0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
S.a abilerim kardeşlerim Samuray 1998 model gli 85300 km oldu peryodik bakımlarını zamanında hep yaptırdım günü gelmeden şimdi tatile çıkacam tatile çıkmadan bir bakım daha yaptırmak istiyorum bujiler 10.000 km geçti hava filtetresi 20.000 km geçti polen filtetresi 10.000 km oldu motor yağı 9.000 km şanzıman yağı tam sentetik koydurmuştum 20.000 km oldu sanırım alt takımda bir sorun yok ses veya herhangi bir şey ama yola gideceğim malum en ufak bir şeye tahammülüm yok,sizden ricam amartisörler arka ve ön hangi marka gazlımı yağlımı olsun,bujiler hangi marka taktırayım fiat sorun değil bu sefer yetkili servise gidemiyeceğim pek zamanım yok parçaları buraya getirip buradan değiştireceğim ve aklıma gelmeyen başka bir bakımı varsa yazarsanız sevinirim hepinize iyi günler kazasız belasız sürüşler...
Arkadaşlar aşağıdaki resimde işaretlediğim yere geçen plastik bir parça var kilit gövdesinden gelen kalın telin (kapıyı dıştan açmayı sağlayan tel) girdiği delik. Bu plastik parça resimdeki yere giriyor, parçaya da gövdeden gelen kapı açma teli giriyor ve bu plastik parça teli oraya kilitliyor.1 hafta önce kapıları kilitlememe rağmen şöför kapısı kilitleniyormuş gibi görünüp kilitlenmiyordu bende kilidi çıkarayım derken o plastik parçayı kırdım.kapı açma telini koldaki yerine kilitleyemiyorum bunun için kolu mu değiştirmeliyim yoksa sadece o plastik parçayı bulabilir miyim? o parçanın adı nedir ne diye aramalıyım şuan kapı dışarıdan açılmıyor sinir edici bir durum.
98 corolla 140.500 km cok az yağ yakma problemim var. ne yapmam lazım.
atilla bey araçımın yağı yaklaşık 300 km önce değişti. ne marka yağ kullanıldı bilmiyorum. hava filtresi, yağ filtresi, birde baskı balata değiştirdim. şanzıman yağını değiştirmeye gerek görmemiş şanzıman öter dedi.sizce doğrumu?
Atilla Amca efsaneyi sattım ama bu konuya yazdıklarını hala okuyorum. Hiç bir menfaat karşılığı olmadan özellikle efsane kasa kullanıcılarına çok yardım etmektesin. Allah sana ve sevdiklerine sağlıklı uzun ömürler versin.
araban lpg li mi? lpg li ise bir miktar eksiltme normaldir. şanzıman yağı her 100 bin km de değiştirilir. kesinlikle castrol yarı sentetik 75w90 veya mobilube1 shc 75w90 kullan.
sağolasın kardeşim. bu arada yeni araban hayırlı ve uğurlu olsun, Cenabı Alahım kazadan beladan korusun.
aracım lpg li özellikle söylememe rağmen mobilube 1 shc 75w90 değiştirmemişler. en kısa zamanda şanzıman yağını, değiştirecegim.peki şanzıman ötermi?
Keyifli forumlar değerli tct üyeleri.. ae101 imde 4 gün önce fark ettiğim sinir bozucu bişeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. sıcak bir öğle zamanı araca bindiğimde torpidonun yolcu tarafı ön cam üfleme ızgarasının alt tarafından çok uzun ve derin olmayan ama güneşte çok berbat görünen bir çizik fark ettim bu çizik için ne yapıla bilir acaba gölgede fark edilenbir çizik değil sadece güneşte beyaz bir şekilde görünüyo acaba ae101 lerin deri gibi duran kısmında boya felan varmı o bölgeyi boyayarak çizik kapatılabilinirmi. birde arka 2 taraftanda sanki z rotlar bozukmuş gibi çukurlarda ses geliyo şüphelendiğim 2 yer var birincisi kemer toplama kutusu ikincisi amortisörler ae101lerde amortisörler bozulunca ses yapıyomu acaba aracım 280.000 km de daha önce sanırım amotisör değişimi olmuş .cevaplar için teşekkürler.. Hayırlı keyifli forumlar..
arka viraj demiri lastiklerini değiştirt büyük ihtimalle ses kesilecek.