0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar, Yeni konu açmak istemediğimden bu konu hortamış gibi oldu kusura bakmayın. Yeni konu açacak kadarda önemli bir durum değil zaten Şunu merak ediyorum, ben 1 ay kadar önce 2. el Avensis Elegant Extra aldım. Sağ aynasının görüş alanı sol ayna kadar değil bu normalmidir? Boyum 186 cm , koltuğu öne çekersem görüş alanı artıyor ama ayaklarım rahat etmiyor Sağ ayna ne kadar açılıyor? sol ayna kadar geniş bir alan gösteriyormu? Şu anki boyuma göre koltuğu ayarladığımda, sağ ayna sonuna kadar açıldığında tıktıktık diye tıkırdama seviyesine geldiğinde aracımın arka kısmını ve 3-4 cm dışa doğru yanını görüyorum. Aracın arkasını değilde daha çok sağ taraftan geçmeye kalkanları görebilecek seviyeye gelmiyor. Bu bir arızamı yoksa standartı bu şekildemi?Teşekkürler
Sol (sürücü) aynalarının görüş açısı biraz daha geniş diye biliyorum. Ancak sağ ayna da, çok dar olamamlıdır. Orjinal ayna yerine standart bir ayna ile değişmiş olabilir mi aynanız?Ve ya;Ayna kısmını kontrol eden mekanizmanın diş atlamış olma ihtimali var. Elektrikli kumanda ile son noktaya getirin ve sonrasında aynanın cam kısmına, açılmasını istediğiniz tarafın kenarından biraz daha baskı uygulayın. Diş atlayarak biraz daha gittiğini hissedeceksiniz. Tabii, kendinize güvenmiyorsanız, ayna cam işinde ehli bir usta ile yapınız.
Değişip değişmediğini bilmiyorum orjinaldir herhalde diye tahmin ediyorum.sağ ayna ile sol ayna birebir aynı dıştan bakınca sinyalleri falan aynı, ama dediğinizde olabilir.Bana sanki cam kısmı değilde kasa kısmı az açılıyor gibi geldi, neden derseniz aynaları kapatma düğmesine basınca sağ ayna sol aynadan biraz daha önce kapanıyor. Aslında bunu en iyisimi aynı model araba ile test etmek yada bilen birine göstermek. Buradan yardımcı olmaya çalışmanız çok güzel. Allah razı olsun.Bu aynayı camını değilde kasasını dışa doğru iteklemeye çalışsam elimde kalırmı ki? Aynaları açma düğmesine basınca açılırken iteklesem mesela?
Cesaret edemezseniz, ben kendi aracımdaki aynada yapar video paylaşırım (ancak perşembe günü).
VW grubu araçlarında bu denli bir dengesizlik var, hatta bariz gözüküyor. Sağ ayna gövde olarak soldakinden daha az açılı ve küçüktür.Ancak toyota'da öyle bir durum gözlemlemedim.Kapanma zamanları farklılık gösterebiliyor. Benim aracımdaki aynaların teki de 1-2sn gecikmeli kapanıyor.Siz bence elle baskı tespitini yapınız, hafif bastırın, zaten o yöne diş atlatıyor.Cesaret edemezseniz, ben kendi aracımdaki aynada yapar video paylaşırım (ancak perşembe günü).Katlanan kısmında bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, mekanik olarak iki aynayı kıyaslayın. Açık haldeyken tam açık ve kapalı pozisyonlarına bakarak kıyaslayın, ancak tahmin etmiyorum öyle olabileceğini.
Toyotalarda dış ayna kabı sag/sol simetriktir. Fakat gövdeye baglandıkları braketler simetrik degildir.Yani VWde ayna kabındaki fark Toyotada baglantı braketinde.
ben bu gidişle sırf bu yanlış kapatma yüzünden bir aynamı heba edicem en son enişte eliyle kapattı ... Olmadı otomatik kapanma modülü taktırcam.. Öyle yada böyle dişliler zarar görecek .....