0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim arabada marşa basınca devir gidip 3000 e dayanıyordu. motoru yaptırdıktan sonra bu sistemi bozmuşlardı ve soğukken stop ediyordu. bende nasıl çalıştığını merak ettim , tamir ettim sizin arabada üstünde çizgili yuvarlak bir düzenek varsa , o düzeneği eksi tarafa doğru çevirirseniz soğukken daha düşük devirde ısınır devir yükseltmez. gerekirse resmini çekerim. şunuda söyleyim, ben en kısığına aldım ama yine 2000 devirde ısınıyor. ısınmadan kesinlikle inmiyor. ama kötülüğünden çok bence çok iyi bişey bu.
Anıl o senin ayarladığın arabanın avansı, bence onu avans tabancasıyla ayarlat arabanın çekişi yakıt sarfiyatı o ayara bağlıdır.
Üstad saygılar...
bir sorum olacak 98 kasa a101 bilgisayarlı arıza tespit cihazına bağlanabiliyor mu
Müjdat bey diyaframın ölmesi araba ilk çalıştıgında rölanti otursun diye gazı köklemekten kaynaklanıyor diye okumustu. Gecenlerde bende beyni değiştirdim.sabah gec calısması sadece regülatör sorunu olmayabilir enjektörlerin kurum bağlamasındandır. Benim regülatör yeni hala gec calısıyor. Würth kullandığımda düzelmişti. Arabayı istop ederken benzine alıp benzinde çalıştırın hemen marş alıyor. Satmazsanız baharda benzin performansına bakıp würth atın
Arkadaşlar iyi akşamlar.Benim efsane karbiratörlü. Önceki LPG regülatörüm Atiker idi. 50 bin km sonra çok yakmaya başladı. Sebebiyse diyaframı ölmüştü. Şimdi ise DESTRO var. Bu aralar şehir içi şehir dışı karışıl 260 km gidiyor. LPg tankım 25 litre alıyor. Sabahları geç alıyor LPG de... Antifirizimi yeni değiştirdim. Bujilerim Denso W16Exr-u11 kodlu her şeyim yeni... Destro marka LPG regülatörünü 180 bn km'de değiştirmiştim. Şu an aracım 208 bin km'de... Acaba bu ucuz yollu LPG Regülatörleri maksimum 50 bin km mi dayanıyor?Sizce?
Arkadaşlar iyi akşamlar. Geçenlerde İskenderun'a gittim. Otobanda araçta sarsıntı var. Gaza basıyorum ve sarsıntı hissediyorum. Aklıma motor kulaklarının gevşemesi geliyor. Sizce neden olabilir? Böyle bir durumla karşılaşan var mı?
Müjdat sarsıntıyı biraz açarmısın? nasıl sarsıntı? balans titremesi olmasın?
Rölantide bir sorun yok Atilla amca, tahminim balans veya motor kulakları... Zaten Rot balanscım lastiklerim ömrünü tamamladı değiştireim dedi. Balans tutmadı. 100-120 km arası titreme var.