0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
55 bin tl e verirlerse 1.6 motor alabilirim..
Aranıza yeni katıldım ve toyota alarak tam katılmak istiyorum dar bir bütçem var 10-12 civarı 97 1.3xl ve 93 1.6xl ancak bulunabiliyor bu fiyatlara hangisini tavsiye edersiniz. Bir alternatifim daha var 97 2.0 GLİ carina.
Model 2015MY Liste 2014MY KampanyalıYeni Corolla 1.33 Life 50,750 Yeni Corolla 1.6 Active 61,000 57,700pazarlıkla 1.6 active 54-55 e indirilebilir memnunda kalırsınız 1.6 120 ile giderken 3000 deviri göstermez size ,bir tanede CC kolu alıp takarsınız sabit hızda gider
Benim yorumlarımı bir oku derim Serdar kardeş. 4 aydır 1.33 Corollayı kullanıyorum 2700 küsür km deyim. Genelde bizim yüce Türk milleti 1.33 motordan korkar ama turbo motorlu 1.2 TSI'dan korkmaz. Bu tamamen beklentiye yönelik. Şahsen 4 ay / 2700 küsür km lik birlikteliğimiz boyunca pişmanlık duymadım. Yahu zaten lafa gelince hız limiti 70 ve 120 deriz, bu limitleri geçmeyelim deriz. E o zaman 1.33 ve benzeri düşük hacimli arabalar biçilmiş kaftan. 3000 devir de 6. vites ile 110 km/h yapıyor. Ara hızlanmaya da aslında bu kadar takılmayın. Bir değil iki vites küçültürsün. 6'dan 5'e değil de 6'dan 4'e düşersin ama gidersin. Şehirler arası çoğu yol zaten çift şerit gidiş çift şerit geliş. Bir sıkıntı olmaz. Arabanın fanatiği değilim. Ama bu motor gerçekten korkulacak bir motor değil. En dik yokuş da 3 kişi ile bilhassa durdum ve yokuş kalkış desteğini devreye sokup kalktım. Tek dezavantajı 1.6 ile aynı vergi diliminde olması. Onun dışında şehir içinde en fazla 8.5 yaktım. 9'u dahi görmedim. Birde gidip 4 tane alaşımlı jant taktırırsın ve birde CMS olursa tadından yenmez. Ha, ufak tefek görsel anlamda sıkıntıları var. Cam butonları kapkara, bozuk yolda ön konsoldan tıkırtı gelir ama kaymak asfaltta ses gelmez. Şu motor 1.33 değil de 1.55 olsaydı veya 1.44 olsaydı inanın bu derece ön yargılı bakılmazdı. Gidin, iyicene inceleyin. Bayiler de 1.33 test arabası olarak yok galiba ama bu kadar açık ve net konuşuyorum kullanıcısı olarak, pişman olmadım..! Tabi tamamen beklentiye bağlı. Ve bu motor 2009 dan beri Corolla da kullanılmak da. Japonlar ki teknoloji bakımından ileri düzeyde ve onlar tasarladı bu motoru ve kullanmaya başladılar Corolla da da. Yani bir şeyler biliyorlar ki koymuşlar bu arabaya. Sokak da ki Mehmet efendi kafasına göre kalkıp koymadı bu motoru. Yani kısaca sol şeritte de gayet güzel gider bu 1.33 motorlu araba.
Cümleten hayırlı akşamlar.. Forumdaki 1.33 motor gitmez çekmez kalkmaz gbi yorumları anlamıyorum. Teknoloji gelişiyor.. Yeni Focus ta 1.0 motor var.. Bana göre düşük yakıt ve ekonomik fiyat önemli. Alacağımdan araçtan performans beklemiyorum. Performansı önemsesem corolla yerine 2.0 motorlu yüksek beygirli bir spor araba alırım. Ama ben ekonomik ve dayanıklı bir araç alıp Egenin Akdenizin koylarında gezmek istiyorum. 50 bin tl ye 1.6 motor corolla verseler alırım. Ama arada 10 bin tl fiyat farkı var.. O yüzden gerek görmüyorum. 1.33 motor corolla bana yeterde artar.. Senede iki sefer uzun yol yapıyorum zaten..
Yine bir beyin fırtınası estireyim.. Bir arabayı alırken ilk önce beklentilere cevap verip vermediği dikkate alınır. Beklenti ise A'dan Z'ye kadar göz önünde tutulur. ....