Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 614465 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #2820 : Ağustos 12, 2015, 18:58:25 »
bence beğeniyorsanız alın,sonuçta sadece forumlara bakarsanız bir şey alamazsınız :) memnun olanda var olmayan da var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2821 : Ağustos 12, 2015, 19:10:24 »
Yeni corolla mi alayım yoksa 2011 eski corollami

Maddi durum elveriyorsa tabiki yeni kasa. Eski kasalarda çok iyi ancak yeni kasa 2. elde her zaman daha iyi avantaj sağlar. Yeni kasanın satışları hedeflenenin üzerinde gerçekleşmiş diye duydum bu da aracın tutulduğunun bir göstergesi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '96
  • 17 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2822 : Ağustos 15, 2015, 10:10:15 »
Ben de yeni kasa kullanıyorum ve yeni kasayı tavsiye ederim. En çok elestirenlerden biri benimdir ama aracimdan memnunum genel anlamda. Eleştirilen yönleri olacaktır tabiki ama mekanik açıdan ve görsellik olarak mükemmele yakın bence yeni kasa corolla. Sıkıntılarını paylasiyoruz forumda onları okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz. Fakat piyasada alınabilecek en mantıklı araç bence. Görsellik, iç mekan genişliği, mekanik sorunsuzluk vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2823 : Ağustos 15, 2015, 16:07:58 »
Gerçekten corolla çok güzel bi araba ama baya sahibinden .com da 1000 ,10000 km gibi çok yeni corolla gördüm satılık insanlar memnun değiller mi acaba diye sormuştum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2824 : Ağustos 15, 2015, 16:11:43 »
Gerçekten corolla çok güzel bi araba ama baya sahibinden .com da 1000 ,10000 km gibi çok yeni corolla gördüm satılık insanlar memnun değiller mi acaba diye sormuştum

Araçlar bir çok farklı neden ile satışa çıkarılıyor olabilir, o araçtan memnun olunmaması gibi bir sonuç çıkarmak yanlış olur. İlgili araçların Türkiye çapında satış adetleri göz önüne alınırsa satılık ilanında bulunanların sayısı aslında çok azdır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2825 : Ağustos 15, 2015, 17:38:44 »
Şahsi fikrim yeni Corolla'nın segmentinin temel gerekliliklerini karşıladığı, fakat daha öteye gidemediği yönünde. Tüm güvenlik donanımlarının standart olması, arka diz mesafesinin geniş olması, ekonomik, sağlam fakat performans yoksunu bir dizel ünite veya güçlü, sorunsuz, fakat tork yoksunu bir benzinli ünite sizi tatmin edecek ise alın, memnuniyetle kullanacaksınız. Ama bunlara karşılık segmentinde yalıtımı başarılı olmayan, donanım olarak bırakın rakiplerini aynı logoyu taşıyan Auris'in gerisinde olan, tam bağımsız arka süspansiyona sahip olmayan, dizel versiyonunda robotize edilmiş bir şanzıman kullanan, ve en önemlisi bir dünya eksiği olmasına rağmen sanki o bir dünya eksiğin olmadığı bir araba fiyata satılan bir araç almayı kabul etmelisiniz. Kısacası almayın. [emoji4] Alacaksanız -Toyota koşulu var ise- 1.6 Elegant Extra T27 Avensis alıp LPG ile kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2826 : Ağustos 15, 2015, 18:27:19 »
Araba alırken insanların kıstasları farklı oluyor. Corolla advance ile golf comfortline arasinda bir karşılaştırma yaparsak eğer iç hacim, yakit tüketimi, donanım ve fiyat olarak daha iyi oldugunu düşünüyorum. Tamam start/stop olmayabilir, elektronik park freni olmayabilir ama cokta hayati önemi yok benim için. Golftede yok bağımsız arka süspansiyon, corollada da yok. Tamam belki baska marka modellerde de karşılaştırma yapilabilir :)

+2yil garanti uzatmak icin çok daha az para veriyorum, metalik renk için fark ödemiyorum, golfe göre ekstra olarak cruise control, elektrikli dikiz aynasi, kendinden kararan iç dikiz aynasi, geri görüş kamera, far ve yagmur sensoru gibi donanım fazlasi var aklıma gelen. Tamam MMT biraz farklı bir şanzıman(benim aracim manuel) ama 10000 tl fark vermiyorsun sorun çıkarmaya müsait bir DSG gibi. Belki tok bir kapı sesi yok, trim sesleri ve davlumbaz olmayışı rahatsız ediyor olabilir ama en sessiz dizel motorlardan biri.

Ben şahsen aracimdan memnunum ve aracima binen insanlardan da hep pozitif yorumlar alıyorum. Hele arkaya üç kişi oturduklarinda, vay be bu araba baya genişmiş diyorlar.

Bugün ankaradan afyona ortalama 110km hizla, CC ile klima acik, 2 kişi, yarım dolu bagaj 4.0lt ortalama ile geldim.

Benim ihtiyaçlarim ve kıstaslarima göre gayet yeterli bir araç. Yorumlarım kişisel olup, inşallah faydalı olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2827 : Ağustos 16, 2015, 03:01:30 »
Evet eksikleri var ama artıları da çok honda civic le kıyasladım geçen toyota daha mantıklı geldi toyota bazı eksikleri gidermeli Dış görünüşü şu an en klas Araba bence arkası Mondeo gibi geniş yani aile arabasi 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '96
  • 17 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2828 : Ağustos 16, 2015, 11:18:58 »
Fiyat olarak yakın oldugu için ben de civic ve corolla arasında kalmıştım. Tereddüt etmeden corolla aldım. Civic'e göre üstün bir araç bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ---
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2829 : Ağustos 16, 2015, 12:43:08 »
Ben daha farklı bir yaklaşım getirmek istedim :) Benim zaten 2008 model bir corollam var daha 65000 de.. Bu aralar yeni Corolla alsam mı diye düşünüüyorum. Ama bir yandan da ne fark eder ki arabamdan zaten cok menunum diyorum :) Sadece düşünüyorum almak mantıklı mı ? Bana ne faydası olur ki ?
Şoförün hatasını toprak örter....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2830 : Ağustos 16, 2015, 12:50:42 »
Ben daha farklı bir yaklaşım getirmek istedim :) Benim zaten 2008 model bir corollam var daha 65000 de.. Bu aralar yeni Corolla alsam mı diye düşünüüyorum. Ama bir yandan da ne fark eder ki arabamdan zaten cok menunum diyorum :) Sadece düşünüyorum almak mantıklı mı ? Bana ne faydası olur ki ?

bence değil. neden ? aracınız eski sayılmaz. vvt-i motordan valvematic olana geçmiş olacaksınız. alt devirlerde biraz daha ekonomik olacak bir de manuel alırsanız 6. vitesiniz olacak. şayet uzun yolda kullanıyor ve benzin tüketiyor olsanız bir nebze olabilirdi. gördüğüm kadarıyla lpg kitiniz mevcut. ihtiyaçtan değil de zevk için alınabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2831 : Ağustos 16, 2015, 18:40:18 »
Aracınızdan memnunsanız değiştirmenizin bir anlamı yok bence. Neticede aynı altyapıya sahip araçlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 399 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2832 : Ağustos 18, 2015, 23:14:22 »
Bir soruda benden.. Kışa doğru bir ev almak için aracımı elden çıkarmayı planlıyorum.. arabasız kalmamak adına bana çok sorun çıkarmayacak bir araç alacağım..tek kriterim otomatik vites olması.. fiyat konusu esnek ancak ne kadar düşük fiyata bir araç bulursam ev için çekeceğim kredi o kadar düşecek.. 25-35 bin TL bandı olabilir diye düşünüyorum.. satarken elden çıkarmak kolay olsun diye suzuki, mitsubushi gibi markalara çok yönelmedim..

Yaris : Aslında niyetim toyotaya geri dönmekti ancak bu fiyat aralığında  eski kasalar var,onlarında iç-dış dizaynını beğenmedim..
Auris: bu fiyata sorunsuzunu bulamam gibi anladım internet fiyatlarından
Fiesta: içi çok dar diyorlar, biz ailecek uzun boyluyuz 2 metrelik adam sıkıntı çeker diyorlar( hoş tüm arabalarda çekiyoruz ama neyse )
Jazz & corsa : bence iyi alternatifler ancak pek fikrim yok bu araçlarla ilgili.jazz iç hacim olarak geniş olduğunu biliyorum
Peugeot 207 : Aslında bu favori gibi sanki.. özellikle donanım ve duruş olarak bence diğer adaylardan bi tık üstte..

yorum ve önerilerinizi bekliyorum..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2115 kere teşekkür etti
  • 3161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2833 : Ağustos 19, 2015, 00:28:18 »
Bir soruda benden.. Kışa doğru bir ev almak için aracımı elden çıkarmayı planlıyorum.. arabasız kalmamak adına bana çok sorun çıkarmayacak bir araç alacağım..tek kriterim otomatik vites olması.. fiyat konusu esnek ancak ne kadar düşük fiyata bir araç bulursam ev için çekeceğim kredi o kadar düşecek.. 25-35 bin TL bandı olabilir diye düşünüyorum.. satarken elden çıkarmak kolay olsun diye suzuki, mitsubushi gibi markalara çok yönelmedim..

Yaris : Aslında niyetim toyotaya geri dönmekti ancak bu fiyat aralığında  eski kasalar var,onlarında iç-dış dizaynını beğenmedim..
Auris: bu fiyata sorunsuzunu bulamam gibi anladım internet fiyatlarından
Fiesta: içi çok dar diyorlar, biz ailecek uzun boyluyuz 2 metrelik adam sıkıntı çeker diyorlar( hoş tüm arabalarda çekiyoruz ama neyse )
Jazz & corsa : bence iyi alternatifler ancak pek fikrim yok bu araçlarla ilgili.jazz iç hacim olarak geniş olduğunu biliyorum
Peugeot 207 : Aslında bu favori gibi sanki.. özellikle donanım ve duruş olarak bence diğer adaylardan bi tık üstte..

yorum ve önerilerinizi bekliyorum..

Abi b sınıfna hiç bulaşma. Temiz bir 1. kasa Mazda 3 tam otomatik tam istediğin gibi fiyatlara c sınıfı konforu sunacaktır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2834 : Ağustos 19, 2015, 00:55:10 »
mazda 3, lancer, civic, astra, corolla.. bunların 2004-2005 civarı yıllarındaki üretimlerinin çoğunu alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2835 : Ağustos 19, 2015, 01:13:16 »
@Fehmi Şahin (22771)  alacağınz araba honda jazz. B sınıfında en çok tercih edilen ve otomatik  seçeneğiyle ve en büyük  bağaj hacmine 400 litre gibi bu grubun lideri. 2.el piyasası çok iyi. Malzeme kalitesi üstün. Aile arabası. Yakıt tüketimi çok cimri otomatik  olması sebebiyle (lpgde 16krş) lpg uyumlu  1.4 100bygr bir motor. Sınıf küçültecekseniz b sınıfının en ferah arabası. Çok araştırdım düşük kilometreli ve sorunsuz araç alabilirsiniz.
Corsanın otomatiği ve bağaj olayı jazz kadar iyi değil. 207 ise dar onda da bagaj yok. 2.eli 207nin zayıf. (Malum fransız önyargısı)
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2836 : Ağustos 19, 2015, 11:51:29 »
Merhabalar,

bir Toyota almaya karar verdim. Ancak bir sorum olacak bu araçı alırken Tüplü olanlarımı tercih etmeliyim. Yakıt durumları genelede nasıl oluyor. Yılda max. 10.000 Km kullanırım araçı. Gaz ile sıkıntı yaşarmıyım?
Hakan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 399 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2837 : Ağustos 19, 2015, 12:04:05 »

mazda 3, lancer, civic, astra, corolla.. bunların 2004-2005 civarı yıllarındaki üretimlerinin çoğunu alabilirsiniz.

2.eli rahat olsun diye mazda pek dusunmuyorum..bagaj cok onemli degil zaten 2 kisiyiz.. O yuzden 10 yasinda c sinifi arac almaktansa b sinifi daha genc bir araci tercih ederim..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2838 : Ağustos 19, 2015, 12:11:03 »
Fehmi abi öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun .

Abi tavsiyede bulunmak zor ama corsanın otomatiğinin çok yaktığını ve performansının iyi olmadığını biliyorum . Birde abi ikinci eli düşündüğünüzden clio larada bakabilirsiniz . 2010 modelleri 30000 tl civarında sahibinden de . Tabi şanzımanın kronik sorunu olup olmadığını araştırmak lazım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2839 : Ağustos 19, 2015, 12:18:03 »
Hakan bey hoş geldiniz iyi forumlar toyota lpg ile çok uyumlu çalışan bir araçtır tavsiyem lpg kitini kendinizin taktırmanız lpg takıldıktan sonra 100 bin km civarında sibobları erittiği söyleniyor 1000-1500 TL bir masraf çıkartıyor diye biliyorum. Profil bilgilerinizi güncellemenizi rica ederiz.
Avensis Elegant Extra 1.6