Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602612 defa)

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #2480 : Haziran 11, 2015, 22:27:47 »
yaris'ten memnunsanız hybrid'e geçebilirsiniz 2.el. yaris'i satıp üzerine astra almak ve tüp taktırmak için vereceğiniz para ile kaç bin km yol yapacağınızı hesaplamanız gerek. sadece yakıttan ötürü bu tercih kötü gibi geldi bana. yine de sınıf atlamak, özellikle de astra'ya geçmek, size daha farklı değerler kazandırır. sıfır araç olarak çok güzel bir tercih. bence ağırlıktan dolayı hb modelini tercih etmekte fayda var.

bu arada opel bayilerinde 2014 model 0 km astra oluyor, daha geçen gün gördüm dizeli 57 bin tl idi. bence bunlar da değerlendirilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2481 : Haziran 11, 2015, 23:38:24 »
@Hakan Aydın (11165) dizel de mantıklı lakin bütçe bahse konu olunca o paraları vermemi  mümkünatı yok. Astra fiyat olarak uygun geldi. 1.33 Auris - Corollaya göre.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2482 : Haziran 11, 2015, 23:43:18 »
Benim bir öğrencim almış Lpg çelik jant ile birlikte hb versiyonunu 52 500e maletmiş polo ya göre çok menmunum diyordu.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2483 : Haziran 11, 2015, 23:46:08 »
Konfor sadece uzun yolculuklarda fark yaratır bence.Aracınız şehir içi trafik için son derece uygun ve otomatik vites gereksiz olur diyorum.

Aracım otomatik ve küçük olmasından dolayı çok ideal lakin benzin sarfiyatı olarak kullanmış olduğum güzargahtan ötürü şuan 10 litre ortalamam var.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 11, 2015, 23:48:22
Benim bir öğrencim almış Lpg çelik jant ile birlikte hb versiyonunu 52 500e maletmiş polo ya göre çok menmunum diyordu.

Abi memnun olunmaz mı. Abim de dizeli vardı güzel araba. Birde şuan ki indirimli fiyatı beni epey cezbetti. 48900
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2484 : Haziran 11, 2015, 23:52:52 »
Bence doğru bir tercih olur
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2485 : Haziran 12, 2015, 00:04:24 »
Petrol fiyatları maalesef bizi böyle şartlara zorluyor.Aynı durumda olsam bagaj hakkımdan feragat ederdim.Ancak şunu da belirtmeliyim ki( lpg insanı aracından soğutur.)bunu da gözardı etmeyin.Türkiye de en iyi montaj ve işçilik yapan firmalar  bile bence yeterli teknik bilgiye sahip olsalar bile uygulamada Avrupa standartlarında değiller.Çünkü ara elemanlarımız eğitimsiz,işinden memnun değil,çalışma ücretleri düşük.Bugün Ankara da bir dönüşüm istasyonunu ziyaret ettim üstelik oldukça da müşteri memnuniyetini sahip bir yer ne yalan söyleyeyim lpg ye olan inancım iyice zayıfladı.50-60 bin vererek aldığımız araçlarımız kimlerin ellerinde ve ne hale geliyor inanılır gibi değil.Kısacası yakıt Türkiye de çok büyük bir sorun.O zaman dizel bir araç tercih edebilirsiniz. Lpg li bir astra  da size yaristen sonra  aman aman bir kar yaptırmaz benim görüşüme göre.Bir de on litre yaktığınıza göre sıkışık trafikte manuel kullanım, sonra pişman  olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2486 : Haziran 12, 2015, 09:43:34 »
Arkadaşlar nacizane fikirlerinize ihtiyacım var.
Şuan hali hazırda 2012 Yaris Cvt Fun aracım var. 21.000 km de. Bu aracımı satıp sıfır 1.6 opel astra edition hb almak niyetindeyim. Liste fiyatı 51.100
Aracı kendi üzerime alırsam 50.000 abimin üzerine alırsam 48.900
Aracımı satma sebeplerim C sınıfı daha konforlu bir araca geçip tüp taktırarak binmek. Çocuğum olduğu için Yarise tüp taktırdığım da mevcut bagaj hacminin dahada düşecek olması. Sizce bu macerayı yaşamaya değer mi ? Hb mi almam daha iyi yoksa Sedan mı ?  Teşekkürler.

B sınıftan C sınıf bir araca geçmek yani sınıf atlamak sizi ziyadesiyle memnun edecektir. Onun haricinde Astra hem fiyat olarak hemde görünüm olarak tatmin eden bir araç ancak sanırım önümüzdeki yıl kasa değiştiriyor bunuda göz önüne almak gerekir. Lpg olayında ise İsmail beye katılmıyorum. Tamam lpg her ne kadar araca zarar versede yanına bıraktığı kar göz ardı edilmeyecek derecede ve lpg uygulamasını siz taktırdıktan sonra gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Asıl meseleye gelecek olursak. Aracı kullanım şartlarınız daha önemli değişim için. Eğer sürekli şehir içinde kullanım yapıyorsanız bu değişim pek mantıklı değil. Ama genişleyen ailenizi düşünerek ileriye yönelik adımlar atmak gerekirse sık sık uzun yol seyahatleri yapacaksanız sedan bir araç almanız daha uygun olur sizin için. Benim E12corolla hb aracım vardı çok isteyerek ve severek almıştım lakin çocuk olduktan sonra bagaj çok yetersiz kaldı satmak durumunda kaldım. Şimdi ikinci çocuğumda oldu ki iyikide satmışım diyorum.  Sonuçta sıfır araç alacaksınız ve tahminime göre en az 5 yıl kullanacaksanız ileriye dönük düşünmekte fayda var. Hakkınızda hayırlı olur inş.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2487 : Haziran 12, 2015, 10:43:41 »
@Selman Yalçın (18649)  Teşekkürler. Kasa değişecek biliyorum. Auris bakıyordum oda hem kasa değişecek hemde 1.6 motor seçeneği fiyat olarak yüksek. Hazır kampan ya varken kaçırmamak istiyorum işin aslı. Birde artık firmalar git gide Turbo benzinli motorlara geçiş yapıyorlar. Turbolardaki Gaz uyumu yaygınlaşsada tüpün montaj maliyetide bir o kadar fazla. Sanıyorum ki yeni kasa da 1.6 atmosferik motor olmayacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2488 : Haziran 12, 2015, 11:26:48 »
@Selman Yalçın (18649)  Teşekkürler. Kasa değişecek biliyorum. Auris bakıyordum oda hem kasa değişecek hemde 1.6 motor seçeneği fiyat olarak yüksek. Hazır kampan ya varken kaçırmamak istiyorum işin aslı. Birde artık firmalar git gide Turbo benzinli motorlara geçiş yapıyorlar. Turbolardaki Gaz uyumu yaygınlaşsada tüpün montaj maliyetide bir o kadar fazla. Sanıyorum ki yeni kasa da 1.6 atmosferik motor olmayacak.

Auris 3 kişilik bir aile için çok küçük geldi bana o yüzden o seçeneğe hiç yaklaşmazdım senın yerinde olsam. Dediğin gibi Astra güzel bir seçenek. Akıl karıştırmak gibi olmasın ancak illa HB araç düşünüyorsan Hyundai İ30 ve Kia Ceed seçeneklerinide araştır istersen. 5 yıl garantili ve donanım bakımından zengin olması cezbedici. Ayrıca bana göre Astradan daha çekici duruyor ikiside hemde geniş iç hacim olarak sınıflarında en iyileri diyebilirim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2489 : Haziran 12, 2015, 12:01:25 »
HB araçta golf bir numara tsı motorların fiyatı da rakiplerine göre normal bence.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 12, 2015, 12:03:57
Lpg nin araca verdiği zarar değil benim söylemek istediğim Türkiye de ehil eller yok.Ehil olan da işini düzgün yapmıyor.İstediğim şartlarda işlem yapacak( Avrupa'da örnekleri olan)merkez bulsam hiç beklemem ama bu iş ülkemizde maalesef düzgün yapılmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Creative Design Services
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2490 : Haziran 15, 2015, 12:05:00 »
merhaba arkadaşlar

2013 model toyota auris aracım var bunu satmayi düşünüyorum  bugün servise gittim satiş danişmanima tanidik oldugu için bir iki öneride bulundu arabanın fiyati yükselmiş sanırım ben bu arabayi 60 yada 64 arasında bi rakama aldim peşin şuan yanliş hatirlamiyorsam 70-74 bine kadar cikmiş aynı özelliklerdeki 2015 modeli  bana verdigi öneri bu arabayı 70-74 arası sat sıfırını al bencede cok mantıklı geldi bana ama farklı araç düşünüyorum o ayrı tabii özellikleri yazicam sizlere birde sizin önerinizi almak istiyorum

2013 model toyota auris
dizel 1.4 motor
otomatik
beyaz (kar)
motor gücü 66 kw
şuan 32 bin km'de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2491 : Haziran 15, 2015, 12:12:34 »
Arabada hasar kaydı kaza boya değişen var mı? Servis ikinci el araç almıyor mu. Arabanın ikinci el piyasası 55 - 60 aradı. Sahibinden de ki ilanları inceleyerek bir fiyat belirlersiniz. Sonra aranma oranınıza göre arabanızı satacağınız fiyatı aşağı yukarı kararlaştırırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2492 : Haziran 15, 2015, 12:17:19 »
Sıfırı 70 74 olan arabayı yine o fiyatlara satamazsın. Düşük fiyata satsanda gidip aynı arabanın 2015 modelini almak pek mantıklı değil bence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Creative Design Services
  • Kilometre: 29
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2493 : Haziran 15, 2015, 12:46:22 »
selamlar arkadaşlar yanitlariniz için teşekkür ederim, bu fiyat listesi araçın motoruna göre değişiyor sanırım benim ki premium pack miydi skypack miydi hatirlamiyorum inanin

hasar kaydı yok boya v.b hiçbirşey yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2494 : Haziran 15, 2015, 14:23:29 »
@Oguzhan Mustu (33320) Sizin araç takriben 65-67 civarı yapar, sıfırı  74-75 ise 10 bin daha ilave etmeniz gerekir. 2013 model aracın 2. elinin sıfır ile birebir olması çok zor. Size söyleyen arkadaş biraz atmış galiba.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2495 : Haziran 15, 2015, 16:57:08 »
Makyajlı kasa Auris temmuz da satışta.Bekleyin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2496 : Haziran 15, 2015, 17:31:20 »
aracınız premium değil, büyük ihtimâlle advance skypack. bunu satıp yine auris almanız mantıksız olur ama aracınızı satma nedeninizi ve yeni alacağınız araçtan beklentilerinizi yazarsanız yardımcı oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2497 : Haziran 15, 2015, 21:24:31 »
D sınıfına geçmeyi planlamıyorsanız Aurisi satıp yine aynısını almak kusura bakmayın ama mantıksızlık olur.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2498 : Haziran 16, 2015, 20:37:56 »
Arkadaşlar ben aurisimi satışa çıkardım clio ıcon paket kia ceed concept plus paket arasında kararsızım megane da alabilirim ama sevmiyorum clio çok güzel bir araç hem teknoloji hem yakıt ekonomisi süper ancak kia ceed e de takıldım kia kullanan insan da çok...araçta cam tavan led farlar 128 bg motor var clionun tek eksisi ufak olması her iki araçta dizel ve tam otomatik şanzıman çok kararsız kaldım
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2499 : Haziran 16, 2015, 20:58:04 »
Arkadaşlar ben aurisimi satışa çıkardım clio ıcon paket kia ceed concept plus paket arasında kararsızım megane da alabilirim ama sevmiyorum clio çok güzel bir araç hem teknoloji hem yakıt ekonomisi süper ancak kia ceed e de takıldım kia kullanan insan da çok...araçta cam tavan led farlar 128 bg motor var clionun tek eksisi ufak olması her iki araçta dizel ve tam otomatik şanzıman çok kararsız kaldım
Clio ile Ceed'i tabii ki kıyaslamak mümkün değil, bütçe müsait ise Ceed alın.