Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 682089 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla 93-97 model eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #520 : Ekim 30, 2013, 20:59:53 »
Herkese merhabalar...

7 yıldan beri kullandığım 95 model corolla aracımda ilk kez direksiyon ötmesi sorunu ortaya çıktı.Direksiyonu tam sağa ya da tam sola çevirdiğim zaman rahatsız edici bi ötme sesi meydana geliyor.Normal kullanımlarda sıkıntı yok tam çevirdiğim zaman oluyor bu ses.Daha önce yoktu böyle bi ses.Geçenlerde aracın altını ve motorunu yıkattım.Ustaya direksiyon hidrolik yağını değiştirmek için gitmiştim usta baktı ve değiştirmeyelim değiştirirsek ötme yapabilir dedi bende o zaman kalsın dedim.Ertesi gün ötme başladı araçta ne hikmetse.Bu sorun neyden kaynaklanır ve çözüm önerileriniz nedir arkadaşlar.Şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #520 : Ekim 30, 2013, 20:59:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #521 : Ekim 30, 2013, 21:29:39 »
Herkese merhabalar...

7 yıldan beri kullandığım 95 model corolla aracımda ilk kez direksiyon ötmesi sorunu ortaya çıktı.Direksiyonu tam sağa ya da tam sola çevirdiğim zaman rahatsız edici bi ötme sesi meydana geliyor.Normal kullanımlarda sıkıntı yok tam çevirdiğim zaman oluyor bu ses.Daha önce yoktu böyle bi ses.Geçenlerde aracın altını ve motorunu yıkattım.Ustaya direksiyon hidrolik yağını değiştirmek için gitmiştim usta baktı ve değiştirmeyelim değiştirirsek ötme yapabilir dedi bende o zaman kalsın dedim.Ertesi gün ötme başladı araçta ne hikmetse.Bu sorun neyden kaynaklanır ve çözüm önerileriniz nedir arkadaşlar.Şimdiden teşekkür ederim.
büyük ihtimalle kayıştır, usta üşenmiş yağı mutlaka değiştirt.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #522 : Kasım 01, 2013, 16:47:05 »
Bizim efsanedede oluyo o ses ustaya söylediğimde fazla kafaya takma dedi :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #523 : Kasım 01, 2013, 17:14:24 »
benim 1996 model bordo renkli otomatik EXi corollam vardi  2003te sol sedan otomatik ile takas ettim istanbulda...cok klas arabaydi o zaman bana takiliyolardi yasli arabasi diye ama hic de oyle degildi..gule gule guzel arabam simdi kimbilir nerdedir... :P :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 198000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #524 : Kasım 01, 2013, 21:24:51 »
benim 1996 model bordo renkli otomatik EXi corollam vardi  2003te sol sedan otomatik ile takas ettim istanbulda...cok klas arabaydi o zaman bana takiliyolardi yasli arabasi diye ama hic de oyle degildi..gule gule guzel arabam simdi kimbilir nerdedir... :P :P
Efsane candir abi kullanmayan bilemez bazi kusurlari olsada verdigi surus sevki herseyi unutturuyo. :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 197000
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #525 : Kasım 02, 2013, 01:32:14 »
Metin kardeşim benim efsanede 94 xli extra idi, arabanın kıymetini bil böyle araba bir daha eline geçmez. gelelim bakımına, servisten triger seti, yağ ve hava filtreleri, bir takım buji (bunları mutlaka servisten al), 2litre 75w90 şanzıman yağı (mobilube1 shc ful sentetik), mobil1 0w40 veya castrol edge 5w40 yağ, 2 kutu DOT4 hidrolik fren yağı, 1litre mobil ATF 320 (hidrolik direksiyon için) , 3litre antifriz ( paraya kıyarsan kırmızı organik olanlardan ) bu malzemeleri iyi bir tamirciye taktırırsan arabanın hem ömrünü arttırırsın hemde 100 bin bakımın aradan çıkar. fren balataların iyi mi diye kontrol da ettir .
Aynı ürünler 98 xli 1.6 Benzin+LPG araç için de uygun olur mu acaba? Fren hidroliği 1 litre mi olacak acaba, iki kutu denmiş?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #526 : Kasım 02, 2013, 11:42:39 »
Sevgili Atilla amca ve diğer efsane severler...

Aşağıdaki fotoda benim şanzımanın keçesınde yağlanma var. Bu normal mi? Yoksa keçeleri değiştirmem gerek mi? Vites değiştirirken bir sorun yok. Ustalar ısınma sonrası terleme olarak addettiler...

Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #527 : Kasım 02, 2013, 13:47:38 »

Aşağıdaki fotoda benim şanzımanın keçesınde yağlanma var. Bu normal mi? Yoksa keçeleri değiştirmem gerek mi? Vites değiştirirken bir sorun yok. Ustalar ısınma sonrası terleme olarak addettiler...
Bence normal değil, sonuçta özelliğini kaybetmeye başladığı için oluyor o durum. Bence değiştirin, daha sonra farklı sıkıntılar yapmasın. Ayrıca yağ kaportaya zarar verebilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kilometre: 200000
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #528 : Kasım 02, 2013, 14:48:27 »

Aynı sıkıntı benim aracımda da vardı.Bi kaç ustaya gösterdim sıkıntı olmaz dedi.Benim araçta bi kaç damla akıtıyordu hergün.Şanzımanın inmesi gerektiği için işçiliği masraflı.Ben geçenlerde yaptırdım.Şanzıman indi.Şanzıman keçelerinden yağ kaçırdığı için bu yağ baskı balataya da bulaşmış ve baskı balatayı yağlamış,baskı balatayıda değiştirmek zorunda kaldım.2 tane keçe değişti,baskı balata değişti,şanzıman yağını değiştirdim.Keçeler 10-15 tl falan,baskı balatayı 160 tlye aldım.Valeo marka,aslında aisin en iyisi ama usta gerek yok dedi ustanın aklına uydum pek içime sinmesede valeo taktırdım.İşçilik 150 tl aldılar.Normalde şanzıman indiği için baskı balata için ayrıca işçilik ücreti almadılar.Şanzıman yağını Mobilube 1 SHC™ 75W-90 alın 2 litre.En iyi şanzıman yağı buymuş Atilla amca ve diğer üyeler bunu önerdi.Diğerleri kalın olduğu için sıkıntı oluyormuş.Bu yağ vites geçişlerini yumuşatıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #529 : Kasım 02, 2013, 15:14:35 »
Aynı ürünler 98 xli 1.6 Benzin+LPG araç için de uygun olur mu acaba? Fren hidroliği 1 litre mi olacak acaba, iki kutu denmiş?
evet 1 litre al artarsa kapağını iyice kapatarak yedek olarak sakla. diğer önerdiklerimde senin için aynen geçerli.

Müjdat keçeleri değiştirirsen iyi edersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #530 : Kasım 02, 2013, 21:39:26 »

merhaba ileride sorun olabilir ben geçen yıl aralık ayında baskı balatayı değiştirdim benim işim vardı arkadaş yaptırdı usta şanzıman keçesini değiştirmemiş çok sonra farkettim bi sorun çıkmadı şanzıman yağını arada bir kontrol ettiriyorum eksilme yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • LPG olmuş 2.69
  • Kilometre: 410000
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #531 : Kasım 03, 2013, 00:33:16 »
Oncelikle merhabalar. Bendeniz Omer Faruk. Bir adet 94 model Corolla 1.3 XL SW sahibiyim. Ben de sizlerin aranizdayim, sizlerden biriyim  :D

Aracim aslinda 2001'den 2008'e kadar babamdaydi. Bizleri kah Samsun daglarina cikardi, kah Ankara'nin buklum buklum yollarinda, yokuslarinda bana misin demeden tasidi. Bu arabaya bes yetiskin bes cocuk, toplamda on kisi bindik bazen.

Babam arabayi sattiktan sonra Izmir'de kofteci arabasi olmus. Uc ay evvel kendisini 7500'e alarak bu iskenceden kurtardim fakat benden onceki sahibi arabami cok hor kullanmis. Aldigim gibi yururune 1500 lira masraf yaptim. On fren balatalari, rot baslari, korukler degisti, aku degisti, lastikler degisti, komple yag degisti. Fakat bunlar sadece arabayi yurutmek icin yapilan harcamalardi Daha yapilmasi gereken cok sey var. Kozmetik olarak arac bitmis vaziyette. Kaportada vuruklar var, boya eski, komple boya istiyor. Ic dosemeler, kaplamalar degisecek; koltuk kaplamalari degisecek, havalandirma izgaralarindan kapi kollarina kadar degismesi gereken pek cok parca var. Bunlarin haricinde arka frenlerden ses geliyor, motor yag yakiyor (100 km'yi gecince iceriye vuruyor yag kokusu), her tumsekte alti vuruyor (ki bunun sebebin yaylarin ve arka makasin eskimis oldugundan supheleniyorum), far ayarlari dusuk, bagaj kapisindan surekli ses geliyor ve daha nice sorun.

Ogrenci oldugumdan dolayi bunlari bir seferde yapamam, yavas yavas, parca parca toplayacagim. Fakat tum bunlarin disinda daha buyuk bir problemimiz var: yakit.

Bir hafta once gazi fulledim ve km sayacini sifirladim. Dun bir yesili gorunce tekrar fulledim gazi. 73 lira aldi tup (litresi 2.69) ve sayaca baktigimda 141 km yol yapmisti. Km'sini 50 kurusa gitmisim. Yogun trafikte kullanmadim hic, semt icinde gezdim hep ve gaza yuklenmedim hic, devrinde kullandim. Arabayi Izmir'den getirirken de uzun yolda 100 km ortalamayla 25 kurus yakmisti kilometrede. Bu degerlerde uzun yolda yaklasik 10lt/100km, sehir icinde ise 20lt/km gibi bir sarfiyata ulasiyor araba. 1.3 motor icin fazla degil mi bu sarfiyat? Sizce bunun sebebi ne olabilir?
'94 Corolla 1.3 XL SW

500.000'i devirince şampanya patlatıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #532 : Kasım 04, 2013, 20:02:32 »
 :) hayırlı olsun bayağı işi varmış yakıt lpg regülatörü bujiler motorun durumuna göre ve karbüratörün temizliğine göre değişir aracının yakıtı sarfiyatı had safada  benim araç 1.3 xl bizim ilçe ile Konya arası 400 km 70 tl yaktı Kayseri'den ilçeye iki kez denedim 17 tl yaktı 100 km mesafe normalde düz yolda pek yakmaz bizim araçlar ama yokuşlu ve virajlı yollarda 1.6 motorlardan bile fazla yakar yağ kokusunun kaynağını araştırdınızmı bi yerlerden özellikle üst kapaktan ssızdırıp egzost manifoltuna damlıyor olmasın bu şekil yavaş yavaş toparlarım diyorsunuz öncelikle iyi bi karbüratörcüde karbüratörü temizletin hava filtresini değiştirin lpg işi yapan bi yerde lpg regülatörünü kontrol ettirin benim diyeceklerim bu kadar forumda sağolsunlar daha tecrübeli arkadaşlar var yardımcı olurlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 177000
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #533 : Kasım 05, 2013, 17:24:22 »
efsane severler merhaba  arkadaşlar aracım 95 xei aracımda değişmesi gereken parçalar var bana önericeğiniz hangi markayla değiştirmeliyim parçalar şunlar :
1- debriyaj seti
2- amortisörler
3- fren balataları
4- fren diskleri                                       

herkez özeniyo kimse çözemiyo -ince 95-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #534 : Kasım 05, 2013, 18:09:39 »
efsane severler merhaba arkadaşlar aracım 95 xei aracımda değişmesi gereken parçalar var bana önericeğiniz hangi markayla değiştirmeliyim parçalar şunlar :
1- debriyaj seti
2- amortisörler
3- fren balataları
4- fren diskleri                                       

DEBRİYAJ aisin      amortisör KYB excell G   fren disk ve balataları   TRW veya VALEO

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #535 : Kasım 07, 2013, 16:58:21 »
aracım traktör gb ses çıkarmaya başladı yağ seviyesi normal 20-50 yağ var içinde neden olabilir ne yapılmalı acaba ilginize teşekkür ler şimdiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #536 : Kasım 07, 2013, 19:29:26 »
aracım traktör gb ses çıkarmaya başladı yağ seviyesi normal 20-50 yağ var içinde neden olabilir ne yapılmalı acaba ilginize teşekkür ler şimdiden.
kaç km oldu? çok önemli!!!!!!!!bu arabaların yağ değişim peryodu 10 bin km fakat 15w40     20w50 yağlar mineral yağ olduğundan max 5 bin km ömürleri vardır, dolayısiyle değişmek gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #537 : Kasım 08, 2013, 11:01:52 »
kaç km oldu? çok önemli!!!!!!!!bu arabaların yağ değişim peryodu 10 bin km fakat 15w40     20w50 yağlar mineral yağ olduğundan max 5 bin km ömürleri vardır, dolayısiyle değişmek gerekir.
çok fazla olmadı değişeli 3 bin km anca fakat en son yağ değişiminde motorsilk koymuştuk ondan süpheleniyorum aracım 6 7 ay önce çalısırken dışarıdan yanına gelen birisi çalıştığının farkına varmıyordu stop mu ettin diyordu şimdi bariz şekilde ses geliyor ek olarak gaza basarken sanki daha zorlanıyormuş gb bir hisse kapılıyorum subap ayarı ile ilgili olabilirmi acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #538 : Kasım 08, 2013, 15:26:02 »
çok fazla olmadı değişeli 3 bin km anca fakat en son yağ değişiminde motorsilk koymuştuk ondan süpheleniyorum aracım 6 7 ay önce çalısırken dışarıdan yanına gelen birisi çalıştığının farkına varmıyordu stop mu ettin diyordu şimdi bariz şekilde ses geliyor ek olarak gaza basarken sanki daha zorlanıyormuş gb bir hisse kapılıyorum subap ayarı ile ilgili olabilirmi acaba ?
araba lpg li ise sibopları kontrol ettir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #539 : Kasım 21, 2013, 16:00:19 »
Merhabalar,

Malum havalar soğudu ve araç içinde klima özellikle sabahları en çok ihtiyaç duyulan birşeydir.

Bizim araçlar da bildiğiniz gibi ısınmayı öyle kolay kolay yapmaz, motoru geç ısınır ve klimayı çalıştırsam da sıcak hemen üflemez.

Bu nedenle de tabiki kontağı çevirir çevirmez sıcak üflesin demiyorum ancak en kısa sürede nasıl klima sıcak üflemeye başlar?

Bir de klima normalde sıcak üflüyor ancak bu arabayı fırın gibi yapacak cinsten değil.

Bu konuda ne yapmam gerekir acaba?