Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602676 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #2740 : Temmuz 10, 2015, 17:02:59 »
Arkadaşlar merhaba. Uzunca süredir kendime araba arıyorum. Boy ve kiloda dolayı hep yüksek ve geniş araçlara baktım (caddy-doblo-c-max vb.) Onlra bakarken 2004 model opel vectra 1.6 elegance buldum ic dis asiri temiz 145 binde iki yanda yuzeysel boyali sunroof full arac en son 28.500 diyor. Sizce alinir mi yorumunuz nedir (ama arac piyasa da kullanilmis en titiz vectra ic dis)
 Yarin gidip bakacam ama onemli olan sizin yorumunuz...

Sahibinden ilan no : 220961822
Biz 2004 Design Edition olanını 55 bin km'de iken 28.500 gibi bir fiyata almıştık.

Bunun fiyatı uygun. Ama boyanan yerlere iyi baktırmak lazım. Binmek için mi alıyorsunuz satmak için mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2741 : Temmuz 10, 2015, 17:30:54 »
 Binmek için alıyorum. Arabanın bütün huyunu suyunu biliriM. 2004 comfort vardı bende lakin bunun iki tarafta etek altı boyalı zaten bu araca binecem bu fiyat uygunsa da alacam.
 Boyalar önemsiz sürtmeden dolay diyOr. Tabi ki gosterecem...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2742 : Temmuz 10, 2015, 17:35:42 »
Binmek için alıyorum. Arabanın bütün huyunu suyunu biliriM. 2004 comfort vardı bende lakin bunun iki tarafta etek altı boyalı zaten bu araca binecem bu fiyat uygunsa da alacam.
 Boyalar önemsiz sürtmeden dolay diyOr. Tabi ki gosterecem...
O zaman sıkıntı yok. Temiz çıkarsa alıp binersiniz, ki temiz gözüküyor.

Biliyorsunuz ilerleyen km'lerde yağ yakma problemi çıkabiliyor, klima tuşları biraz hassastır. Bunlara da baktırın bence. Bir de Design Edition stopları ile harika olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2743 : Temmuz 10, 2015, 17:49:05 »
O zaman sıkıntı yok. Temiz çıkarsa alıp binersiniz, ki temiz gözüküyor.

Biliyorsunuz ilerleyen km'lerde yağ yakma problemi çıkabiliyor, klima tuşları biraz hassastır. Bunlara da baktırın bence. Bir de Design Edition stopları ile harika olur.
Yağ yakmayı da duydum o klima sıkıntısı benim diğer vectrada da vardı klimayı kapatamadığım Zamanlar olıyordu.
 Fiyat konusunda bi kaç öneri daha alayım sonra yarın bakmaya gideyim

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 10, 2015, 23:47:45
Arkadaşlar vectra hakkında tavsiyede bulunacak Kimse yok mu? Bu fiyat nasıl sizce alınabilir mi?
 Not: Vectra'nın en Cok tutulduğu şehir Hatay.
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2744 : Temmuz 12, 2015, 06:08:20 »
selam..
bu ilandaki aracı düşünüyorum nasip olursa.. bu yıllardaki rav4 lerde kronik bir sorun varmıdır.. yakıt durumu nedir.. 2008 1.6 corolla ile aralarında ne kadar bir yakıt farkı çıkar acaba.. saygılar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-2008-rav-4-extra-otomatik-102000km-kazasiz-full-plusfull-216957211/detay/

kafamı da karıştırıp duruyorlar.. yok 2.0 motor alınırmı avensisin yakıtı çıktur satılmaz bilmem ne olur.. rav4 tutmadı bilmem ne oldu.. kafa paket oldu resmen corolla bile baktım baktım olmuyor ulen madem arabayı neden değiştiriyorum sonucuna bile vardım.. araba almak ne zor iş yavvv
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2745 : Temmuz 12, 2015, 09:52:47 »
benım amcaoglunda aynısının sıyah rengı var cok memnun. oda lpg lı oyle dusundugunuz gıbı abartı bı yakıt sarfıyatı yok. fakat sedan arabadan bıraz fazla yakar oda verdıgı konfor ve rahatlık yuzunden goze gelmez.
bu arada masallah ılandakı aracda ıyıymıs yanı kazası belası olomasa saglam bı pazarlıkla alınır bı aracmıs.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32200
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2746 : Temmuz 13, 2015, 13:37:25 »
Bir arkadaşımıza geniş aile aracı bakıyoruz şu ilan dikkatimizi çekti,yorumlarınızı bekliyorum.Özellikle Avensis'te LPG'de sorun olduğunu duymuştum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-lpgli,2.0-16-valf-klima,kredi-kartina-9-taksit-komisyon-faiz-yok-220666110/detay/
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2747 : Temmuz 14, 2015, 10:33:48 »
Mustafa Uca.. dizel otomatik olarak dün ikindinden beri bir araç düşünüyorum ... dizel otomatik kia ceed... fiyat olarakda 74bin tl... giriş versiyonu da 65bin... hatta burda müdür arkadaşımda iki araba var. birisi yeni corolla 2015 ve kia... müdürün dediği alırsam kia dan başka araç almam hatta bu ikisini satıp jip mi alsam falan deyip duruyor. ve dünden bu yana kia nın sitesine saplanıp kaldım hatta hanıma satıp kia dizel otomatik alalım mı çok fazla fark ödemeyiz dediğimdeilk defa hadi resimlerini koy internete dedi.. şaka mı dedim ciddiyim alalım uygun hemde dizel dedi... az önce tlf da tekrar sordu:)))  KAAN kardeş var mı ceed ler hakkında bilgin ve dizel otomatik hakkında???
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2748 : Temmuz 14, 2015, 11:01:57 »
Mustafa Uca.. dizel otomatik olarak dün ikindinden beri bir araç düşünüyorum ... dizel otomatik kia ceed... fiyat olarakda 74bin tl... giriş versiyonu da 65bin... hatta burda müdür arkadaşımda iki araba var. birisi yeni corolla 2015 ve kia... müdürün dediği alırsam kia dan başka araç almam hatta bu ikisini satıp jip mi alsam falan deyip duruyor. ve dünden bu yana kia nın sitesine saplanıp kaldım hatta hanıma satıp kia dizel otomatik alalım mı çok fazla fark ödemeyiz dediğimdeilk defa hadi resimlerini koy internete dedi.. şaka mı dedim ciddiyim alalım uygun hemde dizel dedi... az önce tlf da tekrar sordu:)))  KAAN kardeş var mı ceed ler hakkında bilgin ve dizel otomatik hakkında???
Ceed lerde en çok karşılaşılan sorun direksiyon simidinin soyulması ve on konsolun çatlaması yada rahatsız edici sevide gevşemesi.Yakıt performansı hiç kötü değil.Aracın ilk hızlanmaları çok iyi değil ama sınıfına göre yeterli sayılır.Sonuçta dizel ve c sınıf bir arabadan beklenecek kadar tork mevcut.Arka koltuklar biraz dar ama auris ile kıyaslarsak yaklaşık olarak birbirine yakın. Araç dış görünüm olarak çok yeterli ama kişisel zevkler farklı olabilir elbette. Sıfır aracın içindeki kendine has kokusu ise bende tiksinti yarattı.Bu da benim sistem arızam herhalde :)  Fiyat olarak ise öyle sanıldığı kadar ekonomik değil.Bunlar benim gözlemlerim. İkinci el ceed hakkındaki görüşlerim arkadaşımın aracını ortak kullanmamızdan geliyor.Sıfır araç içinse geçen hafta kocalei bayi ziyareti sonucunda oluştu
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2749 : Temmuz 14, 2015, 11:07:52 »
direksiyon soyulursa kaplatılır o çok problem değil.. benzinli benim corolla ve ondan daha hızlı kavrar die düşünüyorum sonuçta dizel:))) ve daha az yakacaktır...kronik sorunu var mı acaba??? az önce antalya bayii ile görüştüm çok ilgilendiler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2750 : Temmuz 14, 2015, 11:48:17 »
araç tavsiyesi için "otomobil tavsiyesi isteyenler buraya" başlığına yazarsanız hem yerine oturmuş olur hem de ilgilendiğiniz araçlarla ilgili başka zamanlarda bilgi alınmak istenirse arayan için faydalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2751 : Temmuz 14, 2015, 11:51:05 »
Her aracın bir alıcısı var. Benim de arkadaşım var. Tam bir kia ceed hastası. En önemlisi arabayı test ettiğiniz de arabanın içinize sinmesi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2752 : Temmuz 14, 2015, 12:11:42 »
arkadaşlar kia ceed dizel otomatik nasıl bir araçtır? alınası bir araç mıdır kronik sorunları var mı? şikayet var.com da bi kaç şikayet var ama corolla içind var:))) yeni corollamı verip üzerine 8-10 bin verip almayı düşünüyorum nasıldır??? corollam cvt advance mode benzinli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2753 : Temmuz 14, 2015, 12:16:46 »
hyundai ve kianın dizel otomatik araçlarının normalin üzerinde yaktığına (+2 litre) dair forumlarda okumuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2754 : Temmuz 14, 2015, 14:21:05 »
hyundai ve kianın dizel otomatik araçlarının normalin üzerinde yaktığına (+2 litre) dair forumlarda okumuştum.
Otomatik için belki doğrudur ama manuel viteslisinin o kadar çok yakacağını sanmam. Hep ağırlıktan kaybediyor maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2755 : Temmuz 15, 2015, 21:39:30 »
Arkadaşlar iyi akşamlar.

Bana az yakan, yayla rampalarini full dolu olsa bile rahat cikacak, dizel olacak, arka koltukları yatabilen yakışıklı ve sorunsuz araçlar onerir misiniz?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2756 : Temmuz 15, 2015, 21:59:04 »
Arkadaşlar iyi akşamlar.

Bana az yakan, yayla rampalarini full dolu olsa bile rahat cikacak, dizel olacak, arka koltukları yatabilen yakışıklı ve sorunsuz araçlar onerir misiniz?

Ahmet abi sanki böyle bir konu açmıştın ve ben de asx demiştim. :) mazda cx5 de düşünülebilir eğer bütçe varsa.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2757 : Temmuz 15, 2015, 22:32:24 »
Ahmet abi sanki böyle bir konu açmıştın ve ben de asx demiştim. :) mazda cx5 de düşünülebilir eğer bütçe varsa.
Asx rampada yigilabolir diye dusunuyorum Mutlucum. Bir de turbolu olsa...?60 bin TL butcem....?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2758 : Temmuz 15, 2015, 22:41:03 »
Seat Altea XL veya Skoda Yeti önerebilirim. İkisinin de dizel motor seçeneği mevcuttur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2759 : Temmuz 15, 2015, 23:23:57 »
Asx rampada yigilabolir diye dusunuyorum Mutlucum. Bir de turbolu olsa...?60 bin TL butcem....?

Hangi arabadan sonra kullanacağın önemli abi. 1.5 lt motor 3bin devre kadar ekonomi sonrasında performans sunuyor. Asx ağırlığı fazla da değil. Uzun yolda gerçekten 5.0 lt yakan tek crossover.

Bugün Zonguldak ereğli yolunda asx ile beraber gittim. 90-100 arasındaydık önümdeysi hep.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.