0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
herkese iyi akşamlar arkdaşlar.Aracımın ufak tefek sıkıntıları oluyor zamanla kafama takılan şeyler oluyor kendimce çözümler buluyorum usta usta gezdiğim oluyor ancak sıkıldım bu durumdan aracımı dinlemeden gönül rahatlığı ile binmek istiyorum hal öyleki acaba aracın motor sesi normal mi diye merak ettiğimden uzun süreli kullanımlarda radio teyp dinleyemiyorum bile. Sormak istediğim yetkili toyota servisine gidip aracı muayene ettirsem sıkıntılarını ortaya çıkarıp içimi rahat ettirilermi yoksa maddi olarak geçirirlermi bilemiyorum 1.3xe karbüratörlü aracım havaların soğumasıyla davranışlarıda değişti.2. sorumda aracı boşa alıp kullanmanın ne gb zararları var ofisten eve giderken baya uzun 6 -7 km kadar iniş var hızlanıp 80 km e kadar boşa alıyorum eve kadar geliyorum sıkınıtısı olurmu acaba ? ilginize şimdiden teşekkürler.
merhaba efsane kasalar yol sesini bariz şekilde içeri alır motor sesinden kastınız araç belli bi km yaptıktan sonra eski nesil dizel araç gibi sesmi yapıyor servis kampanya yaptığında daha ekonomik olur vites olayınıda boşa kesinlikle atmayın yakıttan bi tasaruffu olmaz zaten boştada aynı yakıtı yakar lpg'de benzindeyken karbüratörde elektronik chutt off olması lazım ismini tam bilmiyorum yokuş aşağı ayağınızı gazdan çekince araç stop etmeyecek şekilde benzin gönderir ve ekonomi sağlar dediğim sistemin kabloları karbüratörün arka tarafında kalıyor parçanın kendisi görünmüyor ve sadece benzinde devreye girer
ilginiz için teşekkürler aracımın sesi normal ancak durduğum zaman tok bi ses geliyor tıp tıp tıp sanki bişeyler vuruyor gb subaplardan diye dusundum ama yine forumda okudugum bi yoruma göre efsanelerde subap ayarı olmuyormuş sanırım biraz daha kullanıp serviste bi kontrol yaptıracam sanırım içim rahat etmesi için cuf-off un yeni nesil araçlarda oldugunu bilyiorum ama bizime efsanelerde varmı onu bilmiyorum
herkese merhabalar.98 model xei 143750 km de aracım var.özellikle 2. viteste çok tekleme yapıyor. bujileri değiştireli 1000 km felan oldu. ama buji kablosunu değiştirmedim.tahminimce kablodan ama ve başka neden tekleme yapar?
Boğaz kelebeğini temizlet abi bizdede yapıyodu aynı sıkıntıyı düşük devirde tekleme olayını temizletince kesti baya bi fark etti performansda.
herkese merhabalar.98 model xei 143750 km de aracım var.özellikle 2. viteste çok tekleme yapıyor. bujileri değiştireli 1000 km felan oldu. ama buji kablosunu değiştirmedim.tahminimce kablodan ama ve başka neden tekleme yapar?aynı sıkıntı benim araçta da var (1994 1.6 GLİ).Buji ve buji kablolarını değiştirdim. Gaz ayarı yaptırdım, beyindeki sensör arızalı çıktı, onu da değiştirdik, gaz filitresi 10 bin km'de değişmesi gerekiyormuş ben 30 binde değiştirdim; gene de 2. viteste silkeleme ve motor ilk çalışmada benzinden gaza geçtikten sonra devirde düşme oluyor.İki tane daha işlem yaptırmam gerekiyor. Subapları ayarlatmak ve kelebeği temizletmek.İnşallah sorun çözülür.Burdur'da güvenebileceğimiz usta tavsiyelerinizi bekliyorum.
atilla bey bi konu hakkında yardım istiyorum yazdığınız aydınlatıcı bilgilerinizi okudum çok aydınlatıcı bilgiler o yüzden ilginize şimdiden teşekkürler benim aracım 95 xei aracımın motorundan ses geliyor ilk kayışların oradan sanıp dreksiyon yağ pompasını gevşetip boşa çıkardım ordan değil şarz dinamosunuda aynı şekilde denedim ordanda değil emme manifoltunda kaçak patlakta bulamadım sanırım manifoltun içinden geliyo ses sizinde fikirlerinizi alabilirmiyim (gaza basıldığında vınnnn die geliyor ses)
Tüm üyelere iyii forumlar . 95 xei mizde eksoz manifoldu catlak km300.00 de yan sanayisi 200tl yetkili servis fiyatini bilmiyoruz manifoldu kaynatmak mi gerekir yoksa yan sanayisiyle degistirmelimiyiz yada fiyati ne kadar olursa olsun servistenmi almaliyiz .
Atilla amca,Iyi aksamlar. Son bir kac gundur benim on yaylardan ses geliyor. Hani boyle bozulmus yaydan ses sikar ya iste oyle özellikle tumsekten gecerkrn.... yaylari wd40 ile yagladim amma ara ara devam ediyof...Bir de sanziman yagini keneim degistorecegim. Benim 1.3 2 litreden fazla alir mi? Bir de 25 lokma ile tahliyesi acilacak. Doldurulacak tipa ise kac ile acilir?