Gönderen Konu: Sahibinden.com'dan inciler  (Okunma sayısı 646561 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 247 kere teşekkür etti
  • 694 kere teşekkür edildi
Ynt: Sahibinden.com'dan inciler
« Yanıtla #3180 : Ocak 24, 2023, 16:39:59 »
Resmen arabayı baştan yaratıyoruz. Binlerce eklenmiş araba olduğuna yemin ederim ama kanıtlayamam :)

Peki 10 tane arabadan bir tane araba çıkartınca bu meydana gelen oluşum hangi araba oluyor ? Şase numarası kısmı hangi arabaya aitse araba o mudur ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #3180 : Ocak 24, 2023, 16:39:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3181 : Ocak 24, 2023, 18:32:05 »
Mantık ve resmi gözle bakınca şase numarası ile şase numarası ilk günden beri hangi plakalara ait olursa o kabul edilir,ekleme değil toplama araba olur,kaportacı sağdan soldan çıkma parça ile topladık ve bütün hale getirdik der işin içinden çıkmaya çalışır; peki diyelim ki 3-5 arabadan 1 araba yapıldı,diğerlerinin ait olduğu şase numaraları hangi arabalara ve şahsa ait ise normal koşullarda devlet mtv sini ve muayenesini aramak durumunda olmalı..ya bu arabalar hurdaya bilinçli şekilde ayrılmak durumunda ya da usulsüz şekilde çalıntı vs diye bildiriliyordur,örneğin bir sürü araba çalınıyor ve parçalanıyor,onlara hangi prosedür uygulanıyorsa ona benzer işlem yapılıyordur,kayıtlardan siliniyordur diye tahmin ediyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3182 : Ocak 24, 2023, 20:30:05 »
Herkese Merhaba,
Şimdi izninizle beni hayretlere düşüren ve nasıl bir ülke olduk yahu dedirten bir ilan paylaşmak istiyorum sizinle. Lütfen Expertiz raporunu dikkatli okuyun. 55 yaşıma girmek üzereyim ve elimden en az 10 araba geçti şimdiye kadar ama "Ekleme araba" diye bir kavramı ilk defa duyuyorum ve bunun nasıl muayeneden geçeceği ve trafikte aramızda dolaşacağı da başka bir husus.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-nissan-2005-model-nissan-x-trail-otomatik-vites-147,000-km-de-1070840276/detay

Bu araç nasıl satılabiliyor alenen? Önü başka yere arkası başka yere gitmez mi bunun? Anlayabilen varsa anlatsın lütfen.

Ama helal olsun satıcıya. Dürüst adammış. Çekinmeden expertiz raporunu da paylaşmış açıkça
Merhabalar önder bey,
Ekleme araba yeni değilki çok eskilere deyanır,yaşınız benden büyük ama denk gelmemişsiniz demekki,
Çok eskilerde benim çocukluğumda Murat 131 sedan ları kesip çok tutuluyor diye kartal yaparlardı,eğer işçilik düzgün yapılmışsa doğru kaynak tekniği kullanılmış sacın özelliği bozulmadan (bu çok zor bir durum) kaynak yapılmışsa hiç bişey olmaz ki bu şekilde trafikte dolaşan on binlerce araç var,orjınal olupts 30 yıllık araçta çok güvenli değildir,sonuçta fabrikada bunu punta kaynak tekniği ile birleştiriyor yekpare araç çıkmıyor ortaya,benim kullandığım Corona da darbeliydi ve aynı yerden iki defa darbe aldı ama hâlâ taş gibi maşallah,muayene tarafına gelecek olursak şaselerde veya başka yerde çürük yoksa kaynak açık olsa bile hiç önemli değil,onlar için önemli olan motor ve şase no tutuyor olması.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 412 kere teşekkür etti
  • 299 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3183 : Ocak 24, 2023, 21:52:48 »
Resmen arabayı baştan yaratıyoruz. Binlerce eklenmiş araba olduğuna yemin ederim ama kanıtlayamam :)

Peki 10 tane arabadan bir tane araba çıkartınca bu meydana gelen oluşum hangi araba oluyor ? Şase numarası kısmı hangi arabaya aitse araba o mudur ?

İsterse sadece şase no olsun. (2 cm ye 10 cm)  Arac odur..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 119 kere teşekkür edildi
Ynt: Sahibinden.com\'dan inciler
« Yanıtla #3184 : Ocak 25, 2023, 09:22:29 »
:blink: Muayenede buna baktıklarını hiç sanmıyorum, çok rahatlıkla geçer eğer far ayarı tamamsa  !!!

Bu arada aracı doğru ekleyememişler ön kapı bariz aşağıda.. Kapı çıtasından çok rahat biçimde görünüyor.. :asikadam:

Arabam 4 senedir bende yaklaşık. Avensislerde far ayarlama manuel olarak yapılamadığı ve benimde far ayarlama motorum bozuk olduğu için biraz far ayar bozukluğu mevcut. Ama hatasız geçtim bu sene.  :D

Mesaj Birleştirildi: Ocak 25, 2023, 09:39:36
Merhabalar önder bey,
Ekleme araba yeni değilki çok eskilere deyanır,yaşınız benden büyük ama denk gelmemişsiniz demekki,
Çok eskilerde benim çocukluğumda Murat 131 sedan ları kesip çok tutuluyor diye kartal yaparlardı,eğer işçilik düzgün yapılmışsa doğru kaynak tekniği kullanılmış sacın özelliği bozulmadan (bu çok zor bir durum) kaynak yapılmışsa hiç bişey olmaz ki bu şekilde trafikte dolaşan on binlerce araç var,orjınal olupts 30 yıllık araçta çok güvenli değildir,sonuçta fabrikada bunu punta kaynak tekniği ile birleştiriyor yekpare araç çıkmıyor ortaya,benim kullandığım Corona da darbeliydi ve aynı yerden iki defa darbe aldı ama hâlâ taş gibi maşallah,muayene tarafına gelecek olursak şaselerde veya başka yerde çürük yoksa kaynak açık olsa bile hiç önemli değil,onlar için önemli olan motor ve şase no tutuyor olması.

Günaydın Ümit bey;
Ben Mersinliyim. Bizim oralarda Reno Toroslar hele station wagon olanlar hala çok tutulurlar. Taş gibi arabadırlar. Katır gibi yük çekerler.  Gidin Erdemli ilçesine pikap yapılmış bir çok toros station wagon görürsünüz. Hemen şöför arkasından üst taraf kesilir oraya bir saç plaka kaynatılır pasta boya derken alın size pikap reno toros. Ama bunlar köylerden limon portakal taşımak içindir hale. Yakalandıklarında polisin o anki insafına kalmıştır herşey. Ya hayatları hurdacıda biter yada o sefer kurtartırlar bir sonrakine kadar. Ama eninde sonunda biterler. Beni şaşırtan olay böyle bir ilanın verilebilmesi alenen.  Demek ki bana denk gelmemiş.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3185 : Ocak 25, 2023, 09:52:16 »
Arabam 4 senedir bende yaklaşık. Avensislerde far ayarlama manuel olarak yapılamadığı ve benimde far ayarlama motorum bozuk olduğu için biraz far ayar bozukluğu mevcut. Ama hatasız geçtim bu sene.  :D

Mesaj Birleştirildi: Ocak 25, 2023, 09:39:36
Günaydın Ümit bey;
Ben Mersinliyim. Bizim oralarda Reno Toroslar hele station wagon olanlar hala çok tutulurlar. Taş gibi arabadırlar. Katır gibi yük çekerler.  Gidin Erdemli ilçesine pikap yapılmış bir çok toros station wagon görürsünüz. Hemen şöför arkasından üst taraf kesilir oraya bir saç plaka kaynatılır pasta boya derken alın size pikap reno toros. Ama bunlar köylerden limon portakal taşımak içindir hale. Yakalandıklarında polisin o anki insafına kalmıştır herşey. Ya hayatları hurdacıda biter yada o sefer kurtartırlar bir sonrakine kadar. Ama eninde sonunda biterler. Beni şaşırtan olay böyle bir ilanın verilebilmesi alenen.  Demek ki bana denk gelmemiş.
Günaydın Önder bey,
Bende Hatay İskenderun'da olduğum için biliyorum Renault Torosların pikap olanlarını,kaçak olanlarıda var kayıtlı olanlarıda var,ilanın paylaşılmasında ziyade böyle bir iş için uğraşılıyor olması yanlış,ama ülkede para ettiği için yapılıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • 225 kere teşekkür etti
  • 182 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3186 : Ocak 25, 2023, 22:11:01 »
Maalesef ki ülkemizde pert veya ağır hasarlı araçların hurdaya ayrılıp geri dönüşüme gönderilme konusu olmadığı için hasar gören aracın hasarlı kısmının kesilip sağlam olanla eklenmesinde araç toplayanlar ve sigorta firmaları bir sakınca görmüyor. Eskiden eksper işi yokken kimse araç eklenmiş mi diye bakmazdı. Tabi güvenlik algısı o dönemler bu kadar gelişmiş değildi. Ancak günümüzde güvenlik ön planda ve ufak bir hasarda bu araçlar kaynak yerlerinden bölünüyor. Tabi bu işi yapan ustalar öyle bir ekleme yapıyorlar ki bunu normal bir insanın anlama imkanı maalesef ki yok. Bu tip ağır hasarlı araçlar doğrudan geri dönüşüme gönderilmeli ve onarılma izni verilmemeli, ancak günümüzde sigorta firmaları kâr etsin diye bunlara göz yumuluyor. Tabi birde hasar kaydı çıkmasın diye cepten hasar yaptırıp bir kaç parçası boyalı diye satan açgözlü alsatçılar var, onları da unutmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • 170 kere teşekkür etti
  • 119 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3187 : Ocak 26, 2023, 09:32:16 »
Maalesef ki ülkemizde pert veya ağır hasarlı araçların hurdaya ayrılıp geri dönüşüme gönderilme konusu olmadığı için hasar gören aracın hasarlı kısmının kesilip sağlam olanla eklenmesinde araç toplayanlar ve sigorta firmaları bir sakınca görmüyor. Eskiden eksper işi yokken kimse araç eklenmiş mi diye bakmazdı. Tabi güvenlik algısı o dönemler bu kadar gelişmiş değildi. Ancak günümüzde güvenlik ön planda ve ufak bir hasarda bu araçlar kaynak yerlerinden bölünüyor. Tabi bu işi yapan ustalar öyle bir ekleme yapıyorlar ki bunu normal bir insanın anlama imkanı maalesef ki yok. Bu tip ağır hasarlı araçlar doğrudan geri dönüşüme gönderilmeli ve onarılma izni verilmemeli, ancak günümüzde sigorta firmaları kâr etsin diye bunlara göz yumuluyor. Tabi birde hasar kaydı çıkmasın diye cepten hasar yaptırıp bir kaç parçası boyalı diye satan açgözlü alsatçılar var, onları da unutmamak lazım.

Bundan önceki aracım 2006 Model Nissan X-Trail Elegance Modeliydi. Ankara arabasıydı ve plakası da 06 idi.  ama Karsta görev yapan bir doktorun yurtdışına çıkması sebebiyle satılıktı ve bende  uçuş millerimi kullanarak gidip almıştım. Orada expertiz için şimdi adını hatırlamadığım bir firmaya baktırdık. Sağ ön çamurluk boyalı çıktı. Bagaj kapağı ise lokal boyalı dediler. Bunları önemsemeden hemen aldım arabayı ve aynı gün yola çıktım. Ankaraya geldikten sonra en az 15 yıldır tüm araçlarıma bakan artık aile dostu olmuş kendi ustama gittim yağ ve sıvı değişimleri için. O da güvendiği kaporta ustasını çağırdı ve kaportacı aracı görür görmez komple boyalı araba  hocam dedi bana. Gözlerimin karardığını hissettim bir an inanın ama çok iyi bir espiri yapmıştı anladık sonrasında. Araba tabiki komple boyalı olacaktı. Ama orijinal boyasıydı. İşin şaka tarafını geçtikten sonra bana sağ ön çamurluğun değişmiş olduğunu diğer yanlarda sorun olmadığını söyledi. Raporu gösterdim olamaz dedim. İddiaya girdik. Kendisi gibi üç ustaya daha baktırdık hepsi aynı şeyi söylediler. Bana güzel bir yemeğe mal olmuştu.  O gün bu gündür expertiz firmam o ustadır benim. Motor için de kendi ustama baktırırım. Ne dediyse çıkmıştır. Yani demem şudur ki her sokakta papatya gibi ortaya çıkan  expertiz firmalarına da çok itibar etmemek lazım. (Şahsi fikrimdir). Çekirdekten yetişmiş gerçek bir usta her zaman en iyisidir. (Sayıları gittikçe azalmakta maalesef)
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • 225 kere teşekkür etti
  • 182 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3188 : Ocak 26, 2023, 12:29:05 »
Bundan önceki aracım 2006 Model Nissan X-Trail Elegance Modeliydi. Ankara arabasıydı ve plakası da 06 idi.  ama Karsta görev yapan bir doktorun yurtdışına çıkması sebebiyle satılıktı ve bende  uçuş millerimi kullanarak gidip almıştım. Orada expertiz için şimdi adını hatırlamadığım bir firmaya baktırdık. Sağ ön çamurluk boyalı çıktı. Bagaj kapağı ise lokal boyalı dediler. Bunları önemsemeden hemen aldım arabayı ve aynı gün yola çıktım. Ankaraya geldikten sonra en az 15 yıldır tüm araçlarıma bakan artık aile dostu olmuş kendi ustama gittim yağ ve sıvı değişimleri için. O da güvendiği kaporta ustasını çağırdı ve kaportacı aracı görür görmez komple boyalı araba  hocam dedi bana. Gözlerimin karardığını hissettim bir an inanın ama çok iyi bir espiri yapmıştı anladık sonrasında. Araba tabiki komple boyalı olacaktı. Ama orijinal boyasıydı. İşin şaka tarafını geçtikten sonra bana sağ ön çamurluğun değişmiş olduğunu diğer yanlarda sorun olmadığını söyledi. Raporu gösterdim olamaz dedim. İddiaya girdik. Kendisi gibi üç ustaya daha baktırdık hepsi aynı şeyi söylediler. Bana güzel bir yemeğe mal olmuştu.  O gün bu gündür expertiz firmam o ustadır benim. Motor için de kendi ustama baktırırım. Ne dediyse çıkmıştır. Yani demem şudur ki her sokakta papatya gibi ortaya çıkan  expertiz firmalarına da çok itibar etmemek lazım. (Şahsi fikrimdir). Çekirdekten yetişmiş gerçek bir usta her zaman en iyisidir. (Sayıları gittikçe azalmakta maalesef)
Tanıdığınız ve işçiliğine güvendiğiniz usta varsa dediğiniz doğru, altına imzamı atarım. Ancak sanayide de güven veren usta çok az kaldı. Tanımadan gidip rastgele bir ustaya göstersen eksperden fazla para isterler. Boya ve kaporta için rs eksperde mr cihazı çıkarmışlar. Aracı tarıyor ve tüm alanda boya, macun lokal boya yeri gibi yerleri gösteriyorlar. Bu cihaz zamanla birçok eksperde olacaktır. En azından gözle bakmadan daha iyi sonuç verecektir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 221000
  • Model Yılı: '08
  • 97 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3189 : Ocak 07, 2024, 18:38:24 »
Selamün Aleyküm arkadaşlar. Aşağıdaki ilanı değerlendirir misiniz. Nasıl alınır mı, alırken nelere dikkat etmeli.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-toyota-halimden-2008-toyota-rav4-2.0-extra-otomatik-sunrooflu-1144950324/detay/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3190 : Ocak 07, 2024, 19:56:41 »
Fiyat konusunu bilemem,ciddi bir ekspertiz firmasına baktırın,şase uçlarında ve yan direklerde , podye kısımlarında işlemler var mı? değişen parçalar hangileri? yanal kaymaya da baksınlar,airbag açılmış mı? ilk akla gelen sorular bunlar,eğer ağır bir sorunu yoksa değerlendirilebilir,bu arada forumda Rav 4 ile ilgili başlık olacak okuyun,sonuçta 330.000 km yapmış 2.el bir araba da masrafların çıkması normaldir önemli olan beklenmedik ağır masrafların örneğin motor rektifiyesi ve otomatik şanzıman arızalarının ilk zaman da çıkmamasıdır.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2024, 20:10:15
Tokay Ceritoğlu