0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
usta otomatik vites bi avensis alıcam tüpsüz önerirmisin
Abi bu akaryakıt fiyatlarıyla bence yine düşünün . Ben şu an dizel kullanıyorum ama şimdi araba alacak olsam tercihim benzinli olur .
yılda 18-20 bin km yapmıyorsanız dizel almak mantıksız. dizel ile benzinli arasında yaklaşık 10.000tl fiyat farkı var.
Dizel araba avantajını kaybetti mi ?Demek istediğiniz bu mu ?Oysa son akaryakıt fiyatlarında bile dizel avantajlı görünmeye devam ediyor......
Abi dizel araba halen avantajlı ama bu avantaj eskisi gibi değil . Mazot ve benzin arasındaki fark neredeyse sıfırlanacak . Ben şu an dizel kullanıyorum ama benzinli araç almayı düşünüyorum . Sonuçta benzinli aracın kullanım zevki konforu çok daha yüksek dizelinde zevki ayrı ama belli bir müddet sonra inanın benzinliyi arıyorsunuz . Ben şu an d sınıfı benzinli bir araç bakıyorum ve herhalde 2010-2012 skoda suberp elegance alacam . Direk kullanıcısının verdiği bilgi şehir içi yakıtı 8.5 lt . Ben corolla dizel ile zaten 6 lt yakıyorum suberbin 1 üst sınıf ve benzinli olduğunu düşünürsek çok fazla yol yapmayan biri için 8.5 lt iyi bir değer. Tabi yine karar sizin sonuçta aracı siz kullanacaksınız ama benim tavsiyem aşırı yol yapmıyorsanız kesinlikle az yakan bir benzinli araç tavsiye ederim . Eğer c sınıfı düşünüyorsanız da mitsubushi lancer veya yeni seat leon 1.4 tsı yın yakıt değerleri çok çok iyi .
Murat kardeşim bu model SuperB lere LPG takılıyor mu ? Bayadır ilgilenmiyorum bu konuyla. Belki sen araştırmışsındır ? Yoksas bu aracı LPG siz kullanmak daha mı mantıklı olur sence ?
Abi Murat kim tanımıyorum. Onun yerine ben cevaplayayim. Abi ilanlara baktığımda sadece birtane lpg li gördüm. Benim tavsiyem lpg düşünüyorsanız iyi araştırın. Ben tsı motorların lpg ye uyumsuz olduğunu duydum ama doğrumudur yanlışmıdır bilmiyorum. Bana sorarsanız lpg ye hiç gerek yok. Çünkü gerçekten basmazsanız çok ekonomik bir motor. Performansıda çok iyi 0-100 değeri galiba 10.5 saniye.
Bu ara zaten Halim lere Hasan, Mahmutlara Murat diyorum, var bir sıkıntı = ) Sana soracaktım cevaplamışsın saolasın. Vallahi ben de senin gibi biliyordum. Pek LPG takılmıyor diye. Ama söylediğin gibi agresif kullanılmazsa sanırım orta düzey bir yakıt harcaması olur. İnsan yine de daha ucuza binmek istiyor. Bakalım, belki bizim de bundan sonraki aracımız SuperB olabilir. Markajdayız = )
TSİ ile ilgili bütün cevapları benden alabilirsiniz Tsi normal kullanımda şehir içi 7,5 litre şehir dışı 5 litreye kadar yakıt tüketimi de var.(Daha da düşürmek mümkün) 1.4 tsi motor olan bir aracı kulladınız mı bilmem ama 110 km hıza kadar beni rahatlıkla solluyor. Lpg konusuna gelirsek bu araca LPG takılıyor hemde %100 uyumlu ancak maaliyeti biraz yüksek ruhsat işlemleri ile beraber 5,000 lirayı buluyor. Yanlız araç haddinden fazla tasarruf sağlıyor. Nedeni ise araç %100 LPG ile çalışıyor. İlk çalıştırmada veya yüksek devirde kesinlikle benzine ihtiyaç duymuyor. İstersen benzin deposunu sök at. Üstüne üstün 2-3 hp aracın performansı artıyor. Bu sistemin adı ise Vialle adında bir marka model olarakta yanılmıyorsam LPDİ diye geçiyor yani Vielle LPDİ. Tamamiyle gazı motora sıvı olarak gönderiyor. Bizim kullandığımız lpg'ler gibi gaz halinde değil tamamen sıvı. Yakıt verilerine gelirsek bir abimiz kendi 1.4 tsi Suberb'sine kendi evine 183 km uzakta ki bir şehirde 4700 tl'ye bu sistemi taktırıyor. Taktırdıktan sonra hemen yan taraftaki petrole giriyor ve gazı fulletiyor. Abimiz 183 km yolu geldikten sonra gazı fulletiyor ve araç tam 29 TL'lik gaz alıyor. Tabi adam şok. Mutluluktan ağzı kulaklarında. Hikaye gibi anlattım ama hikaye değil tamamen resimlerle herşeyi kanıtlamış bir abimiz ki zaten yalan söyleyecek bir sebebi yok. Araç zaten yakıt seven bir motor değil dizel gibi az yakar çok kaçar... Yılda fazla yol gidilmiyorsa Lpg'ye gerek yok. Şunu da belirtmek isterim Landirenzo'da bu araçla lpg takıyor yanlız tamamen eski bir sistem ve garantisi yok diye biliyorum hem de sıralı benzinden de yiyor. Onun fiyatı da 3000 lira civarı ama bu motor için kesinlikle önermem... Bu arada beni solluyor demişim ama araç belirtmemişim Toyota değil tabi ki 2,0 dizel passat
skoda'nın kullandığı alt yapı, yani şase, uzatılmış passat şasesidir. 1.4TSI motor ise zaten VW grubunda kullanılan rüştünü ispatlamış bir motor. superb'nin en büyük avantajı uzatılmış passas şasesi kullandığından arka koltuklarda sunduğu devasa diz mesafesidir. Araç nerede ise BMW 7 serisine yakın diz mesafesi sunuyor.İç mekana gelindiğinde skoda superb'de kullanılan pek çok bileşen zaten passat'tan alınmış. Passat'ın kalite seviyesi ve kullanılan malzeme kalitesi daha yukarıda ancak superb'de bana sorarsanız oldukça yüksek kalite hissi uyandırıyor.Bence her iki aracı da inceleyin. içinize sineni alın.