Gönderen Konu: ESP nedir ne işe yarar  (Okunma sayısı 24131 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: ESP nedir ne işe yarar
« Yanıtla #40 : Şubat 17, 2011, 22:01:12 »
değerli yorumlarınız beklerim barış bey bu teknoloji hayata geçirilemez şuan için çünkü petrol olayı ortadan kalkar dünya ekonomisi alt üst olabilir.bilgisayarınızdan youtube ye girseniz izleyebilisiniz anti garav helikopter yazın çıkıyor zaten. saygılar

Mustafa Bey sonunda videolarınızı izleme fırsatı buldum. Ve size şunu söyleyebilirim ki bu video kesinlikle sahte. Çünkü ilk olarak anti grav özellikli diye yutturmaya çalıştıkları video Mil Mi-24 e ait bir video. Bu helikopter aşağıda vereceğim özelliklere sahip bir helikopter. Ayrıca hani çok ama çok gizli çalışma olarak lanse ediliyor ya bilmem dikkat ettiniz mi ancak o anti grav özellikli helikopter diye gösterdikleri video bir Air Show dan alınma :) Altta helikopteri izleyen kalabalık ya çok seçme insanlar ( çok ta meraklı değiller nedense ki Milenyumun buluşu olan bir alete bu kadar ilgisiz bir topluluk ben anlayamadım nedendir) , ya da bu videonun Sahte olduğunun diğer kanıtıdır. :)
Kısa bir dipnot bu helikopteri ben de inceleme fırsatı bulmuştum :) Gerçekten uçmak için motora ve o rotorlara ihtiyacı var :)

MIL MI-24

Tasarım özellikleri
Mi-24 dünyadaki ilk saldırı helikopterindendir. Gövdesi çok sağlam bir zırhla kaplanmıştır. 12.7mm'lik bir mermiye dayanabilir. Kokpiti pilotları NBC(Nükleer, biyolojik, kimyasal) durumlarda koruyabilir. 12.7mm'lik topa sahpitir ayrıca güdümlü füze ve 57mm'lik güdümsüz füze atabilir.Gövde içinde tam donanımlı 8 asker,yük ya da mühimmat taşıyabilir ki bu onun en önemli özelliklerinden biridir. Mi-24'ler tasarımlarının büyük ve ağır olmasından dolayı yüksek manevra yeteneklerine sahip değillerdir.Keskin dönüşlerde helikopterin dengesi tehlikeli bir şeklide bozulmaktadır, yıllar süren çalışmalara rağmen bu sorun hale giderilememiştir.
Teknik Veriler
Ağırlık yüksüz : 8.500 kg (18,740 lb) 
Uzunluk : 17,5 m (57 ft 4 inç) 
Genişlik : rotorla 17,3 m (56 ft 7 inç)
Kanat aralığı : 6,5 m (21 ft 3 in)
Yükseklik : 6,5 m (21 ft 3 in) 
Mürettebat : 2 pilot, silahçı (aynı zaman yardımcı pilot) 
Motor :  Isotov TV-3 türbini, her biri 2.200 BG (1.600 KW) Hız: 345 km/s, 208 mil/s
En Yüksek Kalkış Ağırlığı : 12.000 kg (26.455 lb)
Menzil : 450 km, 280 mil
Hizmet Tavanı : 4.500 m , 14.750 ft
Birincil Silah : 12.7 mm'lik YaKB-12.7 Yakushev-Borzov çok namlulu makinalı tüfek
Güdümlü Füzeler :Anti-tank güdümlü füzeleri ( AT-2 Swatter veya AT-6 Spiral)
Roketler : 57 mm'lik S-5 roket podları / 80 mm S-8 roket podları
Bombalar : 1.500 kg'lık bombalar
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 17, 2011, 22:01:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Şubat 17, 2011, 22:08:49 »
doğrudur barış bey sahtedir baya gerçekçi yapmışlar helikopterin oyuncak olduğu tepesinden ip sarkıtılarak bir film hilesi yapıldığı açıkça ortada...
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #42 : Şubat 17, 2011, 22:14:57 »
Mustafa Bey bakın o helikopterin yeni versiyonu Mil Mi-35 ve ikisinin de havacılıktaki kod adı HIND ve dikkat ettiniz mi son gönderdiğiniz videonun adı da Hind Ufo 2 diye adlandırılmış. Bakın ben size ne diyorum. Ben havacıyım. Lütfen bu konuyu bileninden öğrendiğiniz zaman saygı duyun. Yok öyle bir şey. Bu videolar % 100 sahte. Mi-24 ve Mi-35 i bilmeyen insanlara yutturmaya çalışmışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #43 : Şubat 20, 2011, 01:25:05 »
Bu 2007 Elegant Vsc MMT Auriste vsc nasıl kapatılıyor  çok can sıkıyor en ufak bir şeyde dit dit  ötüyor zevkiyle kullanıma izin vermiyor  ;)
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 20, 2011, 01:30:05 »
Bu 2007 Elegant Vsc MMT Auriste vsc nasıl kapatılıyor  çok can sıkıyor en ufak bir şeyde dit dit  ötüyor zevkiyle kullanıma izin vermiyor  ;)
   Kayan bir araba resmi olan düğme var.Ona basıp devre dışı bırakabilirsiniz de merak ettim şimdi VSC'yi devreye sokacak nasıl bir sürüş stiliniz var?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Şubat 20, 2011, 01:59:21 »
   Kayan bir araba resmi olan düğme var.Ona basıp devre dışı bırakabilirsiniz de merak ettim şimdi VSC'yi devreye sokacak nasıl bir sürüş stiliniz var?

Wallahi öyle bir düğme mevcut değil  :D
Stilden daha çok gençlik ateşi diyebiliriz  ;) Aracın sınırlarını zorlamak ve kontrolün bende olduğunu hissetmek için sadece

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Şubat 20, 2011, 02:10:24 »
vallahihi öyle bir düğme mevcut değil  :D
Stilden daha çok gençlik ateşi diyebiliriz  ;) Aracın sınırlarını zorlamak ve kontrolün bende olduğunu hissetmek için sadece
   Demek ki benim bildiğim gibi değilmiş :) Mesele sınırları zorlamaksa eyvallah.... Mesela Crafter'da bulunan ESP beni hiç rahatsız etmiyor.Bazen pratik yapıyorum ama banamısın demiyor.Aracı aldım alalı bir kez devreye girdi ESP.O kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Şubat 20, 2011, 02:23:05 »
   Demek ki benim bildiğim gibi değilmiş :) Mesele sınırları zorlamaksa eyvallah.... Mesela Crafter'da bulunan ESP beni hiç rahatsız etmiyor.Bazen pratik yapıyorum ama banamısın demiyor.Aracı aldım alalı bir kez devreye girdi ESP.O kadar.
Aslında corollalarda fln  o düğme mevcut diye biliyorum.
Crafter fazla büyük değil mi  :D ? 163 HPlik versiyonu ise çok güzel  konfor+yol tutuş sağlam bir araç ama o araçta hiç esp yi devreye sokmaya fln çalışmazdım  :D Bu land curuiser  bile bazen fazlasıyla yetiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Şubat 20, 2011, 02:30:28 »
   163 Hp güce sahip olan Crafter var bende.Bir gece 103 km/h giderken bahçenin birinden köpek çıktı önüme.Sert bir fren ve haliyle içgüdüsel olarak hayvandan kaçış...O an ESP olmasaydı aşağıdaki bahçelerden birine kesin uçardık.O gece altımda Transit ya da Ducato gibi bir araç olsaydı sonumuz hiçte iyi olmazdı.Yaşasın ESP...
   Passat'ta iki kere devreye girdi ama pekte önemsiz bir zamandı.Karlı yolda 20 km/h ile kavşaktan dönerken devreye girmişti... :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 20, 2011, 13:45:55 »
Öncelikle video montaj mı acaba. Çünkü ABD deki ufo olayını hepimiz duyduk ama her videonun bir süre sonra yalan olduğu ortaya çıktı. Gerçekse öyle tartışmak lazım bence.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Şubat 20, 2011, 15:35:54 »
Helikopter videosu ESP'nin onune gecmis :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #51 : Şubat 20, 2011, 19:33:40 »
   163 Hp güce sahip olan Crafter var bende.Bir gece 103 km/h giderken bahçenin birinden köpek çıktı önüme.Sert bir fren ve haliyle içgüdüsel olarak hayvandan kaçış...O an ESP olmasaydı aşağıdaki bahçelerden birine kesin uçardık.O gece altımda Transit ya da Ducato gibi bir araç olsaydı sonumuz hiçte iyi olmazdı.Yaşasın ESP...
   Passat'ta iki kere devreye girdi ama pekte önemsiz bir zamandı.Karlı yolda 20 km/h ile kavşaktan dönerken devreye girmişti... :) :)
Hımm...
Passat gibi bir araçta esp olmasada olur  ;) Şaka bir yana aracın yol tutuşu harika ama ben ve kuzenim,aracı  passat 2.0 TDI birçok kez esp yi etkin hale getirdik yani çalıştırdık ama sınırları çokkk fazla kastık ve aracın yol tutuşu mükemmel  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #52 : Şubat 21, 2011, 16:46:21 »
Öncelikle video montaj mı acaba. Çünkü ABD deki ufo olayını hepimiz duyduk ama her videonun bir süre sonra yalan olduğu ortaya çıktı. Gerçekse öyle tartışmak lazım bence.

Kemal Bey video kesinlikle sahte. Helikopterin tipine kadar verdim bilgileri. Bilirkişi olarak söylüyorum. Bilmediğim hiçbir konuda atıp tutmam. % 100 sahte bir video. Yani görüntü gerçek tabiki denildiği gibi ip bağlanmış oyuncak helikopter değil :) ama kesinlikle orijinal görüntü değil o :) Eğer ben de 12 yıllık havacıysam bu video da sahte. Yok video gerçekse ben de rütbelerimi çıkartırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3252 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Şubat 21, 2011, 17:44:50 »
  Barış bey, bilimsel payşımlarınızı takdir ile karşılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #54 : Şubat 21, 2011, 18:44:23 »
 Hakan bey bende taraflı yaklaşımlarınızı takdirle karşılıyorum benim yorumlarımı silerken size yandaş olan kişilerin yorumları duruyor buda ne kadar demokratik olduğunuzu ortaya koyuyor bu çalışmalarınızdan dolayı başarılarınızı tebrik ederim.

Barış bey siz videonun orjinalini buldunuz bunu film laboratuarlarında incelediniz ve yüzde yüz sahte olduğu sonucuna vardınız.BENDE BİLİMSEL ÇALIŞMALARINIZI TAKDİR İLE KARŞILIYORUM.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Şubat 21, 2011, 23:50:53 »
Bu ESP bizim Yaris'lerde yok. Geçen gün yokuş yukarı dik bir viraja yerlerin de ıslak olduğu bir zamanda aşırı hızda girdim. Büyük çekmece'de e5'ten yukarı çıkan dik rampayı bilen orayı hatırlar, ağır vasıtaların yolu sağ tarafa ayrıldıktan sonra yukarı devam ederken keskin bir viraj var, yokuş yukarı çıkarken boş yolda 90'la gidiyorum, benim minik Yaris için o yokuşu 90'la çıkabilmek çok zor, ilk kez bu kadar hızlı çıkıyorum diye sevinirken aniden dik viraj önüme çıktı, yavaşlamak için hafif fren yaptım ama arabanın arkası kaymaya başladı, yolda tam bir tur attım, durduğumda yolun sağ tarafında ama tam ters istikamette durmuştum. Bir tek ABS devreye girdi. Belki fren yapmak yerine gaza bassam toparlayabilirdi ama o panikle fren yaptım. İyi ki yol boştu, arkadan gelen çok uzaktaydı da biri gelip çarpmadı. Dikkatlice dönüp yola devam ettim ama bir daha o yokuşu çıkarken en sağdan 50 ile giderim.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #56 : Şubat 21, 2011, 23:58:31 »
Bu ESP bizim Yaris'lerde yok. Geçen gün yokuş yukarı dik bir viraja yerlerin de ıslak olduğu bir zamanda aşırı hızda girdim. Büyük çekmece'de e5'ten yukarı çıkan dik rampayı bilen orayı hatırlar, ağır vasıtaların yolu sağ tarafa ayrıldıktan sonra yukarı devam ederken keskin bir viraj var, yokuş yukarı çıkarken boş yolda 90'la gidiyorum, benim minik Yaris için o yokuşu 90'la çıkabilmek çok zor, ilk kez bu kadar hızlı çıkıyorum diye sevinirken aniden dik viraj önüme çıktı, yavaşlamak için hafif fren yaptım ama arabanın arkası kaymaya başladı, yolda tam bir tur attım, durduğumda yolun sağ tarafında ama tam ters istikamette durmuştum. Bir tek ABS devreye girdi. Belki fren yapmak yerine gaza bassam toparlayabilirdi ama o panikle fren yaptım. İyi ki yol boştu, arkadan gelen çok uzaktaydı da biri gelip çarpmadı. Dikkatlice dönüp yola devam ettim ama bir daha o yokuşu çıkarken en sağdan 50 ile giderim.

Geçmiş Olsun Timuçin Bey. Aman daha dikkatli olalım. Kimsenin canı yanmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Şubat 21, 2011, 23:59:27 »
cuma akşamı ankaradan antalyaya doğru yol alırken çok sağlam bir kaza atlattım.. gerizekalı bir kamyon sağ şeride yanaştı, ben de arkadan 120 ile ona yaklaşıyorum derken adam sola sinyal yakıp dümdüz sola çıkmaya başladı, benim şeridimde komple durdu gerizekalı, ben sinyali gördüğüm an uzunları açıp kornaya yapıştım, frene bassam dümdüz girerdim kamyona! kontrollü bir şekilde karı şeride geçtim, sonra kamyonu geçtikten sonra geri girdim şeridime.. bölünmüş yolda oluyor bu olay ve ortada trafik işaretleri vardı (yolu belli etmek için beyaz ve kırmızılar var ya onlardan) aralıkları kaç mt bilemiyorum ancak bir tanesinden çıktım diğerinden girdim.. orta kısım mıcırlı idi tahmin edebilceğiniz gibi bir güzel de kaydı.. esp olsaydı durum çok daha farklı olabilirdi.. ben espli araç kullanamıyorum çünkü :D tepkilerini kestiremiyorum aracın, gereksiz kontra verip saçma bir şekilde yanlış istikamete dönüyorum. elektronik yardımcılara çok da güvenmeyin, önemli olan soğuk kanlılık ve hızlı karar verebilmek
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Şubat 22, 2011, 00:10:06 »
   Çok çok geçmiş olsun Timuçin bey.Barış beyinde dediği gibi çok dikkatli olmak gerek.Araçlarımızda ne kadar donanım olursa olsun onlar hiç yomuş gibi araçlarımızı kullanmaya devam etmeliyiz.
   Amman kamyonlara dikkat et Türkay.Mercedes bile dayanmıyor kamyonlara :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #59 : Şubat 22, 2011, 00:26:27 »
  Barış bey, bilimsel payşımlarınızı takdir ile karşılıyorum.

Teşekkür ederim Hakan Bey.

Hakan bey bende taraflı yaklaşımlarınızı takdirle karşılıyorum benim yorumlarımı silerken size yandaş olan kişilerin yorumları duruyor buda ne kadar demokratik olduğunuzu ortaya koyuyor bu çalışmalarınızdan dolayı başarılarınızı tebrik ederim.

Barış bey siz videonun orjinalini buldunuz bunu film laboratuarlarında incelediniz ve yüzde yüz sahte olduğu sonucuna vardınız.BENDE BİLİMSEL ÇALIŞMALARINIZI TAKDİR İLE KARŞILIYORUM.

Mustafa bey sizinki tereciye tere satmak oluyor. Havacıyım diyorum bu işin içindeyim diyorum. Böyle bir şey yok diyorum. Hala inat ediyorsunuz. Ayrıca Hakan beyin yaklaşımı taraflı bir yaklaşım değil. Sağduyulu ve aklın bilimin doğrunun yanında olan bir yaklaşım. 2 + 2 = 4 doğrudur demek var 2 + 2 = 29 olabilir doğrudur demek var. Böyle bir şey gerçek olsa emin olun derim ki evet bu doğrudur, bir havacı olarak havacılık ve uzay teknolojisinin gelmiş olduğu bu noktayla gurur duyuyorum. Ama yok. Bu videoda gösterilen helikopter anti grav teknolojisine sahip bir helikopter değil. Hala bu inat niye anlamadım.