Gönderen Konu: ESP nedir ne işe yarar  (Okunma sayısı 24133 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: ESP nedir ne işe yarar
« Yanıtla #80 : Şubat 27, 2011, 22:46:26 »
Kaynak:http://forum.donanimhaber.com/m_14037236/tm.htm

http://www.autohaber.com/modules.php?name=News&file=article&sid=276
Sorunun muhatabı değilim gerçi ama yazının gerçek kaynağı bu linkte..
   Tuğba hanım yardımınız için teşekkür ederim ama ben zaten alıntı yaptığım linki belirtmiştim.Yukarıdaki örnekte görüldüğü gibi :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Şubat 27, 2011, 22:46:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Şubat 28, 2011, 08:03:49 »
Tuğba Hn., sizi Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz lütfen?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #82 : Mayıs 19, 2011, 18:03:00 »
Bir Fizikçi olarak noktayı koyalım isterseniz.Yerçekimi kuvveti yani gravitasyonel kuvvet (Günlük hayatta ağırlık diyoruz)sadece çekim etkisi gösterir ve evrende kütlesi olan her cisim birbirini az veya çok çeker ve bu kuvvet etkileşen cisimlerin kütlelerinin çarpımı ile orantılıdır. Yerçekiminin net olarak hissedilebilmesi için cisimlerden biri en az Dünya gibi bir gezegen kütlesinde olmalıdır.Mesela uzay filmlerinde gemilerde insanlar rahatça yürüyebiliyor eğer gemi gezegen büyüklüğünde değilse bu imkansızdır.Uzayda yerçekimi ortamı oluşurmak için dönme hareketinden faydalanılır. Dışa doğru savurma etkisi kullanılır bu da insanlara kuvvet etkimesine ve yere doğru bastırılmasına neden olur.(Hatırlayın çaycılar çay tepsisini hızla döndürünce çaylar dökülmez) İki insan da birbirine çekim kuvveti uygular ama bu kuvvet çok küçük olduğu için hissedemeyiz. Yani yerçekiminin mıknatıslarda olduğu gibi hem itme hem çekme özelliği olmadığından yerçekimini yenmek mümkün değildir. Evrende kütlesi olan her madde birbirini çeker. Ha derseniz evrenin herhangi bir yerinde eksi kütleli madde olamaz mı? Olabilir ama Dünya 'daki artı kütleli madde ile bir araya geldiğinde bir ışık saçarak birleşirler ve yok olurlardı.
Gelelim videoya ; İnsan beyninde görüntüler 1/24 saniye kalır.Mesela hızla dönen bir araba tekerini bazen yavaş dönüyormuş,bazen duruyormuş hatta bazen ters dönüyormuş gibi görürüz. Mesela tekerin üst noktasına üzerine bir işaret koyalım ve sağa doğru döndürelim .Tekerdeki iz 1/24 saniye sonra aynı noktaya gelirse önceki görüntü beynimizden tam silineceği anda yeni görüntü gelir ve iz duruyormuş gibi görünür. Tekerin hızı biraz azaltılırsa 1/24 saniye sonra iz biraz sola gelmiş olur Beyindeki önceki görüntü tam silindiği anda yeni görüntü gelir ve biz tekeri ters yönde dönüyormuş gibi algılarız. Tekerin hızı biraz artılsaydı iz bu sefer önceki işaretin biraz sağına gelecekti ve teker yavaşça sağa doğru dönüyormuş gibi görünecekti. Bu olay sadece 1/24 saniye için değil tam katlarındaki tüm dönüşler için de geçerlidir. Yani çok hızlı dönen pervaneler için de geçerlidir. Dolayısı ile bu videodaki olay da bundan ibarettir. Uzaylılara inanan arkadaşlara bir de  Carl Sagan'ın "Karanlık Bir Dünya'da Bilimin Mum Işığı" adlı kitabını okumalarını tavsiye ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mayıs 20, 2011, 21:40:50 »
Salih bey açıklamanız için teşekkür ederim.bu arada yazılanları okuyunca birden icim ciz etti... :( :( :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #84 : Temmuz 10, 2012, 13:00:50 »
Ne istediğinizi bilir, ne aldığınızı bilerek alırsanız kimseyi kınamak zorunda kalmazsınız.
Doğru söylemişsiniz Hakkı Bey ama benim arabamı alış hikayem zaten bi garipti 3-4 ay Astra bekledikten sonra bayide çizik arabayı bana satmak istemeleri üzerine bir hışımla Toyotaya gidip yarım saat içinde Corolla almıştım.Yani ne aldığını bilmeme kısmında size hak veriyorum şimdi de hak vermediğim kısmı paylaşayım müsade ederseniz.
      Arabamda bazen çok ince düşünülmüş ayrıntılar görürken, çok hayati ve günümüz şartlarında lüks olmadığını düşündüğüm bir sürüş güvenliği özelliğinin konmamasını tamamen bi satış politikası olarak yorumlarım ve sonuna kadar kınarım.
      Bizler en azından kendi adıma konuşacak olursam ben, son kullanıcı olarak aldığım hizmeti hak ettiğimi düşünürüm ve daha iyisini de talep ederim ve eleştirilerimle gerekirse baskı oluşturur firmalara geri adım attırabilirim. Toyotayı sevmekle beraber hiçbir eleştiriye açık olmamayı nerdeyse kutsallaştırmayı ve tamamen ticaret için kurulmuş bu firmalarla duygusal bağ kurup akılcı istekleri bile hafife almayı ,gereksiz görmeyi bu firmaların elini rahatlatan davranış ve tutumlar olarak görürüm
      Aracımı aldığım zaman konmayan VSC sistemi şu anda aynı modelde standart olarak bulunuyo demekki bazen insanların ne istediklerini söylemeleri ufak değişikliklere neden olabiliyormuş.
Will you live forever Ephialtes!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Temmuz 10, 2012, 15:05:30 »
Hakki 501 gün sonra mesaja cevap verecektir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Temmuz 10, 2012, 20:16:57 »

Vermem mi :)

Mesut Bey, markayı kutsallaştırma veya eleştirilere açık olmama gibi bir durumun forumumuz için geçerli olmadığını düşünüyorum. Forumun özellikle mekanik sohbet bölümlerinde objektif bir bakış açısıyla yapılacak kısa bir gezintinin bile bu düşünceme yeterince destek olacağı kanaatindeyim.

Öncelikle, "kınamak" fiilinin kullanımı konusunda hassas biri olduğumu belirtmeliyim. Bana göre sadece diplomaside kullanılması gereken, faydasız ve demagojik bir fiil bu. Üyelerimiz de zaman zaman bu fiili bir birlerine karşı kullanıyorlar maalesef. Ortada gerçekten kınanması gereken bir eylem var ise biz yöneticiler zaten gerekli aksiyonları uyguluyoruz. Bunun dışında, sadece fikirlerin çatıştığı bir ortamda, yaptırım gerektirmeyen durumlarda "aslında söyleyecek sözüm yok, zaten ne desem de fikrin değişmeyecek, seninle uğraşmaya değmez" gibi bir söylemle eş anlamlı olarak algılanabilecek bu fiil, konuyu başka mecralara taşımaktan başka bir işe yaramıyor.

Sizin durumunuzu ele alacak olursak, Toyota'nın sizi yanıltmak veya size ayıplı mal satmak gibi "kınanacak" bir fiilin içerisinde olmadığını anlıyoruz. Zaten böyle bir durum gerçekleşmiş olsa, hakkınızı aramak için çoktan hukuki yollara başvurmuş olurdunuz büyük ihtimalle. Toyota'nın genel pazarlama stratejilerini eleştiriyorsunuz. Toyota'nın politikalarını eleştirmek en doğal hakkınız. Hele ki bunu, etkinliği son yıllarda hızla artan sosyal medyanın bir parçası konumundaki forumumuz kanalıyla dile getirme çabanız bence oldukça isabetli bir karar. Fakat forumumuz kanalıyla eleştirilerini dile getiren bütün üyelerden beklentimiz paylaşımların anlamlı ve foruma faydalı olabilmesini teminen argümanların mümkün mertebe en sağlam ve somut temeller üzerine oturtulduktan sonra gerisinin okuyanlara bırakılmasıdır. Sizin paylaşımınızı da bu yönde görüyorum.

Evet, usul ile ilgili bu kadar açıklamadan sonra biraz da kişisel görüşlerimi aktarayım. VSC'li (ya da ESP) bir araç hiç kullanmadım. Kullananların genel anlamda faydalı bulduğunu biliyorum. Fakat bunun emniyet kemeri gibi ucuz, basit ama amaca yönelik çok etkili bir güvenlik önlemi olmadığını da bilmemiz gerekiyor. Ayrıca herhangi bir kaza anında araç gövdesinin darbeyi en etkili şekilde emerken sürücü ve yolcuların bulunduğu yaşam kabininin sağlam kalmasını sağlayacak şekilde tasarlanmış olmasının da önemli olduğunu unutmamalıyız. Bu temel unsurların yanı sıra güvenlikle ilgili olarak araçlarımızda ESP (VSC), hava yastığı gibi yardımcı sistemler olabilir. Hatta yeni nesil araçlarda tehlike anında kendiliğinden frenleme gibi opsiyonlar bile mevcut. Fakat bütün bunların değişik donanım seviyelerinde sunulmasını veya hiç sunulmamasını yadırgamamamız gerektiğini düşünüyorum. Şu an için bu sistemlerin "lüks değil ihtiyaç olduğu" yönünde yeterince güçlü bir tüketici algısı olduğunu sanmıyorum. Türkiye otomotiv piyasasında rekabetin çok sert olduğunu biliyoruz. Tüketicilerin bilinçlendiğini, markalar arasındaki farklılıkların azaldığını gözlemliyoruz. Dolayısıyla tüm otomotiv firmaları araçlarını en dolu şekilde sunmaya gayret ediyorlar. Bu yüzden VSC'nin standart olarak sunulduğu model sayısı da artıyor olabilir. Şunu unutmamalıyız ki otomotiv piyasası gibi marka imajının önemli olduğu sektörlerde bu yılki gibi zor zamanlarda talep esnekliğinden faydalanmak için fiyat indirimleri yerine içeriğin zenginleştirilmesi veya faizsiz kredi gibi enstürmanlar devreye sokulur genellikle.

Neticede tüketicilerin önceliklerinin de farklı olabileceğini not etmeliyiz. Kimisi görüntüye ve marka imajına önem verirken, kimisi konfora, kimisi sorunsuzluğa, kimisi de performansa öncelik tanıyabilir. Bu yüzden Toyota gibi önemli markaların piyasa koşullarına göre zaman zaman farklı pazarlama stratejileri izlemeleri doğaldır. Elbette ki, bu stratejiler satış rakamlarına yansıyacak, firmalar da en başta bu rakamlar olmak üzere her türlü kanaldan elde edilen geri bildirimler yoluyla stratejilerini gözden geçirebileceklerdir. Zaten Toyota'nın 2012 yılının ilk 6 ayındaki satış rakamlarının bir gözden geçirmeyi zorunlu kıldığını düşünüyorum.

Son olarak bu tür güvenlik sistemlerinin kimi zaman sürücülerde gereksiz bir rehavet veya özgüven yaratarak kazalara davetiye çıkarabildiğini de hatırlatmak istiyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #87 : Temmuz 11, 2012, 09:34:38 »
Bende Allah ömür verirses Hakkı Bey'e 500 gün sonra cevap vermek isterim böylece 10 senede 3 ben 3 Hakkı Bey mesaj yazar :)
Vermem mi :)
Nezaket gösterip, cevap verdiğiniz için teşekkürler. Fikirlerinize tamamen katılmamakla birliklikte ikna etme potansiyeli olan noktalar bulunduğunu söyleyebilirim,İtiraz hakkım saklı kalmak üzere bu konuda forumdaşların daha fazla vaktini çalmamak adına şimdilik  virgül koyuyorum (500 gün :) ) tekrar görüşmek üzere herkese iyi günler dilerim.
Will you live forever Ephialtes!!!