0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet Hocam,Siz bildiğim kadarı ile Toyotada çalışıyordunuz, Bu manuel kapatmanın yada açmanın bir sakıncası varmı? Dişlilerin zarar görmesini engelleyen bir sistem varmı?
Kerem Beyin bahsettiği, aynalar için olan otomatik kapatma modülünü nereden bulabilirim bilgisi olan var mı?
Cavit abimin dedigi gibi.2 adet role ile çok kolay yapılır.Maliyetide 10 TLyi geçmez.
2 röleli şema varsa görmek isterim.
Bu istediginiz sistemi iyi bir elektrikçi modülsüzde halledebilir.bir ara ben yaptırmak istemiştim servisteki arkadaş bir arkadaşımıza yaptırdık gelin yaptıralım demişti .ben sistemi pek saglıklı bulmadıgımdan yaptırmamıştım.her kapıyı açıp kapamanızda sistem devreye girip çıkacak kapanmaması veya açılmaması gereken yerlerde çalışıp aynanın kırılmasına sebebiyet verecek.ayna yana degilde yukarı aşagı açılıp kapansa hadi neyse.tabiki bunlar benim kendi düşüncelerim yaptırıp yaptırmamak size kalmış
Bu benim tasarımım.Elektroniktede H köprü diye geçer.
Abilerim şu şemayı verinde orda burda bir ton para vermek zorunda kalmayalım.. En basit röle ye 55 tl deniyor.
Yani ben de merak ettim şu tam şemayi......2 röle....Rölelerin beslemelerine elko bağlarsak herhalde gecikmeli de kapatabiliriz aynaları.
Evet oda olur.Kapama tuşuna basılırsa kontak kapalı iken ters çalışır diye aklıma geldi onun içinde bir role konulabilir.İlk fırsatta devreyi çizecegim ama kendi arabamda görmeden yayınlamam.
Hadi oldu olacak bir ipucu daha verirmisiniz.Standart ayna açma/kapama butonu 2 konumlu. Bu röleli devre yapılınca, anahtar mı değişecek? Bir anahtar daha mı eklenecek?
Ahmet benim arabadada tester olarak deneyebiliriz
Kerem tamam ama biraz zaman.Bu ara doluyum.Önümüzdeki hafta sonu devreye çalışırım.Önümüzdeki hafta çok toplantım var belki foruma bile giremem.
Orji butona Bypass yapacagım.Rölelerin tetiklemesini kontaktan alacagım.Kontak açılınca normal sinyal gidecek.Koptak kapanınca ters akım gidecek. Bunu yapmak için 2 role yeter.Hatta E12 kasa Corollada kapı kilitlendi diye alarmı devreye alması için çıkış var.Eğer Avensistede varsa ondan bile tetikleme alınabilir.Yalnız;Dizayner ile yapılan görüşmede özellikle böyle olmasını istedigini belirtmişti.Nedenide;Avrupada çok dar otoparklar var müşteri girerken düğmeden manuel katlıyor.Çıkmak için kontagı açtıgında otomatik açılıyor. Müşteride tekrar katlamayı unutuyor ve çıkarken aynalar kırılıyor.Demişti.Onun yalancısıyım.
AbilerimDevrenin şeması tamam gibi.Ancak 12Volt zaman rolesi lazım sinyal gelince 0 / 30 saniye (enaz) arası manuel ayarlı olacak.555 entegresi ile yaparım ama çabuk bozuluyor.Tavsiye edeceginiz hazır model varmı?