Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 682082 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 247 kere teşekkür etti
  • 687 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #800 : Ekim 25, 2015, 20:16:10 »
Buralarda tek nokta sistem için , hava filtresi kusuna yuvarlak delik açıyorlar. Yuvarlağı da oynayan saç bir kapak koymuşlar. Onun mantığını  anlamış degilim.
Mehmet bey sizin  bantlamanın benzinde titremesiyle alakası yok. Aynı şüphelerle bende çok kurcaladım. Havası az olunca zengin  karışım oluyor ama titreme tutup çekme, enjektör meselesi diye düşünüyorum. 1 enjektör tıkanmış biri de yarı görev yapıyor dedi usta. Bakalım öbür  ay enjektör temin edecem  tekleme için bütün seçenekleri elden geçirdim. Pompa  boğaz temizliği subab ayarı  buji buji kabloları tek enjektör  kaldı. Zaten benzinde çiğ benzin atıyor araba benzin yakmıyor. Peki ağır bir benzin kokusu var arabanızda. Ben değiştiriyim enjektörleri sizle paylaşırım.

Geçmiş olsun tekrardan , bu benzin ile gaz olayını aynı anda çalışır yapmak, bizim arabalardaki gibi mikser bulunan bir sistemde gerçekten zor. gaz ile benzin farklı miktarda hava ile çalışıyor.
eğer hava aldığı yer bantlı ise benzinde çalışması için meme ayarı yaptırmak lazım. yani içeriye giren hava kadar benzini ayarlamalı. karbüratörlüde benzin ayarı var ama enjeksiyonluda enjektör atımını düşürmek lazım. arabanın ecu su ayarlanır mı bilemiyorum.
iki yakıtta da motor tam verimli çalışmaz. tam gaz da motor devrine göre yakıtı doyuramayabilir.

o küçük kapak patlatma yaparsa , yani geri tepme olursa basınçlı gaz bir yeri patlatmasın diye konuluyor. 

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #800 : Ekim 25, 2015, 20:16:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1998
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 153000
  • Model Yılı: '98
  • 27 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #801 : Ekim 25, 2015, 22:17:36 »
Toyota corolla 1998 1.6 gli triger kayışından ses gelmesi ne anlama gelir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '97
« Yanıtla #802 : Ekim 25, 2015, 22:30:36 »
Selam arkadaşlar bende 97 101 kasa XEİ var sabahları ilk çalışmada direksiyondan bir ses geliyor sağa sola hareket ettirince ses artıyor tamirciye gittiğimde yağ atf takviye etti ses kesildi direksiyon kutusu bozukmuş  nasıl yapılır naapmak lazım lütfen yardım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #803 : Ekim 25, 2015, 22:32:22 »
Selam arkadaşlar bende 97 101 kasa XEİ var sabahları ilk çalışmada direksiyondan bir ses geliyor sağa sola hareket ettirince ses artıyor tamirciye gittiğimde yağ atf takviye etti ses kesildi direksiyon kutusu bozukmuş  nasıl yapılır naapmak lazım lütfen yardım
Direksiyon kutun yağ kaçırıyorsa körukleri yeniliyorlar keçeler vs onun haricinde nasıl bir bozukluk vardır bilemiyorum.
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #804 : Ekim 25, 2015, 22:42:05 »
Sabah sogukken ses yapması normal diye biliyorum sağa sola cevirirken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '96
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #805 : Kasım 11, 2015, 21:25:50 »
Arkadaşlar merhaba....
Sanırım profilimde gözüküyor ama ben yinede belirteyim 96 model 1.6 xei aracım var ve yeni aldım 10 gün kadar oldu.
Aracım LPG de iken yolda giderken 2 kere debriyaja basıp vites değiştirmek istediğimde stop etti vitese taktım debriyajdan kaldırdım ayağımı tekrar çalıştı devam etti.
çok uğraştım tekrar yaptırmak için ama aynı şeyleri yaptım yapmadı. Motor ustama sordum LPG kitim normal sıralı değil yani, o yüzden normal olduğunu söyledi.
Baya araştırma yaptım ve okudum tabii forumu da onun sayesinde buldum aranıza katılmamda vesile oldu :P ....
Acaba sorunum ne olabilir.... Yardımcı olursa eğer ilk aldğımda depoyu fulledim PETROL OF. LPG siyle 100-150 km de bi sorun çıkmadı sonra  OPET den LPG  aldım 30 TL lik kadar fulletdim yine. Ondan sonra oldu bu problem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #806 : Kasım 11, 2015, 22:14:04 »
Arkadaşlar merhaba....
Sanırım profilimde gözüküyor ama ben yinede belirteyim 96 model 1.6 xei aracım var ve yeni aldım 10 gün kadar oldu.
Aracım LPG de iken yolda giderken 2 kere debriyaja basıp vites değiştirmek istediğimde stop etti vitese taktım debriyajdan kaldırdım ayağımı tekrar çalıştı devam etti.
çok uğraştım tekrar yaptırmak için ama aynı şeyleri yaptım yapmadı. Motor ustama sordum LPG kitim normal sıralı değil yani, o yüzden normal olduğunu söyledi.
Baya araştırma yaptım ve okudum tabii forumu da onun sayesinde buldum aranıza katılmamda vesile oldu :P ....
Acaba sorunum ne olabilir.... Yardımcı olursa eğer ilk aldğımda depoyu fulledim PETROL OF. LPG siyle 100-150 km de bi sorun çıkmadı sonra  OPET den LPG  aldım 30 TL lik kadar fulletdim yine. Ondan sonra oldu bu problem.
arabanda lpg kullanacaksan iyi bir marka sıralı kullan efsaneye yazıktır günahtır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #807 : Kasım 14, 2015, 01:15:02 »
arabanda lpg kullanacaksan iyi bir marka sıralı kullan efsaneye yazıktır günahtır.

Ne tavsiye edersin abicim. Birde şimdi zaten zor kanaat aldım aracı 17.000 TL ye 1-2 milyar harcamaya değer mi sence sıralı LPG ?
Yukarda bahsettiğim sorunuda giderirmi acaba ?
Bu arada sıralı ne değil onu araştırıyorum şu an benim LPG BRC marka düğme soldaysa Benzinde çalışıpöle devam ediyor Sağda ise LPG de çalışıp öyle devam ediyor Düğme ortada ise o zaman benzinde çalışıyor ben 2000 devire çıkarır çıkarmazda LPG ye geçiyor nasıl bir LPG anlamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #808 : Kasım 14, 2015, 01:57:22 »
senin lpg düzeninde ufak sorunlar var gibi motorcuya değil iyi bir lpg  ciye bakıt bi, motorcunda bu arabalardan anlamıyo anladığım kadarıyla normal demiş bunu yapması,bendekide tek nokta dediğin sorun ne benzinde ne lpg de  yok o düğmede arıza olabilir ortadayken hiç gitmez çalışmaz araba sıkma canını düzelir
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #809 : Kasım 14, 2015, 06:26:15 »
Ne tavsiye edersin abicim. Birde şimdi zaten zor kanaat aldım aracı 17.000 TL ye 1-2 milyar harcamaya değer mi sence sıralı LPG ?
Yukarda bahsettiğim sorunuda giderirmi acaba ?
Bu arada sıralı ne değil onu araştırıyorum şu an benim LPG BRC marka düğme soldaysa Benzinde çalışıpöle devam ediyor Sağda ise LPG de çalışıp öyle devam ediyor Düğme ortada ise o zaman benzinde çalışıyor ben 2000 devire çıkarır çıkarmazda LPG ye geçiyor nasıl bir LPG anlamadım :)
Aracınız hayırlı olsun .Arkadaşların belirttiği gibi lpg ayarına baktırın düz sistemden sıralı daha iyi 2000 devırde gaza geçme benzinden tasarruf için yaptırılıyor. Arkadaşımın aracıda tek nokta bakım yaptırdı şu an çok memnun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #810 : Kasım 14, 2015, 09:15:00 »
Valla bende tam bilmiyorum ama galiba bu tek nokta enk. lu sistemlerde böyle imiş karb. lülerde yok ama tek enk. lularda sistem böle olabiliyormuş...

senin lpg düzeninde ufak sorunlar var gibi motorcuya değil iyi bir lpg  ciye bakıt bi, motorcunda bu arabalardan anlamıyo anladığım kadarıyla normal demiş bunu yapması,bendekide tek nokta dediğin sorun ne benzinde ne lpg de  yok o düğmede arıza olabilir ortadayken hiç gitmez çalışmaz araba sıkma canını düzelir

LPG den şüphelendim birkaç LPG ciye gittim temizlik vs ayar yaptırmaya bu arada ERZURUM da tabii.
1. LPG ci bu lpg temizlenmez dedi.
2. si Bu sıralı değil düz sistem temizlikte bakımda yok bunlarda
3. LPG ci hayatımda gördüğüm en kibirli ukala usta idi fazla konuşamadım hemen uzaklaştım..
4. sü bakım yaparım ama 100 TL alırım dedi neler yapacağını sordum sadece temizlik ve bakım dedi sonra uğrarım dedim...

Bence herşeyden önce yukardada arkadaşların yazdığı gibi USTA lazım bizlere sistem vs. değil.

Aracınız hayırlı olsun .Arkadaşların belirttiği gibi lpg ayarına baktırın düz sistemden sıralı daha iyi 2000 devırde gaza geçme benzinden tasarruf için yaptırılıyor. Arkadaşımın aracıda tek nokta bakım yaptırdı şu an çok memnun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #811 : Kasım 14, 2015, 10:21:33 »

LPG den şüphelendim birkaç LPG ciye gittim temizlik vs ayar yaptırmaya bu arada ERZURUM da tabii.
1. LPG ci bu lpg temizlenmez dedi.
2. si Bu sıralı değil düz sistem temizlikte bakımda yok bunlarda
3. LPG ci hayatımda gördüğüm en kibirli ukala usta idi fazla konuşamadım hemen uzaklaştım..
4. sü bakım yaparım ama 100 TL alırım dedi neler yapacağını sordum sadece temizlik ve bakım dedi sonra uğrarım dedim...

Bence herşeyden önce yukardada arkadaşların yazdığı gibi USTA lazım bizlere sistem vs. değil.
[/quote] Bu şehirli arkadaşlar darılmasınlar. Benim memleketim Kayseri'de aynı. Hele yazın gurbetçiler zamanı.Önceki aracımla kaza yaptığımda Erzurum'a götürdüm. Adam sanki bana can bağışlıyor şu fiyat yaptırırsan bak elimde bir sürü iş var diye hareketler. Elektrikçi çagırmış sis farlarının kabloyu kesip rastgele motorun üzerine açık şekilde atmış kaputu örterken far camını kırmı şase eğri kaynamış krank kasnağı kırık fıttırdım çeneleştik.O dediğin lpg'ciyi ve Erzurum sanayisini iyi biliyorum 3.5 yıl şantiyede kaldım. Şirket ve şahsi araçlarda çok sorun yaşadık. Kimseyi Allah Erzurum ve Erzincan sanayisine düşürmesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #812 : Kasım 14, 2015, 11:11:30 »
Erzurumda lpg olayı üst düzey değil. Erzurumun en eski lpgci Tulu lpg. Sanayide lpgciler Tuludan çıkan ayrılan.  Forumda duyulan üst düzey lpg uzmanları yok. Ama şu temizleme olayını yapabilecek adamlar var. Ben ilk sene Erzurumda olduğum için yolum çok düştüğü için. Kaportacım boyacım ve motor ustamı gidebileceğim lpg ustam var. Erzurumun sanayisi üst düzey degil. Boyacım toyota servisinden çıkma. Gittiğim bi kaç kaportacı var.  toyotadan anlayan bir usta var. İşimi görüyor. Benim şanslı olduğum nokta distürübitör mevzusunda sanayinin notunu verdim. Ama çok yolunmadan toyotacı bir usta bulduk.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #813 : Kasım 14, 2015, 11:14:53 »
Ben Erzurumluyum. Yorum yazarken şu il bu il gibi ifadeler hoş değil. Genelleme güzel degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #814 : Kasım 14, 2015, 12:02:37 »
Ben Erzurumluyum. Yorum yazarken şu il bu il gibi ifadeler hoş değil. Genelleme güzel degil.
Biliyorum Hakan bey. Benim bahsettiğim bu 3 ilde ağzım yandı. Ben illaki özellikle Erzurum demiyorum kötü usta her yerde var ben kendi memleketimdede yaşadım referansla gittiğim halde motor yaptırırken. Bu aracıma çarptılar amcaoğlu özel servis biz yaptıralım dedi tamam diye bıraktım yapıldı stabilize yolda giderken tamponun sol tarafı düştü. Alttaki bağlantıları yapmamışlar. O olay orda olsaydı ben biliyordum diyeceğimi. İyi usta büyük şehirlerde olur işi bence yanlış. Adam kendini geliştirir her yerde bilinir. Bazıları bi kaç markayı gözü kapalı yapıyor bunların dışında markalarıda  arızada kronik diye sallıyorlar. Millet iyi olunca telefonuna kadar yazıp ustayı tavsiye ediyor. Kötü yanlarıda eleştirmek lazım. Sizi kırdıysam özür dilerim Hakan bey. :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #815 : Kasım 14, 2015, 14:25:17 »
Hayır kırmadınız.Son yazdiklariniza aynen katiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 267000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #816 : Kasım 14, 2015, 14:44:25 »
Aracımın kışlık bakımını yaptırmak üzere sanayide bir yağ değişim servisine girdim. Her zaman olduğu gibi 10-40 castrol magnatec yağ koyduracaktım fakat bu sefer 5-40 castrol edge 3,5 lt koydurdum araçta motor seside ısınma süreside bariz bir şekilde azaldı. Bu aracın orjinal yağını bilen var mı?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 14, 2015, 23:11:10
Bazı forumlarda eski tip ve km si yüksek araçlarda 5 40 yağın sakıncalı olabileceği söyleniyor. Acaba 5-40 madeni yağ kullanarak hata mı yaptım doğrusu nedir? Üstatlarım abilerim ya da bilen varsa yanıtlarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #817 : Kasım 22, 2015, 14:56:37 »
Arkadaşlar merhaba dün aracımı çalıştırdım motorun altından bir süre su aktı. Motorun sol tarafından sanırım devirdaim pompasının olduğu yerden geldi. Sonra su akması kesildi bu sorun neyden dolayıdır? Ne yapmalıyım sizce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #818 : Kasım 22, 2015, 17:23:25 »
Arkadaşlar merhaba dün aracımı çalıştırdım motorun altından bir süre su aktı. Motorun sol tarafından sanırım devirdaim pompasının olduğu yerden geldi. Sonra su akması kesildi bu sorun neyden dolayıdır? Ne yapmalıyım sizce
Ustaya gösterin. Devirdaim contası, hortum, kelepçe sorunu olabilir ihmal etmeyin. Suyunu kontrol edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #819 : Kasım 22, 2015, 18:06:30 »
Aracımın kışlık bakımını yaptırmak üzere sanayide bir yağ değişim servisine girdim. Her zaman olduğu gibi 10-40 castrol magnatec yağ koyduracaktım fakat bu sefer 5-40 castrol edge 3,5 lt koydurdum araçta motor seside ısınma süreside bariz bir şekilde azaldı. Bu aracın orjinal yağını bilen var mı?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 14, 2015, 23:11:10
Bazı forumlarda eski tip ve km si yüksek araçlarda 5 40 yağın sakıncalı olabileceği söyleniyor. Acaba 5-40 madeni yağ kullanarak hata mı yaptım doğrusu nedir? Üstatlarım abilerim ya da bilen varsa yanıtlarsanız sevinirim.

castrol edge koyarak iyi yapmışsın, fuu sentetik her bakımdan iyidir, birdahaki değişimde mobil1 5w50 kullanırsan motorun ömrünü arttırırsın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/