Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 682089 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla 93-97 model eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #420 : Ağustos 16, 2013, 15:26:31 »
Atilla amca gecen yaz mavi renkli antifirizle degistirdim. Kirmiz renkli daha mi iyi sogutur...?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #420 : Ağustos 16, 2013, 15:26:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #421 : Ağustos 16, 2013, 15:35:18 »
Müjdat hiç antifirizi ve soğutma suyunu değiştirdinmi ? değiştirmediysen kırmızı biolojik antifiriz %50 ve saf su %50 olarak değiştir. öncede biraz radyatöre hortumla su vererek 10 15 dakika radyatörü ve motoru temizle.
Atilla abi, ben komple antifiriz koydurdum sheelde ama yeşil,sıkıntı olurmu?
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #422 : Ağustos 16, 2013, 16:38:20 »
bugun aracımın yağını değiştirdim birde motorsilk ürününden aldım denemek amaçlı usta koydu yağı akşam yağ seviyesine baktım motor soğukken ileriye dönük km ve yağ yakma hesabı yapmak için ancak yağ seviyesinin max çizgisini yaklasık 2 cm geçtiğini farkettim.aklıma takıldı forumda biraz araştırdım genelde fazla yağın motora zarar vereceğine yönelik yorumlar vardı şimdi yağın bir kısmını tahliye etmelimiyim yoksa fazla olmasının bir zararı yokmu yardımcı olursanız sevnirim arkdaşlar ona göre işlem yapacağım...not : yağ çubuguna konulan max min çizgileri bir anlam ifade etmese koymazlardı diye düşünüyorum ustaların saçmalaması işte kontrollu şekilde koysalar aldıkları parayı hak etseler bizimde içimiz rahat olsa extradan işlem çıkmasa ama nerde :/
1.3 3 litre alır 110 kasanın yağ filtresi takılırsa 3.2 litre alıyor fazla yağ keçeleri bozar bi yerlerden yağ atar fazla yağı boşalttırın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #423 : Ağustos 16, 2013, 16:47:14 »
Atilla amca ve diger toyotadaslar,

Bir sorum olacak ozellikle ae101 1.3 araci olanlara... benim memleket mersin.... dun 0 rakimdan 1200 rakima yaylaya ciktim. Cikarken aracta 4 kisi arti bagaj epey yukluydu. Bizim bhrada tabiri caizse essek snirtan yokuslar var yayla yollarinda benzinle cikmama ve de araci yormama ragmen aracin hararet ibresi ortadan az yukati cikti. Ben de araci sondurmeden rolangide kaputu actim. Radyatore su doktum ve hemen ortaya geri geldi ibre... arkadaslar hava sicakligi 38 dereceydi. Zorlamama ragmen bu kadar yukwelmesi hararetin normal mi? Bir de radyator fanini buyutsem ya da hararet musurunu yenilesem mi? Ne dersiniz?
merhaba ben iki yıl önce aldığımda radyatörü değiştirdim komple su eklemeden yeşil antifiriz doldurdum yaz kış duruyor benimkide sıcak havalarda biraz ortayı geçiyor bizim araçlarda fan müşürü termostatın orda bulunur diğer bazı araçlar gibi radyatör üzerinde mevcut değil bide aracı stop ettikten sonra devreye girmez fan çalışırken kontağı tamamen kapatırsanız fanda devreden çıkar toyota kendine güvenmiş sistemi öyle yapmış demekki  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #424 : Ağustos 16, 2013, 16:50:44 »
Atilla amca gecen yaz mavi renkli antifirizle degistirdim. Kirmiz renkli daha mi iyi sogutur...?
kırmızı antifiriz ömür bakımından çok çok uzun ömürlü ve discovery de gördüm eski arabalara % 100 kırmızı koyuyorlar ve su kaynatma olayı kökten bitiyor. çünkü kaynama derecesi aklımda kaldığına göre 160-170C
Atilla abi, ben komple antifiriz koydurdum sheelde ama yeşil,sıkıntı olurmu?
Can bir sıkıntı olmaması lazım ben senin yerinde olsam 1litresini boşaltır yerine saf su koyardım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #425 : Ağustos 16, 2013, 17:10:36 »
Can bir sıkıntı olmaması lazım ben senin yerinde olsam 1litresini boşaltır yerine saf su koyardım.
Teşekkür ederim Atilla abi,arabam bugün İzmir'den geliyor,hemen yaparım.
Bu arada aranan araç arayanlar bölümüne yazdım ama abi,babamın arabasını sattım şimdi onu da toyotacı yapmaya çalışıyorum.Bildiğiniz araçlar varsa değerlendirebilirim (Maksimum 14.500 tl çıkartabiliyorum ve klima şartımız var)2004-2005 Yaris yada 99-2000 model 1.3 corolla olabilir.Aklınızda bulunsun abi.Eğer umduğumu bulamazsam 97-99 honda 1.4 is alacağım kendime,benim corolla da babamda kalacak.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '96
« Yanıtla #426 : Ağustos 18, 2013, 23:03:04 »
bu tip parçalarda fiyatın üstünde durma, mühim olan orj. parçayı temin edebilmek.

Valla Atilla abi, orjinal mi bilmiyorum ama takdırdım artık. Bir şey daha soracağım. Geçenlerde farları açık unutmuşum, akü bitti. Arkadaşım farları kontağa bağlat dedi, bana da mantıklı geldi. Peki bunu yapmak ileride bir sıkıntı oluşturur mu? Yok birşey olmaz diyorsanız bu işi sanayideki herhangi bir oto elektriğinden anlayan usta yapabilir mi? Boşuna özel servise gitmeyeyim diyorum.
96 1.6 gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #427 : Ağustos 19, 2013, 00:04:40 »
Valla Atilla abi, orjinal mi bilmiyorum ama takdırdım artık. Bir şey daha soracağım. Geçenlerde farları açık unutmuşum, akü bitti. Arkadaşım farları kontağa bağlat dedi, bana da mantıklı geldi. Peki bunu yapmak ileride bir sıkıntı oluşturur mu? Yok birşey olmaz diyorsanız bu işi sanayideki herhangi bir oto elektriğinden anlayan usta yapabilir mi? Boşuna özel servise gitmeyeyim diyorum.
Mustafa benim ae 101 de ben çok kere aküyü bitirdim sonra kendim lamba devresine buzer( mikro çok küçük) ilave ederek sorunu çözdüm. kontak devresiyle oynama kontak rölesi kaldırmaz. ben buzeri gösterge paneline monte ettim cereyanıda gösterge ampulü filminden aldım. herhangi bir tv tamircisi yapar yeterki paneli sök veya söktür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '96
« Yanıtla #428 : Ağustos 19, 2013, 12:29:42 »
Mustafa benim ae 101 de ben çok kere aküyü bitirdim sonra kendim lamba devresine buzer( mikro çok küçük) ilave ederek sorunu çözdüm. kontak devresiyle oynama kontak rölesi kaldırmaz. ben buzeri gösterge paneline monte ettim cereyanıda gösterge ampulü filminden aldım. herhangi bir tv tamircisi yapar yeterki paneli sök veya söktür.

Tamam abi öyle yapalım o zaman. Peki o bahsettiğiniz buzerı ilçe oto sanayisinde bulabilir miyim? (Alaşehir/MANİSA)... İşleri yapacak usta Alaşehirde, malzemeyi de oradan bulabilirsek iyi olur.
96 1.6 gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #429 : Ağustos 19, 2013, 12:54:15 »
selam
toyota corolla 1994 otomatik vitesleri nasıl bilirsiniz? lpg de yakıt tüketimi? şanzıman problemleri kronikmi? çekiş gücü? vs. gibi bilgileri kullanıcılardan öğrenmek isterim. tşkr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #430 : Ağustos 19, 2013, 13:38:38 »
Tamam abi öyle yapalım o zaman. Peki o bahsettiğiniz buzerı ilçe oto sanayisinde bulabilir miyim? (Alaşehir/MANİSA)... İşleri yapacak usta Alaşehirde, malzemeyi de oradan bulabilirsek iyi olur.
elektronik malzeme satıcılarında bulunur, kalın 5 kuruş ebadındadır. alaşehirde tanıdığın tv tamircisine sor varsa ne ala yoksada getirtir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #431 : Ağustos 19, 2013, 16:06:14 »
selam
toyota corolla 1994 otomatik vitesleri nasıl bilirsiniz? lpg de yakıt tüketimi? şanzıman problemleri kronikmi? çekiş gücü? vs. gibi bilgileri kullanıcılardan öğrenmek isterim. tşkr

bu sorularıma ek olarak bu mesajı yazıyorum
1.6 corolla almayı düşünüyorum ancak 1.6 Gli gücüm yetmiyor. sonunda i olmayanları alırsak ne gibi dezavantajlar yaşarım? Xei nin Gli den farkı nedir? tşkr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #432 : Ağustos 19, 2013, 18:09:22 »

bu sorularıma ek olarak bu mesajı yazıyorum
1.6 corolla almayı düşünüyorum ancak 1.6 Gli gücüm yetmiyor. sonunda i olmayanları alırsak ne gibi dezavantajlar yaşarım? Xei nin Gli den farkı nedir? tşkr

Gli de dort cam otomatik.  Ayrica kapi cereve seritleri krom. Koltuklar kadifedir. Bir de gli ler beygir gucu yuksektir. Xei de sadece on camlar otomatiktir. Koltuklar kumastir. Sonu i ile bitenler enjeksiyonludur. Digerleri karbiratorlu dur. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #433 : Ağustos 19, 2013, 19:25:10 »
Gli de dort cam otomatik.  Ayrica kapi cereve seritleri krom. Koltuklar kadifedir. Bir de gli ler beygir gucu yuksektir. Xei de sadece on camlar otomatiktir. Koltuklar kumastir. Sonu i ile bitenler enjeksiyonludur. Digerleri karbiratorlu dur. 
xli, xei ve gli nin motor gücü aynıdır. donanım farkı vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #434 : Ağustos 19, 2013, 22:36:38 »
Iyi bilirim, sanzuman sorunu falan olmaz, kronigi birak, akut da olmaz. 315bin km.de, bir iki defa yagini degistirdim, sifir gibi hala.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #435 : Ağustos 20, 2013, 09:01:28 »
bende oto vites corolla alma aşamasındayım. herşey iyi güzel ancak kafamdaki tek soru işareti bikaç sene sonra satmaya kalktığımda sıkıntı yaşarmıyım? ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #436 : Ağustos 21, 2013, 14:36:56 »
merhaba.. 95 model 1.3 xe corollam var. gaz beyni 6 ay önce atiker marka olarak değişti. son  1 aydır aracı çalıştırdığımda, gaza bastığım anda gaz beyninden bir uğultu geliyor. bir kaç dakika sonra kesiliyor. yalnız bu durum her motoru çalıştırdığımda değil de gece bırakıp sabah çalıştırdığımda ya da sabah bırakıp akşam çalıştırdığımda oluyor. bu bir problem midir? ve nasıl çözülür?
ayrıca rolanti ayarı da motor ısındıktan sonra ya 1. de kalıyor ya da 1.2 de. yani sabit şekilde kalmıyor. sürekli değişiyor. bu gaz beyninden gelen uğultuyla alakalı mıdır? bu bir sorun oluşturur mu?
1995 corolla - 1.3 xe - lpg - 120.000 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #437 : Ağustos 21, 2013, 17:06:37 »
merhaba.. 95 model 1.3 xe corollam var. gaz beyni 6 ay önce atiker marka olarak değişti. son  1 aydır aracı çalıştırdığımda, gaza bastığım anda gaz beyninden bir uğultu geliyor. bir kaç dakika sonra kesiliyor. yalnız bu durum her motoru çalıştırdığımda değil de gece bırakıp sabah çalıştırdığımda ya da sabah bırakıp akşam çalıştırdığımda oluyor. bu bir problem midir? ve nasıl çözülür?
ayrıca rolanti ayarı da motor ısındıktan sonra ya 1. de kalıyor ya da 1.2 de. yani sabit şekilde kalmıyor. sürekli değişiyor. bu gaz beyninden gelen uğultuyla alakalı mıdır? bu bir sorun oluşturur mu?

Cumhur bey, karbiratorun sol tarafinda bjr vida var onu kisin rolanfiyi 800 lere indirin... 250 km gitti niz mi tup beyni takildiktan sonra?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "GLI"
  • Kan Grubu: ---
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #438 : Ağustos 22, 2013, 16:49:35 »
iyi günler herkese. iki haftadır filan 97 gli'mde bi problem yaşamaktayım. düz yolda giderken araba sağa sola yalpa yapmaya başladı. bu durum viraja girmesini, hızlanmasını da etkiliyor doğal olarak. geçen hafta ustaya götürdüğümde salıncak fişeklerinin bittiğini, değişince düzeleceğini söyledi. neyse lifte çıkarınca sağ dış akis körüğünün de paramparça olduğunu gördük, onu da değiştirdik(halbuki değişeli 1 ay olmuştu hemen dağılmış). fakat yaptırdıktan 1 2 gün sonra filan yine aynı problemlerle karşılaşmaya başladım. özellikle hafif tümseklerde filan araba beşik gibi sallanmaya başlıyor. problemin arkadan olduğunu arabayı elimle sallayınca farkettim. bastırıp bırakınca da resmen yaylanıyor. eğilip amortisörlere baktığım zaman da içteki krom çubuğun simsiyah yağ olduğunu gördüm. ilk aracım, 2 yıldır kullanmaktayım 40.000 km yaptım ve ilk kez bu sorunla karşılaştım. ancak kasislere girince filan lıkırtı ses yok. sizce bu durum neden kaynaklanıyor olabilir? amortisörler patlamış olabilir mi?
Çıkarım senle her yola..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #439 : Ağustos 22, 2013, 19:22:41 »
iyi günler herkese. iki haftadır filan 97 gli'mde bir problem yaşamaktayım. düz yolda giderken araba sağa sola yalpa yapmaya başladı. bu durum viraja girmesini, hızlanmasını da etkiliyor doğal olarak. geçen hafta ustaya götürdüğümde salıncak fişeklerinin bittiğini, değişince düzeleceğini söyledi. neyse lifte çıkarınca sağ dış akis körüğünün de paramparça olduğunu gördük, onu da değiştirdik(halbuki değişeli 1 ay olmuştu hemen dağılmış). fakat yaptırdıktan 1 2 gün sonra filan yine aynı problemlerle karşılaşmaya başladım. özellikle hafif tümseklerde filan araba beşik gibi sallanmaya başlıyor. problemin arkadan olduğunu arabayı elimle sallayınca farkettim. bastırıp bırakınca da resmen yaylanıyor. eğilip amortisörlere baktığım zaman da içteki krom çubuğun simsiyah yağ olduğunu gördüm. ilk aracım, 2 yıldır kullanmaktayım 40.000 km yaptım ve ilk kez bu sorunla karşılaştım. ancak kasislere girince filan lıkırtı ses yok. sizce bu durum neden kaynaklanıyor olabilir? amortisörler patlamış olabilir mi?
Ufuk çok güzel bir araban var, Allah kazadan beladan korusun. normalde amortisörler 70-100 bin km de işlevini yitirir ama bu arabalarda ses filan kolay kolay yapmadığından başka şekillerde hata verir. yol tutuşu zayıflar , araba fazla yaylanır, en ufak kasiste sıkıntı yaşatır. senin fişeklerin bozulmasına amortisörlerin sebep olmuş olmalı çünkü kolay kolay bozulmaz. sen ön arka bir takım kyb excell g gazlı amortisör takıcaksın , tokico da olabilir oda oem parçadır ama ben hiç kullanmadım.