Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 682080 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #600 : Şubat 21, 2014, 21:50:05 »
Herkese merhaba arabama sabah bindiğimde herşey soğuk iken kasislerde esneme yaparken ön taraftan gacur gucur sesler geliyor aldigim adam ön takima bakim yapmış ama orjinal parça kullanmadigini söyledi bu sesler parçalar isindigi zaman azalıyor sanirim plastik takozlar yumusuyor.. Birde bu aralar ön tarftan bozuk yollarda tikirti gelmeye başladı direksiyon kutum yağ kaciriyordu onu kontrol ettim eksiltme yapmamış heralde kış ayı olması sebebiyle çok sıcaklığa mağruz kalmadığı için eksiltme yapmıyor... Tıkirtilarin kaynağı ne olabilir...
soğuk haalarda gıcırtı normaldir çoğu arabada olur. eğer sıcak havadada varsa ozaman sorun var demektir

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #600 : Şubat 21, 2014, 21:50:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #601 : Şubat 21, 2014, 22:04:03 »
iyi forumlar ..
 Atilla Amca size bir sorum olucak. Ae101 de distribütör kapağını söküp kendimiz kapağın içini ve tevzi makarasının temizliğini yapabilirmiyiz değişim gerekiyorsa yenileriyle değiştirsek avans ayarını bozma ihtimalimiz var mı?

Anıl japonculardan SEİWA(japon malı) marka kapak ve tevzi makarası alıp değiştir, kapağın kablolarını teker teker ve hizasını kaçırmadan değiştir. kabloları doğru takarsan avansta filan bir hata olmaz. sen her açıdan fotoğraf çekersen rahat edersin. 40-50 liraya alırsın.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2014, 22:07:35
Herkese merhaba arabama sabah bindiğimde herşey soğuk iken kasislerde esneme yaparken ön taraftan gacur gucur sesler geliyor aldigim adam ön takima bakim yapmış ama orjinal parça kullanmadigini söyledi bu sesler parçalar isindigi zaman azalıyor sanirim plastik takozlar yumusuyor.. Birde bu aralar ön tarftan bozuk yollarda tikirti gelmeye başladı direksiyon kutum yağ kaciriyordu onu kontrol ettim eksiltme yapmamış heralde kış ayı olması sebebiyle çok sıcaklığa mağruz kalmadığı için eksiltme yapmıyor... Tıkirtilarin kaynağı ne olabilir...
büyük ihtimal fişekler bozuk servisten veya kaliteli japon malı alıp değiştir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 206000
  • Model Yılı: '95
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla 93-97 model eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #602 : Şubat 22, 2014, 21:52:17 »
atilla abi   selmlar urw aks kafası nasıldır
yolların kıralı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #603 : Şubat 22, 2014, 22:00:44 »
vallahi hiç bilmiyorum bulabilirsen SPİDAN al.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 22, 2014, 22:17:15
internette biraz araştırdım japon menşeli imiş kullanabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #604 : Şubat 23, 2014, 21:09:09 »
 Teşekkürler Atilla Amca
aracım 300000 km de çekiş düşüklüğü ve çok yakma sorunu vardı yeni dörtnal toyota ya gittim sadık usta baktı lpg kullanımından dolayı subaplar sıkmış 2-3 depo benzinde bin sonra tekrar gel bakalım dedi sentille subapları ölçtüğünde sadece bir tanesinin ayarında olduğunu diyerlerinin emme-egzoz hepsinin sıkı olduğunu söyledi şimlerle ayar yapamayız dedi 2-3 depo benzin yakmalısın düzelebilir dedi  70 80 bin km önce subaplar değişmişti üst kapak işlem görmüştü yani tekrar kapak yapılırsa alt taraf üst tarafa göre zayıf kalabilir yağ yakmaya başlayabilir dedi birde wrüth enjektör temizleyici verdi yaklaşık 2 depo yaktık performansta hissedilir değişim oldu ama tamda açılmış gibi değil bakalım inşallah açılacak gibi.

-Acaba  tekrar  subaplar değişirse sadık ustanın emin olmayıp tahmini üzerine yağ yakma problemiyle karşılaşırmıyız . Birde neden şimlerle ayar kurtarmaz yapamayız  demiş olabilir acaba.
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #605 : Şubat 23, 2014, 23:14:36 »
Teşekkürler Atilla Amca
aracım 300000 km de çekiş düşüklüğü ve çok yakma sorunu vardı yeni dörtnal toyota ya gittim sadık usta baktı lpg kullanımından dolayı subaplar sıkmış 2-3 depo benzinde bin sonra tekrar gel bakalım dedi sentille subapları ölçtüğünde sadece bir tanesinin ayarında olduğunu diyerlerinin emme-egzoz hepsinin sıkı olduğunu söyledi şimlerle ayar yapamayız dedi 2-3 depo benzin yakmalısın düzelebilir dedi  70 80 bin km önce subaplar değişmişti üst kapak işlem görmüştü yani tekrar kapak yapılırsa alt taraf üst tarafa göre zayıf kalabilir yağ yakmaya başlayabilir dedi birde wrüth enjektör temizleyici verdi yaklaşık 2 depo yaktık performansta hissedilir değişim oldu ama tamda açılmış gibi değil bakalım inşallah açılacak gibi.

-Acaba  tekrar  subaplar değişirse sadık ustanın emin olmayıp tahmini üzerine yağ yakma problemiyle karşılaşırmıyız . Birde neden şimlerle ayar kurtarmaz yapamayız  demiş olabilir acaba.

silindir kapağı sökülünce ve siboplar değişince yağ yakma diye bir şey olacağını ben sanmıyorum, peşpeşe iki kutu würth kullan eğer düzelmezse kapağı söktürürsün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #606 : Şubat 24, 2014, 00:16:53 »
Yağ yakma üzerine çok şeyler konuşuldu ama tekrar sormak istiyorum arabamda gaz var yağ eksiltmesi yapıyor ne kadar km de kaç litre normal değerdir sizce...
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Kilometre: 300000
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #607 : Şubat 24, 2014, 13:41:23 »
Bugün servise gittim Amortisörlerin değiştirmek istediğimi söyleyince usta "KYB EXCELL G" için onlar arabanın orjinal amortisörleri değil; orjinal olanı JAPON ve <bir marka söyledi ama hatırlamıyorum> dedi. Tanesi 160 lira imiş. KYB'nin ise tanesi 125 liraymış. Hangisini taktırayım kararsız kaldım. Bu konuda yardımlarınızı, yorumlarınızı bekliyorum.

Amortisörleri değiştirecek iken yayların da değişmesi gerekip gerekmeyeceğini sorduğumda,
Ön ve arka yaylar için yayları tutan 3 tane vida somununun başlarına 2 cm lik bir vida-somununa benzer bir parça koyup ön ve arkalar yükseltilebiliyormuş.

Normalde ön çamurlukların arkalardan her zaman 2 cm yüksek olduğunu söyledi.
Ön tekerin yüksekliği 54 arkalar 51 cm idi. Yükseklik olarak bu değerler normal mi?
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #608 : Şubat 26, 2014, 15:43:41 »
Bugün servise gittim Amortisörlerin değiştirmek istediğimi söyleyince usta "KYB EXCELL G" için onlar arabanın orjinal amortisörleri değil; orjinal olanı JAPON ve <bir marka söyledi ama hatırlamıyorum> dedi. Tanesi 160 lira imiş. KYB'nin ise tanesi 125 liraymış. Hangisini taktırayım kararsız kaldım. Bu konuda yardımlarınızı, yorumlarınızı bekliyorum.

Amortisörleri değiştirecek iken yayların da değişmesi gerekip gerekmeyeceğini sorduğumda,
Ön ve arka yaylar için yayları tutan 3 tane vida somununun başlarına 2 cm lik bir vida-somununa benzer bir parça koyup ön ve arkalar yükseltilebiliyormuş.

Ön tekerin yüksekliği 54 arkalar 51 cm idi. Yükseklik olarak bu değerler normal mi?

Benim arabamın da arkası çok alçak o yüzden ben de iki tane orjinal yay aldım... Bakalım takinca ne kadar fark edecek... Tanesi serviste 200 tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #609 : Şubat 26, 2014, 23:50:18 »
Ben arabanın arka tarafini camurlugun baslangicina kadar yerden ölçtüm 58 cm geldi... Yeni yaylar takilinca 65 cm falan olma şansı varmı sizce...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • 117 kere teşekkür etti
« Yanıtla #610 : Şubat 27, 2014, 09:09:07 »
Ben arabanın arka tarafini camurlugun baslangicina kadar yerden ölçtüm 58 cm geldi... Yeni yaylar takilinca 65 cm falan olma şansı varmı sizce...

Yerden değil de jantın  başladığı yerden çamurluğa kadar olan yüksekliğe bakıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #611 : Şubat 27, 2014, 13:16:36 »
Yerden değil de jantın  başladığı yerden çamurluğa kadar olan yüksekliğe bakıyorlar.
Alt başlangıç mı üst başlangıç mi...
Yaylar takildi araba 63cm falan geldi yerden ama usta kolay kolay çökmez en azindan dedi çok fark etmemiş gibi durmasina bakma dedi
Benim jantlar 14 dediğiniz gibi olcerim düz bi yerde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • 117 kere teşekkür etti
« Yanıtla #612 : Şubat 27, 2014, 14:20:44 »
Alt başlangıç mı üst başlangıç mi...

Ben servise götürdüğümde alttan ölçmüştü. Lastiğin yere değen kısmının paralelindeki jantın lastiğe temas ettiği yerden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #613 : Mart 01, 2014, 21:59:29 »

Orijinali Tokico, ama Kyb gr2 excel de Japon malı, dolayısıyla kaliteli.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #614 : Mart 12, 2014, 23:03:21 »
Sevgili Efsaneciler,

İyi geceler...

Benim 1.3 XE efsanemi benzinde sürerken gaz pedalına yüklendim mi araç bir pusuyor resmen kesiliyor gitmiyor. Ama hafif ayağımı çektiğimde kendi devrinde gidiyor. LPG'de giderken bir sorun yok! Sebep ne olabilir?

Ayrıca bir sorum daha olacak? Ben bezin deposunun sonuna kadar bitmesini hiç beklemedim. Acaba benzin bitinceye kadar süren var mı bir sakıncası olur mu? Deponun dibi pis midir?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #615 : Mart 13, 2014, 00:43:22 »
Sevgili Efsaneciler,

İyi geceler...

Benim 1.3 XE efsanemi benzinde sürerken gaz pedalına yüklendim mi araç bir pusuyor resmen kesiliyor gitmiyor. Ama hafif ayağımı çektiğimde kendi devrinde gidiyor. LPG'de giderken bir sorun yok! Sebep ne olabilir?

Ayrıca bir sorum daha olacak? Ben bezin deposunun sonuna kadar bitmesini hiç beklemedim. Acaba benzin bitinceye kadar süren var mı bir sakıncası olur mu? Deponun dibi pis midir?
garbüratörden ve benzin filtresinden olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #616 : Mart 13, 2014, 19:47:16 »
Merhabalar direksiyonun sertleşmesi için ne yapabilirim? Benim direksiyonda biraz boşluk var zaten kutudan kaynaklı o mu sebep oluyordur sizce ani bi hareket yapsan sanki geri toplanmayacak gibi hafif varmi böyle bi problem yaşayan acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #617 : Mart 13, 2014, 22:10:10 »
Merhabalar direksiyonun sertleşmesi için ne yapabilirim? Benim direksiyonda biraz boşluk var zaten kutudan kaynaklı o mu sebep oluyordur sizce ani bi hareket yapsan sanki geri toplanmayacak gibi hafif varmi böyle bi problem yaşayan acaba?
Hami ya lastiklerin eskidir kenarlar yuvarlaklaşmıştır veyahut direksiyon boşluk yapmıştır. latiklerini ve direksiyon kutusunun ayarını kontrol ettir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 205000
  • Model Yılı: '97
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #618 : Mart 14, 2014, 12:09:03 »
Merhabalar değerli efsane kullanıcıları, sizlere bir sorum olacak.
1997 model xei sahibiyim. Aracım LPG li ve yaklaşık 1 ay oldu aracı alalı. Daha öncesinde de 95 model benzinli gli kullanmıştım ve yakıt tüketimlerini aracın diğer degerlerine yabancı değilim. Ancak yeni aracımda litre bazında kontrol ettiğimde 100 km de (istanbul - şehir içi) 16 lt LPG tüketiyor. Ayrıca benzin de ilk çalıştırma dışında kullanmadığım halde çok çabuk eksiliyor. Onuda km olarak hesapladığımda, genel kullanım olarak net ne kadar benzin kullanıyorum bunu tam bilemiyorum ama LPG ile birlikte 1790 km kullanımda 29 lt benzin harcamışım. Sıralı sistem LPG de Aracı ilk çalıştırma haricinde benzin kullanımı oluyormu. Yani ben benzin ibresini sürekli takip ettiğimde farkedilir bir eksilme olduğunu görüyorum.
1995 model gli aracımda LPG yoktu ve ben yogun bir şekilde arac kullandığım halde yakıt tüketimini dert etmemiştim hiç, çünkü gerçekten ekonomik tüketimi vardı. Daha sonra Sıralı Sistem LPG li 99 model 1,6 Volkswagen Bora kullandım ve 8 valve AKL motora sahip bu aracta tüketim fazla gelmişti. Tekrar corolla ya dönüş yaptım ve inanın Bora nın yakıt tüketimi bundan daha iyiydi. LPG servisine gidip ayar yaptırdım, yakıtın düşeceğini söylediler ancak bir değişiklik görmedim. Aracın hava filtrelerine, buji kablolarına ve bujilerine baktırdım, aldığım kişide yeni değiştiğini söylemişti, onlarında durumları iyi. Motorda her hangi bir üfleme yağ yakma yok seri atik bir motora sahip. Debriyaj balatasının ve triger kayışının 50 bin km önce değiştiğini söylemişti aldıgım kişi. Aklıma lpg ile aynı anda benzin de tüketiyormu diye sormak geldi, bu mümkünmüdür. Yakıt tüketim değerlerim daha önce kullandığım araçlara kıyasla ve cevremde sohbet ettiğim kullanıcılarla kıyasla çok yüksek. Tüketim değerlerini düşürmek için başka ne yapabilirim.
İlker ÖZKAYA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #619 : Mart 14, 2014, 13:44:43 »
Merhabalar değerli efsane kullanıcıları, sizlere bir sorum olacak.
1997 model xei sahibiyim. Aracım LPG li ve yaklaşık 1 ay oldu aracı alalı. Daha öncesinde de 95 model benzinli gli kullanmıştım ve yakıt tüketimlerini aracın diğer degerlerine yabancı değilim. Ancak yeni aracımda litre bazında kontrol ettiğimde 100 km de (istanbul - şehir içi) 16 lt LPG tüketiyor. Ayrıca benzin de ilk çalıştırma dışında kullanmadığım halde çok çabuk eksiliyor. Onuda km olarak hesapladığımda, genel kullanım olarak net ne kadar benzin kullanıyorum bunu tam bilemiyorum ama LPG ile birlikte 1790 km kullanımda 29 lt benzin harcamışım. Sıralı sistem LPG de Aracı ilk çalıştırma haricinde benzin kullanımı oluyormu. Yani ben benzin ibresini sürekli takip ettiğimde farkedilir bir eksilme olduğunu görüyorum.
1995 model gli aracımda LPG yoktu ve ben yogun bir şekilde arac kullandığım halde yakıt tüketimini dert etmemiştim hiç, çünkü gerçekten ekonomik tüketimi vardı. Daha sonra Sıralı Sistem LPG li 99 model 1,6 Volkswagen Bora kullandım ve 8 valve AKL motora sahip bu aracta tüketim fazla gelmişti. Tekrar corolla ya dönüş yaptım ve inanın Bora nın yakıt tüketimi bundan daha iyiydi. LPG servisine gidip ayar yaptırdım, yakıtın düşeceğini söylediler ancak bir değişiklik görmedim. Aracın hava filtrelerine, buji kablolarına ve bujilerine baktırdım, aldığım kişide yeni değiştiğini söylemişti, onlarında durumları iyi. Motorda her hangi bir üfleme yağ yakma yok seri atik bir motora sahip. Debriyaj balatasının ve triger kayışının 50 bin km önce değiştiğini söylemişti aldıgım kişi. Aklıma lpg ile aynı anda benzin de tüketiyormu diye sormak geldi, bu mümkünmüdür. Yakıt tüketim değerlerim daha önce kullandığım araçlara kıyasla ve cevremde sohbet ettiğim kullanıcılarla kıyasla çok yüksek. Tüketim değerlerini düşürmek için başka ne yapabilirim.

İlker Bey,

Çok nokta enjeksiyonlu araçlarda kullanılan sıralı sistem lpgler motor soğutma sıvısı belli bir dereceye yükselinceye kadar benzinle aracı çalıştırır ve kullanır. Ardından LPG'nin yazılımında yüklü olan ısınma derecesinde motor LPG'ye geçirilir. Yani motor ısınıncaya kadar araç benzinde çalışır daha sonra lpg ye geçer. Bu durumda bir sorun yoktur. Ancak, LPG kontrol göstergesini takip edin, bazen lpg de gidiyor bazen de lpgden benzine kendiliğinden geçme yapıyorsa Lpg sisteminde sorun var demektir.