0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar. 1.3 xe lpgli corollam var. usta aracıma 1 yıl kadar önce ngk bkr6ekub çift tırnaklı bir buji takmıştı. performansı iyiydi ve az yakıyordu aracım. aracım yağ yaktığı için bujilerden özellikle bir tanesi sürekli yağlanıyordu. usta yağlanan bujileri tornaya tutup temizleyip takıyordu. ancak bir süre önce bujileri değiştirmeye karar verdim ve öneriler üzerine servisten orjinal hava filtresi ve "genuine parts" kutusu içerisinde denso tek tırnaklı buji aldım. ancak yakıtım arttı. bu kez de önceki 2 tırnaklı ngk bujilerden almak istediğimde ngk brk6ekub model bujinin marea, renault9, corsa gibi araçlar için uygun olduğunu benim aracıma uygun olmadığını öğrendim. aracımda motorun soğuk olduğu zamanlar 2. marşta çalışıyor. sorum şu;üzerindeki bujiler kalmalı mı?değiştirmem gerekirse çift tırnak buji mi alayım?ngk bpr5eya-11 ile denso w16exru-11 bujileri arasında fark var mı?akünün yeni olmasına rağmen neden soğukken 2. marşta çalışıyor? bujiden yapar mı?ayda 1 litre yağ yakması/eksiltmesi normal mi?......................
Cumhur bey , ayni aractan bende de var. Bujileriniz w16exru dir. Ngk da olur. Kullanici kılavuzu nda yazar. Aracijizin yag eksiltmesi krank kecelerinden bir de ust subap contasindan sizdiriyordur. Kece ve contalari yenileyin...
müjdat bey, aracımda gözle görünür bir yağ damlatma yok. krank keçeleri yeni değişti. 2 buji temiz, 1 buji kısmen yağlı, 1 buji ise çok yağlı ve kurumlu çıkıyor. soldan 2. sıradaki, diğerlerine göre daha aşağıda olan buji. subap contasından sızdırıyor olabilir demişsiniz. subap contasından sızdırıyorsa, gözle görünür mü? yoksa içe sızdırıp içeride yanar mı? dolayısıyla bujinin kurumlaşması, yağlanması ve yağ eksilmesi bundan mıdır? 1500 km de 1 litre yağ eksiltiyor.ayrıca bagajımda bir adet conta takımı var. subap contası, conta takımının içinde oluyor mu?
aracımın yakıt tüketimi çok arttı sorun bujilerden kaynaklı olabilirmi yoksa lpg regülatörünün değişmesi çözüm olurmu ? buji lerden kaynaklı ise belirtileri nelerdir ?
Arkadaşlar dün akşam aracımın hararet seviyesinin yükseldiğini fark ettim. Bu sabah aracımı çalıştırdım fan motoru çalışıyor fakat hararet yine yükseliyordu bende kontak kapatıp motor suyuna bakayım dedim birde baktım motor suyu deposundaki hortumda hiç ıslaklık yok bidonda boş gibi geldi hemen biraz su ekleyip aracı çalıştırdım. Hararet şimdi orta seviyeyi geçmez oldu Merak ettiğim ise dışarıdan su eklemenin bir zararı olur mu bu araçların hava yapma gibi sorunları var mıdır? Cevaplarınız için teşekkürler.
radyatörün kapağını açıp antifiriz seviyesini kontrol et silme dolu olacak sonra kapağı iyice sıkıştır, sonrada yandaki su kabının seviyesini kontrol et. bir saat filan arabanın durduğu yerin altına bak su akıntısı olmuş mu? varsa kaçağı gidert, yoksa bir kaç gün motor soğukken sıvı kontrolunu yap eksiltme oluyormu? yoksa mesele yok varsa radyatör kapağını değiştir. kolay gelsin.
Merhaba forum daki ilk sorumu soruyorum. 98 corolla xl aracıma 2 yıl kadar evvel sanayi de klima taktırdım. sadece klima yüzünden epey gittim geldim sanayiye. Neyse problem şu aracın klima devreye girdiğinde rolantiyi düzenleyecek sistem kurulu olmadığı için devir düşüklüğü oluyor bu da rahatsız edici bir durum tabi bu parçanın adını ne klimacı net olarak söylüyor ne yetkili servis ne de karbüratörcü. Çakmasını yapalım diyorlar rölanti devrini düzenlemek için bende onu istemiyorum. klimayı devreye aldığımda rölantiyi yükseltecek bir valf ve bunun karbüratör üstündeki bağlantısı lazım epey bir araştırdım nette ama bu parçayı bulamadım. Bana hangi parça lazım bilen varsa yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
Hocam bakin benim a acimda klimali. 1.3xe 97 model. Klimayi actigimda rolanti otomatik oldugundan kendisi ayarlıyor. Benim klima orjinal yani fabrika cikisli...
Merhaba,Bahsettiğiniz parcanin adi idle-up olup sonradan karburatore eklenebilir.A/C düğmesine bastiginizda elektrikli yada diyafram yardimi ile vakum etkisiyle, gaz kelebeğini belirli bir miktar (takribi 200d/dk) acan mekanizmadır.Cakmasi dediğimiz, sonradan takılan klimalar da bu sistem elektrikli olarak monte edilir, orijinal vakum ile calisan sistem fiyat olarak sizi yipratabilir.
Çok teşekkürler şimdi bu parçayı yurtdışından falan getirtebilirmiyim ona bakicam araca sonradan takılan klima da toyota kliması kompresör üstünde denso yazıyor hem sadece bu parça eksikti teşekkürler tekrar bir kaç sorum.daha olacak birazlardan
Klimanin orijinal kompresöre sahip olması ve parçaların temininden ziyade mekanizmanın doğru calisacak şekilde montajini yapabilecek usta sorunu yaşayabilirsiniz, yanlis ayarlarda yuksek yakit tüketimi yada ile IP etkisizliği gibi sorunlarla karsilaşabilirsiniz.Ustanın hem karbüratör un hem de klimanin dilinden anlaması lazim, eğer bu riski alamayacaksaniz herkesin yaptigi gibi elektrik tahrikli idle-up taktirabilirsiniz (anladigim kadari ile orijinal vakumlu sistem taraftarisiniz).
Arkadaşlar bu araçlarda egzantrik kayışının kopması bir soruna neden olur mu? Bazı forumlarda bir şey olmadığı yazıyor ama emin olamadım