Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602492 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #2520 : Haziran 17, 2015, 11:50:40 »
öncelikle focus'un 1.5 lt 120 hp dizel tam otomatik aracı olduğunu hatırlatayım. fiyatları el yaksa da seçenek olarak mevcut. ayrıca motorunun yeni teknoloji olması bir avantaj.

cee'd ya da i30 güzel araç, en azından tasarım olarak 60 bin tl verip clio symbol göstergesi sunmuyorlar. hyundai yeni dct şanzıman ile dizel i30'u sunuyor, o kadar para verilir mi bilmem çünkü ikinci elde değer kaybı fazla olan markalar. yine de tam otomatiğe göre en az 1 litre tasarruflu olduğu söyleniyor. aracı 5 yıl kullanıp satacaksanız tek olumsuz yanı değer kaybı olur çünkü aracın 5 yıl garantisi var, sıkıntı yaşarsanız da garanti kapsamından hâlledilebilir.

öte yandan clio'ya kalkıp 60 bin tl vermem için kafamı bir yerlere vurmuş olmam gerekir sanırım. bu benim şahsi görüşüm. tavsiyem, segment düşürmeyin.

kriterlere göre leon da mantıklı bir araç ama sevmediğinizi söylemişsiniz. aceleniz yoksa yıl sonunda gelecek olan yeni astra'yı beklemenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2521 : Haziran 17, 2015, 12:13:52 »
@Selman Yalçın (18649) abi accord Türkiye grubu çok pasif soru soruyoz cevap yok binen kitle farkından kaynaklanıyor sanırım.. Vergi olayına baktım senelik 1069 lira yanı 6 aylık vergisi benim senelikten 100 lira daha fazla :D valla şaşırdım napsam diye kimsede 2.0 önermiyor..çok güzel makinalar varda millet uçmuş 36-40 bin almış başını gidiyor fiyatlar..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2522 : Haziran 17, 2015, 12:27:57 »
Merhabalar TCT,mevcut 2008 45 bin km'de ki otomatik 1.5 awd lpgli imprezami otomatik,triptronik minimum 2.0 ve en alt 2003 ve 2007 model üstü olmamak şartıyla(vergiden ötürü) kafa kafaya veya üste para alabileceğim şekilde takas etmek istiyorum.Aslında aklımda hep bi 2.4 accord yatıyor ama vergisi çok yüksek giremiyorum.Alt dilime giriyor mu ondan emin değilim. Hyundai sonatada olabilir 2004-2007 arası.. Bir yandanda 1.6 2007 üstü mondeolara bakmaya başladım, yalnız amacım zaten performans düşüklüğünden ve 2.0 bir araç gibi yakit parası vermekten sıkıldım.Ayrica alacagim arabalar her halükarda nerden baksaniz 100 bin km ve üstü birde bu sıkıntı var.Mondeonun 1.6 si beni ne derece tatmin eder onuda kestiremiyorum.Gönül 2007 üstü 2.0 TDCİ istiyor ama mk3 mondeomda bir sürü talihsizlikler yaşadığımdan yanasmaya korkuyorum.Kocaelide tdci lari hicbir usta sevmiyor ve bakmak istemiyorlar.Aracimin piyasa değeri max.33-35 arası sizlerin önerilerini bekliyorum.
Minimum c ve d segmenti bakıyorum.Mondiden sonra ciddi yol tutuş ihtiyacı hissediyorum. Not:focus,corolla felan düşünmüyorum.. Teşekkürler

@Alper DEMİR (10940)  Mazda 6'lara bakmanı tavsiye ederim. Performans ve yatkıt yönünden seni üzmez. Hem konforlu hemde problemsiz araçtır. Ayrıca Koceli bölgesinde çok iyi mazda ustaları ve servisleri var. km olarak istediğin gibi bulabilir misin burası ????
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2523 : Haziran 17, 2015, 12:32:16 »
Skoda rapid dsg sanzuman var dizel tam otomatik bildiginiz vw arac herparcasina kadar ne dersiniz bu arac icin kia ceed e gore donanim zengini degil ancak motor sanzuman genislik tuketimi daha ii diye dusunuyorum
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2524 : Haziran 17, 2015, 13:09:10 »
100.000 TL lik bir araçtan bir anda 50.000 TL lik araçlara geçiş oluyor.Ringe hafif siklet boksör ile ağır siklet şampiyonu koyulur mu? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2525 : Haziran 17, 2015, 13:24:07 »
Clio 62000 tl ceed 72800  rapid 64 65 arasi bn otv odemicem icin 40 48 arasi degisen bir rakamla alacagim bu seceneklerden birini  hicbiri 100 bin tl degil skoda kullanan varmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2526 : Haziran 17, 2015, 13:42:35 »
:) Mazda 6 tavsiyesini atlamışsınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2527 : Haziran 17, 2015, 14:01:57 »
@Selman Yalçın (18649) abi accord Türkiye grubu çok pasif soru soruyoz cevap yok binen kitle farkından kaynaklanıyor sanırım.. Vergi olayına baktım senelik 1069 lira yanı 6 aylık vergisi benim senelikten 100 lira daha fazla :D valla şaşırdım napsam diye kimsede 2.0 önermiyor..çok güzel makinalar varda millet uçmuş 36-40 bin almış başını gidiyor fiyatlar..
Valla Alper alıpta pişman olan yoktur sanırım bu araçları. Ben bunu alma arefesindeyken millet aynı paraya 2.4 dururken 2.0 alınır mı diye çok eleştirmişlerdi beni ama ben ayağıma yakın yerdeki temiz aracı bulduğum için aldım. Diğer taraftan 2.0 böyleyse 2.4 nasıldır bilmem ama bana 2.0 fazla bile geliyor. Gaza basmamak için kendimi zor tutuyorum bazen dellenip basıyorum bu sefer çok yakıyor  :rofl: Fiyatlar evet biraz uçuk gibi görünüyor ama satma niyetinde olan bayağı düşüyor fiyattan.

Skoda rapid dsg sanzuman var dizel tam otomatik bildiginiz vw arac herparcasina kadar ne dersiniz bu arac icin kia ceed e gore donanim zengini degil ancak motor sanzuman genislik tuketimi daha ii diye dusunuyorum
Eğer donanımdan vs. feragat ediyorsanız ki benim anladığım siz daha çok ekonomi istiyorsunuz. Skoda rapidler yakıt konusunda iddialı araçlar. Tabiki düşünülebilir.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2528 : Haziran 17, 2015, 15:49:01 »
Clio 62000 tl ceed 72800  rapid 64 65 arasi bn otv odemicem icin 40 48 arasi degisen bir rakamla alacagim bu seceneklerden birini  hicbiri 100 bin tl degil skoda kullanan varmi

bence rapid'e 65 verene kadar cee'd daha mantıklı. her donanım, hem performans, hem yol tutuş özellikleri.. sizin beklentiniz sadece ekonomik olmasıysa megane da düşünebilirsiniz en azından rapid parasına c sınıfı araca binersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2529 : Haziran 17, 2015, 16:11:12 »
Yakıt açısından ekonomik olması tabikide çok önemli ancak bunun yanında donanımlı ve şık olmasıda önemli clio bu dediklerimi karşılıyor ancak ufak ceed de saydıklarımın hepsi var donanım açısından çok zengin bu kadar özellikli oluncada diğerlerinden 1-2 ltre fazla yakmasını tolere edebilirim rapid de vw gurubundan bir araç donanım açısından zengin değil ama geniş ferah güvenlikli ve bence şanzıman olarakta diğerlerinden daha sağlam bir araç  beni tek düşündüren kia nın uzun kullanımda dayanıklılığını koruması çünkü en az 100 bin km kullanacağım belki daha fazla 6-7 sene bineceğim alacağım arabaya bugünkü sıfır km fiyatı 73000 tl olan kia ceed in ötv aynı kalırsa 5 sene sonra ikinci el değerinin 45-50 bin tl edeceğini tahmn ediyorum 5 senedir auris kullanan biri olarak kia ceed den üstün bir araç olduğuna inanmıyorum

Mesaj Birleştirildi: Haziran 17, 2015, 16:15:48
Şu sorularıma yanıt verebilecek olan varsa sevinirim kia ceed yol sesi yalıtım açısından nasıldır otomatik viteslerde "kronik"bir sorun varmı toyotamda beş yıldır radyo direksiyon kumanda tuşları olsun hiçbiri deforme olmadı kia da böyle bir problem olurmu kronik dikkat etmem gerekn bir sorununu bilen barmı kiaların yoksa adam gidip 250 bin tl verio sorun yaşıyor aracında bundan bahsetmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2530 : Haziran 17, 2015, 16:38:29 »
Yakıt açısından ekonomik olması tabikide çok önemli ancak bunun yanında donanımlı ve şık olmasıda önemli clio bu dediklerimi karşılıyor ancak ufak ceed de saydıklarımın hepsi var donanım açısından çok zengin bu kadar özellikli oluncada diğerlerinden 1-2 ltre fazla yakmasını tolere edebilirim rapid de vw gurubundan bir araç donanım açısından zengin değil ama geniş ferah güvenlikli ve bence şanzıman olarakta diğerlerinden daha sağlam bir araç  beni tek düşündüren kia nın uzun kullanımda dayanıklılığını koruması çünkü en az 100 bin km kullanacağım belki daha fazla 6-7 sene bineceğim alacağım arabaya bugünkü sıfır km fiyatı 73000 tl olan kia ceed in ötv aynı kalırsa 5 sene sonra ikinci el değerinin 45-50 bin tl edeceğini tahmn ediyorum 5 senedir auris kullanan biri olarak kia ceed den üstün bir araç olduğuna inanmıyorum

Mesaj Birleştirildi: Haziran 17, 2015, 16:15:48
Şu sorularıma yanıt verebilecek olan varsa sevinirim kia ceed yol sesi yalıtım açısından nasıldır otomatik viteslerde "kronik"bir sorun varmı toyotamda beş yıldır radyo direksiyon kumanda tuşları olsun hiçbiri deforme olmadı kia da böyle bir problem olurmu kronik dikkat etmem gerekn bir sorununu bilen barmı kiaların yoksa adam gidip 250 bin tl verio sorun yaşıyor aracında bundan bahsetmiyorum

Kia'nın yol sesi Auris kadar anca vardır. Otomatik şanzımanı hakkında iyi olduğunu duydum ama siz google amcaya bir daha sorun kullanıcı yorumları daha önemli bu konuda. Diğer hususlarda kullanılan malzeme oldukça kaliteli o konuda bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2531 : Haziran 17, 2015, 16:52:06 »
şu anda i30 ile cee'd ayrı şanzımanları kullanıyor. i30'daki dsg ile aynı çalışma mantığına sahip ve 7 ileri. ayrıca i30'un motoru güncellendi ve 136 hp oldu. yakıt tüketimi hem motor hem de şanzımandan ötürü ciddi olarak azaldı. cee'd konusunda bir gelişme olmadı. eğer cee'd seçecekseniz iyice araştırın; yüksek olasılıkla aynı güncellemeler kia'ya da gelecektir. cee'd benzinlide dct şanzıman kullanıyor fakat dizelde henüz mevcut değil, ayrıca 128 hp.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2532 : Haziran 17, 2015, 16:56:46 »
Hakan bey bende onu soracaktım ceed foruma denk geldim internette herkesin dilinde yeni motor yeni kasa lafı var bu son kasa yeni değilmi zaten ben 2013 te çıktı diye biliyorum kasada motorda yenilikmi olacak yakın zamanda bilginiz varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2533 : Haziran 17, 2015, 17:12:00 »
Hakan bey bende onu soracaktım ceed foruma denk geldim internette herkesin dilinde yeni motor yeni kasa lafı var bu son kasa yeni değilmi zaten ben 2013 te çıktı diye biliyorum kasada motorda yenilikmi olacak yakın zamanda bilginiz varmı ?

kasada yenilik olacağını sanmam, belki ufak bir tampon makyajı yer ama bariz olmaz. yeni motor denilen de 8 hp güç artışı, bir de yukarıda bahsettiğim şanzıman. kia'da olacak mı veya ne zaman olacak bir bilgim yok. teknik bilgi olarak 3.6 lt/100 km manuel versiyon i30 için yazmışlar ama ben bunun ütopik olduğunu düşünüyorum çünkü crdi çok tutumlu bir motor değil. az yakar mı ? evet yakar ama bir dci ya da tdi gibi aktarımı net ve başarılı değil. bir önceki i30 bu konuda 115 hp olmasına rağmen daha iyiydi.

yine bir önceki motorla (yani şu anda cee'd de kullanıla 128 hp) otomatik i30 ile test sürüşümde istanbul içi trafikte çoğunlukla dur kalk şeklinde 8.5 lt/100 km sarfiyat ile testi tamamlamıştık.

cee'd kullanmadım ama bu araçlarda bence en büyük başlıca iki eksiklik; birincisi direksiyon sisteminin tepkileri ve yol ile olan iletişimi başarılı değil. ikincisi de araç 128 ya da 136 hp gibi hissettirmiyor, gaz tepkileri ekonomi odaklı ayarlanmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2534 : Haziran 17, 2015, 17:36:48 »
8,5 litremi ? Çok fazla bence oooof çok kararsızım megane alsam oda çok eskidi artık yenisi çıkar bence tahta gibi bir araba bnce hiç albenisi yok bu şartlarda en iisi clio gibi duruyor hem ekonomik hemde donanımsal olarak çok zengin ufak falan idare etcez artık çok zor durum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2535 : Haziran 17, 2015, 17:59:40 »
Megane yerine Megane SW (sportourer diye geçiyor sanirim) düşünülebilir.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2536 : Haziran 17, 2015, 19:40:07 »
Herkese yorumları için teşekkür ederim. 2.4 accorda karar kıldık, şimdi araba bulma zamanı :)
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2537 : Haziran 17, 2015, 19:45:37 »
Herkese yorumları için teşekkür ederim. 2.4 accorda karar kıldık, şimdi araba bulma zamanı :)
Açıkçası güzel bir karar, vergisi biraz yüksek ama öyle çok abartılı bir tüketimi yok diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2538 : Haziran 17, 2015, 22:30:26 »
@Alper DEMİR (10940)  Mazda 6'lara bakmanı tavsiye ederim. Performans ve yatkıt yönünden seni üzmez. Hem konforlu hemde problemsiz araçtır. Ayrıca Koceli bölgesinde çok iyi mazda ustaları ve servisleri var. km olarak istediğin gibi bulabilir misin burası ????
Kadir abi Mazda 6 güzel yanlız sitede accord baskısı yapıp mazda almam ne kadar iyi karşılanır bilemedim  :lol:
Açıkçası güzel bir karar, vergisi biraz yüksek ama öyle çok abartılı bir tüketimi yok diye biliyorum.
Bulursam yine excutive donanımından bir 2.0 alırım.Ama olmazsa 2.4 bakıcaz..Vergi olayı da bir alt dilimden ödeniyormuş diye söylüyor.Artık aslan besleyen tarzı bakıcaz olaya  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2539 : Haziran 17, 2015, 22:40:34 »
At ile avradin yediğinin hesabı olmazmış alper :D :D :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin