0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat normal bir durum. senin dediğin gibi olsa 6000 devirde 260-280 km/h hız olması lazım.
Arkadaşlar merhaba benim arabanın direksiyonunda hafif bir boşluk var kutu revize edildi ama o boşluk düzelmedi sanırım direksiyon üzerindeki mafsallardan yapıyormuş böyle bir sorun yaşayan oldu mu ? Çıkma araştırıp taktirsammi yarım cm bi oynama var çok hızlı giderken fark ediliyor normal direksiyonu kendi haline bırakınca araba dosdoğru gidiyor elinize aldığınız zaman o boşluk direksiyonun döndüğü hissini uyandırıyor ufak bir gezdirme yapıyorsunuz sağa sola toparlayacam diye... Ama su anda alistim daha rahat suruyorum da ne yapsam kararsız kaldım?...
Selamlar , 2-3 ay önce aracımın yağını değiştirip castrol 10-40 yağ koydurttum .. 3 bin km yol yaptım yağ nerdeyse bitmişti.aracımda aşırı derecede yag yakınca ustanın yolunu tuttum. usta baktı üfleme filan yok dedi , egzoza baktı beyaz duman atıyodu , egzozdan su damlıyodu . bu sefer castrol 20 50 koydurttum , yag yakma sorunu halen devam ediyor. aracım 220 binde lpg li. acaba yag yakmasının sebebi nedir ?motor kapak contası yada sübaplarda sıkıntı olabilirmi ? yada segman problemi ? eger öyle ise hangi marka conta , segman ve sübap takımı önerirsiniz ? servise gitsem kaç paraya patlar conta sübap ve segman olayı . bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
Servise gitmeni tavsiye etmem cebini düşünüyorsan tabiki işinin erbabı lazım. Egzosta su damlası normal karşılanıyor. Üst kapak rektefiye uğrar contası filan değişir. Sekmanlar subablar değişmez diye tahmin ediyorum.1milyarı üst kapak rektifiye filan tutar.sitenin tedarikçilerinden parça temin edin. Yağ eksiltmeye kalın yağ kullanan ustalar var zaman kazanmak için işine yarar 20w50 castrol... yanıltıcı olmak istemem ama servis olayı pahalıya patlar tek kişiye gitme fikir alışverişi ve fiyat iste geçmiş olsun.
teşekkür ederim ... bin tl cok gibi geldi bana .. gittiğim usta conta segman filan 400 500 olabilir demişti ... sitenin tedarikcileri kim acaba ? servis dışında 1 e 1 orjinal parçaları bulmam mümkün değil mi , malum serviste işçilik baya bi fazla oluyo .. istanbul anadolu yakasında güvenilir usta ve tedarikçi önerebilecek varmı ?
Merhabalar benim aracın arkası çok alçak helezon yayları orjinal alıp değiştim fazla bir fark olmadı uzun yola gittigimizde çok etkiliyor yük falan koyuyoruz acaba takoz koysam arabanın süspansiyon sistemini çok etkiler mi
Aracım 97 xei 1.6 lpg'li corolla. Atiker sıralı sistem lpg mevcut.Aracı sabah ilk çalıştırdığımda benzinde çalışıyor ve devir saati bu şekildeBirkaç dakika sonra LPG ye geçtiğinde bu şekildeMotor ısındıktan sonra, yaklaşık 4-5 dk sonra da bu şekildeİlk çalıştırmada yüksek devirde çalışması normal dediler ama sizce bu normal bi durum mu. Bu konuda ne yapabilirim, tavsiyeleriniz ne olur...