0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar kalın yağ kullanmak bence çözüm değil benimkide eksiltiyor şahsi fikrim tabi ben sürekli 10w40 kullanıyorum aracın yağ çubuğunda max çizgisinin üstünde 10w40 ve 15w30 yazıyor 93 1.3 xl bende çok yol denedim 1000kmde yarım litre eksiltiyor
öyle yapıyorum atilla amca kalın yağdan kastım 20w50 vs yalnış bişey yazdıysam özür dilerim
245000 demek üzere aracı alalı yaklaşık iki yıl oldu yağ eksiltme hariç başka bir sıkıntı yok çok memnunum bişey daha dikkatimi çekti benzinde daha fazla eksiltiyor ustalar lpg'li araç eksiltir diyorlar.
atilla abi bende 1997 model Corolla gli var klimalı 2006 yılında araç 100 bin km de iken triger seti vekayışlar değişmiş ben 2010 da aracı aldığımda 132 binde idi şimdi 162 binde triger normalde 100 binde bir değişyormuş ama yıl olayını yeni öğrendim 100 bin km veya 6 yılmış benim araçdada 7 sene geçmiş geçen gün sanayide Toyota ustası var ona söyledim oda üst karte kapağını söküp kayışa baktı bana dediği şu abi kayış baya gevremiş dedi değişsek iyi olur dedi piyasada 100 ile 150 lira arası ucuz ürünlerde var orijinal marka yan sanayi ürünlerde var onlarada 280 dediler 6 parça set triger kayışı gergi bilyası ve ön kayışlar ustada 120 tl istedi yani sanayide 400 tl ye çıkacak bana bende servise gittim orada arkadaş var sağolsun devamlı ilgileniyor 300 tl malzeme ve 150 tl işçilik bana 450 tl servis fiyat verdi ve 8 taksit bende servisden randevü aldım orada değiştireceğim senin daha önceki yazılarından triger setini orijinal alın taktırım diye defalarca söylemiştin abi bende dediğin gibi yaptım
ben senin yerinde olsam mobil 10w60 kullanırım, çok faydasını görürsün.
günaydın arkadaşlar2 gündür dikkatimi çeken bir ses duyuyorum arabada acaba çok takıntılı olduğum için psikolojikmi diye düşündüm nerdeyse 20 defa test ettim ama hala aynı ses geliyor kulağıma.marşa bastığım anda araba ilk çalıştığı saniyede diyim motor kısmından bir anlık bir küldürtü geliyor sanki bir yerlerde boşluk varmış gibi korkuyorum motorda bir sorun var diye.takıntılı huyumu bir kenara bırakırsak bu ses nereden geliyor olabilir sebebi nedir?yardımlarınız için teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar. Araya dalmış gibi olacağım ama bana mp3 çalan teyp önerebilecek biri var mı? Araç 96 1.6 gli. Alışveriş sitelerindeki her teybin ölçüleri aynı mı? Yani hepsi bu efsanelere olur mu?
Atilla abi yağı kasımda Ali ustaya değiştirttim 10000 i 100 km geçti maddi olarak ilk fırsatta değişecek yağen son kullandığım yağ mobil super s2000 10w40
Ertan araban kaç km de?
Atilla abi araçta lpg de var yağın özelliği değişiri bu duruma göre?yağ filtresini en son servisten almıştım yine ordan alacağım hava filtresiyle birlikte.
sanıyorum lpg yüksek hararetten dolayı yağı daha erken bozuyor. ful sentetik kullanmanda fayda var.