0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hami bey aynısı bende oldu. Termostadı değiştirince ok gibi duruyor. 1 yıl arabayı ısıtamadım petek sanıyordum. Araba termostad aç kapat yapamıyormuş. Hararet çubuğu düşmeye başlayınca termostad değiştirdik. Araba fırın gibi ve çubuk ok gibi.
Hesapta olmayan Motor yenileme işi bittiaraba özel serviste yapıldı 4 gündür bende,nerdeyse her parça yenilendi bana yolda kalma çekicisi taksisi dolmuşu 7.500 e patladı inşaAllah uzun süre sorunsuz bineriz değişenlerpiston 4x160=660 yenisegman 1x310=310 yeniana yatak 1x 80= 80 yenikol yatak 1x 70= 70 yenikenar yatak 1x 25= 25 yenisubap 1x240=240 yenisubap kavalı 1x120=120 yeniyağ pompası 1x320=320 yenitakım conta 1x545=545 yenitriger seti 1x160=160 yeniv kayışı 1x 40= 40 yeniv kayışı 1x 30= 30 yenidireksiyonkayısı30= 30 yenisu gırıs hortumu27= 27 yeniyağ soğutucu hortum 30 yenidevirdaim 1x160=160 yenibuji 4x 6= 24 yenibuji kablosu 1x180=180 yenisıvı conta 1x 45= 45krank mili 1x1000=1000 çıkma orjinalpiston kolu 2x 150= 300 çıkma orjinaldistrübütör 1x 400= 400 çıkma orjinalblok tamiri = 500motor yagı = 80sanzıman yagı = 75yag filtresi = 15toplam = 5466 tlrektefiye servis işçiliği hariç Allah başka dert keder vermesin, arabayı bir süre benzinde kullanacağımdüz lpg takılı dört beş ay sonra sıralı lovato taktırmayı düşünüyorum plan proje dahil 1100 tl 1200tl 1650 tl olanı var
Motor bakımından sonra yenilenen antifiriz sonucu sanırım su radyatörüde bir bakım istiyor gibi çok küçük kılcal sızıntı var radyatörün üst taraflarında aküden yanda gözle görünüyor akşam araba ısınınca kontrol ettim kablo yanıyor sandım antifiriz buharıymış terleme var aşırı kaçak yok taşırma kabı eksilmedi , üstündeki orjinal radyatörü değiştirmek istemiyorum bakıra benziyor tamir olurmu arkadaşlar bu,alüminyumsa yapmazlar sanırım yarın yolum düşerse radyatörcüye bi uğrayacağım
Taşırma kabını cok doldurursanız ordan atar. Radyatöre gelince şişlerler kaçak varsa da kaynak yaparlar olur biter.
Tamir yapılması içime sinmedi baya eskimiş radyatör, taktık sıfır bir radyatör usta bi fan açsın dedi,içeri başka işlerini yapmaya gitti, araba yarım saat çalışdı hararet ortada duruyo fan bi türlü açmadı en sonunda biraz gaz vererek fanı açtırdık saat gibi oldu,1 lt de antifiriz ekledik 180 ira ödedim,kalorifer radyatörüde fire verirse yandık torpido iniyor dedi öyle bir sorunda
Araba lpg de motor yapılmadan öncede sonra da marşa basınca 4-5 saniye sonra çalışıyordu hiçde bakıtmamışdımbenzinde anında çalışıyordubu akşam çok az lpg ayarlarını açtım bir marşa basdım o da ne benzinden bile önce çalışmaya başladı kaç kere denedim aynı basar bazmaz alıyorarabanın lpg ayarının kısık olduğu hissediliyordu önceden bir kaç gün test edeyim bakalım böyle sonuç ne olacak
Lpg regülatorünün üzerindeki sarı pirinç vida sonuma kadar sıkılı olursa biramz geç alır. Vidanın 1.5/2 tur gevşek kalması lazım. Benimkini ayarda tam sıktı geç çalışmaya başlayınca gevşettim sıcakta soğukta tek marşta benzinden rahat çalışıyor.
Merhaba arkadaşlar xei 1997 im var tek noktalı lpg li 199.000 km9 aydır biniyorum çok güzel arabaTüpün e bakmadan aldım düz sistemmis formunun bu bölümünü baştan sona okudum benim tüp sorunun burada 1 kere geçmiş ama takip edilmemiş yardımcı olmanızı temenni ederek.1 araba lpg ye geçer geçmez stop ediyor toparlaması için bol gaza basarsam stop etmiyor.2 araba rölantide 1000 devirin altında çalışırken tıkır tı geliyor ses bayağı belirgin içerden duyuluyor kaputu açtığımda gaz kelebeginin olduğu taraftan geliyor. Sabahları çalışırken 2 defa patlama olmuştu bende arkadaşıma danıştım . O şöyle test yaptı buji kablolarini sirayla çekip tekrar taktı ama araba çalışırken yaptı en son kabloda diğerlerine göre daha az farklilik oldu. Subap ayarı dedi . Adres verdi 50 liraya yaptırdım. Şimdi hangi kabloyu çekerseniz aynı tepkiyi veriyor. Tıkırtı sesi subap ayarıyla alakalı olabilir mi. Bu stop etme işine normal diyenler var. bu arabada düz lpg sistemi daha çok randıman veriyor diyenler var. 3 debriyaj dan ayağımı çekerken yani yarım debriyajda ses geliyor sürtünme gibi.Okuduğunuz icin Teşekkür ederim.
Sizin arabaya subab ayarı yapılmamıs galiba. Subab ayarı buji kablosuyla anlaşılmaz.Siz subab ayarı yapılırken ordamıydınız? Yapılan işlemi gördünüz mü?