0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hami bey, buji kablosunu gözünüzde çok büyütmeyin. Benim buji kabloları muadil japon bile değil( ithal dediler) 2 yıldır kullanıyorum. Elektrik verimi düşmüş ve düşük olabilir. Şu an performans olarak hiç sıkıntı çekmiyorum. Ngk ve seiwa işinizi çok çok görür hiç mesele etmeyin. Rolanti meselesine gelince benzinde de 850 e düşüyor mu eğer lpgde düşüyorsa lpgden rolanti ayarını yükseltin sorununuz çözülecektir.Birde hami bey, çok eski üyesinin arşivde konularınız var ama 2 yıldır pasifsiniz ve yazmıyorsunuz. Arıza olunca fikir alışverişi yapıyorsunuz. Efsane kullanıcıları forumda çok az sayıda. İlle arızamızın mı olması gerekiyor. Tecrübelerinizi de arada paylaşsanız istifade etsek daha güzel olmaz mı? Nacizane fikrim sadece.
Efsane kullanıcı için 375 tl büyük para:-) ae101 kullanım klavuzunda ngk bujileri öneriyor. Ngk kaliteli bir marka, Ngk alın sonuçta toyotanın önerdiği parça. Rölanti meselesine gelince aslında farlar ve parklar az bir oran düşürüyor. Siz yine avans ayarına baktırın.
Hami bey google 'a toyota corolla ae101 kullanma klavuzu deyin.toyota com.tr ilk çıkan linkten indirin orda yazıyor ngk buji kodları. Hami bey siz efsaneyle sanayiye yeni tanıştırıyorsunuz. Dua edin bu arabaya gerçekten. Efsanenin motoru bile açılmamış anladığım kadarıyla. Bizim sanayide her kapımız var. Sabah 9da Arabayıp çorbaya çağırıyorlar o derece.. hami bey araba yorgun ağır bakımları başladı belki yarın birgün motor indireceksiniz ama bu evhamla cebinizden bir efsane parası çıkar. Buji kablosuna bu kadar düşünüyorsanız. Bir motor yaptırırken sizi düşünemiyorum. Benim bujiler 30 bin oldu. Ustamın buji kutusu denso hepsi. Tertemiz zımparıyor. Tırnaklarını düzeltiyor sakına alma diyor. Siz düşünün bujileri denso alın. Buji kablosunu ngk alın hami bey.
Hami bey orjinal denso buji alın. Özel üretim filan işine girmeyin. Arabaya kolonya döksen yakacak. Gerek yok abi 15 senedir bu bujilerle gitmişse orjinali bozmayın. Toyotadan anlayan bir usta bulun. Bu size çok şey katacak.
Hami kardeşim klimayı açınca devir 900 e çıkıyormu onu kontrol et, ecü sü olan motorlarda motorda yük artımı olursa otomatik olarak rölanti bir miktar artıyor. farları veya klimayı açmak motora yük bindirdiğinden devir artabilir, ngk da japon arabalarının oem parçasıdır, ama bizde servisler denso kullandığından fiyatı şişiriliyor.
Atilla abi klima ile 900 e çıkıyor araç evet hatta bir miktar da üzerinde oluyor sanırım klima daha fazla elektrik harcıyor sanırım boşta çalışmada 900 ün bir miktar altında oluyor sadece
Atilla amca, ben dün 97 corolla 1.3 xe aracıma Mobil şn 10w60 tam sentetik yağınu koydum. Yağ eksilyiyordu. İyi yapmıl mıyım?
fazla elektrik çekmeyle alakası yok çünkü klima yalnızca fanını çalıştırır, fakat pompası klima çalışırken motordan güç çeker yani çevrilirken motoru zorlar, farlarda aynıdır aküden eksilen elektriği yerine koymak için alternatör zorlanır oda motordan güç çeker. çok iyi yapmışsın hem yağ eksiltmen azalır hemde motorun ömrü uzar.
1999 model statıon 1.6 xei Corolla için yağ ve hava filtresi nereden bulurum.Ufuk Beye mesajladım.Sonuç bekliyorum.Model numarası falan ne?Araç babamın piyasa da çok kötü filtreler var ve tam bir karmaşa.Bu araca yabancıyım biraz.Araç memlekette siparişle göndereceğim.
Arkadaşlar arabam lpg de iken bir tekleme yapıyordu yukarda da bahsetmiştim. Kablo falan aldım bir türlü hallolmadı en son filtrelere baktırdım filtreler biraz kötü çıktı ilk defa böyle olduğunu gördüm. Degiştirdim ve normale döndü. Gaz yemesi falan çekişi çok güzel oldu haber vereyim burada bulunsun dedim.
Geçmiş olsun Dün bende 70km lik bir yola giderken tüp almamıştım bitti benzinle devam ettim yola, yarım depo vardı o yüzden rahattım,bir şeyi farkettim araba lpg de gittiği gibi benzinde çekmiyordu lpg de giderken gaza yüklenince seri kalkan araba benzinde gaza basınca sanki arkadan bişey tutar gibi nazlanıyor yığılma yapıyor gibi,ilk kalkışta yavaş kalkarken hava filtresinin olduğu yerden tırr diye bir ses geliyor servise uğradım kapatmış, bugün hava filtrsinin olduğu kapağı açtım filtreyi üfleme motoruyla temizledim fazla toz çıkmadı o ara motora giden filtre hortumunu inceledim hortumun plastiğimsi silikon gibi bir maddeyle 4te3ünün kapatıldığını gördüm, sanırım benim arabada lpg ye göre ayarlanmış benzinde giderken havayı az alıyor tek nokta lpg li araç, benzinde ve lpg de devir motor ısınınca 1000 ve az altında gibi duruyor, test etmeye devam edicem fırsat buldukça, enjektörler görevini az yapıyo olabilirmi sizin ve diğer arkadaşların hava filtre borusu da 4/3 kapatılmışmı.