0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben nerede okudum hatırlayamadım ama genel bir durum olması sebebiyle buraya yazıyorum; Arakadaş yazmış: 2000-3000 devir arası "zzzz" gibi bir ses diye. Bugün aracın altına inip direk katalitik konvektör/katalizatör denilen parçaya baktım. Vurdum ve o sesi aldım. Titreşim yapınca içinden gelen bir ses. Sanki içinde bir kaç tane metal paraçaçık var ve titreşim veriyor gibi. haliye motor çalışıp araç yürüyorken ayağımızı gazdan çekince titreşime paralel olarak ses de artıyor. Ben bilmiyorum, bu parçayı söküp temizleme işi nasıl olur, yaptıran yada yapan oldu mu öğrenmek lazım.
Hami bey voltajı akü kutup başını söküp ölçüm yapın
Bizim türkiye montajlarda katalitik konvektör olayı yok. O yüzden 105hp. Arabanın egsozu için epey uğraşmıştım. Ustanın söylediği konvektörün tamiri mümkün değil. Orjina yada muadil katalitik konvektör alınacak yada kat iptali yapılacak düz boru atılacak. İptali durumunda 9hplik performans kaybı olacaktır.
Var Barış Bey. Aracım 1998 model. Forumda baktığınızda model yılı itibariye katalitik konvektör yada adı katalizatör ola bu parça araçlara ilave edilince 114 bg den 105 bg ye çekildiği ve akabinde yapılan çalışma/gelişme ile 1997 yılının beli bir bölümünden itibaren tekrar 114 bg üretildiği yazıyor.
96-97larda (Türkiye montajı) yok demiştim.Sizin tamir olayını yazmıştım.
Teşekkürler ben yakın bi zamanda yeni bi su alıp komple değişim yaparım heralde bir şişe yeterli olacaktır. Komple değişim yapinca herhangi bir şarj vs işlemine gerek olacak mıdır acaba? Yoksa direk aracın üzerine koyup calistirsam terli olur mu?
Bizimkilerde(105bygrde) Katalizör yok tamir derdi yok. 114bygrlerde (94,95,98) katalizörün tamirini yapmıyorlar. Orjinal yada yan sanayi katalizör takıyorlar isteğe göre. Yada kat iptali yapıp düz boru takıyorlar. Böylece araba 114bygir olmaktan çıkıyor. Katalizörde 9 bygrin farkın olduğunu okumuştum forumdan. Ayrıca egsozcuların tamir yaptığını hiç görmedim, sadece kaynak yapar. Geçen bir arkadaşın katalizörünü yanlış teşhişten iptal etmişler. Sonradan anladık. Sağlamını sökmüşler düz boru atmışlar. Sonra gidip muadil katalizör taktırdık.
bir yanlışın olmasın 114 lüklerde katalizör yok 105 liklerde var diye biliyorum.
Atilla Abi 114lerde var diye biliyorum. Egsozcuya gidip zordum katalizör var mı diye. 96-97lerde yok diye biliyorum ama bakalım dedi. Yok diye söyledi. İptal edildiyse onu da söylerdi abi.
benim 94 xli 114 orj japondu katalitik yoktu.105 ler bir sene çıktı katalizörlüydü oda sanıyorum 97 modeldi.
akünün suyunu döküp saf su konmaz, çünkü akünün içinde saf su değil sülfirik asid eriyiği vardır,eksilince saf su ile tamamlanır çünkü eksilen asid eriyiğinin su kısmıdır.
Peki Atilla abi benim içinden döktüğüm yani azalttığım kısım asit miydi? İçindeki asit kısmını ve su kısmını nasıl anlayacağım?