Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602618 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #2060 : Mart 23, 2015, 11:27:39 »
İşte ben son 10 yıl, 1.4 / 75 HP / 114 NM tork gibi bir veriye sahip 2005 model Renault Symbol kullandığımdan ve yine son 7 yıldır her yaz İstanbul / Bodrum yaptığımdan ve o meşhur Sabuncubeli rampasını 3. ve 4. vitesler ile 4 yetişkin ve dolu bagaj ile klima kapalı olarak sorunsuzca çıktığımdan ve bu yaz Bodrumdayken bir gün, günü birlik Marmarise kadar inip, Marmaris dönüşünde o meşhur Marmaris rampasını yine sorunsuz bir şekilde 3. ve 4. vitesler ile çıktığımdan 1.33 motor'dan çekinmedim. Ve ben bu rampaları sol şeritten çıkarken sağ şeritte benden daha performanslı arabaları geçtiğim de oldu.

Bayiler de 1.33 test arabası yok. 1.33 olmadığı gibi 1.4 dizel manual ve 1.6 benzinli manual de yok test arabası olarak. Olan test arabaları 1.4 dizel ve 1.6 benzinli otomatik. Bu aslında hepsinde aynı. Büyük motordan test arabası oluyor. Baz ve küçük motorlu test arabası pek yok diğer markalarda da.

Ama neden sadece dizel ve benzinli tam donanımlı araçlar ile test yapıyoruz. Bunun nedeni açık aslında ve tüm markaların satış stratejileri diyelim ve geçelim.

Siz 132bg advance yi test ediyorsunuz ancak aldığınız araç 99bg. 128Nm torka sahip ve 1210kg boş ağırlığı olan c sınıfı sedan. Otomatik şanzumanı da bir şekilde anlarsınız ancak işin içine güç girdiğinde aracı muhakkak test etmek gerekir. Sonuçta bu araç 940kglık clio değil.

Bir örnek ile durumu açıklayayım: Sene 2006'nın sonları ve ben fiat uno 1.4 75bg enjeksiyonlu otomobil kullanıyorum. Aksaray'da Toyota plazaya girdim ve o dönem kasa değişikliğine giden 2007 model yaris 1.0'ı test etmek istedim ayrıca 1.0 test aracı o dönem Yaris'de vardı ne hikmetse. Araç rölantide makul bir sesi vardı ancak kullanmaya ve devir çevirmeye başlayınca 1.0 69 bg lik yaris bana uno yu bariz bir şekilde aratmıştı. Oysa Uno'nun sadece 6 bg. bir fazlalığı vardı yarise göre ancak eksisi de uno lpg li idi. Baktığımızda ağırlık oranları da aşağı yukarı aynı idi, fabrika verileride. Ancak unoyu motor performansı açısından arayacağım o zamana kadar hiç aklıma gelmemişti.

Şunu belirtmek istiyorum: 1.33 motor kullanılır, alınır, satılır gayet de güzel gider ancak bunu görme imkanını bayilerin müşterilere vermesi gerekir. Dedim ya insan ayakkabısını bile denemeden almazken hatırı sayılır bir meblağ ödenen aracı neden deneyemez?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2061 : Mart 23, 2015, 12:11:19 »
Şunu eklemek istiyorum, test araçları bölgesel ihtiyaç ve isteklere göre değişiyor.  Bursa ,Gaziantep ve Şanlıurfa Toyota bayilerine teste gittim. Bursada Premium otomatik 2 yakıt türünde araç var
Şanlıurfada benzinli premium manuel, dizel advance M/M vardı. Auriste benzinli otomatik vardı. Bende manueli test etmek istiyordum zaten
Gaziantepte ise Premium donanım yok
Advan manuel 2 yakıt türünde Corolla var
Advance 1.6 CVT Auris var
Bölgeleri yorumlarsak, anne tarafım Urfalı, kadınlar dahi çok dehşet manuel araç kullanıyor otomatik sevilmiyor. Bayi otomatik araç satma niyetinde bile değil. Ben bizim araç 2014 te ne kadar olmuş diye bayiye gittim, manuel verelim dediler, neden deyince "otomatik için sipariş vermemiz gerekiyor" dediler
Bursada ise Otomatik verelim diye satış danışmanları peşinden koşuyor. Biz navigasyonlu istedik diye 1 hafta bekledik sistemden araç bulup istediler getirdiler

Donanım ve motor tamamen kişinin isteklerine ve tercihlerine bağlı
Mesela ben hayran kalırdım böyle donanımlı araçlara binince. Toyotada bir yere kadar eyvallah ama japon istediğim için Toyotayı tercih ettik. Güçlü araç istediğim için 1.6 istedik vs
1.33 e bir yada 2 donanım sunsalar bence daha iyi olur , sonuçta bizim araçta benden başka 100 km hızı geçen yok, cidden yok :)
1.33 olsaydı hiç problem etmezdi evdekiler
Bundan sonraki aracım VW grubu olacaktır, hunharca kişiselleştireceğim :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2062 : Mart 23, 2015, 14:18:39 »
Carina ve 1.6 XL elemek zorunda kaldım Carina fotoğraflardan ve söylenenden çok farklı çıktı kaportada baştan aşağı güneş yanıkları bir çok yerinde ezikler düzeltmeler bagaj içinde çürükler iç kısmında bir çok parça da kırık ve çatlaklar vardı. 1.6 XL ise şasede ve sol direkte düzeltme çıktı 1.3 XL ye daha bakamadım yorum gelirse bakmaya gitmek istiyorum ama yorum gelmedi kötü bir araç mı?

1997 Toyota Corolla 1.3 XL araçta boya yok hasar kaydı yok motor %75 çıkmış ölçümde, orijinal 144,500 km ikinci sahibinden araç LPG var içi döşemeleri temiz renk bordo gövde rengi tampon var ne kadara alınmalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2063 : Mart 23, 2015, 14:54:52 »
Hep bu sohbete yazmak istedim ama hangi aracı diye düşünüp duruyordum. Şimdi buldum ;

1999 Nissan Primera GT 2.0 cc otomatik yeşil renkte 153000 km de. Lpg'li. Değişen yok 3 parça civarı boyalı sıfır vize sıfır 4 lastik.

Araç ile ilgili ;
fiyat,
performans,
Konfor,
Yakıt,
Yedek parça v.b,
Özellikle şahsi düşüncelerinizi merak etmekteyim? Cevaplarınızı bekliyorum.

Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2064 : Mart 23, 2015, 15:15:04 »
Hep bu sohbete yazmak istedim ama hangi aracı diye düşünüp duruyordum. Şimdi buldum ;

1999 Nissan Primera GT 2.0 cc otomatik yeşil renkte 153000 km de. Lpg'li. Değişen yok 3 parça civarı boyalı sıfır vize sıfır 4 lastik.

Araç ile ilgili ;
fiyat,
performans,
Konfor,
Yakıt,
Yedek parça v.b,

Nissan Primera çok iyi bir araç. Gerçekten iyi avensis ile aynı sınıfta. Konforlu çok. Tam bir aile arabası.
Fakaaat Türkiye'de bilinen bir araç değil. Yedek parça sıkıntısı yaşayabilirsiniz, satarken çok bekleyebilirsiniz, ya da 99 model olan aracın son kullanıcısı da olabilirsiniz. Bunun dışında güzel araçtır ama ülkemizde değeri bilinmez.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2065 : Mart 23, 2015, 15:28:06 »
Türkiye de satılmayacak araç yoktur. Sadece zaman alır :)
Çin araçlarının bile bugün piyasada yer tutması bunun en güzel örneği gibi.
Sonuçta Nissan tarafından üretilen bir araç ve servis ağı hatırı sayılır durumda. Parça ile ilgili kaporta aksamı hariç sorunsuz görünüyor şimdilik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2066 : Mart 23, 2015, 15:53:52 »

Araç ile ilgili ;
fiyat,
performans,
Konfor,
Yakıt,
Yedek parça v.b,
Eminim guzel bir aractir ama piyasasi sikinti gibi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2067 : Mart 23, 2015, 16:04:53 »
Eminim guzel bir aractir ama piyasasi sikinti gibi

İlginç bir yaklaşım Okan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2068 : Mart 23, 2015, 16:28:48 »
İlginç bir yaklaşım Okan :)
Nissan yeni yeni ozelikle suv ile piyasaya tutunmaya basladi bide micrasi var eski modellerde  satarken zorlanabilirsin , güzel bir arac derken piyasasi olmamasi kotu arac olmiycagini demek istemistim , bu arada sen araba almadin dimi abi yeniden  aldin diye hatirliyorumda sanki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2069 : Mart 23, 2015, 16:40:14 »
Nissan yeni yeni ozelikle suv ile piyasaya tutunmaya basladi bide micrasi var eski modellerde  satarken zorlanabilirsin , güzel bir arac derken piyasasi olmamasi kotu arac olmiycagini demek istemistim , bu arada sen araba almadin dimi abi yeniden  aldin diye hatirliyorumda sanki :)

Uygun bir takas varda onu değerlendiriyorum iyi bildiğim bir araç fakat dışarıdan nasıl görünüyor diye sormak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 249 kere teşekkür etti
  • 703 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2070 : Mart 23, 2015, 16:50:13 »

Araç ile ilgili ;
fiyat,
performans,
Konfor,
Yakıt,
Yedek parça v.b,

bende beğenmiştim , geçen sanayide bir tanesi motor yaptırıyordu. subapları erimiş . gözümden düştü tabiki.
bukadar eski bir arabaya binmek epeyce özveri ister.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2071 : Mart 23, 2015, 17:19:39 »
bende beğenmiştim , geçen sanayide bir tanesi motor yaptırıyordu. subapları erimiş . gözümden düştü tabiki.

Anıl bey şu anda 92 model araç sahibiyim  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2072 : Mart 23, 2015, 17:37:35 »
Anıl bey şu anda 92 model araç sahibiyim  :)

:) :) :)

Dün Ümraniye oto pazarına gittim. 90 model araba sahibi arkadaşlarına yok arabada boya var mı yokmu diye soruyorlar deyip açtı azını yumdu gözünü ben ise sadece gülümsemekle yetindim :)

Araçların yaşlarına göre bazı şeyleri uygun görmemiz gerekiyor. Araba 90 model sözde boyası orjinal ama lacivert araba nerdeyse bembeyaz üzerinde boya kalmamış. :) Avrupalı ile aramızdaki farklardan biri bu konu sanırsam.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2073 : Mart 23, 2015, 17:49:25 »
:) :) :)

Dün Ümraniye oto pazarına gittim. 90 model araba sahibi arkadaşlarına yok arabada boya var mı yokmu diye soruyorlar deyip açtı azını yumdu gözünü ben ise sadece gülümsemekle yetindim :)

Araçların yaşlarına göre bazı şeyleri uygun görmemiz gerekiyor. Araba 90 model sözde boyası orjinal ama lacivert araba nerdeyse bembeyaz üzerinde boya kalmamış. :) Avrupalı ile aramızdaki farklardan biri bu konu sanırsam.

Sorma Mehmet beni de deli ediyorlar yok değişen var mı diye. Ya araç 23 yaşında diyorum. Çocuğun var mı ? var! hiç hasta olmadı mı ? oldu!
İlaç kullandı mı? kullandı! eee daha neyi soruyorsun bana o zaman  :rofl: :rofl:
Bu arada hiç bir aracı 2.el piyasasına göre değerlendirmiyorum. Benim istek ve arzularıma cevap verip vermediğine bakıyorum.
Parçası yokmuş, tipi kötüymüş, parçası çok pahalıymış, çok yakıyormuş umurumda değil açıkçası.
Daha önce 99 terra vardı yuvarlak farlı alırken kimseyi takmadım yok söyle yok böyle demelerine rağmen aldım çokta memnun kaldım.
Sadece küçük ve performans açısından yetersiz kalması sebebiyle sattım.
Şu anda 626 mazda var 4.70 boy 1,75 genişlik 2.0cc motor 117 hp banamısın demiyor yolda. Donanım olarak bazı fransızlardan daha donanımlı açıkcası. Hep performanslı araç kullanınca arıyor insan ister istemez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2074 : Mart 23, 2015, 17:56:36 »
Birde şu ver ikinci el araba alacağız hem çok ucuz olsun hatta satıcı para bile istemesin hemde full orjinal olsun. Git sıfır al arkadaş o vakit. Aytıca 94 model mazda lantise bindim 170 binde yeşil bakımlı iç konsol çok temizdi klimalı 4 cam otomatik . 16500
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 249 kere teşekkür etti
  • 703 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2075 : Mart 23, 2015, 19:54:37 »
bende yeni bir araca binmiyorum ama yeni diye alacağınız araba sorun çıkartsın istemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2076 : Mart 24, 2015, 19:17:26 »
25000-30000 arası otomatik araç arıyorum bayan kullanacak varsa böyle eşinizin dostunuzun iletişim halinde olabiliriz
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2077 : Mart 24, 2015, 19:31:01 »
Arkadasim satiyor fakat o fiyat araliginda degil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2078 : Mart 24, 2015, 22:23:31 »
peki ne alınabilir o aralığa
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '95
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2079 : Mart 24, 2015, 23:40:59 »
Toyota Sol olabilir. Eski kasa mk4 passat olabilir.
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09