Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 682062 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla 93-97 model eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #400 : Ağustos 05, 2013, 17:36:02 »
Arkadaşlar araba yağ eksiltmeye başladı lpg takıldıktan sonra..
 ustaya götürdüm bugün hem yağ değişme zamanı gelmişti hemde bi bakım yaptırdım ufakdan ustayla konuşmamızda motor yapılması gerek falan dedi ama sonra biz bunlara sekman atarak motor yapılma aşamasını epey ileriye atabiliyoruz dedi sizce doğru bir yöntem mi bu..
 sonra biraz daha baktı yağını kontrol ederek biraz daha sür dedi bakalım ne gösterecek bundan sonra...
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #400 : Ağustos 05, 2013, 17:36:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #401 : Ağustos 05, 2013, 18:18:22 »
Dogrudur sekman ararak erteliyo yag yakimi buyuk oranda duruyo. Arac model ve km nedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #402 : Ağustos 05, 2013, 20:29:39 »
arkdaşlar bir forumda rastladım bunlara çok hoş temin edebileceğimizz bir yer varmıdır acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #403 : Ağustos 05, 2013, 20:44:13 »
Tabiki var temin edebileceginiz birini tanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #404 : Ağustos 06, 2013, 00:45:51 »
Dogrudur sekman ararak erteliyo yag yakimi buyuk oranda duruyo. Arac model ve km nedir.

Ae101 kasa işte 2000 model 220bin km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #405 : Ağustos 06, 2013, 00:54:49 »
Hocam ae101 kasanin 2000 modeli yok ama sizin ki o kasanin bi ust modeli kedi gozu far olani anladigim kadariyla. Km cok asiri degil tabi toyotaya gore. Ama emin olarak soyleyebilirim bu vvti motor olan 2001-2002 lerde kronik fabrikasyon yag yakma problemi var. Bi arkadasimiz 2002 model vvti motoruna sekman attridi surekli yag yakma problemi yuzunden. Suan sikintisi yok gayet de memnun. Yanilmiyorsam 1300 tl civarina bitirdi bu islemi. Sizin araciniz da yag yakmamasi gerkiyor. Onceki sahipleri bakimlarini periyodik yapmadiysalar bundan kaynaklanan bi sikinti olabilir yag yakmasi. Ustanizla danisarak yapacagi sekman islemine ne kadar garanti verecek ise ona gore bir karar vermenizi tavsiye ederim. Kisa vadedeyse ve cok yag yakiyosa araci hemen satmak niyetiniz yoksa komle yaptirmanizi tavsiye ederim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #406 : Ağustos 06, 2013, 02:05:02 »
Tabiki var temin edebileceginiz birini tanıyorum
nasıl temin edeblrız bi fıyat vereblırmısın ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #407 : Ağustos 06, 2013, 02:10:23 »
Bu arkadas ile irtibat kurarak temin edebilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #408 : Ağustos 06, 2013, 03:56:20 »
Hocam ae101 kasanin 2000 modeli yok ama sizin ki o kasanin bir ust modeli kedi gozu far olani anladigim kadariyla. Km cok asiri degil tabi toyotaya gore. Ama emin olarak soyleyebilirim bu vvti motor olan 2001-2002 lerde kronik fabrikasyon yag yakma problemi var. bir arkadasimiz 2002 model vvti motoruna sekman attridi surekli yag yakma problemi yuzunden. Suan sikintisi yok gayet de memnun. Yanilmiyorsam 1300 tl civarina bitirdi bu islemi. Sizin araciniz da yag yakmamasi gerkiyor. Onceki sahipleri bakimlarini periyodik yapmadiysalar bundan kaynaklanan bir sikinti olabilir yag yakmasi. Ustanizla danisarak yapacagi sekman islemine ne kadar garanti verecek ise ona gore bir karar vermenizi tavsiye ederim. Kisa vadedeyse ve cok yag yakiyosa araci hemen satmak niyetiniz yoksa komle yaptirmanizi tavsiye ederim.

Hocam bizim araç Sw olduğu için bunların 2000 modeli var ama 97 diyebilirim yani çok önemli değil model araba ae101...

Bakalım biraz daha test edeceğiz arabayı ona göre bi yol çizeceğiz artık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3249 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #409 : Ağustos 06, 2013, 11:03:37 »
 ustaya götürdüm bugün hem yağ değişme zamanı gelmişti hemde bir bakım yaptırdım ufakdan ustayla konuşmamızda motor yapılması gerek falan dedi ama sonra biz bunlara sekman atarak motor yapılma aşamasını epey ileriye atabiliyoruz dedi sizce doğru bir yöntem mi bu..
 sonra biraz daha baktı yağını kontrol ederek biraz daha sür dedi bakalım ne gösterecek bundan sonra...
Motor açılmadan tam olarak nelerin değişmesi gerektiği belli olmaz. Motor açıldığında, iyi bir usta, titizlikle incelerse, iyi bir tespitte bulunabilir. Gerekli parçaları da kesinlikle kaliteli almanızı öneririm. İyi bir işçilikle, uzun yıllar sorun çıkarmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #410 : Ağustos 06, 2013, 11:50:10 »
 ustaya götürdüm bugün hem yağ değişme zamanı gelmişti hemde bir bakım yaptırdım ufakdan ustayla konuşmamızda motor yapılması gerek falan dedi ama sonra biz bunlara sekman atarak motor yapılma aşamasını epey ileriye atabiliyoruz dedi sizce doğru bir yöntem mi bu..

Hocam 10 bin lac litre eksiltiyor...? Ayrica motorun krank kecesinden ust supap kapak contasindan sizma var mi?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #411 : Ağustos 06, 2013, 20:39:01 »
Bu arkadas ile irtibat kurarak temin edebilirsiniz
hangi arkadas ile ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #412 : Ağustos 06, 2013, 21:48:07 »
Profilini paylastim murat ok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #413 : Ağustos 08, 2013, 00:53:11 »
95 model 1.3 corollam var. servisten orjinal buji ve hava filtresi aldım. servisin benim aracıma verdiği bujiler DENDO W16EXRU11. orjinal toyota kutusunda geldi tanesinin fiyatı 11 tl. gelir gelmez netten fiyatlarına baktım, bu bujiler her yerde 5 lira maalesef. hava filtresini de 45 liraya aldım. ona bakmaya korkuyorum. servisten buji isterken  kulağınıza küpe olsun.
bir uyarı daha, aracınıza asla elf motor yağı koymayın. hele hele 20/50 asla koymayın. 2 haftada 2 litre yağ yaktı.
1995 corolla - 1.3 xe - lpg - 120.000 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #414 : Ağustos 08, 2013, 20:21:18 »
95 model 1.3 corollam var. servisten orjinal buji ve hava filtresi aldım. servisin benim aracıma verdiği bujiler DENDO W16EXRU11. orjinal toyota kutusunda geldi tanesinin fiyatı 11 tl. gelir gelmez netten fiyatlarına baktım, bu bujiler her yerde 5 lira maalesef. hava filtresini de 45 liraya aldım. ona bakmaya korkuyorum. servisten buji isterken  kulağınıza küpe olsun.
bir uyarı daha, aracınıza asla elf motor yağı koymayın. hele hele 20/50 asla koymayın. 2 haftada 2 litre yağ yaktı.
cumhur senin piyasadan 5 liraya alacağın buji servisten aldığın buji değil hava filtresi de öyle. servisten almaktan vaz geçme.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #415 : Ağustos 15, 2013, 20:02:07 »
Bütün servis grupları öyledir bende servis dışında japon parçası satan bi yerden aldım 25 tl bujiler hava filtresi 15 tl idi bahsettiğiniz yağı hiç kullanmadım 1.3 101 kasanın çoğunda yağ eksiltme sorunu var 10w40 kullanıyorum 1000 kmde yarım litre eksiltiyor yağ değişiminde Atilla amcanın tavsiyesi 10w60 kullanacam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #416 : Ağustos 15, 2013, 20:54:11 »
bugun aracımın yağını değiştirdim birde motorsilk ürününden aldım denemek amaçlı usta koydu yağı akşam yağ seviyesine baktım motor soğukken ileriye dönük km ve yağ yakma hesabı yapmak için ancak yağ seviyesinin max çizgisini yaklasık 2 cm geçtiğini farkettim.aklıma takıldı forumda biraz araştırdım genelde fazla yağın motora zarar vereceğine yönelik yorumlar vardı şimdi yağın bir kısmını tahliye etmelimiyim yoksa fazla olmasının bir zararı yokmu yardımcı olursanız sevnirim arkdaşlar ona göre işlem yapacağım...not : yağ çubuguna konulan max min çizgileri bi anlam ifade etmese koymazlardı diye düşünüyorum ustaların saçmalaması işte kontrollu şekilde koysalar aldıkları parayı hak etseler bizimde içimiz rahat olsa extradan işlem çıkmasa ama nerde :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #417 : Ağustos 15, 2013, 22:17:54 »
bugun aracımın yağını değiştirdim birde motorsilk ürününden aldım denemek amaçlı usta koydu yağı akşam yağ seviyesine baktım motor soğukken ileriye dönük km ve yağ yakma hesabı yapmak için ancak yağ seviyesinin max çizgisini yaklasık 2 cm geçtiğini farkettim.aklıma takıldı forumda biraz araştırdım genelde fazla yağın motora zarar vereceğine yönelik yorumlar vardı şimdi yağın bir kısmını tahliye etmelimiyim yoksa fazla olmasının bir zararı yokmu yardımcı olursanız sevnirim arkdaşlar ona göre işlem yapacağım...not : yağ çubuguna konulan max min çizgileri bir anlam ifade etmese koymazlardı diye düşünüyorum ustaların saçmalaması işte kontrollu şekilde koysalar aldıkları parayı hak etseler bizimde içimiz rahat olsa extradan işlem çıkmasa ama nerde :/
herhalde 4 litre yağ koydu birde üstüne üstlük katkı maddesi nereden baksan 1.2 litre fazla var onu emme veya boşaltma yoluyla yok et . fazla yağ motora zarar verir. bir daha asla katkı koyma motora çok çok fazla zararı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #418 : Ağustos 16, 2013, 14:22:23 »
Atilla amca ve diger toyotadaslar,

Bir sorum olacak ozellikle ae101 1.3 araci olanlara... benim memleket mersin.... dun 0 rakimdan 1200 rakima yaylaya ciktim. Cikarken aracta 4 kisi arti bagaj epey yukluydu. Bizim bhrada tabiri caizse essek snirtan yokuslar var yayla yollarinda benzinle cikmama ve de araci yormama ragmen aracin hararet ibresi ortadan az yukati cikti. Ben de araci sondurmeden rolangide kaputu actim. Radyatore su doktum ve hemen ortaya geri geldi ibre... arkadaslar hava sicakligi 38 dereceydi. Zorlamama ragmen bu kadar yukwelmesi hararetin normal mi? Bir de radyator fanini buyutsem ya da hararet musurunu yenilesem mi? Ne dersiniz?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #419 : Ağustos 16, 2013, 15:16:39 »
Atilla amca ve diger toyotadaslar,

Bir sorum olacak ozellikle ae101 1.3 araci olanlara... benim memleket mersin.... dun 0 rakimdan 1200 rakima yaylaya ciktim. Cikarken aracta 4 kisi arti bagaj epey yukluydu. Bizim bhrada tabiri caizse essek snirtan yokuslar var yayla yollarinda benzinle cikmama ve de araci yormama ragmen aracin hararet ibresi ortadan az yukati cikti. Ben de araci sondurmeden rolangide kaputu actim. Radyatore su doktum ve hemen ortaya geri geldi ibre... arkadaslar hava sicakligi 38 dereceydi. Zorlamama ragmen bu kadar yukwelmesi hararetin normal mi? Bir de radyator fanini buyutsem ya da hararet musurunu yenilesem mi? Ne dersiniz?
Müjdat hiç antifirizi ve soğutma suyunu değiştirdinmi ? değiştirmediysen kırmızı biolojik antifiriz %50 ve saf su %50 olarak değiştir. öncede biraz radyatöre hortumla su vererek 10 15 dakika radyatörü ve motoru temizle.