0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motor aslında baya dayanıklı bir motor. Mazot kadar yağ yakabilme yetisine sahip. [emoji4]
Bana MM şanzımanda sıkıntı olabileceğini söylediler. Şans meselesiymis galiba. Ama yağ yakma olayını bilmiyordum. Nasıl birşey o?
MM şanzıman sakin kullanımda sorunsuz sayılır. Yağ yakma olayı bazı serilerde kronik. (2010-2012 arası sanırım) 5000 km'de yağ çubuğundaki yağ miktarı minimum seviyeye gelebiliyor, az buz bir yağ yakma değil yani.
Ben aslında ikinci elde benzinli alma taraftarıyım Enes Bey. Tam otomatik şanzıman daha sağlıklı çünkü. LPG takar 5 sene sıkıntısız kullanırdım. Ancak o modelde de comfort extra donanımda ESP yok. Bazen Toyota'yi anlamakta zorlanıyorum.
Toyota dışındaki modellere de bakın, illa ki Japon diyorsanız, esp sini yıllardır standart sunan Japonlar var.
HayirJapon takintim yok. Sadece Sanzumanin saglikli olup olmamasi dusunduruyor beni. Sizin tavsiyeniz var mi?
araba satış işi kışa doğru.. daha doğrusu ev alma işi kışa doğru dolayısı ile arabayı da o zamanlar satacağım...
Hayırlısı olsun inşaallah... O zamana kadar dükkanı açarsam ben de güzelce temizlerim
Yarin kismetse izmir bornova'da dizel bi corolla bakicam. O civarda nereye goturebilirim ekspertiz icin? Bir de asil onemlisi ekspertiz esnasinda MM sanzimanda sikinti olup olmadigi anlasilir mi?
100bin km. civarında bir MM kısa vadede size baskı balata masrafı çıkartacaktır. Vites geçişlerinde titreme gibi olumsuzluklar bunun belirtisi olabilir, ayrıca MM forumda da önerilmeyen bir şanzıman. Yine de karar sizin, baskı balata masrafı olacak ama yakıt ekonomisiyle bunu telafi edebilirsiniz. Tork konvertörde de fazla yakacak, masrafı yok yağ değişimi dışında.
Baskı balata değişikliğini lpg taktırmak gibi düşünüyorum ben. LPG de motor uyumsuzluğu, satım zorluğu vs. riski var. Dizeldeki şanzıman sıkıntısı gibi. Ama tork konvertörunun masrafı nasıl oluyor? Onda da mi değişim vs gerekli? Tam anlayamadım.
"Tork konvertörde de fazla yakacak (yakıt tüketimi) , masrafı yok yağ değişimi dışında" demişim
tork konvertor tam otomatik sanzimanlarda yok mu peki?Ben tum otomatik ve MM araclarda var diye biliyordum. Yanlis bilgi mi?
Yağlı tip otomatik şanzıman da denir. Mm otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır.
Yani tam otomatik sanzumanda tork konvertor yok mu?
Tam otomatik diye birşey yok, çünkü bir araç ya otomatiktir ya değildir. mm şanzıman otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır. Debriyajı sizin yerinize bir motor aracılığyla kontrol eder. Tam otomatik denilen ise benzinlilerde 2012 ye kadar tork konvertörlü, 2013 itibariyle de multidrive s denilen cvt şanzımandır.