Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602632 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #2320 : Nisan 28, 2015, 22:32:55 »
Bir de Bülent abinin baktığı arabayı biliyorum ben en az bir yıldır falan o kişide. Servise her gittiğimde görüyorum arabayı Altan'ın bahçesinde. Ucuza kapatıp şimdi de satıyor tarzında bir cümle kurmuştu Aydın abi. He olmaz mı olabilir ancak vatandaşı ve malını da körü körüne topa tutmamak lazım diye düşünüyorum.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2321 : Nisan 29, 2015, 00:46:13 »
Bir de Bülent abinin baktığı arabayı biliyorum ben en az bir yıldır falan o kişide. Servise her gittiğimde görüyorum arabayı Altan'ın bahçesinde. Ucuza kapatıp şimdi de satıyor tarzında bir cümle kurmuştu Aydın abi. He olmaz mı olabilir ancak vatandaşı ve malını da körü körüne topa tutmamak lazım diye düşünüyorum.
Yasin, ben öyle bir cümle kurmadım bunu nereden çıkartıyorsun? Bunu geride ki mesajlara bakarsan, Yunus Emre Andaç ve Emre Aslan yazmış , ayrıca isteyen istediği fiyata arabayı satar da alır da, beyefendi buraya yazdığına göre belli ki fikir yürütülmesini istiyor, bende her cümlenin sonuna ^bana göre veya ben olsam^ diye ekleme yapıp fikir beyan ettim, ayrıca sıfır Corolla dan bahsetmişsin, kaza hepimizin başına gelir, ALLAH korusun, araçlar yapılır lakin yapıldıktan sonra göz göre göre ben o aracı almam, bana 10 bin tl aşağı versen de almam, fiyat konusunda olduğu gibi bu konuda da insandan insana değişiklik gösterir, kimisi takmaz kimisi ben gibi  çamurluk hafif yamuldu diye gece uyku uyumaz, ayrıca bir de civic örneği gerçekten büyük cesaret, sıfır aracın direği boyalı olsun, sonra satarken gel anlat bunu, niye sıfır Honda nın hatalı aracını bir çuval para verip ikinci el de satmak için kendimi yirtayım ki, Honda babamın oğlu mu? Buradan çıkarılacak sonuç tüm bunlar insandan insana değişir, biz sadece burada fikir yürüttük, kimsenin malını ne kotuledik ne de topa tuttuk, bundan benim çıkarımda yok, herkes istediğini alır istediğini satar, yorum yazarken daha dikkatli olmanız ricamla...
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2322 : Nisan 29, 2015, 01:20:13 »
Arkadaşlar tartışacak birşey yok herkes fikrini belirtiyor.
Dediğim gibi bende kıl bir adamım
Ama bıktım artık bu huyumdan.
Aracın bana artılarıda olacak benim aracı 34 bine verdim
nakit param az 6 binini daha nakit vereceğim 10 binini satan arkadaş karta vade farksız 9 taksite bölecek, bu da benim için çok rahat olacak.
Tek sorun renk bu kasada Beyaz hep hoşuma gitti hatta füme bile benim içim 2. rekti gri 3. sırada geliyordu bilmiyorum işte.
Adam direği benim için ölçtü telefonuma fotolarını gönderdi boyalı yer 1-1.5 karışı geçmiyor.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2323 : Nisan 29, 2015, 02:44:52 »
Arkadaşlar bence değişen yoksa bir yada 2 parça boyama ile araba mındar olmaz. Sonuçta hepimiz arabaya biliyoruz gözümüz gibi baktığımız aracimizi yeri geliyor sokağa park edip gidiyoruz.  Oldu ki biri çizdi veya bi yere inceden surttuk ee ne olacak boyamayip öyle çizik halde mi dolaşalım?
Bence boya olayını bazıları çok arabartiyor sonuçta teneke parçası boya gerekiyorsa boyanır saygilar ..
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2324 : Nisan 29, 2015, 07:15:23 »
Arkadaşlar bence değişen yoksa bir yada 2 parça boyama ile araba mındar olmaz. Sonuçta hepimiz arabaya biliyoruz gözümüz gibi baktığımız aracimizi yeri geliyor sokağa park edip gidiyoruz.  Oldu ki biri çizdi veya bi yere inceden surttuk ee ne olacak boyamayip öyle çizik halde mi dolaşalım?
Bence boya olayını bazıları çok arabartiyor sonuçta teneke parçası boya gerekiyorsa boyanır saygilar ..
Kesinlikle. Belki de yurtdışında boyalı araba daha fazla para ediyordur. Ne de olsa gıcır gıcır gözüküyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2325 : Nisan 29, 2015, 09:23:18 »
Arkadaşlar tartışacak birşey yok herkes fikrini belirtiyor.
Dediğim gibi bende kıl bir adamım
Ama bıktım artık bu huyumdan.
Aracın bana artılarıda olacak benim aracı 34 bine verdim
nakit param az 6 binini daha nakit vereceğim 10 binini satan arkadaş karta vade farksız 9 taksite bölecek, bu da benim için çok rahat olacak.
Tek sorun renk bu kasada Beyaz hep hoşuma gitti hatta füme bile benim içim 2. rekti gri 3. sırada geliyordu bilmiyorum işte.
Adam direği benim için ölçtü telefonuma fotolarını gönderdi boyalı yer 1-1.5 karışı geçmiyor.

@Bülent Öztürk (1952) Hayırlı olsun, anlaşılan bu iş bitmiş.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2326 : Nisan 29, 2015, 09:26:55 »
Bitti gibi sagolun
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2327 : Nisan 29, 2015, 10:03:51 »
Boya konusunda bende arabaya bir eksi olduğunu düşünmüyorum.

Zaten 2008 corollamı tavanı ve bagajı hariç boyalı aldım ve 32.000TL'ye aldım.Ha belki bu kadar çok parça boyası olan bir araca göre pahalı gelebilir o esnada almak gerekti aldık.Ama aynı araca sırf boyasız diye 42.000TL isteyende var.Ben ya 32.000TL'ye hatasız Corolla sol alacaktım.Yada değişeni olmayıp boyalı bir E140.Ben tercihimi yeni araçtan yana kullandım.Aldım alalı 2 kere kapıma sürttüler iyikide boyalı araba almışım korkusuzca gönül rahatlığıyla kullanıyorum.Arabayı sadece temizleme konusunda titizimdir ama bu titizlik beni maddi açıdan hiç zora sokmayacak şekilde bir titizlik yani en fazla petrolda 3 güne bir yıkarım aracımı, hafta sonlarıda içini kendim süpürürüm.

Sevgili @Bülent Öztürk (1952)  Abi araba konusundada sana benim gibi olmanı tavsiye ederim.Fakat boyalı olan bir arabayı boyasız parasına almak mantıksız.

Yurt dışında aracın boyasına bakmak diye bi şey yok @Enes Duman (27075)  almanyada akrabalarım var zaten e46 kasayı 2500 euroya aldıkları için ne boyası sorgulayacaklar yani orada arabada bi hasar olup olmadığına bakılıyormuş genel olarak motor performansına filanda bakılıyormuş.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2328 : Nisan 29, 2015, 11:41:57 »
2000 model honda crv ler nasil surus zevki ve suspansiyonlar hakkinda bilginiz var mi ? Bir de eksi yönleri ?
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2329 : Nisan 29, 2015, 12:01:14 »
2000 model honda crv ler nasil surus zevki ve suspansiyonlar hakkinda bilginiz var mi ? Bir de eksi yönleri ?

en başta lpgli olsa bile çok yakmakta kasasının suv oluşundan dolayı biraz ağır.
Arazi için çok uygun bir araç değil ama asfalt için gayet başarılı.
Donanım olarak ta iyi bir araç modeline göre. İç hacmi de gayet başarılı ve güzel bir 2.el piyasası var.
Yedek parça ile ilgili sıkıntısı yok denecek kadar az ama fiyatları aynı segmentte daha pahalı olan araclar ile birbirlerine çok yakın.
Sağlamlık konusunda da gayet başarılı.
LPG ile yaklaşık 0,50 krş civarında ş.içinde bir tüketimi var.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2015, 12:06:21
selamunaleyküm değerli toyotacı kardeşlerim. bir süredr işlerimden dolayı siteye giremedim. bayağ bi ayrı kaldık. özlemişim sizi :) bu aralar bir lancer merakı aldı başını gidior. 99 avensis sol ekstramı satıp 1.8 cvt mitsubishi lancer alma nietim var. arabamı da çok seviyorum. sorunsuz araba. yakıtı da çok uygun. uzun yolda 17 kuruş seviiyelerinde değerler görebiliyorum. aracımın performansı da güzel. 2000 cc olması tabiki çok farkettiriyor. ama 99 model olması yani artık yavaş yavaş eskiyor olması, lancer  arabasına olan ilgim ve hayranlığım beni böyle bir niyete doğru sürükledi. ama tabiki tereddütlerim var. birincisi bu 1.8 lere lpg uyumu nasıl olduğu noktasında. randuman veriyor mu yakıtı nasıl oluyor takriben. ayrıca aynı mazda 3 lerdeki gibi subap erime sorunu var mı bu araçlarda. ve performansı nasıl. 2000 cc avensise kıyaslandığı zaman? bunlar hep aklımı kurcalıyor. parçalarının pahalı olduğu söyleniyor. ama temizini bulduktan sonra sorun olmaz deniliyor. acaba almaya değer bir araç mı? ya da daha farklı bi seçeneğe mi yönelsem diyorum. mesela mazda 3 , lancer 1,5 ya da 1,6 ya da d segmentinden 8-10 yaş civarı mazda 6 ya da  accord mondeo tarzı araçlara mı yönelsem. bana bi perspektif kazandırabilirseniz çok memnun olurum arkadaşlar.

Anladığım kadarıyla GDİ motordan bahsediyorsunuz. LPG ile uyum konusu muallakta. Teknolojisinden ötürü muadillerine göre tüketimi gayet başarılı bir araç. Performans olarak kalkışlarda yüksek devir haricinde biraz hantal ama yolu buldun mu asla gitmem demez.
Mazda 6 şiddetle önereceğim bir araç. Teknolojisi olsun donanımı olsun konforu olsun sağlamlık olsun yol tutuşu olsun saydıklarınız arasında farkla lider konumda. Yedek parçası muadillerine göre pahalı evet ama kolay kolay arıza veren bir araç değildir. 4,80 boy 1,80 genişlik 500 lt bagaj hacmine sahip 136 hp ve yakıt tüketimi ş. içinde 8-9 lt aralığında. yaklaşık olarak 1300 kg (ıvır zırlarla birlikte) bir ağırlığı var. Günümüz modelleri ile baş edebilecek en iyi araçlardan birisi.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2330 : Nisan 29, 2015, 12:12:26 »
 @Kadir Güneş (29236) yakit cok fazlaymis ya o beni tedirgin etti lpg de 50 krs. Ciddi bir rakam... Peki süspansiyonlar yumuşak mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2331 : Nisan 29, 2015, 12:23:47 »
@Kadir Güneş (29236) yakit cok fazlaymis ya o beni tedirgin etti lpg de 50 krs. Ciddi bir rakam... Peki süspansiyonlar yumuşak mi ?

Tatlı sert diye bir tabir vardır ya bu o misal. koldan otomatik vitesli modeli gerçekten çok keyifli ve çok geniş hacim sunuyor. Yükseklikte keza öyle. araziye uygun bir araç değil baz donanımı ile oynanırsa belki ama bu seferde kibar olduğundan çabuk dökülebilir arazide.
bana kalırsa imkan varsa test etmeni öneririm. sonuçta bu yakıt istanbul için geçerli.
bende 2000 motor var aldığım keyif yakıtını unutturuyor desem yeridir.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2332 : Nisan 29, 2015, 14:01:59 »
 Benim arazi ile hiç işim olmaz yüksek araç kullanmaktan zevk aliyorum arti olarak uzun boylu ve kiloluyum inip binmesi daha rahat oluyor. Gerçi bütçe yetmezse ticari bir araca geçecem ama gönül suv'dan yana. Çok para da bağlamak istemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2333 : Nisan 29, 2015, 16:13:03 »
@Bülent Öztürk (1952) hayırlı olsun
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2334 : Nisan 29, 2015, 16:23:50 »
Benim arazi ile hiç işim olmaz yüksek araç kullanmaktan zevk aliyorum arti olarak uzun boylu ve kiloluyum inip binmesi daha rahat oluyor. Gerçi bütçe yetmezse ticari bir araca geçecem ama gönül suv'dan yana. Çok para da bağlamak istemiyorum...

@Oğuz İNCE (13800) Mitsubishi ASX ile bir test sürüşü yap kesinlikle. :) Passattan sonra yol sesi fazla gelebilir, fakat yalıtım ile o iş çözülebilir. Düşük model bir araç alıp çok yakacağına, yüksek model alıp b sınıfı kadar yakan bir araç alınasıdır. Ya da Skoda Yeti de düşünebilirsin.
CRV'nin otomatiklerinde titreme sorunları olmuş, çözümü yokmuş ve sorun çıkarsa baya masraf açarmış (cvt şanzımanı). Otomatik düşünüyorsan forumları araştır derim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2335 : Nisan 30, 2015, 08:54:35 »
Arkadaşlar mercedes almayı düşünüyordum kısmetse alacağım.
Bulduğum araç 2010 c180 fascination diye geçiyor. 1.6 motor cam tavanlı modeli.
92.000 km de. Araç önden kaza yapmış kazaya karışan diğer aracın sahibi ile görüştüm mercedes arkadan vurmuş o araca 2010 yılında. O araçta 3000 gibi bir rakam meydana gelmiş. Mercedesin hasar kayıdı ise 11 bin küsür! Satıcının söylediği ön far panjur ve ön tampon değişmiş.arkadan vuran aracın kaputuda hasar görmüştür diye düşünüyorum, (bende duran araca vurmuştum bu şekil ama benim aracımda bir liralık bile hasar meydana gelmemişti)
Bir tanede 1200 civarı hasar var buda çiden dolayı yapılmış. Çiziklerin resmi var .
70000 rakamı iyimidir böyle hasarlı bir araca bilemiyorum. Amacım çok büyük önmli kazası olmayan fiyatı normalden uygun araç almak. Bir-iki binlira fazla veriyor olmam sorun değil ama rakam çok fazla ise almak istemiyorum. Araç ilk günden bugüne servise gitmiş hep.

Yorumlarınızı bekliyorum.aksilik olmaz ise bugün baktırıp alacağım aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #2336 : Nisan 30, 2015, 09:00:10 »
Hayırlı olsun. Aynı araç için piyasada fiyat araştırması yaptınız mı? Hasar sigortadan karşılandığı zaman bir de Mercedes olduğu düşünüldüğünde meydana gelen hasara göre hasar rakamının yüksek olması normal. Şasi plaka vs sorgulamaları tam yapmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2337 : Nisan 30, 2015, 09:06:53 »
Sorgulama yaptım plakadan çıkan hasarlar belirttiğim gibi.
Piyasada 80.000 ne de var kazasız olanı ve hasarlısı, 70000 rakamlarında 3-5 bin liralık hasarlıları var 67-75 arası. 25 bin hasarlısı var cam tavan olmayıp sadece sunroof u var 65.000 gibi rakamlar çok karışık yani.
Şasi sorgulamadı fatklımınçıkar?araç ilk sahibinden galeri değil fabrikanın patronunun aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #2338 : Nisan 30, 2015, 09:13:59 »
Sorgulama yaptım plakadan çıkan hasarlar belirttiğim gibi.
Piyasada 80.000 ne de var kazasız olanı ve hasarlısı, 70000 rakamlarında 3-5 bin liralık hasarlıları var 67-75 arası. 25 bin hasarlısı var cam tavan olmayıp sadece sunroof u var 65.000 gibi rakamlar çok karışık yani.
Şasi sorgulamadı fatklımınçıkar?araç ilk sahibinden galeri değil fabrikanın patronunun aracı

Araç ilk sahibinden ve el değiştirmediyse şasi sorgulamada da aynı bilgileri alırsınız ne olur ne olmaz yine de yapın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2339 : Nisan 30, 2015, 09:20:57 »
Parça detayı için mesaj attım rapor bulunamafı diyor. Kaza ile ilgilen firma kasko yazıyordu dün tramerden kaza tutanağını sorguladığımda. Mercedes kolumanı aradım araçda yapılanları söyledi far vs bişeyler anlatıldı kaput ile ilgili bilgiyi vermediler bugun tekrar arıcam onlarıda.
Kasko firmasını arayıp kaza no falan versem yardımcı olurlarmı bunu düşünüyorum.
Kazaya karılan diğer araç sahibinden varsa resimleri istedim bulursa mutlaka göndericek.