Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602708 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #2340 : Nisan 30, 2015, 09:24:13 »
Parça detayı için mesaj attım rapor bulunamafı diyor. Kaza ile ilgilen firma kasko yazıyordu dün tramerden kaza tutanağını sorguladığımda. Mercedes kolumanı aradım araçda yapılanları söyledi far vs bişeyler anlatıldı kaput ile ilgili bilgiyi vermediler bugun tekrar arıcam onlarıda.
Kasko firmasını arayıp kaza no falan versem yardımcı olurlarmı bunu düşünüyorum.
Kazaya karılan diğer araç sahibinden varsa resimleri istedim bulursa mutlaka göndericek.

Kasko firmasının 3. bir şahsa bilgi vereceğini sanmam. Hasar tutanağı, ekspertiz raporu gibi sorgulamaları bu adresten de yapabilirsiniz ancak araca ve sahibine ait bilgiler lazım.
https://www.sbm.org.tr/tr
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2341 : Nisan 30, 2015, 09:33:36 »
Ekspertiz raporu ne yazıkki bulunmuyor baktım buraya ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #2342 : Nisan 30, 2015, 09:46:00 »
Ekspertiz raporu ne yazıkki bulunmuyor baktım buraya ben.

Tutanak tutulup kaskodan yapıldıysa rapor olması lazım ilginç, cepten mi yapılmış yani? öteki araca ait bilgiler varsa oradan da bir sorgulayın bakalım. Kazanın şiddetine bağlı ama Mercedes arkadan çarptıysa kaputunun zarar görmemiş olması garip geldi demek ki yavaş dokunmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2343 : Nisan 30, 2015, 10:53:51 »
Rapor gözükmüyor ne yazıkki. cepten yaptırdıklarını zannetmiyorum.  Kaza ile ilgili ürün kasko diyor sanırım bu kaskonun devreye girdiğini söylemek istiyor. Suçlu araç mercedes arkadan vurduğu için %100 suçlu olarak gözüküyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2344 : Nisan 30, 2015, 12:05:37 »
@Oğuz İNCE (13800) Mitsubishi ASX ile bir test sürüşü yap kesinlikle. :) Passattan sonra yol sesi fazla gelebilir, fakat yalıtım ile o iş çözülebilir. Düşük model bir araç alıp çok yakacağına, yüksek model alıp b sınıfı kadar yakan bir araç alınasıdır. Ya da Skoda Yeti de düşünebilirsin.
CRV'nin otomatiklerinde titreme sorunları olmuş, çözümü yokmuş ve sorun çıkarsa baya masraf açarmış (cvt şanzımanı). Otomatik düşünüyorsan forumları araştır derim.
Mutlu teşekkür ederim değerli bilgilerin için değerlendirecem :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 30, 2015, 12:07:05
@Oğuz İNCE (13800) Mitsubishi ASX ile bir test sürüşü yap kesinlikle. :) Passattan sonra yol sesi fazla gelebilir, fakat yalıtım ile o iş çözülebilir. Düşük model bir araç alıp çok yakacağına, yüksek model alıp b sınıfı kadar yakan bir araç alınasıdır. Ya da Skoda Yeti de düşünebilirsin.
CRV'nin otomatiklerinde titreme sorunları olmuş, çözümü yokmuş ve sorun çıkarsa baya masraf açarmış (cvt şanzımanı). Otomatik düşünüyorsan forumları araştır derim.
Mutlu teşekkür ederim değerli bilgilerin için değerlendirecem :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 928 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2345 : Nisan 30, 2015, 12:10:49 »
Selam arkadaşlar 2006 Corollam var 89 binde kaza boya değişeni yok benzinli.Her şey on numara iken bu yakıt durumu beni mahvediyor .Aracımla ilgili en büyük sıkıntım bu yakıt sorunu .Ya araçla uzak mesafe gitmeye resmen korkar olduk her seferinde ne yakar bilmem ne gibi aklımdan şeyler geçiyor veya gitmesek olmaz mı gibi acayip şeyler geçiyor sonunda anladım ki benzin işi bana ve bütçeme haram benim maddi çapım benzininki kadar büyük değil.

Geleyim sade te arkadaş ilk önce dedim ki aracıma lpg taktırayım rahat rahat bineyim dedim birkaç kişi kafamı bulandırdı arabaya yazık edersin 30-40 bin demeden sibopları yersin falan dediler .LPG için BRC veya LOVATO düşünüyorum .Satayım dizel alayım dedim abi d4d lere bakıyorum km releri hep yüksek düşük olanlarına da benim gücüm yetmiyor. Diğer markalara param yetiyor onlarda kimisinin marka sıkıntılı kimisinin donanım sıkıntılı açıkçası Toyota dan başka araca sıcak bakmıyorum .Bu ikilem beni öldürecek .Bu arada ortalama yıllık 7-10 bin  arası yol yapıyorum .Tabi bu benzin den kaynaklı lpg veya dizel olması halinde baya gezeceğime aracıma rahat bineceğime eminim .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • corolla terra 1.6 vvt-i
  • Kilometre: 134000
  • Model Yılı: '01
« Yanıtla #2346 : Nisan 30, 2015, 12:15:46 »
Şahsen bende benzinli araç kullanıyorum benim motor ustam yılda 15bin yapmıyorsan taktırma dedi diye taktırmamıştım vvt-i motorlarda sorunlara yol açabiliyormuş falan ki gelgelelim lpg teknolojiside artık baya bi gelişti sorun olacağını zannetmiyorum sonuçta piyasada bir sürü lpgli toyota mevcut bence en iyisi hiç tanımadığın bir motor ustasına git sor durumu  :D
Corolla 1.6 terra vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #2347 : Nisan 30, 2015, 12:19:51 »
@YÜCEL AYDOGAN (13179) Daha önce burada benzer bir mesajınız vardı, buradan devam edebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2348 : Nisan 30, 2015, 12:41:41 »
Selam arkadaşlar 2006 Corollam var 89 binde kaza boya değişeni yok benzinli.Her şey on numara iken bu yakıt durumu beni mahvediyor .Aracımla ilgili en büyük sıkıntım bu yakıt sorunu .Ya araçla uzak mesafe gitmeye resmen korkar olduk her seferinde ne yakar bilmem ne gibi aklımdan şeyler geçiyor veya gitmesek olmaz mı gibi acayip şeyler geçiyor sonunda anladım ki benzin işi bana ve bütçeme haram benim maddi çapım benzininki kadar büyük değil.

Geleyim sade te arkadaş ilk önce dedim ki aracıma lpg taktırayım rahat rahat bineyim dedim birkaç kişi kafamı bulandırdı arabaya yazık edersin 30-40 bin demeden sibopları yersin falan dediler .LPG için BRC veya LOVATO düşünüyorum .Satayım dizel alayım dedim abi d4d lere bakıyorum km releri hep yüksek düşük olanlarına da benim gücüm yetmiyor. Diğer markalara param yetiyor onlarda kimisinin marka sıkıntılı kimisinin donanım sıkıntılı açıkçası Toyota dan başka araca sıcak bakmıyorum .Bu ikilem beni öldürecek .Bu arada ortalama yıllık 7-10 bin  arası yol yapıyorum .Tabi bu benzin den kaynaklı lpg veya dizel olması halinde baya gezeceğime aracıma rahat bineceğime eminim .

Ankaradasınız, Şaşmaz'da Quattro Garage'a gidin, bilgi alın. Montajlarını izleyin. Emin olun lpg taktırdığınız ve 2. depoyu doldurup da km de yaktığınız kuruşu gördüğünüz an, niye bugüne kadar işkence çekmişim diyeceksiniz. :) Ayrıca lpgli olup da 100binlerce km. sorunsuz gezenler var. Subap yanmasının sorunu hava-yakıt karışımı hatalı olması, yani gaz ayarının düzgün olmaması. Bunu da OBD bir kit ile aşabilirsiniz. Hem aracın hem de lpg sisteminin bakımını düzenli yaptırıp 4bin devirden yüksek lpg ile sürmezseniz hiç bir sıkıntı çıkarmaz.

65bin km.de lpg taktırdım şu anda 90bin km.deyim. Ortalama 7 lt benzin yaktığımı düşüneyim 4.67 tl den 32.69 kuruş/km benzin. Lpg de ise 9 lt yaksam 2.47 den 22.23 kuruş/km lpg. Kar 10.46 kuruş/km. 25bin km*10.46 kuruş/km=2615 tl. 1500 tl lpg kit+ruhsat+tüvtürk+sızdırmazlık desek. 1115 tl kârım var. bir 25bin km. daha sürdükten sonra subap yaptırmak gerektirse (ki hiç düşünmüyorum, en az 100bin götüreceğini düşünüyorum) 1500 de subap tutsa, bana kalacak kar 2000 tl civarında. Bunun yanında rahat rahat uzun yola gidebilmek ve yokuş yukarı gaza sonuna kadar basabilmek de kârım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2349 : Nisan 30, 2015, 13:16:40 »

Daha iyisini ve özellikle bir dizel alma imkanınız var ise alın. Yok ise  sağlam bir lpg montajı yaptırıp kullanmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 928 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2350 : Nisan 30, 2015, 15:11:23 »
Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim .Daha önce 2 aracıma lpg taktırmış ve inanın çok ciddi sorunlar yaşamıştım ondan dolayı 3 yıldır benzinli araca biniyorum ve hiç sorun yaşamıyorum bakalım hayırlısı ama eğer olursa dizel almak istiyorum .Lpg ikinci ihtimal diye düşünüyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2351 : Nisan 30, 2015, 15:28:38 »
Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim .Daha önce 2 aracıma lpg taktırmış ve inanın çok ciddi sorunlar yaşamıştım ondan dolayı 3 yıldır benzinli araca biniyorum ve hiç sorun yaşamıyorum bakalım hayırlısı ama eğer olursa dizel almak istiyorum .Lpg ikinci ihtimal diye düşünüyorum
Gel hocam d4d e150 ye bekleriz [emoji3]
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2352 : Nisan 30, 2015, 16:49:52 »

Yücel Bey sitemizde Mehmet Özenç var kendisiyle irtibata geçin derim. LPG konusunda da aracınıza kendiniz montajını yaptıracağınız için gönül rahatlığıyla binebilirsiniz. Benim 2001 corollamda atiker sistem vardı benden önce takılmış bende arıza verdi 1000 liralık bir masraf çıkardı. Yani sibop yaksanız bile öyle abartılı bir masrafı yok yine karlısınız. Ben diğer 2006 corollama 115binde lpg taktırdım BRC 30bin km kullandım hiç sorun yaşamadım ki sorunda yaşayacağımı sanmıyordum ama sattım :) Lpg taktırın gönül rahatlığıyla binin aracınıza. Eğer uzun yıllar binmeyi düşünüyorsanız zarar etmeyeceğiniz kesin. :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 399 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2353 : Nisan 30, 2015, 22:21:38 »
Arkadaşlar mercedes almayı düşünüyordum kısmetse alacağım.
Bulduğum araç 2010 c180 fascination diye geçiyor. 1.6 motor cam tavanlı modeli.
92.000 km de. Araç önden kaza yapmış kazaya karışan diğer aracın sahibi ile görüştüm mercedes arkadan vurmuş o araca 2010 yılında. O araçta 3000 gibi bir rakam meydana gelmiş. Mercedesin hasar kayıdı ise 11 bin küsür! Satıcının söylediği ön far panjur ve ön tampon değişmiş.arkadan vuran aracın kaputuda hasar görmüştür diye düşünüyorum, (bende duran araca vurmuştum bu şekil ama benim aracımda bir liralık bile hasar meydana gelmemişti)
Bir tanede 1200 civarı hasar var buda çiden dolayı yapılmış. Çiziklerin resmi var .
70000 rakamı iyimidir böyle hasarlı bir araca bilemiyorum. Amacım çok büyük önmli kazası olmayan fiyatı normalden uygun araç almak. Bir-iki binlira fazla veriyor olmam sorun değil ama rakam çok fazla ise almak istemiyorum. Araç ilk günden bugüne servise gitmiş hep.

Yorumlarınızı bekliyorum.aksilik olmaz ise bugün baktırıp alacağım aracı

Birisi c180 mi dedi ?:) Abdullah bey öncelikle sizin için hayırlı olsun... 70.000 TL fascinaiton için bedava.. Kaza işini biraz daha sorgulamanızı öneririm.. Malum sitede fiyatları şişiriyorlar tabi ki ancak 2010 c180 fasc. modeli 80.000 TL civarı diye düşünüyorum piyasa olarak.. 

Ben de aynı aracı 1 yıldır kullanıyorum, aklınıza takılan birşey olursa seve seve cevaplarım..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2354 : Mayıs 01, 2015, 01:33:31 »
fehmi bey sağolun, alacaktım fakat araçdaki sorunlar söylenenden ilerde çıktı. 80 bin çok yüksek bi rakam değlmi bu arabalar nasıl böyle para ediyor anlam veremedim. Şuan arayıştayım bitane daha denk geldi görüştük telefonda bakalım sorgulamalarda 3 bin harici hasar yok diyor.
Mercedesi sora sora bitiremem size ben:)) hastalık galine geldi. Özelden dikkat edilecek yönleriyle anlatırsanız kaç kmde hangi değişimlerin yapılacağı vs bilgilerini verirseniz sevinirim. Arabayı tanımadığım için iyisi ve kötüsü basıl olur bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2355 : Mayıs 01, 2015, 01:43:45 »
fehmi bey sağolun, alacaktım fakat araçdaki sorunlar söylenenden ilerde çıktı. 80 bin çok yüksek bi rakam değlmi bu arabalar nasıl böyle para ediyor anlam veremedim. Şuan arayıştayım bitane daha denk geldi görüştük telefonda bakalım sorgulamalarda 3 bin harici hasar yok diyor.
Mercedesi sora sora bitiremem size ben:)) hastalık galine geldi. Özelden dikkat edilecek yönleriyle anlatırsanız kaç kmde hangi değişimlerin yapılacağı vs bilgilerini verirseniz sevinirim. Arabayı tanımadığım için iyisi ve kötüsü basıl olur bilmiyorum.

özelden yazdım:)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2356 : Mayıs 02, 2015, 12:02:37 »
 Arkadaşlar yillarin hayali Ford C-max'e tekrar kafayi takmiş durumdayim. Öncelikle 2006 model dizel ghia paket c-max'i önerir misiniz ? Kronik sorunlari var midir ! Benim tek bildiğim turbosu hassas...

2006 model 1.6 dizel siyah 175 binde ilk sahibinden full servis bakimli ve gram boya yok. 32 bin istiyor. Sizce ne değer bu araci almak istiyorum. (Yüksek araç favorim)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2015, 20:24:12
Arkadaşlar bu konuda gerçekten yardimlarinizi yorumlarinizi bekliyorum. Kismetse pazartesi günü aracimi yeni sahibine teslim ediyorum...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2357 : Mayıs 03, 2015, 19:47:15 »
arac alan butun arkadaşlara hayırlı olsun. güle güle kullanın. ama okudugum kadarı ile yine hepimiz aynı yerde takılı kalmışız. kaza boya yok. çizik yok değişen yok boya yok .........

arkadaşlar bi aracın kaputu değişse ne değişmese ne? keza çamurluk kapı far tampon. yapmayın lutfen, bakacagımız kriter aracın şasesi, kafesi, direkleri ve  en önemlisi motoru-şanzumanı-elektrik tesisatı gerisi teferruat.

eski zihniyetten kurtulmazsak bu zihniyet ilerde bizide çok üzecek.   10 yıl önce ki araç sayısı ile şimdiki araç sayısı aynı değil.  Ankara gibi bir yer de 87-95 yılları arasında sokaklarda top oynardık şimdi aynı sokaklar otopark görevi görüyor ve vızır vızır trafik işliyor. her yer araba her yer acemi şöför.....         kapısı çizilip te boyanan arabanın kime ne zararı olabilir ki ?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2358 : Mayıs 03, 2015, 19:58:01 »
arac alan butun arkadaşlara hayırlı olsun. güle güle kullanın. ama okudugum kadarı ile yine hepimiz aynı yerde takılı kalmışız. kaza boya yok. çizik yok değişen yok boya yok .........

arkadaşlar bi aracın kaputu değişse ne değişmese ne? keza çamurluk kapı far tampon. yapmayın lutfen, bakacagımız kriter aracın şasesi, kafesi, direkleri ve  en önemlisi motoru-şanzumanı-elektrik tesisatı gerisi teferruat.

eski zihniyetten kurtulmazsak bu zihniyet ilerde bizide çok üzecek.   10 yıl önce ki araç sayısı ile şimdiki araç sayısı aynı değil.  Ankara gibi bir yer de 87-95 yılları arasında sokaklarda top oynardık şimdi aynı sokaklar otopark görevi görüyor ve vızır vızır trafik işliyor. her yer araba her yer acemi şöför.....         kapısı çizilip te boyanan arabanın kime ne zararı olabilir ki ?

Çok haklısınız.. Dediğiniz gibi aracın yürüyeninde ve şasesinde bir problem olmadıktan sonra gerisi önemli değil.. hepimizin başına geliyor ufak kazalar..

Ben zaten artık bu bakış açısının yavaş yavaş da olsa değiştiğine inanıyorum..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2359 : Mayıs 03, 2015, 20:00:33 »

Arif bey söyledikleriniz doğru benim mantığımda bunu söyler üstüne basa basa ama ne yazıkki araç satılırken kimse değişti boyandı diye araca yanaşmıyor yanaşıyorsada fiyatı indire indire. 16.500 e aldığım boyalı aracı. Üstübe 5000 lpg lastik ve bakım giderlerini harcadığım aracı 14.750 ye sattım adam geldi 15000 ne anlaştığımız rakamı g.antepden gelmişti mazot parası dedi 14.750 ye aracımı aldı. Hakkı 17.000 temiz di ana olmadı kaput boyalı çamurluk boyalı diye her bakan düşürdü fiyatı, bende kızıp yok parasına verdim.
Bu sizin belirttiğiniz sebeplerden dolayı araba almakta satmakta çok zor.