Gönderen Konu: Sahibinden.com'dan inciler  (Okunma sayısı 646560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Sahibinden.com'dan inciler
« Yanıtla #2980 : Aralık 10, 2019, 15:11:00 »
Aynı viraja aynı süratle Corolla ve astrayla girin farkı anlarsınız. Tabi bunu anlayabilecek tecrubede, farklı farklı araçları kullanmış biriyseniz. Eski kasaya biniyor olmak hiç sorun değil. Çünkü aracın fiyatı ortada. Astra K kasa 160dan başlıyor. En sonda söylediğiniz şey herşeyin açıklaması işte. 'Tercih meselesi'. Beğenen, bütçesine uyan Astra alır, başka biri Corolla alır. Ama 'insanlar astra sedanı neden alır, alanları anlamıyorum' tarzı konuşursanız bu forumda pek görülmeyen tepkiler alırsınız.

Ben mesela Volkswagen alanları da anlamıyorum, anlamak zorunda da değilim. Başkası da Japon arabası alanları anlamıyordur, illa anlamasını da beklemiyorum. Hakaret etmedikten sonra istediğim şekilde konuşurum, gelecek tepkilerde umrumda değil.
Ocak 2021 - Devam : 1999 Land Cruiser Prado 3.4 V6
Kasım 2019 - Devam : 2019 Corolla 1.6 Vision Multidrive S
Şubat 2019 - Şubat 2020 : 2017 Fortuner 4.0 V6 (şirket aracı)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2980 : Aralık 10, 2019, 15:11:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2981 : Aralık 10, 2019, 15:35:13 »

Astra mı lpg ye uyumluymuş ?
Sıralı sistem montaj yapılan turbo motor. 90000 km Prins Silverline kit ile sıfır sorunla kullanıldı. Kardeşimin arabasiydi. 25000 km'de alındı 115000 km'de satıldı 2015 model  1.4 turbo otomatik. Demek ki uyumluymus. Ayrıca 1.4 turbo motorun 1.6 atmosferik astraya göre LPG ile arası daha iyi. Ve de 1.4 turbo motor İnsigniada fabrikasyon LPG'li olarak satıldı ülkemizde. Astrada ise Avrupada satıldı. Bu forumda da konusu açılmıştı. https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61652.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2982 : Aralık 10, 2019, 15:46:19 »
Ben mesela Volkswagen alanları da anlamıyorum, anlamak zorunda da değilim. Başkası da Japon arabası alanları anlamıyordur, illa anlamasını da beklemiyorum. Hakaret etmedikten sonra istediğim şekilde konuşurum, gelecek tepkilerde umrumda değil.

Eski bir japoncu olarak farklılıklar var tabi  Toyotanın da avantaj dezavantajı var vw ya da opelin de ayrı ayrı avantaj dezavantajı vardır. Ben de honda alanları anlamıyorum :D  Aslında bakarsanız 100.000 yukarısına çıkılacaksa renault megane ideal. Kimisi de renault a o kadar para verilir mi diyebilir. Arkadaşımdaki megane gtline çok aşırı değerlendi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2983 : Aralık 10, 2019, 16:11:33 »
Eski bir japoncu olarak farklılıklar var tabi  Toyotanın da avantaj dezavantajı var vw ya da opelin de ayrı ayrı avantaj dezavantajı vardır. Ben de honda alanları anlamıyorum :D  Aslında bakarsanız 100.000 yukarısına çıkılacaksa renault megane ideal. Kimisi de renault a o kadar para verilir mi diyebilir. Arkadaşımdaki megane gtline çok aşırı değerlendi.

Şu arabaya bu kadar para verilir mi türü sorular aslında tamamen imaj ile alakalı, kalite ile ilgili değil. Bizde Toyota orta sınıf bir marka imajına sahip ve Toyota demek Corolla demek bizde, başka bir modelini doğru düzgün bildiğimiz yok.

Katar'a ilk geldiğimde her yer land cruiser. Işıkta duruyorsun, on arabanın onu da Toyota. Kişi başına düşen gelir olarak Katar dünyanın en zengin ülkesi, adamlarda bu kadar para var neden Mercedes ya da BMW değil de Toyota diye soruyorsun her Türk gibi kendine. Vizyon yok, Arap kafası işte vs diye atıp tutuyordum kendi kendime, taa ki çöle gidene kadar.

Deniz kenarında kumda yürümüş olan herkes bilir ki düz ve sert bir zeminde koşmak ile kumda koşmak arasında dağlar kadar fark vardır, düz zeminde 10 km koşan biri kumda belki ancak 1 km kadar koşabilir, sonra tükenir. İşte kumda araba kullanmakta motoru böyle yoruyor, 50 derece sıcak altında, low range de, kum tepelerini aşa aşa ilerliyorsanız, birkaç saat içerisinde motoru hararet yapmayacak Toyota'dan başka araç bulamazsınız. Bu sebeple herkes Toyota kullanıyor burada.

Kaliteden kastınız ne? Lüks malzeme ve işçilik ise evet Alman arabaları daha kaliteli. Yok eğer kastınız, dayanıklılık, sorun çıkarmama, her koşul altında yola devam etme ise Toyota'nın eline su dökebilecek başka bir marka yok.

Ben burada yazın 50 derece sıcağında 24 saat kontak kapatmayan hilux (şantiye aracı, gündüz vardiyasında biri, gece vardiyasında ayrı biri kullanıyor ve arabanın içi ısınmasın diye yemek vs yenirken araç açık bırakılıyor, klima sürekli çalışsın diye) gördüm, başka bir markada bu aracın motorunun hararet yapmaması mümkün değil.

Burada 2006 model Mercedes ML 500 almıştım, hayatımda ilk defa Mercedes sahibi olacağım heyecanı ile. Çöle girdiğim gibi aracın ön düzeni dağıldı sol aks körüğü patladı, ayrıca lastik davlumbaza çarptı, kopan davlumbaz radyatöre giden hortumu kopardı yolda kaldım. Ertesi gün 11 saat süren bir maceranın sonunda aracı çölden çıkartıp eve dönebildim. Ha bu araçlar zaten arazide kullanılmak için değil asfalt kullanımı için, ben yanlış yerde kullandım o ayrı ama kullandığım gibi de nasıl dayanıksız olduğunu gördüm.

Hoş benden önceki sahipleri sadece asfaltta kullanmış ama otomatik şanzıman daha önce tamir görmüş (evladiyelik diye anlatılan 7g tronic). Hidrolik direksiyon pompası müthiş ses yapıyordu, her an patlamaya hazırdı. Benim aracı sattığım adam ise motor arıza yaptı diye bana mesaj attı. Benim zamanımda bir motor arızası yoktu dedim. Gerçi ben 5 litrelik motoru hayatımda ilk defa kullandığım için sürekli dip gaz yapardım, dip gaz yapıyorum diye motor zarar gördüyse bilmiyorum.

Araçla ilgili hatırladığım tek güzel şey 7 sn süren 0-100 hızlanmasıydı. O da anlaşılan motora iyi gelmemiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2984 : Aralık 10, 2019, 16:42:02 »
Şu arabaya bu kadar para verilir mi türü sorular aslında tamamen imaj ile alakalı, kalite ile ilgili değil. Bizde Toyota orta sınıf bir marka imajına sahip ve Toyota demek Corolla demek bizde, başka bir modelini doğru düzgün bildiğimiz yok.

Katar'a ilk geldiğimde her yer land cruiser. Işıkta duruyorsun, on arabanın onu da Toyota. Kişi başına düşen gelir olarak Katar dünyanın en zengin ülkesi, adamlarda bu kadar para var neden Mercedes ya da BMW değil de Toyota diye soruyorsun her Türk gibi kendine. Vizyon yok, Arap kafası işte vs diye atıp tutuyordum kendi kendime, taa ki çöle gidene kadar.

Deniz kenarında kumda yürümüş olan herkes bilir ki düz ve sert bir zeminde koşmak ile kumda koşmak arasında dağlar kadar fark vardır, düz zeminde 10 km koşan biri kumda belki ancak 1 km kadar koşabilir, sonra tükenir. İşte kumda araba kullanmakta motoru böyle yoruyor, 50 derece sıcak altında, low range de, kum tepelerini aşa aşa ilerliyorsanız, birkaç saat içerisinde motoru hararet yapmayacak Toyota'dan başka araç bulamazsınız. Bu sebeple herkes Toyota kullanıyor burada.

Kaliteden kastınız ne? Lüks malzeme ve işçilik ise evet Alman arabaları daha kaliteli. Yok eğer kastınız, dayanıklılık, sorun çıkarmama, her koşul altında yola devam etme ise Toyota'nın eline su dökebilecek başka bir marka yok.

Ben burada yazın 50 derece sıcağında 24 saat kontak kapatmayan hilux (şantiye aracı, gündüz vardiyasında biri, gece vardiyasında ayrı biri kullanıyor ve arabanın içi ısınmasın diye yemek vs yenirken araç açık bırakılıyor, klima sürekli çalışsın diye) gördüm, başka bir markada bu aracın motorunun hararet yapmaması mümkün değil.

Burada 2006 model Mercedes ML 500 almıştım, hayatımda ilk defa Mercedes sahibi olacağım heyecanı ile. Çöle girdiğim gibi aracın ön düzeni dağıldı sol aks körüğü patladı, ayrıca lastik davlumbaza çarptı, kopan davlumbaz radyatöre giden hortumu kopardı yolda kaldım. Ertesi gün 11 saat süren bir maceranın sonunda aracı çölden çıkartıp eve dönebildim. Ha bu araçlar zaten arazide kullanılmak için değil asfalt kullanımı için, ben yanlış yerde kullandım o ayrı ama kullandığım gibi de nasıl dayanıksız olduğunu gördüm.

Hoş benden önceki sahipleri sadece asfaltta kullanmış ama otomatik şanzıman daha önce tamir görmüş (evladiyelik diye anlatılan 7g tronic). Hidrolik direksiyon pompası müthiş ses yapıyordu, her an patlamaya hazırdı. Benim aracı sattığım adam ise motor arıza yaptı diye bana mesaj attı. Benim zamanımda bir motor arızası yoktu dedim. Gerçi ben 5 litrelik motoru hayatımda ilk defa kullandığım için sürekli dip gaz yapardım, dip gaz yapıyorum diye motor zarar gördüyse bilmiyorum.

Araçla ilgili hatırladığım tek güzel şey 7 sn süren 0-100 hızlanmasıydı. O da anlaşılan motora iyi gelmemiş.

Katara gitmiştim.Diplomatic street yakınlarında kaldım.Hatta ortalarda bir yerde avm vardı carrefour vs her şey mevcut. Evet bende gözlemledim her yer Toyota Lexus dolu.Klimalar full açık.Nadir de olsa alman araçları denk geliyor.Hatta Honda odyssey ile seyehat etmiştim.Çok performanslı gelmişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2985 : Aralık 10, 2019, 16:54:14 »
Katara gitmiştim.Diplomatic street yakınlarında kaldım.Hatta ortalarda bir yerde avm vardı carrefour vs her şey mevcut. Evet bende gözlemledim her yer Toyota Lexus dolu.Klimalar full açık.Nadir de olsa alman araçları denk geliyor.Hatta Honda odyssey ile seyehat etmiştim.Çok performanslı gelmişti

O avm'nin adı City Center. :)

Burada çok nadir olarak Volkswagen görürsünüz, onları da Katar'lılar değil, ülkeye çalışmaya gelmiş yabancılar kullanıyor. 3-5 tane volkswagen biliyorum çevremde hepsinin de sahibi Türk. Halbuki burada her yer 4-5 litrelik motorlu araçlar ile dolu ve ikinci elde bedava fiyatlar, benzin ucuz. Hadi çöl sevmiyorsun, asfalt adamısın diyelim 60 bin TL ye temiz Mustang, Challenger vs alıyorsun. 45.000 TL ye satılık 2010 model Mercedes E 350 Coupe 4 matic kullandım,sonradan brabus ürünü bir egzos takılmış, motor sesi, performansı, yere yapışması vs çok dehşet makinaydı. Türkiye'de binmeyi bırak sokakta görme imkanın olmadığı arabalara burada kolayca sahip olabilme fırsatın varken ne diye gider, Jetta, Tiguan alırsın? :))

Bir arkadaşım anlatmıştı, bundan 15 sene önce falan küçük yaşta bir kuzeni var, annesi yemek yapmayı sevmediği için hep makarna yaparmış evde. Bir akşam 5 yıldızlı bir otelde açık büfe yemeğe gitmişler, onca et, güzel yemek vs dururken küçük kuzen gitmiş sadece makarna almış. :))

Bizimkiler de o hesap işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2986 : Aralık 10, 2019, 17:55:23 »
Amerika, Kanada ve Arabistan'da akraba ve tanıdıklarım yaşıyor. Hepsinin de ortak söylediği şey : Burada alman araçları tutulmuyor. Amerika ve Arabistan'da Lexus ve Land Crauiser; Kanada'da ise bunlara ilaveten Subaru Forester'in çok tutulduğunu söylemişlerdi. Amerikalılar ve Arapların  konfor ve güvenliklerine ne kadar düşkün olduklarını söylemeye de gerek yok. Zaten son yıllarda dünyaca ünlü güvenlik testi iihs detaylı incelenirse Japon araçları güvenlik testlerinde almanları sollamış durumda. Mercedes ve Bmw 'ye sözüm yok.  vw konusunda ise size katılıyorum Türkiye'de fazlasıyla abartılan bir balon.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2110 kere teşekkür etti
  • 3153 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2987 : Aralık 10, 2019, 18:13:10 »
Bende onu diyorum abi bundan dolayı Astrada lpg de uzak durmak lazım ama onun haricinde güzel bir araç özellikle HB modeli Sedan ile HB arasında viraj kabiliyeti bile farklı.  Onun haricinde alınabilecek bir araba hakkını yememek lazım

Lpgsiz de binilmesi zor ya.  Supap masrafından korkulmamalı. Zaten 60bin km.ye kadar çoktan masrafı kat kat çıkarılıyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2988 : Aralık 10, 2019, 18:19:44 »
Amerika, Kanada ve Arabistan'da akraba ve tanıdıklarım yaşıyor. Hepsinin de ortak söylediği şey : Burada alman araçları tutulmuyor. Amerika ve Arabistan'da Lexus ve Land Crauiser; Kanada'da ise bunlara ilaveten Subaru Forester'in çok tutulduğunu söylemişlerdi. Amerikalılar ve Arapların  konfor ve güvenliklerine ne kadar düşkün olduklarını söylemeye de gerek yok. Zaten son yıllarda dünyaca ünlü güvenlik testi iihs detaylı incelenirse Japon araçları güvenlik testlerinde almanları sollamış durumda. Mercedes ve Bmw 'ye sözüm yok.  vw konusunda ise size katılıyorum Türkiye'de fazlasıyla abartılan bir balon.

Kalkıp da tiguanla araziye giremezsiniz zaten. Balon demenize pek katılmıyorum. Çoğu teknolojide öncü olmuştur volkswagen grubu. Rakiplerinde ne var ne ile neyi karşılaştırıyorsunuz havada kalmaması açısından merak ediyorum. :) Abartılıyor ama her firma öyle emin olun. Pazarlama işin içine girince en iyi araba sahip olunan araba oluyor. Araçlarını satmaya kalktı mı kıymete biniyor. Alırken piyasayı öldürelim hareketleri hep.İkinci elde böyle yani. Kalkıp da vw savunmuyorum. Benim babamın markası değil sonuçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2989 : Aralık 10, 2019, 18:24:03 »
Öncü olduğu konularda bizi de aydınlatırsanız seviniriz. Mesela Toyota'daki tss güvenlik paketi vw'in hangi paketinde  var ve  fiyatı ne kadar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2990 : Aralık 10, 2019, 18:33:35 »
Öncü olduğu konularda bizi de aydınlatırsanız seviniriz. Mesela Toyota'daki tss güvenlik paketi vw'in hangi paketinde  var ve  fiyatı ne kadar?

Yıl 2012

https://eksisozluk.com/adaptif-hiz-sabitleme--5786741

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2991 : Aralık 10, 2019, 18:41:07 »
hız sabitleyici mi? 2004 corolla'da bile var o.

tss güvenlik paketi diyorum.

şerit takip,

yaya çarpışma önleyici

ön çarpışma önleyici sistem.

otomatik fren sistemi.

trafik işareti algılama.

kendi kendine yatay ve dikey park etme.

bunların olduğu paketi ve fiyatını da yazarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2992 : Aralık 10, 2019, 18:43:48 »
hız sabitleyici mi? 2004 corolla'da bile var o.

şerit takip,

yaya çarpışma önleyici

otomatik fren sistemi.

trafik işareti algılama.

bunların olduğu paketi ve fiyatını da yazarsanız sevinirim.

Adatip hız sabitleyici zaten aynı mantıkla çalışır. Öncü olmuştur dedim sadece

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2993 : Aralık 10, 2019, 18:45:31 »
Anladım yani yok. o zaman bu paketlerin corolla ve ch-r'de olduğunu hatırlatayım hem de polo fiyatına satılıyor bu araçlar. polo'da ise 2 hava yastığı lütuf sayılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2994 : Aralık 10, 2019, 18:52:44 »

Anladım yani yok. o zaman bu paketlerin corolla ve ch-r'de olduğunu hatırlatayım hem de polo fiyatına satılıyor bu araçlar. polo'da ise 2 hava yastığı lütuf sayılıyor.

Aynı sistemden bahsetmiyor muyuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2995 : Aralık 10, 2019, 18:55:33 »

şerit takip,

yaya çarpışma önleyici

otomatik fren sistemi.

trafik işareti algılama.

bunların HEPSİNİN  olduğu paketi ve FİYATINI  da yazarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2996 : Aralık 10, 2019, 19:04:10 »

şerit takip,

yaya çarpışma önleyici

otomatik fren sistemi.

trafik işareti algılama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2997 : Aralık 10, 2019, 19:06:41 »
Sayın Hocam, anlatamıyorum galiba sıraladığım 6 güvenlik paketinin hepsinin olduğu modeli ve fiyatını da yazarsanız aydınlanacağız. vw bu özellikleri tek tek parayla satıyor zaten. onu biliyoruz. hepsinin aynı araçta olduğu paketi ve fiyatını da yazarsanız sevinirim. mesela bu saydıklarım 2017 corolla 50. yıl paketinde mevcut ve o aracın fiyatı 115 bin lira civarı.  ch-r'de var mesela o aracın 2. el fiyatı da 180-190 bin civarında satılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2998 : Aralık 10, 2019, 19:07:58 »
Sayın Hocam, anlatamıyorum galiba sıraladığım 6 güvenlik paketinin hepsinin olduğu modeli ve fiyatını da yazarsanız aydınlanacağız. vw bu özellikleri tek tek parayla satıyor zaten.

https://www.donanimhaber.com/Volkswagenin-2016-modellerinde-kaza-onleme-teknolojileri-orta-sinifa-kadar-inecek--77036

Araştırıp araştırmamak size kalmış. Kimseye bir şeyi kanıtlama derdim yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '23
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2999 : Aralık 10, 2019, 19:09:18 »

şerit takip,

yaya çarpışma önleyici

otomatik fren sistemi.

trafik işareti algılama.

Ben yazayım, aynı segment Golf için bütün bu donanımlar Highline'da dahi opsiyon. Şerit takip "Lane Assist", kendi kendine park "Park Assist", adaptif hız sabitleme de "Front Assist" olarak ayrı ayrı satılıyor yani tek paket de değil. Fiyatları hakkında bir bilgi bulamadım ama çok ucuz olduğunu zannetmiyorum.
1996 Toyota Corolla 1.3 XL / 2005 Toyota Corolla 1.6 Terra / 2011 Fiat Linea 1.3 Multijet Active Plus / 2011 Toyota Corolla 1.33 Comfort / 2023 Toyota Corolla 1.5 MDS Flame X-Pack