Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 682070 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla 93-97 model eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #360 : Temmuz 11, 2013, 11:22:30 »
hayırlı ramazanlar herkese. bu sabah fark ettim direksiyonu tam sağ yapıp ilerlerken araba atlak atlak gidiyor kütür kütür ses yapıyor dış aks kafaları değişeli 10000 km olmadı 2 ay içinde. aks kafalarını urw marka almıştım. sorun ney olabilir?
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #360 : Temmuz 11, 2013, 11:22:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2368 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #361 : Temmuz 11, 2013, 11:38:37 »
hayırlı ramazanlar herkese. bu sabah fark ettim direksiyonu tam sağ yapıp ilerlerken araba atlak atlak gidiyor kütür kütür ses yapıyor dış aks kafaları değişeli 10000 km olmadı 2 ay içinde. aks kafalarını urw marka almıştım. sorun ney olabilir?

Sanada hayırlı Ramazanlar Ertan,

Aks kafaları takılırken poryaların freze kısımları kontrol edildimi? Porya somunu tam sıkılarak kupilyası yerine takıldı mı? URAWA aks kafası sorun yaşatmaz başka türlü, bir işçişilik hatası olmalı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #363 : Temmuz 11, 2013, 13:00:53 »
Sanada hayırlı Ramazanlar Ertan,

Aks kafaları takılırken poryaların freze kısımları kontrol edildimi? Porya somunu tam sıkılarak kupilyası yerine takıldı mı? URAWA aks kafası sorun yaşatmaz başka türlü, bir işçişilik hatası olmalı ?

Poryalara bakmadı Ufuk fakat somunun sıkıldığından ve kupilyanın takıldığından eminim. Kupilya kopup somunun gevşeme olasılığı var mıdır?

aynı sorun bir akrabamın 97 xei sinde var ona da porya değişimi demişler çözüm getirir mi?
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #364 : Temmuz 11, 2013, 22:10:33 »
merhaba  arkadaşlar sıkıntım aracımın devir göstergesinin rölantide sabit kalmayıp sürekli hareket etmesi..gaz ayarını yaptırdım bi kaç kere ama randıman alamadım..araç ilk çalıştığı zaman 1.1 seviyelerinde hareket ediyor gösterge ancak sabit kalmıyor sürekli oynuyor...araç ısınınca 0.6-.0.9 arası geziyor yine sabit kalmıyor... devir düştüğü zaman değişik sesler geliyor... frene basınca devir düşmesi gerekirken devir yükseliyor bi  çözüm bulamadım  ne yapmam lazım ? yardım lütfen iyi akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "GLI"
  • Kan Grubu: ---
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #365 : Temmuz 11, 2013, 22:15:39 »
230bin km'de sattığım 1.6GLİ aracımda 1gram yağ eksiltme yoktu. Kullanım zevki hala aklımda. Aynı kasayı toyota günümüz teknolojisi ve güvenlik donanımı eklenmiş olarak piyasaya sunsa peynir ekmek gibi satılır. İlk alanlardan biride ben olurdum.
ben de şu an 97 model GLİ kullanıyorum. ne zaman efsane kasa muhabbeti açılsa aynı şekilde peynir ekmek gibi satılacağını söylüyorum. ancak motor aynı motor olacak yoksa alan olmaz :D
Çıkarım senle her yola..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #366 : Temmuz 12, 2013, 03:31:42 »
merhaba arkadaşlar sıkıntım aracımın devir göstergesinin rölantide sabit kalmayıp sürekli hareket etmesi..gaz ayarını yaptırdım bir kaç kere ama randıman alamadım..araç ilk çalıştığı zaman 1.1 seviyelerinde hareket ediyor gösterge ancak sabit kalmıyor sürekli oynuyor...araç ısınınca 0.6-.0.9 arası geziyor yine sabit kalmıyor... devir düştüğü zaman değişik sesler geliyor... frene basınca devir düşmesi gerekirken devir yükseliyor bir  çözüm bulamadım  ne yapmam lazım ? yardım lütfen iyi akşamlar.
akünün eksi(şase) ucunu söküp on dakika bekle büyük ihtimalle düzelir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #367 : Temmuz 12, 2013, 19:40:46 »
akünün eksi(şase) ucunu söküp on dakika bekle büyük ihtimalle düzelir.
teşekkür ler hocam deneyeceğim umarım düzelir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #368 : Temmuz 14, 2013, 20:03:02 »
Merhaba Atilla amca nasılsınız?

Sizin yaşlarda olan bababa yaklaşık 15 yıl gecikmeli de olsa efsane kasa Corolla aldık.

98 Gli Special Otomatik 191.000 km. Kliması ve yakıtı dışında tam tahmin ettiğimiz gibi bir araç, ve ünvanını da ne denli haklı olarak hakettiğini de şimdi daha iyi anlıyoruz.

Geçenlerde bir haftalık tatil için yanına gittiğimde elimden geldiği kadar temizlik ve bakımını yaptım.

Hava filtesini değiştirdim kum dolmuştu kutunun içine, diğerleri yeni değişmişti(yağlar balatalar vs.) gaz kelebeğinin iç tarafı yağlanmıştı onu temizledim, rölantisi ve sesi düzeldi biraz ve gaz tepkileri hassaslaştı, dış aksamında birkaç ufak aksaklıkları da giderdim.

Bir konuda takıldım sizden yardım almak isterim, frenler bana çok dipte alıyormuş hissi verdi, yada kullandığım yeni araçlarda biraz daha hassas ondan böyle düşünüyor olabilirim. tam dibe kadar sert basmayınca durmuyor, bu normal midir benim beklentilerim mi fazla yorumunuzu merak ediyor teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #369 : Temmuz 14, 2013, 23:45:14 »
Cuneyt bey,

Isterseniz ben de dilim dondugunce cevaplayayim efsane kullanan biri olarak fren balatalarini ve diskleri TRW marka disk ve frenlerle degisgirin. Bir de fren hidrolik sivisini degisgirin DOT 3 olsu  o da
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #370 : Temmuz 15, 2013, 02:28:19 »
Merhaba Atilla amca nasılsınız?

Sizin yaşlarda olan bababa yaklaşık 15 yıl gecikmeli de olsa efsane kasa Corolla aldık.

98 Gli Special Otomatik 191.000 km. Kliması ve yakıtı dışında tam tahmin ettiğimiz gibi bir araç, ve ünvanını da ne denli haklı olarak hakettiğini de şimdi daha iyi anlıyoruz.

Geçenlerde bir haftalık tatil için yanına gittiğimde elimden geldiği kadar temizlik ve bakımını yaptım.

Hava filtesini değiştirdim kum dolmuştu kutunun içine, diğerleri yeni değişmişti(yağlar balatalar vs.) gaz kelebeğinin iç tarafı yağlanmıştı onu temizledim, rölantisi ve sesi düzeldi biraz ve gaz tepkileri hassaslaştı, dış aksamında birkaç ufak aksaklıkları da giderdim.

Bir konuda takıldım sizden yardım almak isterim, frenler bana çok dipte alıyormuş hissi verdi, yada kullandığım yeni araçlarda biraz daha hassas ondan böyle düşünüyor olabilirim. tam dibe kadar sert basmayınca durmuyor, bu normal midir benim beklentilerim mi fazla yorumunuzu merak ediyor teşekkür ediyorum.
corollalardaki en büyük fren problemi kullanılan fren balatalarının kalitesizliği hidrolik yağının eskimesi neticesinde frenlerin zayıf tutmasıdır. Müjdat kardeşimin dediği gibi TRW bulamazsan VALEO ön ve arka balataları alıp taktır. arka kampanalara hafif bir paso verdir. ön disklerde aşınma ve çizikler varsa ki vardır (eğer değişmediyse) yine balataların markasından alıp değiştir. fren hidroliğini dot4 iyi bir marka alarak değiştir. buji ve hava filtresini daima servisten al benzin yakışı farkeder. hayırlı olsun. unutmadan şanzıman yağını atf 320 mobil alarak değiştirt ve her 40 binde değiştireceksin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #371 : Temmuz 15, 2013, 07:08:02 »
Atilla bey, Müjdat bey; cevaplar için teşekkürler. Tek bu sorun vardı sanırım efsaneyle kısa zamanla anlaşacağız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #372 : Temmuz 15, 2013, 09:29:12 »
atilla amca benim efsanenin ön tampon yan sanayi galiba ön farlar ile tampon arasında biraz boşluk var tam oturmamış ve hiç hoşuma gitmiyor nasıl yaptırablirim tamponu değiştirmekmi lazım
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #373 : Temmuz 15, 2013, 12:02:22 »
atilla amca benim efsanenin ön tampon yan sanayi galiba ön farlar ile tampon arasında biraz boşluk var tam oturmamış ve hiç hoşuma gitmiyor nasıl yaptırablirim tamponu değiştirmekmi lazım
kaportacıya göster belki ayarlayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #374 : Temmuz 15, 2013, 12:15:54 »
banada yardımcı olablırmısınız ? 96 gli arabam var hız km saati kendi kendine marsı cevrınce yukseliyor bazen giderkende aynısını yapıyo neden yapar ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #375 : Temmuz 15, 2013, 12:57:42 »
banada yardımcı olablırmısınız ? 96 gli arabam var hız km saati kendi kendine marsı cevrınce yukseliyor bazen giderkende aynısını yapıyo neden yapar ?
bozulmuş olabilir
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #376 : Temmuz 15, 2013, 13:22:07 »
ama motor ısınınca yapmıyo motor soukken yapıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #377 : Temmuz 15, 2013, 13:32:47 »
ama motor ısınınca yapmıyo motor soukken yapıyo
bu iş elektronikçi işi tanıdığın bir tv ci varsa ona km kadranını söktür, bütün elektrolitik kondansatörler değişsin ve lehimler tazelensin, hız gösterge motorunun miline çok az yağlı kontak sıkılsın inşallah düzelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #378 : Temmuz 17, 2013, 09:35:16 »
merhaba  arkdaşlar benim sıkıntım aracımın sabahları ilk hareket ettikten sonra frene ilk dokunuşumda gelen gıcırdama sesi...normal fren sesine benzemiyor çok rahatsız edici bir ses...fren disklerindeki pas kir yada tozdan kaynaklanıyor olabilirmi acaba ? gevşemiş metal parcaların çıkardığı sürtünme sesine benziyor sanki tarif edemedim pek ama olsn.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #379 : Temmuz 19, 2013, 12:32:27 »
Atilla abicim ve tüm arkadaşlar;
Subap ayarından sonra tüm yağları değiştirmeye karar verdim,ancak burada kullanılan yağlara fazla güvenemediğim için danışma gereği duydum;
Fren Hidroliği için; 2 kutu http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1301/Bendix-DOT4-Fren-Hidrolik-Yagi
Direksiyon hidroliği için; 1 kutu http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/2111/Mobil-ATF-320-1Lt
Şanzıman için; 2 kutu http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1195/Mobilube-1-SHC-75W-90-1-LT
Motor içinde (113.000 Km'de) 5W40 http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/297/Castrol-Edge-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt-FST ile 10W40 http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/2382/Castrol-Magnatec-10W-40-4-Lt-YENI- arasında kaldım hep 10W40 kullandım,aracımda hiç yağ yakma vs gibi sorun yok sıralı sistem Lpg mevcut.
Bu ürünler arasında onaylamadığınız bir ürün var mı?
Bunlarla birlikte (Atilla abimizin nasihati kulağıma küpedir) yine yağ/hava filtresi ile bujileri de direkt yetkili servisten temin edeceğim.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013