0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-x-change-by-toyota-2019-model-1.6-dream-0-km-sevkiyat-hasarli-762829817/detayYahu bu nasıl iştir! Plazalar bile simsarlık yapıyor. Toyota bunları denetlemiyormu? Liste fiyatı hurda indirimsiz 141800 hurda indirimli 129800 tl. Sevkiyat hasarlı arabaya 142500 istiyorlar. Mesaj Birleştirildi: Aralık 01, 2019, 17:19:59
Fiyatlar çok uçtu. 142'ye dream kalmadı.
Dalga konusu oldum arkadaşlar arasında. Şu piyasanın hali fena madara etti beni. Kötü bir şakanın içinde gibiyim
2020 uygun görünüyor. Araba falan boş işler de, şu memleketin hali beni çok üzüyor.
Piyasa gerçekten çok değişik bir hal aldı. Ama sıfır olarak piyasada en uygun araç opel astra. 1.4 Turbo modellerin, Manuelleri 100-105, otomatikleri 110bine alanlar var. Gerçi onunda yüzü çok eskidi. Ama albenisi hala devam ediyor.Valla memleketin ne ekonomik yönden nede (içinde olduğum için daha çok ilgilendiriyor) hukuki yönden hiç umut vadetmiyor. Hakkımızda hayırlısı olsun
Opel'e de baktım astra alternatiflerim arasında güzel araba, ama orada da araba yok. Astra paketleri de doluluk olarak iyi. Corolla'ya göre fiyat olarak da avantajlı doluluğuna göre. Opel Toyota'ya göre pahalı bir markaydı eskiden. Devir değişmiş galiba ilginç.
Fransiz PSA grubuna geçiş yapinca piyasada rekabet yaratıyor.
Sedan arabaları daha ucuz, hatchbackler değil. Sebebine baktım ve hayretler içerisinde görüyorum ki sedan modeli 2009'dan beri üretilen J kodlu kasa. (Yanlışsam düzeltin)10 yıl öncesinin arabasını insanlar hala nasıl alıyor, ben asıl buna şaşırıyorum. Böyle bir şey nasıl olabilir diye bakındım, ABD'de Opel Astra diye bir araba piyasada yok, İngiltere'de ise hatchback model sadece satışta, sedan kasa yok.
Wikipedia'dan baktım 2009-2015 arası üretim diyor, hachback ise K kasa olarak 2015'te yenilenmiş.https://en.wikipedia.org/wiki/Opel_AstraZaten sedan modelin, hb modele göre bu kadar ucuz olması mümkün değil. Normalde benzer fiyatlarda olması lazım. Opel Türkiye'nin sitesine girip baktım, sedan modelin iç mekanı da dış tasarımı da wikipedia'da 2015 te sonlandırılmış olan J kasa ile aynı. Bu araç hala nasıl Türkiye'de satılıyor anlamadım.Hadi onu geçtim, insanlar 2009'da çıkmış bir arabayı 2019'da hala nasıl alıyor, hadi onu da geçtim 2009 model tasarımlı bir araba ile 2019'da yeni kasası çıkmış bir aracı nasıl karşılaştırıyor onu da anlamıyorum.Daha önceki mesajımda dediğim gibi yanlışım varsa düzeltin, şu an satılan astra sedan 2009'dan beri üretilen kasa değil mi?
Nasıl mi alıyor? 110-115000e C segment sedan turbo-benzin, sorunsuz otomatik şanzımanlı LPG uyumlu, nispeten iyi donanımlı başka bir araba var mı? Reno sembol olmuş 130bin! Hatchback j kasa 2009da, sedanı 2012de makyajla beraber çıktı. Ben 2012de bu arabanın hb olanını da aldım sıfır olarak. Ne farkeder ki kaç sene önce çıktığı? Astra g kasa 1998den 2009a tam 11 sene üretildi. Piyasasına bakın isterseniz? Ben 95-100bine bu arabanın 2015-2016sina bakıyordum. Temiz bulamadım, gittim 20000 faizsiz kredi aldım. Sıfır araç sahibi oldum. Bunda anlamayacak ne var? Peki 130-140000e 15 inç kapak jantlı plastik direksiyonlu boş Corolla alan insanları anlıyor musunuz? O aracı da düşündüm, test sürüşü yaptım ve begenmedim. İçeri aldığı motor sesini beğenmedim, viraj performansını beğenmedim, hız sabitleyicisini beğenmedim. Bayinin istemediğim opsiyonlari almaya diretmesini beğenmedim. Beğenen alıyor biniyor. Çok daha ucuzuna mantığına Astra yatan onu alıyor benim gibi. Bu kadar basit.
130bine 15 inch kapak jantlı Corolla'yı ben aldım, 2.000 TL ye 4 jant alır takarım da lastikler boşa gitmesin diye lastik değişiminde jantları değiştireceğim. 2019 tasarım Corolla'yı alan adam önümüzdeki 6-7 sene güncel kalacak kasaya binecek, Astra'yı tercih eden kişi gelecek sene yeni kasası çıktı mı sıfır aldığı araçla eski kasaya biniyor olacak. Benim sıfır astra almayı aklım almıyor, sizin de sıfır corolla almayı belki aklınız almıyordur. Tercih meselesi.Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2019, 04:03:32Ayrıca viraja girişini beğenmedim demişsiniz, ben daha henüz arabayı kullanmadım yurtdışında olduğum için, eşim günlük kullanıyor. Youtube da izlediğim inceleme videolarının tamamında yeni kasanın yol tutuşu çok beğeniliyor.
Astra mı lpg ye uyumluymuş ?
Uyumlu tabi tek derdi Supap masrafı 50 60 bin km sonra.