0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,Malum havalar soğudu ve araç içinde klima özellikle sabahları en çok ihtiyaç duyulan birşeydir. Bizim araçlar da bildiğiniz gibi ısınmayı öyle kolay kolay yapmaz, motoru geç ısınır ve klimayı çalıştırsam da sıcak hemen üflemez.Bu nedenle de tabiki kontağı çevirir çevirmez sıcak üflesin demiyorum ancak en kısa sürede nasıl klima sıcak üflemeye başlar?Bir de klima normalde sıcak üflüyor ancak bu arabayı fırın gibi yapacak cinsten değil. Bu konuda ne yapmam gerekir acaba?
Kudret bey,Bizim araclarda egr yok dolayısıyla hemen isinmaz. 2-3 km sknra isinir. Termostatiniz yenileyin... 82 lik olmasi lazim bizim termostwtlar....
değerli toyota forumdaşları bende 1997 model 1.6 corolla gli var araç 171 binde aracıma çok dikkatli biriyim öyle bir çok önemli koronik sorunu yok Allahaşükür sıkıntım sabah veya gün içinde aracı çalıştırırken marşa bastığımda 4 veya 5 kere gıy gıy yapıp öyle çalışıyor akü yeni bujiler yeni buji kabloları yeni dediğim parçalar toyota yetkili servisinde değişmiştir yani orjinal parçalar servis normal dedi pek üzerine düşme dedi bende saniyede serviden ayrılma ustalar var baya iyi dediler onlara gittim baktılar benzin pompasından yapar bunu sakura marka benzim pompasını aldılar geldiler 35 tl ye taktık değişen birşey olmadı yani boşu boşuna benzin pompası değişti 15 tl de işçilik verdim 50 tl boşu boşuna gitti sorun hala devam ediyor başta atilla abi olmak üzere değerli arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum
sayın Ahmet yavaş ve Atilla özdemire teşekkür ederim würt marka enjektör temizleyiciyi 6 ay kadar önce kullandım araç lpg li 30 bim km dedir lpg de kullanıyorum ama sıralı sistem mevcud yani ilk çalışırken benzide çalışıyor atilla abi orjinal çıkanı iyiki geri aldım onu hemen geri taktırırım yetili servisde avans ve tüm ayarları yeniden yapıldı marş motoru kömürleri ve bilyası değişti ama sorun devam ediyor 2 yakın arkadaşımda ae101 var onların arabaları tek marş da çalışıyor
Atilla abi bu sorun ben aracı 4 sene önce aldığımda araba yaklaşık 130 binde iken henüz gaz takılmamıştı o zamanlardada vardı ben gazı 141 binde taktırdım atilla abi birde şimdi takılan sakura marka benzin filtresi üzerinde kalsa birşey olurmu sökmesi çok zor yerde nedeni ise gaz regülatörünü tam üzerine takmışlar o yüzden ama illada zarar verir söktür dersen söktürürüm abi birde ben aracın triger setini 160 binde iken yetkili servise değiştirdtim bununla alakalı birşey olabilirmi yani sente ayarı ile ilgili takan usta sente ayarını öyle bir ayarladım şimdi tek marş da alır bu araba diye ama ben ilk aldığımdada bu sorun vardı aslında çokda önemli değil sonuçda araba 3 marşda olsa sorunsuz çalışıyor hani benim gayem basit bir sorunsa gidereyim diye yardımların için sonsuz teşekkürler
hakan bey aynı sorun bende de var araç genelde 2. marşta ve 4-5 saniye de çalışıyor bende trigeri aküyü filan değiştirdim boğaz kelebeği temizlendi ama hala sorun devam ediyor. atilla amca subab ayarıyla alakalı olabilirmi araç 190 binde ve hiç ayar yapılmamış ustalarda bu araçlar kendi ayarını kendi yapıyor diyor anlamadım
değerli forumdaşlar bugün birşey fark ettim başta atilla abi olamk üzere yorumlarınızı bekliyorum akşam arabayı yıkattım araca bindim 1km sonra hareret normale gelince kaloriferi açtım havayıda sona getirip ön ızgaralar verdirdim kırmızı ışıkta durduğumda fan biraz duru gibi oldu gaz verinde fan hızlı dönüyor gazdan ayağımı çekince hızı biraz azalıyor bu normalmi bilemedim ustam sordum dediki ışıklardada azalma çoğalma oluyormu dedi evet denedim biraz gaza basınca ışıklardada biraz parlama oluyor gazdan çekince ayağıma azalıyor verince ışık biraz artıyor bu durumlar norlmi değilmi anlayamadım ustam ya alternatör yada konjektörde bir sorun vardır dedi yorumlarınızı bekliyorum