Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 682093 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #760 : Ağustos 25, 2015, 22:23:35 »
            Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. 98 corolla sahibiyi yaklaşık iki aydır arabamda rolantide sarsıntı oluyor aniden araba stop edecek gibi oluyor ama sonra rolanti düzeliyor yani tekler gibi çalışıyor. Bununla birlikte araç düşük devirlerde silkinme yapıyor.Ustama gösterdim bujileri,buji kablolarını,distiribütör kapağı ve tevzi makarasını değiştirdi faydası olmadı.En sonunda distiribütörü değiştirdi ama nafile aynı sorun devam ediyor.Bir de "distiribütör kronik bu araçlarda "dedi.Acaba benim aracımdaki sorun ne olabilir. Şimdideden herkese teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #760 : Ağustos 25, 2015, 22:23:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #761 : Ağustos 25, 2015, 22:58:45 »
            Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. 98 corolla sahibiyi yaklaşık iki aydır arabamda rolantide sarsıntı oluyor aniden araba stop edecek gibi oluyor ama sonra rolanti düzeliyor yani tekler gibi çalışıyor. Bununla birlikte araç düşük devirlerde silkinme yapıyor.Ustama gösterdim bujileri,buji kablolarını,distiribütör kapağı ve tevzi makarasını değiştirdi faydası olmadı.En sonunda distiribütörü değiştirdi ama nafile aynı sorun devam ediyor.Bir de "distiribütör kronik bu araçlarda "dedi.Acaba benim aracımdaki sorun ne olabilir. Şimdideden herkese teşekkürler.
Ustanızı değiştirin  efsanenin  kronik  sorunu  yok. Subab ayarı denilen sıkıntı büyük ihtimalle. Subablar ayarı 150-200tlye yapılıyor.  Herşeyi yapmış usta.  Distribütör en son değiştirelecek malzeme. Subab ayarına baktı mı hakan bey, rolanti dengesizliği  aşırı tüketim  tekleme ve stop etme subab ayarı sorunlarıdır. Kontrol ettirin
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3249 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #762 : Ağustos 26, 2015, 08:36:37 »
 Evet, kronik olarak bu araçlara distribütör konmuştur. ;)
 Distribütör elbetki de sorun çıkarabilir ancak istatiksel olarak yüksek oranda değil. Distribütör kapağı içindeki pimler ise zamanla, ark yüzünden aşınabilir. Kapatılıp, açılması işlemlerinde balansına dikkat etmek iyi olur. Gerekirse kapak değişebilir. Gözle kontrolle durum belli olur.
 Ateşleme ve beslemenin adım adım, baştan kontrolü iyi olur. Değiştirip, denemek ile olmaz bu iş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #763 : Ağustos 26, 2015, 22:53:24 »
Cevaplar icin tesekkur ederim. Yarin baska bir ustaya gidecem insaallah problemi buluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 186000
  • Model Yılı: '93
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #764 : Eylül 01, 2015, 09:51:20 »
Elektrik problemi  gibi duruyor. Buji ve buji kablolarını kontrol ettirdiniz mi? Bide distribütör ve Bobini kontrol ettirin. İçi tozlanınca paslanınca sarsıntı yapar.

Elektikçiye götürdüm elektrikçi bir sıkıntı yok dedi.Ustayı araca bindirdim epeyce gezdik araçtan ses gelmedi, sonra ben kendim giderken aynı sesi yine yaptı.Dün sesin sanki karbüratörden geldiğini farkettim.Ses zaten her zaman yapmıyor, arada bir yapıyor.Sorunum hala çözülemedi.Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #765 : Eylül 26, 2015, 00:32:04 »
Cümleten Hayırlı bayramlar,
bugün arabanın sağ iç kapı açma kolu kırıldı , sağ kapı kilitleme çubuğu çok gevşek
giderken kendiliğinden aşa kayıyor kapıyı kitliyor, bunuda fark edemeyen yolcu kapı açma kolunu çekince kol kırıldı,

araba merkezi kilit kumandayla açılıp kapanıyor, kilitçi aradım bulamadım kapalı heryer,
Kendim sağ tarafın kapı panzotunu sökdüm kiliti komple çıkarıp inceledim anahtarla açıp kapama yaptığımız kısımın ince tel çubuğu yokdu sağ tarafın anahtarla aç kapa iptal olmuş sol taraftan açıp kapanıyor sadece, sanırım anahtarın çevirdiği tel çubugun yerinde olmayışından kapı kilidi kendini aşa salıyor kapıyı kitliyor,arabanın içinden kilit açdığımız çubukla anahtardan açdığımız birbirine bağlantılı,Biri olmayınca kilidin dengesi bozulmuş, Bi kaç güne Ankara ya gidicem Ostimde kilitçilerde çıkmacılarda kilidin anahtarı çeviren tel çubuğunu bulabilirmiyim acep yada Komple merkezi kilit alsam varmıdır birilerinde, nette çok aradım bulamadım bu kilidi yaptıramazsam çok kapı açma kolu kıracak bu gidişe (arabanın içinden kitlediğimiz çubuğun telini aşa kaymasın diye biraz yamulttum  panzotu takdım yerine, kırılan açma  kolunu yapışdırdım baya farketti kilit aşa kaymıyor gibi) parçaları bulamazsak böyle devam karşık yazdıysam kusura bakmayın

95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #766 : Eylül 26, 2015, 01:24:35 »
Kapı kolunu kıran kişiyi merak ettim ..Bayram sonrası tamire götür fazla uğraşma derim..Yedek parça her türlü bulunur yeni veya çıkma..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3249 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #767 : Eylül 26, 2015, 09:55:31 »
Kapı kolunu kıran kişiyi merak ettim ..Bayram sonrası tamire götür fazla uğraşma derim..Yedek parça her türlü bulunur yeni veya çıkma..
Kapı açılmayınca omuz bile atanlar oluyor Mustafa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #768 : Ekim 07, 2015, 20:36:34 »
Geçenlerde Ankara ya gitmiştim sağ kapı kolu işini hallettimde,
gitmişken birde yedek sustalı yaptırmışdım 60 tl aldılar sustalıya, ikide sağ  iç açma kapı kolu aldım 50 de ona verdim
fren debriyaj pedal lastiklerinide değişdim iyice aşınmışdı,

Bugün de arabanın sol kapı merkezi kilit kumandadan açıp kapamaz oldu anahtarla kapanıyor, araba alarmlı acaba bunlarda her kapının merkezi kilit sigortaları ayrı ayrımı yoksa tek sigortadanmıdır
yoksa bizim merkezi kilidin motoru mu gitti bozulduysa tamir olmaz gibime geliyor başım belada bu kilitlerle motordansa başka bir motor uydurabirmiyiz ayrıyeten bagaj da da kumandadan açma var o sorunsuz çalışıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #769 : Ekim 07, 2015, 21:07:39 »
Geçenlerde Ankara ya gitmiştim sağ kapı kolu işini hallettimde,
gitmişken birde yedek sustalı yaptırmışdım 60 tl aldılar sustalıya, ikide sağ  iç açma kapı kolu aldım 50 de ona verdim
fren debriyaj pedal lastiklerinide değişdim iyice aşınmışdı,

Bugün de arabanın sol kapı merkezi kilit kumandadan açıp kapamaz oldu anahtarla kapanıyor, araba alarmlı acaba bunlarda her kapının merkezi kilit sigortaları ayrı ayrımı yoksa tek sigortadanmıdır
yoksa bizim merkezi kilidin motoru mu gitti bozulduysa tamir olmaz gibime geliyor başım belada bu kilitlerle motordansa başka bir motor uydurabirmiyiz ayrıyeten bagaj da da kumandadan açma var o sorunsuz çalışıyor
Ayrı ayrı sigortası yok hepsi bi yere bağlı sol taraf kapı döşemesini söküp motora gelen elektrik kablosunu kontrol edersen daha sağlıklı sonuç olur. Bunların motorları kilitle birleşik ve tamiri zor. Benim sağ kapıda bozulmuştu 2 yıl önce çıkmacı 150 istedi bende piyasada bulunan üniversal motorlardan taktım sorunsuz çalışıyor. Bide iç açma kapı koluna 50 lira verdiysen çok benimkini çocuklar kırdı 5 liraya aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #770 : Ekim 07, 2015, 22:07:37 »
Sigortadan değilse kesin motor gitti bi çaresine bakacaz o zaman hafta sonu kabloya bakarım,
iç kolları 5 tl ye iyi almışınız sağ kol nette bile zor bulunuyo burdaki parçacıda sol var 15 liraydi sağ yokdu Ankara da cok aradım bi yerde buldum taiwan malı elinde iki tane varmış ikisine  50 dedi birinide yedek aldım sanırım ütüldük

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #771 : Ekim 07, 2015, 22:16:30 »
Sigortadan değilse kesin motor gitti bi çaresine bakacaz o zaman hafta sonu kabloya bakarım,
iç kolları 5 tl ye iyi almışınız sağ kol nette bile zor bulunuyo burdaki parçacıda sol var 15 liraydi sağ yokdu Ankara da cok aradım bi yerde buldum taiwan malı elinde iki tane varmış ikisine  50 dedi birinide yedek aldım sanırım ütüldük
Maalesef biraz tuzlu olmuş. Benim sol arka içeriden açılmaz olunca söktüm  alt taraf tırnak kırılmış en üzüldüğümde orjinaldi.  Fotoğraftaki motor her yerde bulunuyor kilit düzelmez ise bunu takarsınız cama takılmayacak şekilde ölçü alınırsa sorun olmuyor 10/ 15 lira civarı yukarı aşağı inen tele takarsanız her şey tamam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #772 : Ekim 08, 2015, 12:19:28 »
benim oğlumun ravının arka sağ kapı kilidide çalışmıyordu sefaköy tepeüstünde elektrikçi Hüsnü ustada kilit sökülüp içindeki motoru değiştirttim 150 lira verdim güzel olmuştu, benim ravında aynı kapı kilidi bu yaz bozuldu söküp motoru dağıttım kömürleri bitmiş , sipariş verdim gelince motoru kendim değiştireceğim. Yaşarın resmini koyduğu motorlardan iki tane bende var ama orijinallik bozulur diye takmaya gönlüm elvermedi.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #773 : Ekim 10, 2015, 21:23:11 »
Yaşar bey dün sol kapı döşemesini titizlikle söktüm sizin resimde gösterdiğiniz motordan takılıymış, orjinali daha önce bozulmuş demekki yerinde motoru göremedim, gittim resimdeki kilit motorundan aldım 10 liraymış  iki civatayla tutuyor taktım, otomatik camın rayınada sökmüşken biraz gres sürdüm döşeme kumaşı az gevşeme yapmış onları yapıştırdım saat gibi oldu,

Atilla abi bizim buraları bilirsin bu kilidin orjinalini bırak çıkmasını bile bulalam sol tarafı bu motorla idare etcez,
Arabayı alalı 1200 km civarı yol gittim huyunu suyunu bilmediğimden devamlı yağına suyuna fanlara bakıyorum hiç bi sorun yok,motor orjinal,hepsi tıkır tıkır çalışıyor, aldığım kişi motora 15-40 yağ koymuş  yeni değiştirdim demişdi sapsarı duruyor hala, 15-40 yağa devammı etmeliyim acaba şimdi 205 binde  210 bine gelince değiştircem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #774 : Ekim 10, 2015, 21:51:32 »
Yaşar bey dün sol kapı döşemesini titizlikle söktüm sizin resimde gösterdiğiniz motordan takılıymış, orjinali daha önce bozulmuş demekki yerinde motoru göremedim, gittim resimdeki kilit motorundan aldım 10 liraymış  iki civatayla tutuyor taktım, otomatik camın rayınada sökmüşken biraz gres sürdüm döşeme kumaşı az gevşeme yapmış onları yapıştırdım saat gibi oldu,

Atilla abi bizim buraları bilirsin bu kilidin orjinalini bırak çıkmasını bile bulalam sol tarafı bu motorla idare etcez,
Arabayı alalı 1200 km civarı yol gittim huyunu suyunu bilmediğimden devamlı yağına suyuna fanlara bakıyorum hiç bi sorun yok,motor orjinal,hepsi tıkır tıkır çalışıyor, aldığım kişi motora 15-40 yağ koymuş  yeni değiştirdim demişdi sapsarı duruyor hala, 15-40 yağa devammı etmeliyim acaba şimdi 205 binde  210 bine gelince değiştircem..
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Motorda yağ eksiltme yoksa 10w40 kullanın derim.Şunu merak ettim şöför tarafından anahtarla kapıyı manuel kilitleyince komple kapılar kilitleniyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #775 : Ekim 11, 2015, 10:14:09 »

Mehmetciğim mobil1 5w50 yağ kullanırsan çok rahat edersin.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #776 : Ekim 11, 2015, 16:18:44 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Motorda yağ eksiltme yoksa 10w40 kullanın derim.Şunu merak ettim şöför tarafından anahtarla kapıyı manuel kilitleyince komple kapılar kilitleniyormu?
Sağ tarafın anahtarla kapama iptal edilmiş ama kilit orjinal sadece anahtarla kitleme yapacak tel çubuğu takmamışlar,sağdan kitlenmiyor,
Sol kapıdan anahtarla kapıların hepsi manuel kitleniyor bi sorun yok,sadece iki kabloyu kesip resimdeki motora bağlamışlar anahtarı kırarım diye kumandadan kitletiyorum, sustalı anahtar  geçen kontağı çevirirken kırılmışdı Ankara ya gitmişken yenisini yaptırdım sustalı 60 tl iyisi dediler çocuklarmı zorladı şak şuk basıp duruyolardı :) ne etti anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #777 : Ekim 11, 2015, 21:12:32 »
Bende kumanda ile kitliyorum sağ kapıyı kilit açmıyor manuel olarak. Sol kapı bagaj kontakta bir problem yok. Kumanda camın dibine kadar tutmadan almaz olmuştu anahtarcıya durumu izah ettim frekansını kontrol etti içini açtı bişey yaptı tamam dedi sorunsuz çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #778 : Ekim 17, 2015, 17:05:47 »
Arkadaşlar aracımda bir tekleme sorunu başladı ve bunun önünü alamadım bir türlü... Buji kablolarımdan bir tanesi çok iyi ateşlemiyormuş ama fena değil dendi benimde son olarak yaptırmadığım buji kablolarını değiştirme işlemi kaldı ve kabloları değiştirme niyetindeyim son çare olarak. sizce orjinal kablo mu alayım yoksa NGK marka kablodan mı alayım? Bu konuda önerisi olan var mı?
İkinci olarak devir saatim parklar ve farlar yanarken tam 900 de duruyor farları ve parkları kapatınca 890 yada 895 gibi bir yerlere iniyor yani 900 ün biraz altında kalıyor bu normal mi ? yoksa rolanti valfimde bir problem olabilir mi? Bu arada rolanti valfi ve boğaz kelebeği yeni temizlendi...
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #779 : Ekim 17, 2015, 17:47:28 »
Hami bey, buji kablosunu gözünüzde çok büyütmeyin. Benim buji kabloları muadil japon bile değil( ithal dediler) 2 yıldır kullanıyorum. Elektrik  verimi düşmüş ve düşük olabilir. Şu an performans olarak hiç sıkıntı çekmiyorum. Ngk ve seiwa işinizi çok çok görür hiç mesele etmeyin.
Rolanti meselesine gelince benzinde de 850 e düşüyor mu eğer lpgde düşüyorsa lpgden rolanti ayarını yükseltin sorununuz çözülecektir.
Birde hami bey, çok eski üyesinin arşivde konularınız var ama 2 yıldır pasifsiniz ve yazmıyorsunuz. Arıza olunca fikir alışverişi yapıyorsunuz. Efsane kullanıcıları forumda çok az sayıda. İlle arızamızın mı olması gerekiyor. Tecrübelerinizi de arada paylaşsanız istifade etsek daha güzel olmaz mı? Nacizane fikrim sadece.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)