otv var kdv yide koydunmu arabanin net fiyatindan fazla vergi veriyoruz daha ne diyeyim
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2917 : Eylül 13, 2015, 17:19:31 »
Sıfır mı? almıştınız Özcan bey aracınız Partner mi? A4 mü? Corolla mı? Yanlış anlamadıysam partnerse sat gitsin demiş Kadir..,neyinden memnun değilsiniz.? :)
Benim aracım Partner,
Babamın Corolla
A4 ise mazide kalan arabamız...
Partner'dan konfor olarak çok memnunum.Uzun yolda fazla yoran bir araba değil.Lakin çok arıza çıkarıyor.En son sol torsiyon arıza yaptı 550 TL masraf çıkardı.Silecekler araç çalıştığında kendi kendine çalışıyor.Son iki günden buyana sol sinyal sürekli açık konundayken üç defa çalışıp duruyor.Perşembe günü akşam anahtarı kontaktan çıkardım ama kontak hala aksesuar modundaydı ve ayrıca kapılar kilitlenmedi,tavan lambaları sinyal gibi fasılalı yanıp sönmeye başladı.Bununla beraber bilgi ekranı ve gösterge panelinde ki kontağın aksesuar modunda olduğunu gösteren akü işareti de tavan lambaları ile birlikte fasılalı olarak yanıp sönüyordu.Bu arada arabam 2006 model ve galeriden senetle aldım
Durum bundan ibaret Mustafa bey...
Aracı aldığım galeriye Carina E ya da ilk kasa Avensis aldırabilirsem Partner'ı hemen vereceğim.Uğraşma arabayla getir başka araba verelim diyor Tayfun abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2918 : Eylül 13, 2015, 21:07:05 »
Benim aracım Partner,
Babamın Corolla
A4 ise mazide kalan arabamız...
Partner'dan konfor olarak çok memnunum.Uzun yolda fazla yoran bir araba değil.Lakin çok arıza çıkarıyor.En son sol torsiyon arıza yaptı 550 TL masraf çıkardı.Silecekler araç çalıştığında kendi kendine çalışıyor.Son iki günden buyana sol sinyal sürekli açık konundayken üç defa çalışıp duruyor.Perşembe günü akşam anahtarı kontaktan çıkardım ama kontak hala aksesuar modundaydı ve ayrıca kapılar kilitlenmedi,tavan lambaları sinyal gibi fasılalı yanıp sönmeye başladı.Bununla beraber bilgi ekranı ve gösterge panelinde ki kontağın aksesuar modunda olduğunu gösteren akü işareti de tavan lambaları ile birlikte fasılalı olarak yanıp sönüyordu.Bu arada arabam 2006 model ve galeriden senetle aldım
Durum bundan ibaret Mustafa bey...
Aracı aldığım galeriye Carina E ya da ilk kasa Avensis aldırabilirsem Partner'ı hemen vereceğim.Uğraşma arabayla getir başka araba verelim diyor Tayfun abi

Özcan abi bu elektriksel arızalar motor yıkamaktan kaynaklanıyor olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2919 : Eylül 13, 2015, 23:24:57 »
Özcan abi bu elektriksel arızalar motor yıkamaktan kaynaklanıyor olabilir mi?
Merhaba Mehmet
Motor yıkama ilgili bir şey değil bunlar.Peugeot'lar da sıradanlaşmış sıkıntılar.
Sileceklerim ile bahsettiğim sıkıntıda adam birinin 207 aracında daha farklı olmuş.Vatandaş aracını park edip eve çıkmış.balkona sigara içmeye çıktığında arabanın sileceklerinin kendi kendine çalıştığını görmüş.Yetkili ve özel servislere götürmüş ama adam gibi çözüm bulan olamamış.
Mesela silecek ve sinyal kollarının arızalanması da bu markaya has bir şeymiş.Silecek arızam ile ilgili olarak önce kol arızalı denmişti.Yenisi 460 liraydı en son.Şimdi ne kadar bilmiyorum ama benim sinyal ve silecek kolu bir bütünmüş.Şimdi sinyal kolu değişecek derlerse 460 civarı bir masraf işçilik hariç tutacak.Direksiyonda hava yastığı olduğu için işçiliği de yüksekmiş.Durum böyle yani Mehmet.
Tekrar belirtmek isterim konforu kendi rakipleri içinde en iyisi diyebilirim.Donanım olarak diğerlerinden de ayrılıyor hemen.Mesela 2006 model klimalı,sol sürgülü kapılı ve elektrikli ayna camlara sahip bir araç almak isterseniz diğer markalarda üst donanıma bakmanız gerekiyor.Bu sefer de fiyatı yükseliyor.Fiyat fayda oranına baktığınız zaman olarak Peugeot öne çıkıyor.