Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602582 defa)

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #2700 : Temmuz 04, 2015, 22:42:00 »
Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler . A3 güzel araba bende ciddi ciddi a3 düşünüyordum bmw hiç aklımda bile yoktu ama bayinin tavrı hiç hoşuma gitmedi ondan bmw düşünmeye başladım bakalım 15 güne seçimim belli olacak umarım hayırlısı olur . Tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkürler .
BMW alırsanız rahat duramayabilirsiniz. 1 serisi de olsa BMW kanı taşıyor. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2701 : Temmuz 04, 2015, 22:52:05 »
Bende olsam BMW alırdım herhalde. Biri önden çekişli diğeri arkadan itişli bir araba. Bmw larda stepne yok diye biliyorum. Ani gaza yüklenmelerde arkasını çok güzel yanlıyor. Audi A3 nasıl bilmem ama A6 2.0 TDI S-LİNE sürdüm uzun yolda halen sürüş zevkini hayal edebiliyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2702 : Temmuz 04, 2015, 23:54:49 »
Karıştırın kafamı Zaten çorba oldu o mu bu mu derken sizde tuz biber dökün . :)

Arkadaşlar inanın o kadar kararsızım ki başka bir şey düşünemez oldum sürekli 2 aracın artıklarını ve eksilerini düşünüyorum . Bmw dediğiniz gibi arkadan itiş ama alacağım araç 100-110 beygir dizel bir araç olduğu için çokta önemi kalmıyor . :)

Diğer yandan bmw de 8 ileri başarılı bir otomatik şanzıman var audi deki şanzıman da çok kötü değil hatta çoğu şanzımandan belki bmw nin 8 ileri şanzımanından da iyi fakat dsg oluşu acaba sorun yaşarmıyım diye düşündürüyor . İç malzeme kalitesi olarak zaten tartışmaya gerek yok audi bu sınıfta en iyisi . Ya benim kafa yine iyice karıştı şu bmw 3 silindir motor kullanmamış olsa veya audi a3 1-2 senelik bir araba olsa hiç düşünmücem .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2703 : Temmuz 05, 2015, 00:19:28 »
Karıştırın kafamı Zaten çorba oldu o mu bu mu derken sizde tuz biber dökün . :)

Arkadaşlar inanın o kadar kararsızım ki başka bir şey düşünemez oldum sürekli 2 aracın artıklarını ve eksilerini düşünüyorum . Bmw dediğiniz gibi arkadan itiş ama alacağım araç 100-110 beygir dizel bir araç olduğu için çokta önemi kalmıyor . :)

Diğer yandan bmw de 8 ileri başarılı bir otomatik şanzıman var audi deki şanzıman da çok kötü değil hatta çoğu şanzımandan belki bmw nin 8 ileri şanzımanından da iyi fakat dsg oluşu acaba sorun yaşarmıyım diye düşündürüyor . İç malzeme kalitesi olarak zaten tartışmaya gerek yok audi bu sınıfta en iyisi . Ya benim kafa yine iyice karıştı şu bmw 3 silindir motor kullanmamış olsa veya audi a3 1-2 senelik bir araba olsa hiç düşünmücem .

3 silindirli dizellere hiç alışmış değilim. 4 silindirlilere nazaran daha sarsıntılı ve sesli gibi geliyor bana. Mercedec c180 tarzı bi arabada hiç fena olmaz :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2704 : Temmuz 05, 2015, 01:25:20 »
A6 2.0 TDI S-LİNE sürdüm uzun yolda halen sürüş zevkini hayal edebiliyorum.
BMW Mercedes ve Audi'yi de kullandım.Ama Audi'den aldığım zevki diğer iki markadan alamadım hiç.Hele BMW donanım olarak çok çekici bırak Audi'yi Mercedes'i bana gel diyor.2012 yılında son anda 5 serisinin satışından döndük A6'ya...
Audi'yi anlamak için gerçekten yaşamak gerek.Öyle işkembeden sallamalara atmalara gerek yok.Yaşa ve gör ki sen de tadına bakmış unutamamışsın hala...

Mahmut bayinin tavrına takılma.Satış danışmanı her ne yaptıysa boş ver ya da canını sıkan bir şey yaptıysa direkt satış müdürüne git konuş onlar gereken ilgiyi sana gösterirler ;) Ya da G.Antep bayiine git-gideceğini söyle
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2705 : Temmuz 05, 2015, 10:12:11 »
selam  arkadaşlar. Geçenlerde öğretmen arkadaşım kaza yapmıştı. Yeni Opel astrası perte çıktı. Hasar bedeli olarak 16.000 tl, aracın hurdası için de 29.000 tl ödeyerek aracı aldılar. Arkadaşımın eline 45. 000 geçecek. Dün de Antalya'ya gittik onunla. Golf ve Jetta benzinli otomatik test ettik. İki araç da yaklaşık 65-70000 tl aralığında. Ardında Skoda bayisine girdik. Orda Skoda yeti 1.6 tdi dsg şanzumanlı aracı test ettik ikimiz de. Arakadaşım  da ben de çok beğendik aracı. Arkadaşım yeti almaya karar verdi. Ambition donanımlısını 70.000 liraya bıraktılar. Kaporamızı verdik. İşin garip tarafı aracı ben daha çok beğendim. Araç o kadar çabuk ve güzel hızlanıyor ki, çok hoşuma gitti. Fren mesafesi olsun çok iyi. Stabilize yola girdim, inanılmaz derecede trim sesi yoktu araçta. Ben de Yeni corolla mı verip yeti mi alsam diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl olur? Siz yetiyi nasıl bilirsiniz?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2015, 10:17:59
Ambition donanımlısı elegansın bir altı. Ambition da oldukça dolu bir araç. Aracın hızlanması o kadar iyi ki. Her an tetikte bekliyor gibi sanki :) Şimdi bu sürücü gaza basar ben hazır olayım der gibi hep :) Gaza dokunduğun anda cevabını alıyorsun. Hiç cevapsız bırakmıyor seni. ***hıza falan çıktım, savurma, rüzgardan etkilenme gibi bir olay yok asla. 120 ile giderken frene bastım, frenleri çok hisli. Tamamen kendinden emin bir şekilde yolda durdu araç.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2015, 10:20:30
Benim görebildiğim kadarıyla corollaya göre eksisi içi ona göre daha dar ve motoru daha sesli. Ama yol ve rüzgar sesini corolladaki kadar duymadım hiç. Ön kaput olsun , kapılar olsun o kadar tok ve dolgun duruyor ki çok güvenli hissi yaratıyor insanda.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2015, 10:23:40
Bir de o otomatik vites yok muydu arkadaşlar :) İnanın o kadar hoşuma gitti ki dsg otomatik. Geçişleri hemen hemen hiç hissetmiyorsunuz. Sport modu vardı bir de , o moda getirince araba vites geçişlerini daha üst devirlerde yapıyor ve daha agresif bir yapıya bürünüyor
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2706 : Temmuz 05, 2015, 11:44:48 »
Salih abi ses yalıtımından trim sesinden muzdaripsen hiç durma :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2707 : Temmuz 05, 2015, 11:51:32 »
Ilk başlarda ön konsol sesi ve gösterge alt kısmından gelen seslerden müzdariptim. Iki defa izolasyon yaptırdım, hatta lastiklerimi bile değiştirdim . Şu ana direksiyon simidi alt kısmında stabilize yollarda çok az bi vızırtı çızırtı geliyor bazen. Seslerden % 90 kurtuldum. Ama yetiyi o kadar serî ve atak buldum ki çok hoşuma gitti . Araç resmen asfaltı tırmalıyırdu. Ön konsol ve trim sesi için stabilize yola da girdim. Ön konsoldan gelen en ufak bir tıkırtı duymadım ve trim sesi de corollaya göre yok denecek kadar az

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2708 : Temmuz 05, 2015, 12:10:05 »
Bence Yeti alma imkânınız varken beklemeniz hata. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2709 : Temmuz 05, 2015, 12:36:26 »
1.4 Tsı Dsg araca binipde hayran kalmamak elde değil. Şahsen ben Yeti kullanmadım ama Yarisim varken 2 ay önce test ettiğim Yeni Fabia 1.2tsı 100 bg dsg de bana aynen sizin anlattıklarınızı yaşatmıştı.  Tabi Kasa olarak skoda grubunda beni Yeti değil de Octiva daha fazla cezbediyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2015, 12:40:00
Birde eğer almaya karar verirseniz tek bir bayiye takılı kalmayın. Tüm bayilerden fiyat alın. Diğer bayi bu fiyata veriyor siz ilave ne veriyorsunuz diye. Skoda forum adminleriyle görüşün. Sponsor bir bayi varsa daha uygun fiyat verebilir. Yada sizi forumla ilgili bir temsilciye tanıdığa yönlendirebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2710 : Temmuz 05, 2015, 14:06:17 »
1.4 Tsı Dsg araca binipde hayran kalmamak elde değil. Şahsen ben Yeti kullanmadım ama Yarisim varken 2 ay önce test ettiğim Yeni Fabia 1.2tsı 100 bg dsg de bana aynen sizin anlattıklarınızı yaşatmıştı.  Tabi Kasa olarak skoda grubunda beni Yeti değil de Octiva daha fazla cezbediyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2015, 12:40:00
Birde eğer almaya karar verirseniz tek bir bayiye takılı kalmayın. Tüm bayilerden fiyat alın. Diğer bayi bu fiyata veriyor siz ilave ne veriyorsunuz diye. Skoda forum adminleriyle görüşün. Sponsor bir bayi varsa daha uygun fiyat verebilir. Yada sizi forumla ilgili bir temsilciye tanıdığa yönlendirebilir.
Arkadaşlar, arkadaşım aracı almaktan vazgeçti. Akşam aklını çelmişler. 2. eli çok gitmiyor diye caydırmışlar.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2015, 14:06:41
2 . eli gerçekten yavaş mı gidiyor, tutulmuyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2711 : Temmuz 05, 2015, 14:36:25 »
Arkadaşlar, arkadaşım aracı almaktan vazgeçti. Akşam aklını çelmişler. 2. eli çok gitmiyor diye caydırmışlar.

Sahibinden deki ilanlara bakıp sıfır fiyatı ile karşılaştırarak kabaca anlayabilirsiniz bunu. Skoda marka itibari ile Vw'nin gerisinde kalıyor ancak araçları kaliteli. Yeti, forumda üzerinde çok yorum yapılan bir araç ben olsaydım vaz geçmezdim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2712 : Temmuz 05, 2015, 18:07:36 »

Ah şu ikinci eli gitmiyor takıntısı olan insanlar yok mu beni delirtiyor. Araba güzel mi güzel kalitelimi kaliteli. Zaten fiyatıda ona göre, vw grubuna göre daha ucuz. Biz zaten kendi otomobilimizi felan üretmeyelim. Fabrika ikinci senesin de iflas eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2713 : Temmuz 05, 2015, 19:54:35 »
İkinci eli gitmiyor denilen mevzu arabayı satışa çıkarınca 5-6 ay ya da senelerce mi satılmıyor?
Yahu kimsenin yüzüne bakmadığı (hastasıyım ayrı konu) 97-00 arası Volvo S70'ler V70'ler bile ekmek peynir gibi satılıyorken Yeti'mi satılmayacak?
Bu insanlar çok garip gerçekten.2003 model 1,4 Terra Corolla almıştı babam ben askerdeyken.Millet babama neden 1,4 aldın gitme,çekmez,satılması çok zor ne yaptın sen gibisinden saçma saçma konuşuyordular.
Arabayı bir hafta gibi bir sürede Malatya'ya sattım.Tesadüf Malatyadan almaya gelen kişi Diyarbakır'dan mahalle arkadaşım çıktı. @ZEYNAL SARIKAYA (6030) da mesai arkadaşı olur.

Salih bey arkadaşınıza selamlarımı iletin Yeti'yi gerçekten istiyorsa hiç düşünmeden alsın güle güle binsin.Parayı veren keyfini süren kullanacak o olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2714 : Temmuz 05, 2015, 21:43:54 »
Skoda çok mu satıyor mu nedir? Ww grubuyla fiyat farkı kalmadı hatta skoda daha pahalı. Octavia 1.2 tsi 57.400 iken ww jetta 1.2 tsi 56.000 Superb biraz avantajlı. Malesef 2. Eli yavaş ama bu araba bilinmiyor diye düşünüyorum.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2715 : Temmuz 05, 2015, 22:22:54 »
Barış bey SüperB'in en önemli özelliği A6 ile platform kardeşi ve Passat'tan ayıran en önemli özelliği bu.Sırf markası Skoda diye tutulmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #2716 : Temmuz 06, 2015, 00:16:31 »
3 silindirli dizellere hiç alışmış değilim. 4 silindirlilere nazaran daha sarsıntılı ve sesli gibi geliyor bana. Mercedec c180 tarzı bi arabada hiç fena olmaz :)

Abi mercedes c180 bütçemi aşıyor a serisine baktım fiyat uçuk 120000 civarı fiyat çekiyorlar .

3 silindir konusunda bmw çok iddialı zaten araçların ikisinide test edeceğim sarsıntı ve gürültü seviyesi yüksek ise ozaman meydana çıkacak .

BMW Mercedes ve Audi'yi de kullandım.Ama Audi'den aldığım zevki diğer iki markadan alamadım hiç.Hele BMW donanım olarak çok çekici bırak Audi'yi Mercedes'i bana gel diyor.2012 yılında son anda 5 serisinin satışından döndük A6'ya...
Audi'yi anlamak için gerçekten yaşamak gerek.Öyle işkembeden sallamalara atmalara gerek yok.Yaşa ve gör ki sen de tadına bakmış unutamamışsın hala...

Mahmut bayinin tavrına takılma.Satış danışmanı her ne yaptıysa boş ver ya da canını sıkan bir şey yaptıysa direkt satış müdürüne git konuş onlar gereken ilgiyi sana gösterirler ;) Ya da G.Antep bayiine git-gideceğini söyle

Abi zaten almadan önce çevre illeri arayıp fiyat alacağım . Bayinin tavrına gelince abi öyle bir davrandılar ki sanki ben satıcıyım onlar alıcı . Özellikle vw audi dende kötüydü .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2717 : Temmuz 06, 2015, 03:00:43 »
Telefonda en son rakam vermez hiç bir bayi.Her markada gizli müşteri uygulaması olduğu için CRM puanlaması ve ciddi cezalar nedeniyle kimse telefonda yardımcı olmaz sana.İstersen sana Ankara Audi'den bilgi verebilecek birilerini bulayım Ankara'dan alabilirsen tabii ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2718 : Temmuz 06, 2015, 14:35:49 »
Trafik kurallarına dikkat edersek sevinirim ;)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #2719 : Temmuz 06, 2015, 17:14:48 »
Telefonda en son rakam vermez hiç bir bayi.Her markada gizli müşteri uygulaması olduğu için CRM puanlaması ve ciddi cezalar nedeniyle kimse telefonda yardımcı olmaz sana.İstersen sana Ankara Audi'den bilgi verebilecek birilerini bulayım Ankara'dan alabilirsen tabii ki?

Abi şu ana kadar Adana aykan hariç diğer tüm bayileri telle aradım ve aradığım her bayi Aykan'dan daha uygun fiyat verdi mersin bayisi daha sonra beni bir kaç defa arayıp araç konusunda ne yaptığımı da sordu . bu hafta geçsin boş zaman bulabilirsem bayilere bizzat gidip araştıracağım dediğin gibi telde çok sağlıklı olmuyor . Benim corollaya da takasta ne vereceklerini öğreneceğim .

Ankara konusunda abi maalesef oraya kadar gelip araba alamam babam rahatsız olduğundan en fazla çevre illere gidebiliyorum eğer Antep fiyatta bir şeyler yaparsa bir ihtimal oradan alabilirim ama Antep'ten daha uzun mesafelere maalesef gidemiyorum . :(