Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 682046 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla 93-97 model eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #500 : Ekim 06, 2013, 20:14:03 »
herkese iyi akşamlar arkdaşlar.Aracımın ufak tefek sıkıntıları oluyor zamanla kafama takılan şeyler oluyor kendimce çözümler buluyorum usta usta gezdiğim oluyor ancak sıkıldım bu durumdan aracımı dinlemeden gönül rahatlığı ile binmek istiyorum hal öyleki acaba aracın motor sesi normal mi diye merak ettiğimden uzun süreli kullanımlarda radio teyp dinleyemiyorum bile. Sormak istediğim yetkili toyota servisine gidip aracı muayene ettirsem sıkıntılarını ortaya çıkarıp içimi rahat ettirilermi yoksa maddi olarak geçirirlermi bilemiyorum 1.3xe karbüratörlü aracım havaların soğumasıyla davranışlarıda değişti.2. sorumda aracı boşa alıp kullanmanın ne gb zararları var ofisten eve giderken baya uzun 6 -7 km kadar iniş var hızlanıp 80 km e kadar boşa alıyorum eve kadar geliyorum sıkınıtısı olurmu acaba ? ilginize şimdiden teşekkürler.
merhaba efsane kasalar yol sesini bariz şekilde içeri alır motor sesinden kastınız araç belli bi km yaptıktan sonra eski nesil dizel araç gibi sesmi yapıyor servis  kampanya yaptığında daha ekonomik olur vites olayınıda boşa kesinlikle atmayın yakıttan bi tasaruffu olmaz zaten boştada aynı yakıtı yakar lpg'de benzindeyken karbüratörde elektronik chutt off olması lazım ismini tam bilmiyorum yokuş aşağı ayağınızı gazdan çekince araç stop etmeyecek şekilde benzin gönderir ve ekonomi sağlar dediğim sistemin kabloları karbüratörün arka tarafında kalıyor parçanın kendisi görünmüyor ve sadece benzinde devreye girer

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #500 : Ekim 06, 2013, 20:14:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #501 : Ekim 06, 2013, 23:29:22 »
merhaba efsane kasalar yol sesini bariz şekilde içeri alır motor sesinden kastınız araç belli bi km yaptıktan sonra eski nesil dizel araç gibi sesmi yapıyor servis  kampanya yaptığında daha ekonomik olur vites olayınıda boşa kesinlikle atmayın yakıttan bi tasaruffu olmaz zaten boştada aynı yakıtı yakar lpg'de benzindeyken karbüratörde elektronik chutt off olması lazım ismini tam bilmiyorum yokuş aşağı ayağınızı gazdan çekince araç stop etmeyecek şekilde benzin gönderir ve ekonomi sağlar dediğim sistemin kabloları karbüratörün arka tarafında kalıyor parçanın kendisi görünmüyor ve sadece benzinde devreye girer
ilginiz için teşekkürler aracımın sesi normal ancak durduğum zaman tok bi ses geliyor tıp tıp tıp sanki bişeyler vuruyor gb subaplardan diye dusundum ama yine forumda okudugum bi yoruma göre efsanelerde subap ayarı olmuyormuş sanırım biraz daha kullanıp serviste bi kontrol yaptıracam sanırım içim rahat etmesi için cuf-off un yeni nesil araçlarda oldugunu bilyiorum ama bizime efsanelerde varmı onu bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #502 : Ekim 07, 2013, 12:53:57 »
arkadaşlar merhaba,
Aracımı yeni aldım, 1996 GLİ, benzinli, otomatik, 2. sahibiyim :) öncelikle bilgili arkadaşlara danışmak istiyorum, daha önceki GLİ aracımdan bildiğim kadarıyla tüm GLİ lerde klima var diye biliyorum ama bu arabada çıkmadı, ayrıca motor çok bağırıyor, otomatik olmasından dolayı mıdır ? ne yapmam gerekir, motoru açayım diyeceğim ama hızı fazla sevmiyorum bide ayrıca bu aracaın frenleri güven vermiyor, kızaklama problemi yüzünden.
Ayrıca aracın daha önceki hasarından dolayı ön kısmı iyi toplananmamış, ön TOYOTA amblemi yan sanayi mat görünüyor, ön sinyaller yan saanyi tam oturmuyor, bu parçaları bulabileceğim site veya dükkan bilgisi olan varmı ? çıkmacıda olabilir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #503 : Ekim 07, 2013, 21:42:05 »
ilginiz için teşekkürler aracımın sesi normal ancak durduğum zaman tok bi ses geliyor tıp tıp tıp sanki bişeyler vuruyor gb subaplardan diye dusundum ama yine forumda okudugum bi yoruma göre efsanelerde subap ayarı olmuyormuş sanırım biraz daha kullanıp serviste bi kontrol yaptıracam sanırım içim rahat etmesi için cuf-off un yeni nesil araçlarda oldugunu bilyiorum ama bizime efsanelerde varmı onu bilmiyorum
rica ederim tarifinize göre sübap yatakları vuruyor efsanede sübap ayarı yapılır, benim bildiğim kadarıyla yanılıyorda olabilirim vvt-i motorlar sübap ayarını kendi yapıyor ben geçen yıl ve bu sene geçen ay yaptırdım sübap ayarını üst kapak 12 valve yazan yer açılır motor soğukken sentil denen bi aletle çalışma prensibine göre 1_3_4_2 şeklinde yapılır benim araçta 1.3 xl cut of sistemi var bizim araçlarda daha önce 1994 model lada samara aracım vardı karbüratör üzerinde hiç bir bağlantısı olmayan bi fiş gördüm bayağı araştırdım en son lada club'den öğrendim cut_off olduğunu yani  karbüratörlü elektronik ateşleme bir çok araçta mevcut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #504 : Ekim 14, 2013, 20:39:51 »
herkese merhabalar.98 model xei 143750 km de  aracım var.özellikle 2. viteste çok tekleme yapıyor. bujileri değiştireli 1000 km felan oldu. ama  buji kablosunu değiştirmedim.tahminimce kablodan ama  ve başka  neden tekleme yapar?
toyota: Ben yanından geçerim sen kendinden geçersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #505 : Ekim 14, 2013, 23:40:21 »
herkese merhabalar.98 model xei 143750 km de  aracım var.özellikle 2. viteste çok tekleme yapıyor. bujileri değiştireli 1000 km felan oldu. ama  buji kablosunu değiştirmedim.tahminimce kablodan ama  ve başka  neden tekleme yapar?
Boğaz kelebeğini temizlet abi bizdede yapıyodu aynı sıkıntıyı düşük devirde tekleme olayını temizletince kesti baya bi fark etti performansda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #506 : Ekim 15, 2013, 12:44:15 »
araban lpg li ise siboplarını kontrol ettir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #507 : Ekim 18, 2013, 13:15:30 »
Boğaz kelebeğini temizlet abi bizdede yapıyodu aynı sıkıntıyı düşük devirde tekleme olayını temizletince kesti baya bi fark etti performansda.
tamirciye geçen hafta gittiğimde söylemiştim, ama gerek yok dedi. bu sefer başka yere götüreceğim. atilla amca nın dediği gibi birde subablara baktırayım. teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #508 : Ekim 20, 2013, 14:21:55 »
Arkadaşlar, gli otomatik kullanan veya bu araçalrdan anlayan var mı ? aramızda ? aracı yeni aldım, bi kaç deneyim sorum olacak,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yolumuz açık olsun Toyota'cılar!
  • Kilometre: 244500
  • Model Yılı: '94
  • 43 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #509 : Ekim 21, 2013, 16:15:33 »

aynı sıkıntı benim araçta da var (1994 1.6 GLİ).
Buji ve buji kablolarını değiştirdim. Gaz ayarı yaptırdım, beyindeki sensör arızalı çıktı, onu da değiştirdik, gaz filitresi 10 bin km'de değişmesi gerekiyormuş ben 30 binde değiştirdim; gene de 2. viteste silkeleme ve motor ilk çalışmada benzinden gaza geçtikten sonra devirde düşme oluyor.
İki tane daha işlem yaptırmam gerekiyor. Subapları ayarlatmak ve kelebeği temizletmek.
İnşallah sorun çözülür.
Burdur'da güvenebileceğimiz usta tavsiyelerinizi bekliyorum.
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini şaşırmayasın ... (Hz. Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #510 : Ekim 22, 2013, 23:09:35 »
yakın zamanda özel servise gideceğim, tavsiyelerinizi servisteki ustalara söylerim, sonucu da sizlerle paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #511 : Ekim 24, 2013, 11:04:57 »
dostlar aracım 96 model xei direksiyon çok yavaş topluyor sorun neden olabilir
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 177000
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #512 : Ekim 24, 2013, 21:43:56 »
herkeze slmlar saygılar onca arabaya bindikten sonra efsaneye geri dönüş allahım bi daha ayırmasın bizi :D
herkez özeniyo kimse çözemiyo -ince 95-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #513 : Ekim 25, 2013, 23:20:37 »
atilla bey bi konu hakkında yardım istiyorum yazdığınız aydınlatıcı bilgilerinizi okudum çok aydınlatıcı bilgiler o yüzden ilginize şimdiden teşekkürler benim aracım 95 xei aracımın motorundan ses geliyor ilk kayışların oradan sanıp dreksiyon yağ pompasını gevşetip boşa çıkardım ordan değil şarz dinamosunuda aynı şekilde denedim ordanda değil emme manifoltunda kaçak patlakta bulamadım sanırım manifoltun içinden geliyo ses sizinde fikirlerinizi alabilirmiyim (gaza basıldığında vınnnn die geliyor ses)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #514 : Ekim 26, 2013, 10:43:22 »
atilla bey bi konu hakkında yardım istiyorum yazdığınız aydınlatıcı bilgilerinizi okudum çok aydınlatıcı bilgiler o yüzden ilginize şimdiden teşekkürler benim aracım 95 xei aracımın motorundan ses geliyor ilk kayışların oradan sanıp dreksiyon yağ pompasını gevşetip boşa çıkardım ordan değil şarz dinamosunuda aynı şekilde denedim ordanda değil emme manifoltunda kaçak patlakta bulamadım sanırım manifoltun içinden geliyo ses sizinde fikirlerinizi alabilirmiyim (gaza basıldığında vınnnn die geliyor ses)
emme manifoldu plastik olan motorlarda manifold ses yapar ama çok rahatsız edicidir, ae101 lerde manifold aluminyumdur ancak conta bozukluğu yani kaçırması olabilir, bir ustaya dinletirsen contamı ? triger gergi bilyasımı? rahatça tesbit eder. bence bilya daha büyük ihtimal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #515 : Ekim 27, 2013, 23:52:12 »
tabi yaaa atilla bey çok teşekkürler hiç aklıma gelmemişti büyük ihtimalde o olabilir çünki kuru rulman sesine çok benziyor bu ses hemen yarın ustama götürüp bi baktırayım memnun oldum çok teşekkürler tekrar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #516 : Ekim 29, 2013, 16:41:11 »
Tüm üyelere iyii forumlar . 95 xei mizde eksoz manifoldu catlak km300.00 de yan sanayisi 200tl yetkili servis fiyatini bilmiyoruz manifoldu kaynatmak mi gerekir yoksa yan sanayisiyle degistirmelimiyiz yada fiyati ne kadar olursa olsun servistenmi almaliyiz .
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #517 : Ekim 29, 2013, 17:40:49 »
Tüm üyelere iyii forumlar . 95 xei mizde eksoz manifoldu catlak km300.00 de yan sanayisi 200tl yetkili servis fiyatini bilmiyoruz manifoldu kaynatmak mi gerekir yoksa yan sanayisiyle degistirmelimiyiz yada fiyati ne kadar olursa olsun servistenmi almaliyiz .

iyi bir yan sanayi de işini rahat görür. serviste çok pahalı olduğunu sanıyorum sormakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #518 : Ekim 29, 2013, 19:32:05 »
Atilla amca,

Iyi aksamlar.

Son bir kac gundur benim on yaylardan ses geliyor. Hani boyle bozulmus yaydan ses sikar ya iste oyle özellikle tumsekten gecerkrn.... yaylari wd40 ile yagladim amma ara ara devam ediyof...

Bir de sanziman yagini keneim degistorecegim. Benim 1.3 2 litreden fazla alir mi? Bir de 25 lokma ile tahliyesi acilacak. Doldurulacak tipa ise kac ile acilir?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #519 : Ekim 30, 2013, 18:07:07 »
Atilla amca,

Iyi aksamlar.

Son bir kac gundur benim on yaylardan ses geliyor. Hani boyle bozulmus yaydan ses sikar ya iste oyle özellikle tumsekten gecerkrn.... yaylari wd40 ile yagladim amma ara ara devam ediyof...

Bir de sanziman yagini keneim degistorecegim. Benim 1.3 2 litreden fazla alir mi? Bir de 25 lokma ile tahliyesi acilacak. Doldurulacak tipa ise kac ile acilir?
Müjdatım arabanın ön tarafını, gücü kuvveti ve kilosu yerinde bir arkadaşına aşağı yukarı iyice sallat, ses gelen yeri tesbit edene kadar uğraş. yağa gelince 2 kilo yeter, zaten yağı doldurunca tapadan aktığında dolduğunu anlarsın, tapanın anahtar ölçüsünü bilmiyorum. kolay gelsin.