Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 614471 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '15
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #2160 : Nisan 12, 2015, 00:44:14 »
Hepinize merhabalar
99 luna(4AFE)yı satıp yerine hibrit yaris almayı düşünürken aradaki fiyat farkı beni yine Corollaya itti derken Hondanın önünden geçerken Civicide deneyelim dedim Kokpit kısmı? Lpg nedeniyle az yakacak olması fakat lpg nedeniyle oluşabilecek problemler diye düşünürken corollanın uzun ömürlülüğü yine ona geri dönmemi sağladı
Başım döndü tecrübelerinize sığındım lütfen yardım edin
Toyotadan vazgeçemememin sebepleri araştırılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2115 kere teşekkür etti
  • 3161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2161 : Nisan 12, 2015, 00:53:38 »
Hemşehrim merhaba,
Şehiriçi kullanımınız ağırlıklı ise ve lpgden yana değilseniz Yaris Hybrid biçilmiş kaftandır. Fakat lpg ile kullanacaksanız corolla mds bir üst sınıf olmanın verdiği konfor ve bagaj hacmiyle yaris hybrid kadar yakacaktır. CVT nin güzelliği de yakıt tasarrufu için üretilmiş bir şanzıman olması. Ereğli'de öyle çok fazla yokuş olmadığı için yakıt tüketiminiz hayli düşük olacaktır.
Öte yandan Honda yı bilmemekle birlikte, süspansiyonlarının sertliğini ve motorlarının çok yaktığını çok duymuşumdur.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2162 : Nisan 12, 2015, 01:39:28 »
civic premium dedim ama bence bir üstü tercih edilebilir, advance ile aynı fiyata xeon sunroof var :)

bence civic ,sebebi fabrikasyon tüplü ve garantili. sıkıntı olsa bile serviste çözümü var

premiumun bir üst donanımını alırsanız xenon ve sunroof var

bagaj ölçüleri yakın sıkıntı olmaz

otomatik şanzımanlı halinde gidişi çok iyi (benzinde 9.9 lpg de 12,- saniyede 100 KM hıza ulaşıyor)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 2000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2163 : Nisan 12, 2015, 02:05:59 »
civic premium dedim ama bence bir üstü tercih edilebilir, advance ile aynı fiyata xeon sunroof var :)

bence civic ,sebebi fabrikasyon tüplü ve garantili. sıkıntı olsa bile serviste çözümü var

otomatik şanzımanlı halinde gidişi çok iyi (benzinde 9.9 lpg de 12,- saniyede 100 KM hıza ulaşıyor)

Dediğiniz paket elegance 71000tl premium 68000 tl
Corolla ise 68000

Bu rakamlar beni zorlayacak o sebeple 71e çıkmak çok zor gözüküyor

Bagaj değilde sanki iç hacim corollada daha geniş gibi geldi ama sürücü koltuğuna oturduğunda civic resmen sakın kalkma diyor

Corolla yeni motor ve şanzımanıyla 5.6 birleşik değere ulaşmış bu da etkiliyor beni ama şu haliyle civic daha az yakar

Güvenlik konusunda kafa kafayalar(euro ncap verileri)

Civic uzun ömürlümüdür öyleyse bile lpg olan araç ne kadar uzun ömürlü olabilir

Performans hızlanma son sürat ... Bunlar benim için önemli değil altımdaki araba güven vermeli bana huzur içinde kullanmam lazım o yüzden kararsızım

Açıkçası civic beni uzun ömür konusunda düşündürüyor.
Toyotadan vazgeçemememin sebepleri araştırılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2164 : Nisan 12, 2015, 02:20:48 »
mazda honda toyota japonun sıralaması budur. konfor kalite güven. honda da alsanız toyota da alsanız pişman olmazsınız. yanılıyorsam düzeltin ama fabrikasyon tüplü diye araç üretimi yok. eco die satılan hondalar anlaşmalı bayilerde lpg takılı size teslim ediliyor.

honda civic otomatikte eski tip A/T şanzıman kullanır. vites geçişleri hissedilir performanslıdır arıza çıkarmaz ve çok yakar.
toyota cvt kullanır arızası azdır konforludur az yakar ve performansı zayıftır.

yakıt tketiminin bir diğer göstergesi de CO2 emisyonlarıdır. honda 157 emisyon toyota 130 emisyon.   yakıt önemli değil diyorsanız istediğiniz aracı seçin.
yakıt önemli ise toyota
konfor önemli ise honda
daha çok konfor için MAZDA
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2165 : Nisan 12, 2015, 05:18:53 »
mazda honda toyota japonun sıralaması budur. konfor kalite güven. honda da alsanız toyota da alsanız pişman olmazsınız. yanılıyorsam düzeltin ama fabrikasyon tüplü diye araç üretimi yok. eco die satılan hondalar anlaşmalı bayilerde lpg takılı size teslim ediliyor.

honda civic otomatikte eski tip A/T şanzıman kullanır. vites geçişleri hissedilir performanslıdır arıza çıkarmaz ve çok yakar.
toyota cvt kullanır arızası azdır konforludur az yakar ve performansı zayıftır.

yakıt tketiminin bir diğer göstergesi de CO2 emisyonlarıdır. honda 157 emisyon toyota 130 emisyon.   yakıt önemli değil diyorsanız istediğiniz aracı seçin.
yakıt önemli ise toyota
konfor önemli ise honda
daha çok konfor için MAZDA
Honda civic eco modelleri sadece lpg montajı yapılıp degil fabrikadan motorunda lpg icin yapılan bir sürü degişiklikle çıkıyor. Lpg için güçlendiriliyor yani. En son bayiye geldiğinde ise anlaşmalı Brc bayisinde tank montajı yapılarak teslim ediliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2166 : Nisan 12, 2015, 08:22:56 »
Eğerki arabanıza tüp taktırmayacaksanız kesinlikle Toyota Corolla derim. Otomatik den vazgeçecekseniz Avensis derim. Lakin tüp taktıracaksanız Honda Civic derim ( Honda da fiyatlar yüksek gibi görünsede şu sıralar pazarlığa açık gibi kampanyaları mevcut sıkı bir pazarlık yapmakta fayda var ) Lpg li Honda tercih edilmesinin bence en büyük sebepleri.

- Civic Eco, özel olarak LPG için geliştirilmiş malzeme teknolojisine ve silindir kapak tasarımına sahiptir. Bu sayede benzinli bir motorun sağlayacağı uzun ömürlü ve sorunsuz kullanım özellikleri, her 2 yakıt türü içinde sağlanabilmiş.

-Civic Eco’nun yüksek güvenliğe sahip, fonksiyonel yakıt dolum noktası ve bağlantıları aracınızla bütünlük içindedir. Yenilikçi teknolojik tasarım özellikleri sayesinde yakıt dolumu diğer benzinli otomobiller gibi depo kapağından özel tasarlanmış dolum aparatı ile kolayca yapılabiliyor.

- Civic Eco için özel olarak geliştirilmiş manifold ile otomobilin orijinalliği bozulmadan tam uyumlu LPG kiti montajı Honda Yetkili Satıcıları tarafından yapılabiliyor. Civic Eco isteğe bağlı olarak 6 yıl/150.000 km Honda Garantisi kapsamına alınabiliyor.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 12, 2015, 08:31:42

Kaan ısıtmalı sürücü ve ön yolcu koltuklarını atlamışsın :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2167 : Nisan 12, 2015, 10:02:26 »
Caner bey, bayiler civic deyince elegance satıyorlar , emin olun size yardımcı olurlar :) elegance daha tatmin edici olacaktır, kafanızı yukarı kaldırınca sunroof , farları yakınca bembeyaz, kışın üşürseniz koltuk ısıtma insanı şımartır :)

Müslüman mahallesinde salyangoz satmıyorum, sadece durumu anlatıyorum, şöyle ki: babam corolla alırken LPG takarız mangığıyla aldı. Yoksa kendisi civic alalım istiyordu, bunu aldık hala LPG siz :)

Lpg siz alınca taktırılmıyor :)
Ya bayiden çıkmadan takılacak yada kafanıza kesin yerleştireceksiniz ki öyle taktıracaksınız :)
Bende keyfi binmeye acıyorum bazen, lpg li olsa daha çok binilirdi kıymeti kalmazdı. Şimdi bayaaaaa kıymetli makinemiz :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2168 : Nisan 14, 2015, 11:24:58 »
2015 corolla 1.6 beyaz advance düz vites satın alacağız nasipse Yanlız fiyat olarak bayi ve plazalar arasında çelişki var yakın zamanda alan var mı? Hediye olarak yan kapı bantları+trafik seti+bagaj havuzu+yazlık kışlık paspas+boya koruma 61500 fiyat verdiler.Fiyat nasıl?
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2169 : Nisan 14, 2015, 12:33:40 »
Bence iyi hangi bayi verdi ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2170 : Nisan 14, 2015, 13:15:05 »
İyi fiyat vermişler. Hayırlı olsun.  Hediyeler de dolu yani, güzel..!
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5600
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2171 : Nisan 14, 2015, 13:35:18 »

yazlık paspas halı paspas uzerinde geliyor.kışlık paspas orjinal verilmiyor, boya koruma zaten yapılı bunun dışında fiyat normal.kışlık paspası orjinal alırsan cok ii fiyat. yalnız ben kapı bantı yaptırmadım yerine arkaya park sensoru taktırdım kamera olsa da sensor şart.haırlı olsun.anahtar tesiilim olmasına dikkat et sigortcıya ruhsata plaka para verme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 15000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2172 : Nisan 14, 2015, 13:57:35 »
Merhaba,

Corolla 1.6 beyaz advance düz vites aracımı 15 gün önce aldım. Burada yazmak uygunmu bilmiyorum ama fiyat olarak 61200'e aldım. Halı paspas zaten standart geliyor. Hediye olarak kauçuk paspas ve trafik seti verdiler. Ön , arka tampon ve kapı bantlarını 480 tl'ye indirimli yaptılar. Bagaj havuzunu çok zorlamama rağmen vermediler :)  . bugün yps plast'tan orta kalite standart olanını 84 tl ye sipariş edeceğim. Bayide 132 Tl idi. Son olarak boya koruma yaptılar ancak seramik kaplama değil. Size seramik kaplamamı hediye ettiler? Hediye ettikleri boya koruma standart bir wax uygulaması muhtemelen. Aracı yıkadıktan sonra boncuklanmalara baktım çok iyi değildi.
Sonuç olarak bence gayet iyi bir teklif almışsınız..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 14, 2015, 14:04:36
Burada veya başka forumdamı okudum tam hatırlamıyorum ama aracı almadan önce  boya kalınlığını ölçtürün diye tavsiyeler vardı. Pazarlıktan sonra aracın yanına inerek boya kalınlığını ölçtürmüştük. Genelde 70-90 mikron arası değerler gördük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #2173 : Nisan 14, 2015, 14:15:07 »
Bana mesela seramik kaplama yapmışlardı ve 1.300 liralık seramik kaplamayı 900 liraya yaptılar. Williams marka ve 5 yıl garantisi var. 5 yıl garanti ne derece doğru bilemem onu tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2174 : Nisan 14, 2015, 15:05:03 »
Hocam seramik kaplama ne ile yarıyo yada boya koruma detaylı anlatabilirmisiniz aracım pazartesi geliyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #2175 : Nisan 14, 2015, 15:09:37 »
Arabanın üzerine yapılan bir nevi teflon tabaka. Dış etkenlerden, kuş pisliğinden vs. koruyor. Daha doğrusu kuş pisliği gördüğünüz zaman temizlemenizi tavsiye ederim ayrıca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2176 : Nisan 14, 2015, 15:22:55 »
Hocam seramik kaplama ne ile yarıyo yada boya koruma detaylı anlatabilirmisiniz aracım pazartesi geliyo

Araciniz hayirli olsun.
Protect olayini kesinlikle yaptirmayin derim.
Ben yaptirdim sazan gibi ancak hic bir halta yaramiyor.
Nedenmi?
Cunku boya koruma seramik koruma denen olayi 1 araba icin 1 is gunu olarak dusuneceksiniz.
Yani sabah9 aksam 6 arasi ancak layiki ile boya koruma yapilir.
Bunuda size bu konularda hatiri sayilacak bir bilgi birikimim olmasi nedeniyle soyluyorum.
Bana kalirsa gidin profosyonel boya koruma yapan kurumsal firmalar var onlardan biri ile pazarlik yapip ordan yaptirin.
Yada diger secenek toyota protect urunlerini bayiden satin alin ancak onlara yaptirmayip bu isi guzel bir sekilde yapabilecek yerlere yaptirin.
Cunku 2-3 saatte yaptik bitti diyorlar boyle bir sey olmadi mumkun degil.
Bakin bir ornek vereyim size,ben hem arac ici hemde arac disi Protect koruma yaptirdim.
Aracin ic uygulamasini yapan bir bayandi ve tam 4 saat boyunca sifir km aracin ici ile ugrasmisti.
Bugun 10 ay oldu ve hala ilk gunku gibi aracin ici.
Ama dis korumayi yapan saygideger eleman 2 saatte aracin disini bitirmisti.
Su anda boyada harelenme basladi bile.
Aslinda protect urunu son derece kaliteli ancak plazalarda bu isi adam gibi yapacak eleman olmadigi icin yaptirmayin bence.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Tarakya'lı
  • Kilometre: 7700
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2177 : Nisan 14, 2015, 18:38:45 »
ocak ayında aracı aldığımızda protect koruma yapılmıştı şuan aracın ilk bakımı yaklaşıyor şuan bana verilen bir adet kart daha var yaptırmak için acaba araç için dış koruma iyi sağlar mı yoksa bunlar göz boya mı
Benim Babam Toyota gbi Adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2178 : Nisan 14, 2015, 21:00:27 »
Araciniz hayirli olsun.
Protect olayini kesinlikle yaptirmayin derim.
Ben yaptirdim sazan gibi ancak hic bir halta yaramiyor.
Nedenmi?
Cunku boya koruma seramik koruma denen olayi 1 araba icin 1 is gunu olarak dusuneceksiniz.
Yani sabah9 aksam 6 arasi ancak layiki ile boya koruma yapilir.
Bunuda size bu konularda hatiri sayilacak bir bilgi birikimim olmasi nedeniyle soyluyorum.
Bana kalirsa gidin profosyonel boya koruma yapan kurumsal firmalar var onlardan biri ile pazarlik yapip ordan yaptirin.
Yada diger secenek toyota protect urunlerini bayiden satin alin ancak onlara yaptirmayip bu isi guzel bir sekilde yapabilecek yerlere yaptirin.
Cunku 2-3 saatte yaptik bitti diyorlar boyle bir sey olmadi mumkun degil.
Bakin bir ornek vereyim size,ben hem arac ici hemde arac disi Protect koruma yaptirdim.
Aracin ic uygulamasini yapan bir bayandi ve tam 4 saat boyunca sifir km aracin ici ile ugrasmisti.
Bugun 10 ay oldu ve hala ilk gunku gibi aracin ici.
Ama dis korumayi yapan saygideger eleman 2 saatte aracin disini bitirmisti.
Su anda boyada harelenme basladi bile.
Aslinda protect urunu son derece kaliteli ancak plazalarda bu isi adam gibi yapacak eleman olmadigi icin yaptirmayin bence.
bayi kendi yaptığı toyota protect uygulamasına 5 yıl garanti vermiyor mu? dışarıda yaptırınca garanti oluyor mu? ben satın alırken toyota protect yaptırmıştım. bana "5 yıl boyunca showroom parlaklığını koruma garantisi var" dendi bu sağlanmadığı takdirde işlem ücretsiz olarak tekrarlanıyormuş. aracın üzerindeki su damlacıkları ben fren yapınca tavandan ön cama dökülüyor.  8-) diğer uygulamaları bilmem ama sıfır satın alırken benim gibi ucuza getirebilirseniz (ön-arka park sensörleri ile birlikte 450 tl) mutlaka toyota protect yaptırılmalı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2179 : Nisan 14, 2015, 21:02:25 »
Arabanın üzerine yapılan bir nevi teflon tabaka. Dış etkenlerden, kuş pisliğinden vs. koruyor. Daha doğrusu kuş pisliği gördüğünüz zaman temizlemenizi tavsiye ederim ayrıca.

Kuş pisliği sıkıntı abi. Tabiri caizse üzerinde kuruyup uzun süre beklediği yerin Anasını ağlatıyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."