0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2003 terra alacağım kimi bu arabalarda triger kayışı yok diyo kimi var 150 000 km de değişiyor diyor.kimi toyotonun ağır bakımını 40 ve 80 bin diyorlar her kafadan bir ses ,benimde kafam karıştı lütfen yardımcı olun alacağım araba 90binde ne yapayım
sadece 2002 ye kadar olanların bir kısmında bu sorun var. 2002-2007 arası corollalarda bu sorun yok.
Kedi göz denen 1.6 luna al ben zamnında kullandım arac full+full bugun guncel kasa comfortlar kadar doluydu cok memnundum.Şimdi 3 kurusa satıyorlar ön far lastıklari hariç hiç bir sorun yasamazsın vvti motor olmadıgı ıcın yağ falan yakmaz.Banada dua edersin
ben de 2002 ' ye kadar olanlardan alabilirim.
abi bizde 1.4 vvt-i vardı araba alt devirle belki biraz ağırdı fakat üst devre çıkınca 16V motorla köpek gibi oluyordu.tam şehir içi aracı aslında.
O zaman buyuk yuvarlak farli Corolla tavsiye ederim.Bakimlari aksatilmamissa en iyi tercih o bence.Tam binilecek araba.Turkiye'de olsam alacagim araba.Fiyati da ae101'lere gore daha uygun.Ilk cikan vvt-i motorlu kedi gozlu Corolla'dan uzak dururdum sahsen.Yenileri alinabilir.1.3 ile 1.6 yakitta cok fazla fark etmez diye dusunuyorum.Bakimlari aksatilmamissa, bujiler, kablolari vs iyi durumdaysa, yenilenirse 1.6 farkedilir derecede fazla yakmaz.Tabii her sey bakim durumuna, yag viskozitesine ve yeniligine,arabadaki yuk durumuna ve suruse bagli.
kalkışı 1.3 terra dan iyidir herhalde ? bir de şehir içinde 100 km de ne yakıyor ?
buyur abi buradan gerekli bilgileri alırsınMotor, performansCorolla 1.4´ün ön kaputunun altında daha önce Türkiye´de hiç kullanılmayan yepyeni bir motor bulunuyor. Corolla 1.4 VVT-i Terra, gücünü 1.4 litre hacminde 97 HP´lik VVT-i teknolojili yeni bir motordan alıyor. Alüminyum bloklu 1398 cc´lik motor, üstten çift eksantrikli, çok noktadan enjeksiyonlu ve 16 supaplı. Toyota´nın 1.4 ve 1.6 litrelik versiyonlar için "düşünen motor'' olarak lanse ettiği yeni jenerasyon "güç paketlerinin'' en önemli özelliği "akıllı değişken zamanlamalı supap kontrol sistemi'' VVT-i tekniğine sahip olmaları. İngilizce açılımı "Variable Valve Timing- Intelligent'' olan VVT-i sistemiyle supapların açık kalma süresi, motor devri, gaz pedalı komutları, motor sıcaklığı gibi parametrelerden yararlanılarak elektronik olarak ayarlanıyor. Toyota´nın daha önce Lexus, Prius ve Yaris´te de uyguladığı sistem, ateşleme zamanını optimize ederek ateşleme sırasında oluşan doğal voltaj kaybını azaltıyor. Böylece daha iyi yanma verimi, yüksek motor performansı, düşük yakıt tüketimi ve uzun motor ömrü gibi kazançlar elde ediliyor. Toyota´nın yeni jenerasyon motorlarında her bujide bir ateşleme bobini kullanılan direkt ateşleme ünitesi, distribütör gereksinimini ortadan kaldırdığından bakım/servis masraflarını da düşürüyor. VVT-i motorda toplam ağırlığı ve emilen havanın sıcaklığını azaltmak için plastik emme manifoldu kullanılırken, orta devir torkunu artırmak için paslanmaz çelik egzoz manifoldu uzun yollu tasarlanmış. Corolla´da daha önce kullanılan 1.3 litre 86 HP´lik motorla benzerliği bulunmayan VVT-i motor, modern teknolojisi sayesinde daha verimli. 1.4 VVT-i motorlu Corolla Terra, 86 HP´lik eski 1.3 litrelik motordan çok daha atak. Her devirde istekle hızlanan 97 HP´lik Corolla, gerçekleştirdiğimiz testlerde 0´dan 100 km/s hıza 11.1 saniyede ulaştı. 1.3 litrelik motora sahip Corolla´da bu değer 12.6 saniyeydi. Corolla 1.4, ara hızlanma ölçümlerindeyse 60-100 km/s hızlanmasını 4. viteste 11.9, beşinci viteste 16 saniyede, 90-120 km/s hızlanmasınıysa 4. viteste 8.9, beşinci viteste 11.2 saniyede gerçekleştirdi. Bu değerler 1.3 litrelik motora sahip eski Corolla´da 60-100 km/s için 13.1/15.8 saniye, 90-120 km/s için de 9.8/12.9 saniyeydi. VVT-i teknolojisinin sayesinde Corolla 1.4´ün akselerasyon gibi elastite değerleri de daha iyi gerçekleşti. Bunda motor hacminin 66 cc daha büyük olmasının da payı olduğu bir gerçek. Corolla 1.4´ün daha yüksek performansına karşın yakıt tüketimi 1.3 litrelik versiyondan daha düşük. 1.4 litrelik VVT-i motorlu Corolla´yla yaptığımız tüketim ölçümlerinde elde ettiğimiz 6.9 litrelik ortalama değer, 1.3 litrelik motordan (7.3 litre) 0.4 litre daha az. Corolla´nın 50 litrelik deposuyla ulaştığı 724 km´lik menzil oldukça uzun.
kardeş bu güzelmiş çok teşekkür ettim 1.4 vvt-i diyoruz o zaman