0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracım 2000 mode ae101 xei sw klima açmıyorum araba çalışıyor 2 dk sonra ılık üflüyor araç hiç hareket etmeden 7 dk gibi bi sürede ateş üflüyor ve çevremdeki bütün insanlar senin arabanın en çok kaloriferine hastayım diyor :S nasıl çabuk ısınmıyor, bi abimde passat var bnmkinden çabuk ısıtıyor diyor 2011 model
Atilla amca,Benim efsanenin radyatöründe çatlaklar mevcut dolayıysla su sızdırıyor. Su sızdığını gözümle de gördüm. Radyatör değişecek. Ne kadardır bunların radyatörleri? Üzerinde orjinal var. Toyota Made in Japan yazıyor Japonca yazılar var... Ama serviste epey pahalıymış bunlar...
Müjdat bey,Mersin'de oto fil var mutlaka biliyorsunuzdur Sahibinden.de toyota çıkma üzerine bir sürü ilanlar var.Çıkma veya yeni parça onlardan araştırabilirsiniz.
Atilla amca,Aracıma yapılan bugünkü işlemler:1) Radyatör değişimi(K-Star marka ) üzerinde Made in China yazıyordu. 180 TL imiş.2) Sol AKS keçesi değişti. 25 TL imiş.3) Şanzıman Yağı ( Mobilube 80-90) usta ısrarla bu dedi. Ben 75-90 koyduracaktım. Öncekinden pke bir şey farketmedim. 80 TL4) Motor Yağı değişti. ( Mobil 5-30) koydu usta dene bakalım dedi. Benim araç 10 bninde 1,3 lt yakıyor dedim. İnce bu dedim. 120 TL5) Motor Yağ filtresi ( 10TL )120 TL de el emeği aldı... Ne diyorsun? Müjdat herşey iyi güzel de şanzıman ve motor yağlarında senin usta hata yapmış. benim efsaneye STP amerikan malı 80w90 koymuştum neredeyse şanzımanı indirtecektim. 75w90 koyarak şanzımanı kurtarmıştım. motor yağını bir daha 5w30 koyma.
Atilla abim ne derse odur bir tanesin abim şimdiye kadar ne dediysen uyguladım birebir hiç bir zamanda sorun çıkmadı ben ustalarada söylüyorum böyle böyle yapmak gerekiyormuş diye hemen kim söyledi diyorlar bende forumda değerli bir abimiz var o söyledi diyorum hemen numarası varsa bize verirmisin diyorlar bende numarası yok bende forumdan ulaşabiliyorum diyorum her yerde senden bahs ediyorum abim iyiki varsın Allah senden razı olsun
atilla amca efsanemin tekerlek rulmanlarını değiştireceğim bildiğiniz marka varmı
Atilla amca bizim 95 xei de hararet yarıya çıktıktan sonra araç 5. veya 4. viteste rampa inişlerinde felan gazdan ayamı çekip kendi haline bıraktıktan sonra hararet göstergesi biraz yarının altına iniyo rampa inerken vitesi boşa alıncada aynı durum oluyo o ince çizgilerden 2 3 çizgi kadar aşşa iniyo yaz kış böyle acaba termostat arızası belirtisimidir ..
evet Anıl termostat eskimiş değiştirirsen problem kalmaz. toyotalarda termostat arızasında ekseri hararet azalması nadirende hararet yükselmesi oluyor, diğer markalarda en çok hararet yükselir.
En yakın zamanda değiştireceğim. Yardım severliğiniz için çok teşekkür ederim. acaba normal parçacılardanmı yoksa direk servistenmi almalıyız bide dışardan alırsak bilmemiz gereken özellikleri varmıdır.
Atilla amca ve diğer efsaneciler iyi akşamlar. Benim sorunum su. Arac 90 km üzerine çıkıp bir de boşa attığımda aracın yag lambası yanıp sönüyor bu neden olur? Bu yanıp sönme uzatınca araç sönüp akü şambası da yanıyor. Debriyaja basıp tekrar kaldırdığımda yine çalışıyor. Araç viteste gaza basmadan kendi hızında giderken bir sorun yok....