0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
castrol edge koyarak iyi yapmışsın, fuu sentetik her bakımdan iyidir, birdahaki değişimde mobil1 5w50 kullanırsan motorun ömrünü arttırırsın.
Gram yag yakmayan hiç bir sorunu olmayan 2bin km anca yaptığım efsane motor kol kırdı Ankara dörtnal servisde sıfırlanıyor minumum masraf beşbin tl Allah başka dert vermesinbu arabanın km oynanmış sanki, imkanı yok düz yolda giderken 200 bindeki aracın kol kırmasının Allah a havale kimsenin günahını alamam kesin bilmeden, aldıgım kişi motor orjinal açılmamış demişdi belkide ona satanda öyle dedi km düşürüp, aynı model broadwayım ne kahırlar çekmişdi saatlerce yüksek devir gider tık demezdi bir gün olsun yolda bırakmamışdı corolla beni sevmedi gözüm gibi baksamda göze geldi başka açıklaması yok
Mehmet bey, geçmiş olsun ilk önce. Bu kol kırdı olayı ne oluyor? İlk defa sizden duyuyorum. Sekman kolları mı kırıldı. Geçmiş olsun.
Teşekkürler barış bey piston kol çıkardı dediler, bu araçlarda milyonda bir olacak olay ne oldu bende fazla bilmiyorum dönmem gerekdi bırakdım arabayı servise saat gibi yaparız dediler bitince arayacaklar olan olmuş yanlız araba boşta kendi haline giderken aşırı gaz vermişdim ondan sonra ufak bir ses gelmeye başladı aklımın ucundan geçmedi böyle yapacağı
Sağol Atilla abi arabayı aldığım kişi 15/40 mobil yeni değiştirdim demişdi bende baktım sapsarıydı yağı, üç dört aydır bir sorun yokdu, burda size sormuşdum mobil1 5w50 kullan demişdiniz yağ değişirken 5 50 ye geçecekdim yağlamamı yapmadı ne etti motor böyle oldu
Abi sanırım 10 günü bulur çıkması arabanın motor sıfırlanıyor, hangi yağla devam etmeliyim şimdiden sonra 5w50 mi motor yenilendiği için farklı bir numaramı dolduralım hararet falan görmedi kapağıda taşlarlarmı acep sadece contamı değişir bilirsin bizim buralar yazı bile iklbahar gibi kışın hergün akşamları eksi derecelerdeyiz teşekkürler
Buji kablosuna kadar yeniliyoruz dediler triger baskı balata yeniydi değişmeyecek biraz erken elden geçirmiş olduk motoru hayırlısı bakalım Allah başka dert tasa vermesin kimseye
5bin tl masraf çıkardıklarına göre motor içi bütün aksam orjinal ürünlerle yenilenmesi gerekir. Yağ mevzusuna gelince onlar 10w40koyarlar. Malum 1bin kmden sonra tekrar yağ ve filtrre değişecek. O zaman 5w40 yada 5w30 koyun.
castrol edge 5w40 veya mobil1 0w40 koyulursa iyi olur 5w30 ince gelir.
Arkadaşlar iyi akşamlar herkese aracımla hafta sonu 900 km yol yaptım yol boyunca ısıtıcı vs açıktı hiç sorun yoktu gayet güzel ısıtıyordu. Bugün aracı çalıştırdım hararet ortaya çıkmasına rağmen ısıtıcı bir türlü sıcak üflemeye başlamadı. Daha sonra bir anda aşırı sıcak üflemeye başladı sonra yine soğuk oldu falan böyle bir saçmalık yaşadım.Bir de şöyle bir şey yaptım gerçi yaptığımın yanlış olduğunu biliyordum ama merak ettim acaba su mu azaldı vs diye arabayı stop eder etmez radyatörün kapağını yavaşça açmaya çalıştım ilk önce biraz havasını aldım sonra bir anca açınca bütün suyu püskürttü temkinli olduğum için bir zarar görmedim. Daha öncelerden de bu şekilde aracın radyatör kapağını açmıştım hiç böyle bir püskürtme yapmamıştı sizce normal mi?
Hami bey maşallah ne temkinlisiniz böyle:-) suyu ısınmış arabanın kapağı açılması tehlikeli tabi püskürtür. Kendinizi yakmamışsınız şükür edin.Suyunu kontrol edin ekleme yapın. Sıcak soğuk devam ederse, termostattandır.
Arkadaşlar iyi akşamlar herkese, arabamdaki ısıtma sorununu çözdüm devirdaim pompasından su kaçırıyordu onu değiştirdik olay düzeldi ama şöyle bir durum var. Arabanın harareti ortaya gelmiyor kolay kolay gerçi durunca bir müddet çalışınca geliyor ama giderken ve ısıtma açıkken düşüyor orta çizginin 2 alt çizgisinde duruyor. Havaların İstanbul da soğuk olmasının da etkisi olabilir diye dusunuyorum ama bu bir sorun mu sizce? He bu arada ısıtıcı kapalı iken orta çizginin bir altındaki çizgiye kadar çıktı. Tam orta çizgiye kadar çıkmadı İstanbul içinde epey gezmeme rağmen ☺