Gönderen Konu: Far.  (Okunma sayısı 13395 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3252 kere teşekkür edildi
Ynt: Far.
« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2011, 18:53:24 »
ben teşekkür ederim. Bu şekilde ortak çalışma ile bir Far veri tabanı oluşturabiliriz TCT ailesi olarak.
Ben geçende farların fiyatını öğrenmiştim serviste (viraj adaptif bixenon), tek taraf 1.000'e yakınmış.  :o

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2011, 18:53:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 29, 2011, 20:58:59 »
Hakan bey bu güzel derleme ve paylaşım için teşekkürler..

Keşke kullanıcı/tüketici, kısaca STK'lar olarak kanun yapıcılara şu yollarda ki 50-55 Watt far ışık sınırının üzerindeki ve doğrudan karşıdan gelenin gözüne giren farların ayarsızlığını iletip de kanuna değişiklik yaptırabilsek. Çünkü far ayarsızlığı hafif kusur sayılıp muayeneden geçilebiliyor. (Belli bir tolerans oranı olabilir?)

Bir de her zaman şikayet ettiğim bir konu da gün ortası veya gerekmediği halde ön ve özellikle arka sis lambalarını yakan (bazen hangi düğmenin ne yaptığından haberi olmayan!), gece önünüzde olduğunda sürücüyü de yolcuyu da kesinlikle rahatsız eden trafik magandalarının dağda, tarlada gezer gibi kanun nizam takmamaları!
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #22 : Temmuz 29, 2011, 21:25:44 »
Ben teşekkür ederim.
Maalesef başkalarını değişik ve tehlikeli olabilecek şekilde rahatsız eden duyarsız insanlar mevcut. Bunun düzelmesi hepimiz için iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 10, 2012, 23:45:19 »
 Yeni konu açmak istemediğim için konuyu hortlatmak istiyorum. Hakan abi senden ve diğer arkadaşlardan bilgi almam gerekiyor...
Geçen günlerde arkadaşıma 2004 1.6 fsi golf aldık sportline paket araçta fabrikadan mercekli xenon far var... Abicim biz aracı Antalya'dan geldik gece dönerken uzun farı da kullandık tabi doğal olarak ama benim bişe dikkatimi çekti arkadaşım pek araçlardan anlamadığı için ben dikkat ederim hep... Abi araçta bi uzun far var maşallah. Anlatılmaz görmeniz lazım araçta xenon far yok uzunlar da normal far var ama farlar patlayarak yanıyor bildiğin xenon gibi ama sarı ile beyaz arası bişe lakin xenon değil normal far nasıl yakıyorsan öyle kalıyor yani sonradan açılma falan yok zaten balans falan da yok normal bağlantılı bi uzun far ben çok araştırdım ama bulamadım abi bunun ne olduğunu.. Bana bi yardımcı olsanız çok istedim kendinden sat bana diye benim passat'a takalım ama kendinin de çok hoşuna gitmiş satmıyor :) Ben de ne markasını ne modelini nede ne olduğunu bilmediğim için kimseye anlatamıyorum. Sizden yardım bekliyorum bu far tipi nasıl bir şeydir bir de deli gibi aydınlatıyor ortalığı ve resmen bi kartal kanatlarını açmışta önümüz de kocaman gölgesi var gibi görünüyor... Eğer beni anlamadıysanız bi ara videosunu bile çekebilirim ama lütfen yardım... Bu farlar çook hoşuma gitti benim :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 11, 2012, 00:07:01 »
Yeni konu açmak istemediğim için konuyu hortlatmak istiyorum. Hakan abi senden ve diğer arkadaşlardan bilgi almam gerekiyor...
Geçen günlerde arkadaşıma 2004 1.6 fsi golf aldık sportline paket araçta fabrikadan mercekli xenon far var... Abicim biz aracı Antalya'dan geldik gece dönerken uzun farı da kullandık tabi doğal olarak ama benim birşe dikkatimi çekti arkadaşım pek araçlardan anlamadığı için ben dikkat ederim hep... Abi araçta bir uzun far var maşallah. Anlatılmaz görmeniz lazım araçta xenon far yok uzunlar da normal far var ama farlar patlayarak yanıyor bildiğin xenon gibi ama sarı ile beyaz arası birşe lakin xenon değil normal far nasıl yakıyorsan öyle kalıyor yani sonradan açılma falan yok zaten balans falan da yok normal bağlantılı bir uzun far ben çok araştırdım ama bulamadım abi bunun ne olduğunu.. Bana bir yardımcı olsanız çok istedim kendinden sat bana diye benim passat'a takalım ama kendinin de çok hoşuna gitmiş satmıyor :) Ben de ne markasını ne modelini nede ne olduğunu bilmediğim için kimseye anlatamıyorum. Sizden yardım bekliyorum bu far tipi nasıl bir şeydir bir de deli gibi aydınlatıyor ortalığı ve resmen bir kartal kanatlarını açmışta önümüz de kocaman gölgesi var gibi görünüyor... Eğer beni anlamadıysanız bir ara videosunu bile çekebilirim ama lütfen yardım... Bu farlar çook hoşuma gitti benim :)

tam tabirinize uygun bir far biliyorum. osram-nightbreaker. internetten videolarını bulabilirsiniz kısası açık sarı, uzun ise beyaza yakın ama tam beyaz değildir. normal halojen farların neredeyse 2 katı kadar parlak diyebiliriz. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 11, 2012, 20:33:34 »
tam tabirinize uygun bir far biliyorum. osram-nightbreaker. internetten videolarını bulabilirsiniz kısası açık sarı, uzun ise beyaza yakın ama tam beyaz değildir. normal halojen farların neredeyse 2 katı kadar parlak diyebiliriz. 
HAkan bey umarım yanlış anlamıyorumdur. Siz kısa sarı uzun beyaz diyince kafam karıştı...
 Aracın farları iki bölmeden oluşuyor kısalar da xenon takılı ve mercekli far. Uzunlar ise bağımsız hemen yan tarafında iç bölme de tek başına sıradan far ama xenon gibi çakarak yanıyor ve beyaz değil sarı bi şekilde ama xenon gibi işte. Bugün de düşündüm de acaba bu aracın uzunları kısa xenon farın balansına bağlı da o yüzden mi böyle yanıyor diye düşündüm ama fara bakınca normal far xenon'a hiç benzemiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 11, 2012, 20:37:47 »
 Yani bu konuya değinmişken şunu da sorayım benim passat'ın tüm farları halojen.. Ben xenon düşünüyorum fakat istiyorum ki hem uzunlar hemde kısalar xenon olsun... Ancak bildiğiniz gibi passat'ın farları çift bölge'den oluşuyor o yüzden toplam da 4 tane xenon far takılması gerekiyor. Xenon fardan çok anlamadığım için şöyle sorayım size...
 Bu çift devre tek devre denilen xenon tipleri var bunlar nelerdir !
 Ve TEk bi balans'a yani xenon beynine hem kısa hem de uzun xenon bağlanabilir mi ! Şayet böyle bişe varsa ben passat'a bunun gibi bişe taktırmak istiyorum uzunlar gücünün kısaların kullandığı balans'tan alsın yani tek balans'tan hem uzun hem kısa böyle bişe var mı ! Olmuşken tam olsun güzel bişe olsun istiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Mart 08, 2020, 14:36:15 »
Zaman içinde teknoloji de gelişiyor.
Lazer far ve karşılaştırması:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 225 kere teşekkür etti
  • 182 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 08, 2020, 22:09:31 »
Paylaşım için teşekkürler. Led far teknolojisi ve lazer far teknolojisi ile akıllı uzun far teknolojisi gerçekten tüm araçlarda olması gereken sistem. Şuan için pahalı ama 3 yıla kalmaz birçok araçta standart sunarlar sanırım. Tabi bu teknoloji yayıldıkça hem göz alan farlardan kurtulmuş olacağız. Hemde sürüşte daha aydınlık daha konforlu sürüş sağlayacağız.

Hatta yeni geliştirilen sistemde bazı yol ve trafik bilgilerini far ile yola yansıtma çalışması yapılıyor.

https://www.google.com/amp/s/tr.motor1.com/news/235083/yeni-mercedes-maybach-farlari/amp/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #29 : Haziran 20, 2020, 15:51:51 »
Mercedes'in çok ledli far sistemi, barındırdığı teknolojiler güvenlik yönünden oldukça anlamlı.