0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Müjdat nasıl bir sarsıntı! ne zaman yapıyor? biraz izah et.
Arkadaşlar iyi akşamlar. Geçenlerde İskenderun'a gittim. Otobanda araçta sarsıntı var. Gaza basıyorum ve sarsıntı hissediyorum. Aklıma motor kulaklarının gevşemesi geliyor. Sizce neden olabilir? Böyle bir durumla karşılaşan var mı?
iç aks kafalarına baktır
Bende de 1995 model 1.3 xl var. Haftada 1-2 kez yağını kontrol ederim ve yüksek normal devirlerde kullanımda denerim aracı. Şunu farkettim. Aracı yüksek devirlerde kullandığımda yağ eksiltiyor. Ama 3000 devirin üzerine çıkmadığım zaman hiçbir sorun yok. Vites geçişlerini maximum 3000 devirde yapıyorum yaklaşık 1 aydır en ufak bir yağ eksiltme yok aracımda. Faydalı olabilir diye paylaşmak istedim.
babamda da vardı corolla bende yeni aldım 3 ay oldu bundan öncede toyotam vardı çocukluğumdan beri biliyorum 3000 deviri mümkün olduğu kadar geçme yağınıda 15000 lik mi koydun 15000 e az kala değiştir bakımları tam olsun saat gibi çalışır alt takımı pert bile olsa canavar gibi gider ama genede incitmeyelim kıyamıyorum toyotalara ben çok sağlamlar yeterki periyodik bakımları aksamasın tık demez yolda koymaz yemini var toyotanın asla yolda koymacağım diye
Aynı araçtan bende de var. Ben her 10 bin km de değiştiririm yağ, yağ filtre, bıjileri ve hava filtresini şu an 212,400 km deyiz. Mesaj Birleştirildi: Nisan 13, 2015, 21:30:48Atilla amca,@atilla özdemir (11824) yağ değişimi olarak Mobil 10W40 kullanıyorum. Aracımın km'si 212,400 km. İlk 5000 km de hiç yağ eksiltme yok! 5000 km'yi geçinde 800 ml eksiltiyor ve ekleme yapıp devam ediyorum. Toplamda 4 litre yağın 1,5 litresi 10 bin km'de eksiliyor. Yani 10 bin km'de 1,5 litre filan eksiltiyor.Nasıl?
Müjdatcığım 1.3 motorlar 1.6 dan daha çabuk eskir nedeni de gücü az olduğundan daha çok zorlanır. ben senin yerinde olsam mobil1 10w60 kullanırım motorun ömrü daha artar, hiç olmazsa iki yağ değişimi bu yağı kullan farkını göreceğini zannediyorum.
saygıdeğer dostlarım. bende 1994 model 1.3 xl toyota corolla var. 1 ay önce tüpün beynine giden hortum delindiği için araba hararet yaptı ve çabucak önlem alıp hortumu değiştim. 1 aylık sürede uzun yol yapmadım. bulunduğum yerden izmire 300 km gidiş geliş 600 km yol yaptım. yolda araba teklemeye başladı. ustaya götürdüm bujileri çıkardığında bir bujide yağlanma olduğunu gördük. usta bujileri değişti ve araç segman istiyor dedi 1500-2000 arası masraf var dedi. ben şimdilik bujileri değiştirdim. sizce ne yapmalıyım. saygılarımla...
belki buji bozulduğu için teklemiştir, çalışmayan buji yağlayabilir. eğer şu an motor düzgün çalışıyorsa büyük bir ihtimalle sorun düzelmiştir yine tekleme olursa o zaman sekman attırırsın.
Değerli toyotaclub üyeleri iyi akşamlar.Benim 1993 model 1,3 xl aracım yaklaşık bir ay önce yolda giderken tıııst tıııst diye bir ses gelip kendini salladı.Tüpçüye gittiim, motorcuya gittim, elektrikçiye gittim herhangi bir şey yok dediler.Zaten ustanın yanına gittiğimde o şekilde yapmadı.Daha sonra yaklaşık 2000 km yol yaptım.Bugün yine aracımla şehir içinde gezerken aynı tıııısst tısst sesini ve kasılma işini tekrar yaptı.Usta olmayan birisi araç güneşte kalmışsa da böyle bir şey yapabilir dedi ama ustalar böyle bir şey demedi.Başına böyle birşeyler gelen varsa ya da anlayan üstadlar problemi çözebilirlerse Allah razı olsun.( Gazı devamlı aynı yerden alıyorum)